Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 38 от 22.V

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

МИНИСТЕРСТВО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ

ЗАПОВЕД № РД-290 от 23 април 2009 г.

На основание чл. 7, ал. 1, т. 8 и чл. 3, ал. 3 от Закона за подземните богатства (ЗПБ) нареждам да се проведе неприсъствен конкурс за определяне на титуляр на разрешение за проучване на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 ЗПБ - строителни материали.

1. Обектът на разрешението е площ “Изгорялото”, с размер 0,94 кв. км, разположена в землищата на с. Чавдарци, община Ловеч, с. Кърпачево и с. Крушуна, община Летница, област Ловеч.

2. Срокът на разрешението е до една година.

3. Конкурсът да се проведе до 60 дни от обнародването на заповедта в “Държавен вестник”. В случай на обжалване съгласно чл. 47, ал. 3 ЗПБ срокът за провеждане на конкурса се удължава с броя на дните за приемане на решение по обжалването, за което участниците, допуснати до конкурса, се уведомяват писмено.

4. Конкурсната документация се закупува от лицето с представителна власт или негов нотариално упълномощен представител в срок до 15 дни от обнародване на заповедта в “Държавен вестник” в сградата на МОСВ, бул. Княгиня Мария-Луиза 22, ет. 4, ст. 422, срещу 6000 лв., платими в брой в касата на МОСВ на адрес бул. Княгиня Мария-Луиза 22, или преведени по IBAN на МОСВ - BG35 BNBG 9661 3000 1387 01, BIC код - BNBGBGSD при БНБ, София. При получаване на конкурсната документация лицето с представителна власт по регистрацията на търговеца или неговият пълномощник подписва декларация за опазване тайната на сведенията, съдържащи се в нея.

5. В 25-дневен срок от обнародването на заповедта в “Държавен вестник” кандидатите подават заявление за участие в конкурса в сектор “Обслужване на едно гише” на МОСВ на адрес бул. Княгиня Мария-Луиза 22, до 17 ч.

5.1. Към заявлението се прилагат:

а) нотариално заверено копие от съдебното решение за регистрация на фирмата като търговец и удостоверение за актуално състояние на фирмата - оригинал, или удостоверение от Министерството на правосъдието - Агенция по вписванията;

б) извлечение от годишните счетоводни отчети за последните три години, с изключение на новорегистрираните търговци, което включва копие от балансов отчет и отчет за приходите и разходите, заверени от управителя и счетоводителя на фирмата, че са верни с оригинала;

в) доказателство за закупени конкурсни документи (оригинал от квитанцията или екземпляр от платежното нареждане);

г) квитанция за платена административна такса 300 лв. - оригинал;

д) доказателство за внесен депозит 3000 лв. (екземпляр от платежното нареждане);

е) декларация за опазване тайната на сведенията, които се съдържат в конкурсната документация;

ж) декларация от лицето с представителна власт, че фирмата кандидат няма просрочени задължения към държавата;

з) декларация от управителя или членовете на управителния орган на кандидата, че не са осъждани за престъпления против собствеността, стопанството, финансовата, данъчната или осигурителната система, за престъпления по служба или за подкуп, както и за престъпления, свързани с участие в престъпна група;

и) документ, подписан от лицето с представителна власт, с данните за банката, BIC код на банката и IBAN на дружеството кандидат, необходими за връщане на депозита за участието в конкурса;

к) правна обосновка относно собствеността на земята, върху която ще се извършват проучвателните дейности;

л) документ с адреса на кандидата за уведомителното писмо относно участието му в конкурса.

5.2. Сумата по т. 5.1, буква “г” се внася в касата на МОСВ на адрес бул. Княгиня Мария-Луиза 22 или по IBAN на МОСВ - BG35 BNBG 9661 3000 1387 01, BIC код - BNBGBGSD при БНБ, София, а сумата по т. 5.1, буква “д” - по IBAN на МОСВ - BG70 BNBG 9661 3300 1387 01; BIC код - BNBGBGSD при БНБ, София.

6. Конкурсните предложения, изготвени съгласно изискванията в конкурсната документация, се подават в сектор “Обслужване на едно гише” на МОСВ, бул. Княгиня Мария-Луиза 22, до 53 дни от датата на обнародване на заповедта в “Държавен вестник”.

7. Участниците в конкурса се уведомяват в 14-дневен срок от приключването на конкурса за резултатите от него.

Министър: Дж. Чакъров

6877

 

ЗАПОВЕД № РД-309 от 8 май 2009 г.

На основание чл. 7, ал. 1, т. 8 и чл. 43, ал. 3 във връзка с чл. 42, ал. 1, т. 3 ЗПБ и § 86 ЗИДЗПБ (ДВ, бр. 70/2008 г.) нареждам:

Да се проведе неприсъствен конкурс за определяне на титуляр на разрешение за търсене и проучване на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 1 ЗПБ - метални полезни изкопаеми.

1. Обектът на разрешението е площ “Ардино-Шадийца” с размер 59 кв. км, разположена на територията на общини Мадан и Неделино, област Смолян, и община Ардино, област Кърджали.

2. Срокът на разрешението е до три години.

3. Конкурсът да се проведе в 7-дневен срок след изтичане на 45-ия ден от обнародването на заповедта в “Държавен вестник”. В случай на обжалване съгласно чл. 47, ал. 3 ЗПБ срокът за провеждане на конкурса се удължава с броя на дните за приемане на решение по обжалването, за което допуснатите до конкурса участници се уведомяват писмено.

4. Конкурсната документация се закупува от лицето с представителна власт или негов нотариално упълномощен представител в срок до 15 дни от обнародване на заповедта в “Държавен вестник” в сградата на МОСВ, бул. Княгиня Мария-Луиза 22, ет. 4, стая 22, срещу 6000 лв., платими в брой в касите на МОСВ или преведени по IBAN на МОСВ - BG35 BNBG 9661 3000 1387 01, BIC код - BNBGBGSD при БНБ, София. При получаване на конкурсната документация лицето с представителна власт по регистрацията на търговеца или неговият пълномощник подписва декларация за опазване тайната на сведенията, съдържащи се в нея.

5. В 20-дневен срок от обнародването на заповедта в “Държавен вестник” кандидатите подават заявление за участие в конкурса в сектор “Обслужване на едно гише” на МОСВ на адрес бул. Княгиня Мария-Луиза 22, партер, до 17 ч.

5.1. Към заявлението се прилагат:

а) нотариално заверено копие от съдебното решение за регистрация на фирмата като търговец и удостоверение за актуално състояние на фирмата-оригинал;

б) извлечение от годишните счетоводни отчети за последните три години, с изключение на ново регистрираните търговци, което включва копие от балансов отчет и отчет за приходите и разходите, заверени от управителя и счетоводителя на фирмата, че са верни с оригинала;

в) доказателство за закупени конкурсни документи (оригинал от квитанцията или екземпляр от платежното нареждане);

г) квитанция за платена административна такса 300 лв. - оригинал;

д) доказателство за внесен депозит 6000 лв. (екземпляр от платежното нареждане);

е) декларация за опазване тайната на сведенията, които се съдържат в конкурсната документация;

ж) декларация от лицето с представителна власт, че фирмата кандидат няма просрочени задължения към държавата или общината;

з) декларация от управителя или членовете на управителния орган на кандидата, че не са осъждани за престъпления против собствеността, стопанството, финансовата, данъчната или осигурителната система, за престъпления по служба или за подкуп, както и за престъпления, свързани с участие в престъпна група;

и) документ, подписан от лицето с представителна власт, с данните за банката, BIC код на банката и IBAN на дружеството кандидат, необходими за връщане на депозита от участието в конкурса;

к) правна обосновка относно собствеността на земята, върху която ще се извършват геологопроучвателни дейности;

л) надписан плик с адреса на кандидата за уведомителното писмо относно допускането му до участие в конкурса.

5.2. Сумата по т. 5.1, буква “г” се внася в касите на МОСВ или по IBAN на МОСВ - BG35 BNBG9661 3000 1387 01, BIC код - BNBGBGSD при БНБ, София, а сумата по т. 5.1, буква “д” - по IBAN на МОСВ - BG 70 BNBG 9661 3300 1387 01; BIC код - BNBGBGSD при БНБ, София;

6. Конкурсните предложения, изготвени съгласно изискванията в конкурсната документация, се подават в сектор “Обслужване на едно гише” на МОСВ, бул. Княгиня Мария-Луиза 22, до 45 дни от датата на обнародване на заповедта в “Държавен вестник”.

7. Участниците в конкурса се уведомяват в 14-дневен срок от приключването на конкурса за резултатите от него.

Министър: Дж. Чакъров

6878

ЗАПОВЕД № РД-315 от 12 май 2009 г.

На основание чл. 42, ал. 5 във връзка с чл. 41, т. 5 от Закона за защитените територии с оглед въвеждане на ефективен контрол и ограничаване на негативните въздействия променям заповед № 391 от 25.IV.1983 г. (ДВ, бр. 38 от 1983 г.) на председателя на Комитета за опазване на природната среда за обявяване на буферна зона на резерват “Камчия”, прекатегоризирана в защитена местност “Лонгоза” със заповед № РД-523 от 12.VII.2007 г. (ДВ, бр. 72 от 2007 г.) както следва:

1. В т. 3 от частта на забранителния режим думите “и риболова” се заличават.

2. В т. 4 от частта на забранителния режим накрая се добавят думите “ с изключение на тези по новосъздадената т. 3 в частта на разрешителния режим”.

3. Добавя се нова т. 3 към разрешителния режим със следния текст:

“3. Организирани туристически пътувания през светлата част на денонощието от устието на р. Камчия до границата на резерват “Камчия” при следните условия:

3.1. максимален брой на лодките - 5 броя;

3.2. максимален брой на местата във всяка лодка - 20 души;

3.3. нивото на шума на борда на лодките да не надвишава 45 dBA;

3.4. лодките да не спират по брега на реката, който е на територията на резерват “Камчия”;

3.5. лодките да не се движат срещу течението на реката след табелата, указваща началото на резерват “Камчия”.”

Нарушителите на тази заповед се наказват съгласно административно-наказателните разпоредби на Закона за защитените територии.

Тази заповед е неразделна част от заповед № 391 от 25.IV.1983 г. и заповед № РД-523 от 12.VII.2007 г.

Заповедта може да бъде обжалвана пред Върховния административен съд в едномесечен срок от обнародването й в “Държавен вестник”.

Министър: Дж. Чакъров

7006

 

РАЗРЕШЕНИЕ № 613 от 30 април 2009 г.

за проучване на скалнооблицовъчни материали - подземни богатства по чл. 2, ал.1, т. 6 от Закона за подземните богатства, в площ “Борис”, разположена в землището на с. Есеница, община Вълчидол, област Варна

На основание чл. 53, ал. 4 във връзка с чл. 7, ал. 1, т. 8, чл. 39, ал. 1, т. 3 и чл. 5, т. 1 от Закона за подземните богатства във връзка с § 86 Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства (ДВ, бр.70 от 2008 г.) и протоколно решение на Министерския съвет № 15 от 16 април 2009 г. разрешавам на “Стонекс Интернешънъл” - ЕООД, София, титуляр на разрешението, дружество, регистрирано с решение от 8.III.2007 г. по ф.д. № 3703/2007, том 1585, стр. 164, № 115738 в Софийски градски съд, със седалище и адрес на управление София, район “Искър”, ул. Неделчо Бончев 3, ЕИК 175250773, да извърши за своя сметка проучване на скалнооблицовъчни материали - подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 6 от Закона за подземните богатства, в площ “Борис”, разположена в землището на с. Есеница, община Вълчидол, област Варна:

1. Срокът на разрешението е 18 месеца.

2. Размерът на площта е 1,5 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координатите на граничните точки № 1 - 4 съгласно приложение № 1 - карта на площта, и приложение № 2 - списък с координати на точките в координатна система “1970 г.” - неразделна част към договора за проучване.

4. Условията за осъществяване на дейността проучване, както правата и задълженията на титуляря се определят в договора за проучване.

5. Видовете и обемите на работите по проучване и добивът за технологични изпитания са определени в работна програма, неразделна част от договора за проучване.

6. Разрешението влиза в сила от датата на сключване на договора за проучване.

Министър: Дж. Чакъров

6940

 

РАЗРЕШЕНИЕ № 614 от 30 април 2009 г.

за проучване на скалнооблицовъчни материали - подземни богатства по чл. 2, ал.1, т. 6 от Закона за подземните богатства, в площ “Мугла - изток”, разположена в землището на с. Мугла, община Смолян, област Смолян

На основание чл. 53, ал. 4 във връзка с чл. 7, ал. 1, т. 8, чл. 39, ал. 1, т. 3 и чл. 5, т. 1 от Закона за подземните богатства във връзка с § 86 Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства (ДВ, бр.70 от 2008 г.) и протоколно решение на Министерския съвет № 15 от 16.IV.2009 г. разрешавам на “Билдинг стоунс” - ООД, Пловдив, титуляр на разрешението, дружество, регистрирано с решение от 19.VII.2005 г. по ф.д. № 2098/2005, том 45, стр. 54, парт. № 13, в Пловдивския окръжен съд, със седалище и адрес на управление Пловдив, бул. Руски 77, вх. В, ап. 1, да извърши за своя сметка проучване на скалнооблицовъчни материали - подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 6 от Закона за подземните богатства, в площ “Мугла - изток”, разположена в землището на с. Мугла, община Смолян, област Смолян:

1. Срокът на разрешението е една година.

2. Размерът на площта е 0,85 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координатите на граничните точки № 1 - 9 съгласно приложение № 1 - карта на площта, и приложение № 2 - списък с координати на точките в координатна система “1970 г.” - неразделна част към договора за проучване.

4. Условията за осъществяване на дейността проучване, както правата и задълженията на титуляря се определят в договора за проучване.

5. Видовете и обемите на работите по проучване и добивът за технологични изпитания са определени в работна програма, неразделна част от договора за проучване.

6. Разрешението влиза в сила от датата на сключване на договора за проучване.

Министър: Дж. Чакъров

6941

РАЗРЕШЕНИЕ № 615 от 30 април 2009 г.

за проучване на строителни материали, подземни богатства по чл. 2, ал.1, т. 5 от Закона за подземните богатства, в площ “Джерман”, разположена в землищата на с. Ресилово и с. Овчарица, община Сапарева баня, с. Крайници и с. Червен бряг, община Дупница, област Кюстендил

На основание чл. 53, ал. 4 във връзка с чл. 7, ал. 1, т. 8, чл. 39, ал. 1, т. 3 и чл. 5, т. 1 от Закона за подземните богатства и протоколно решение на Министерския съвет № 15 от 16.IV.2009 г. разрешавам на “Еврокар 2007” - ООД, София, титуляр на разрешението, дружество, регистрирано в търговския регистър на Агенцията по вписванията под ЕИК 175167021, със седалище и адрес на управление София, район “Сердика”, ул. Клокотница 29, стая 417, да извърши за своя сметка проучване на строителни материали - подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 от Закона за подземните богатства, в площ “Джерман”, разположена в землищата на с. Ресилово и с. Овчарица, община Сапарева баня, с. Крайници и с. Червен бряг, община Дупница, област Кюстендил, при следните условия:

1. Срокът на разрешението е 6 месеца.

2. Размерът на площта е 0,80 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координатите на граничните точки № 1 - 6 съгласно приложение № 1 - карта на площта, и приложение № 2 - списък с координати на точките в координатна система “1970 г.” - неразделна част към договора за проучване.

4. Условията за осъществяване на дейността проучване, както правата и задълженията на титуляря се определят в договора за проучване.

5. Видовете и обемите на работите по проучване и добивът за технологични изпитания са определени в работна програма, неразделна част от договора за проучване.

6. Разрешението влиза в сила от датата на сключване на договора за проучване.

Министър: Дж. Чакъров

6942

 

РАЗРЕШЕНИЕ № 616 от 30 април 2009 г.

за проучване на строителни материали, подземни богатства по чл. 2, ал.1, т. 5 от Закона за подземните богатства, в площ “Сандра”, разположена в землището на Момчилград, община Момчилград, област Кърджали

На основание чл. 53, ал. 4 във връзка с чл. 7, ал. 1, т. 8, чл. 39, ал. 1, т. 3 и чл. 5, т. 1 от Закона за подземните богатства и протоколно решение на Министерския съвет № 15 от 16.IV.2009 г. разрешавам на “Еврострой - 2004” - ООД, Кърджали, титуляр на разрешението, дружество, регистрирано с решение № 873 от 23.IХ.2004 г. на Кърджалийския окръжен съд по ф.д. № 481/2004 и вписано в регистъра за търговските дружества под партиден № 13, том 4, стр. 51, със седалище и адрес на управление Кърджали, ул. Калоян 9, ЕИК 108568301, да извърши за своя сметка проучване на строителни материали - подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 от Закона за подземните богатства, в площ “Сандра”, разположена в землището на Момчилград, община Момчилград, област Кърджали, при следните условия:

1. Срокът на разрешението е 1 година.

2. Размерът на площта е 0,50 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координатите на граничните точки № 1 - 9 съгласно приложение № 1 - карта на площта, и приложение № 2 - списък с координати на точките в координатна система “1970 г.” - неразделна част към договора за проучване.

4. Условията за осъществяване на дейността проучване, както правата и задълженията на титуляря се определят в договора за проучване.

5. Видовете и обемите на работите по проучване и добивът за технологични изпитания са определени в работна програма, неразделна част от договора за проучване.

6. Разрешението влиза в сила от датата на сключване на договора за проучване.

Министър: Дж. Чакъров

6943

 

МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО

ЗАПОВЕД № РД-02-14-724 от 30 април 2009 г.

На основание чл. 129, ал. 3 във връзка с чл. 110, ал. 1, т. 5 и ал. 2 ЗУТ и предвид това, че обектите в зоните на граничните контролно-пропускателни пунктове са определени за обекти с национално значение с Решение № 44 от 25 януари 2005 г. на Министерския съвет на Република България, писмо на Министерството на финансите (МФ) изх. № 04-16-216 от 11.III.2009 г. (вх. № АУ14-19 от 18.III.2009 г.), писмо за допускане изработването на проект за изменение на подробния устройствен план с изх. № 70-00-1996 от 28.I.2008 г. на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, решение по т. 5.3 от протокол от заседанието, проведено на 5.II.2009 г. от Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол с рег. № 4551 от 13.II.2009 г., съгласуване по реда на чл. 14б от Закона за горите с рег. индекс 3618-193 и 3618-194 от 9.ХII.2008 г. на Държавната агенция по горите при Министерския съвет, съгласуване по т. 8 от протокол № 05 от 3.II.2009 г. на общинския експертен съвет по устройство на територията при община Кюстендил, констативен протокол от 15.IV.2009 г. за непостъпили възражения, издаден от община Кюстендил, решение № 390 от протокол № 21 от 26.II.2009 г. за съгласуване от Общинския съвет - гр. Кюстендил, и т. 8 от заповед № РД-02-14-478 от 24.VII.2006 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството одобрявам подробен устройствен план - парцеларен план за водохващане на обект “Разширение и реконструкция на ГКПП Гюешево” с местонахождение землището на с. Гюешево, община Кюстендил, съгласно приетата графична и текстова част на документацията, представляваща неразделна част от заповедта.

Заповедта може да бъде обжалвана пред Върховния административен съд в 14-дневен срок след обнародването й чрез дирекция “Правна” при МРРБ.

За министър: С. Ковачев

6983

КОМИСИЯ ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР

РЕШЕНИЕ № 398-ДФ от 29 април 2009 г.

На основание чл. 13, ал. 1, т. 5 във връзка с чл. 15, ал. 1, т. 1 от Закона за Комисията за финансов надзор и чл. 180 ЗППЦК Комисията за финансов надзор реши:

Издава разрешение на управляващо дружество “Оверон Финанс” - АД, със седалище и адрес на управление: София, район “Изгрев”, ул. Николай Хайтов 2, да организира и управлява договорен фонд “Оверон Престо”.

Вписва на основание чл. 164а, ал. 2 ЗППЦК договорен фонд “Оверон Престо” в регистъра по чл. 30, ал. 1, т. 5 ЗКФН, воден от КФН.

Потвърждава проспект за публично предлагане на дялове на договорен фонд “Оверон Престо” на основание чл. 180, ал. 6 ЗППЦК.

Вписва емисията дялове в публичния регистър по чл. 30, ал. 1, т. 3 ЗКФН, воден от КФН.

Вписва договорен фонд “Оверон Престо” като емитент в регистъра по чл. 30, ал. 1, т. 3 ЗКФН, воден от КФН.

Председател: Ап. Апостолов

6844

 

РЕШЕНИЕ № 399-ДФ от 29 април 2009 г.

На основание чл. 13, ал. 1, т. 5 във връзка с чл. 15, ал. 1, т. 1 от Закона за Комисията за финансов надзор и чл. 180, ал. 4 и 6 ЗППЦК Комисията за финансов надзор реши:

Идава разрешение на управляващо дружество “Елана Фонд Мениджмънт” - АД, със седалище: София, с адрес на управление: район “Средец”, ул. Кузман Шапкарев 4, да организира и управлява договорен фонд “Елана Еврофонд”.

Вписва на основание чл. 164а, ал. 2 ЗППЦК договорен фонд “Елана Еврофонд” в регистъра по чл. 30, ал. 1, т. 5 ЗКФН, воден от КФН.

Потвърждава проспект за публично предлагане на дялове на договорен фонд “Елана Еврофонд” на основание чл. 180, ал. 6 ЗППЦК.

Вписва емисията дялове в публичния регистър по чл. 30, ал. 1, т. 3 ЗКФН, воден от КФН.

Вписва договорен фонд “Елана Еврофонд” като емитент в регистъра по чл. 30, ал. 1, т. 3 ЗКФН, воден от КФН.

Председател: Ап. Апостолов

6845

 

АГЕНЦИЯ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ

РЕШЕНИЕ № 1491 от 12 май 2009 г.

На основание чл. 3, ал. 4 и чл. 4, ал. 1 ЗПСК и протоколно решение № 12613 от 12.V.2009 г. на изпълнителния съвет Агенцията за приватизация обявява за приватизация държавното участие в капитала на “Русалка” - ЕООД, Варна.

Изпълнителен директор: Т. Николов

6981

РЕШЕНИЕ № 1492 от 12 май 2009 г.

На основание чл. 4, ал. 1 и чл. 28, ал. 1 и 2 ЗПСК във връзка с протоколно решение № 12614 от 12.V.2009 г. на изпълнителния съветАгенцията за приватизация забранява на “Русалка” - ЕООД, Варна, извършването на разпоредителни сделки с дълготрайни активи на дружеството, сключване на договори за придобиване на дялово участие, за наем, за съвместна дейност, за кредит, за обезпечаване на вземания, както и поемане на менителнични задължения, освен с разрешение на Агенцията за приватизация.

Изпълнителен директор: Т. Николов

6982

 

АГЕНЦИЯ ПО ГЕОДЕЗИЯ, КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР

ЗАПОВЕД № РД-18-35 от 23 април 2009 г.

На основание чл. 49, ал.1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за землището на Брезник (без територията на кадастрален район 502 - бивше военно поделение), община Брезник, област Перник.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 9.Х.2008 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър - Перник.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в “Държавен вестник” по реда на чл. 49, ал. 2 ЗКИР пред административния съд по местонахождението на имота.

Кадастралната карта и кадастралните регистри влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

Изпълнителен директор: Цв. Боев

6960

 

ЗАПОВЕД № РД-18-36 от 29 април 2009 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за землището на Поморие (без територията на летище Бургас), община Поморие, област Бургас.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 29.II.2008 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър - Бургас.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в “Държавен вестник” по реда на чл. 49, ал. 2 ЗКИР пред административния съд по местонахождението на имота.

Кадастралната карта и кадастралните регистри влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

Изпълнителен директор: Цв. Боев

6961

ЗАПОВЕД № РД-18-37 от 8 май 2009 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за землището на с. Маноле, община Марица, област Пловдив.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 1.II.2008 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър - Пловдив.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в “Държавен вестник” по реда на чл. 49, ал. 2 ЗКИР пред административния съд по местонахождението на имота.

Кадастралната карта и кадастралните регистри влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

Изпълнителен директор: Цв. Боев

6962

 

ЗАПОВЕД № РД-18-38 от 8 май 2009 г.

На основание чл. 49, ал.1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за землището на с. Микре, община Угърчин, област Ловеч.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 25.ХI.2008 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър - Ловеч.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в “Държавен вестник” по реда на чл. 49, ал. 2 ЗКИР пред административния съд по местонахождението на имота.

Кадастралната карта и кадастралните регистри влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

Изпълнителен директор: Цв. Боев

6963

 

ЗАПОВЕД № РД-18-39 от 8 май 2009 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за землището на с. Катунец, община Угърчин, област Ловеч.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 25.ХI.2008 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър - Ловеч.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в “Държавен вестник” по реда на чл. 49, ал. 2 ЗКИР пред административния съд по местонахождението на имота.

Кадастралната карта и кадастралните регистри влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

Изпълнителен директор: Цв. Боев

6964

ЗАПОВЕД № РД-18-40 от 8 май 2009 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за землището на с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 3.ХII.2008 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър - Ловеч.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Заповедта подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването й в “Държавен вестник” по реда на чл. 49, ал. 2 ЗКИР пред административния съд по местонахождението на имота.

Кадастралната карта и кадастралните регистри влизат в сила за имотите, които не са засегнати от подадените до съда жалби, след изтичане на срока за обжалване на заповедта.

Изпълнителен директор: Цв. Боев

6965

 

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

РЕШЕНИЕ № 131 от 30 април 2009 г.

На основание чл. 58, ал. 1 и 2 ЗК и Решение № 2 от 30.I.2009 г. Общинският съвет - Благоевград, реши:

1. Определя за концесионер на обект - сграда Хигиенна баня № 1 - публична общинска собственост, с идентификатор 04279.613.106.2 по КК на Благоевград, одобрена със заповед № РД-18-32 от 10.V.2006 г. на изпълнителния директор на Агенцията по кадастъра, със ЗП 1420 кв.м, административен адрес Благоевград, ул. Св. X.X. 1, класирания на първо място участник “Кристо 2008” - ЕООД, представлявано от X.X.X., със седалище Благоевград, ул. Александър Стамболийски 44.

2. Одобрява концесионен договор за предоставяне право на експлоатация, реконструкция, надстрояване, изграждане на СПА център, извършване на строително-монтажни работи, разширяване, рехабилитация и ремонт на обекта, осъществяване на търговска и други стопански дейности в обект: сграда на Хигиенна баня № 1 - публична общинска собственост, с идентификатор 04279.613.106.2, в поземлен имот с идентификатор 04279.613.106 по КК на Благоевград, одобрена със Заповед № РД-18-32 от 10.V.2006 г. на изп. директор на Агенцията по кадастъра, със ЗП 1420 кв.м, с административен адрес: Благоевград, ул.Св. X.X. 1, с пл. № 1958, кв. 66 по ЗРП на ЦГЧ - Благоевград, на два етажа, с РЗП 4413 кв.м, при съседи: имот с идентификатор № 04279.613.107, № 04279.613.71, № 04279.613.108, № 04279.613.105 - улица, включително прилежащата инфраструктура и принадлежности, елементи от обекта на концесия.

3. Упълномощава кмета на общината в двумесечен срок след влизане в сила на решението да сключи договор за концесия с “Кристо 2008” - ЕООД, представлявано от X.X.X., със седалище Благоевград, ул. Ал. Стамболийски 44, съгласно обвързващото предложение и офертата, неразделна част от договора за концесия.

Председател: К. Хаджигаев

6909

РЕШЕНИЕ № 134 от 30 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 ЗМСМА, чл. 1, ал. 2, т. 3, чл. 4, ал. 2, чл. 32, ал. 3, т. 2 ЗПСК, чл. 2, ал. 1, т. 3, чл. 5, 7 и чл. 10, ал. 2 от Наредбата за търговете и конкурсите и Решение № 275 от 31.Х.2008 г. Общинският съвет - Благоевград:

1. Приема анализа на правното състояние, информационния меморандум и приватизационната оценка 122 440 лв. без ДДС съгласно чл. 45, ал. 3 ЗДДС на общински нежилищен обект - незавършено строителство на ул. Бодрост 2, Благоевград, с идентификационен № 04279.610.72.3.1 по КК на Благоевград, със ЗП 160 кв. м.

2. Да се проведе публично оповестен конкурс (на един етап) за продажба на обект - незавършено строителство на ул. Бодрост 2, с идентификационен № 04279.610.72.3.1 по КК на Благоевград.

3. Определя минимална конкурсна цена 122 440 лв. без ДДС съгласно чл. 45, ал. 3 ЗДДС.

4. Одобрява конкурсната документация.

5. Конкурсната документация се закупува в стая 316 в сградата на община Благоевград до 12 ч. на 15.VI.2009 г. след заплащане на такса 1000 лв. с ДДС, платими в брой на касата на община Благоевград. При получаване на документацията кандидатът представя удостоверение за актуално правно състояние и документ за самоличност. Конкурсната документация съдържа декларация за неразгласяване на информация, чието подписване е условие за допускане до участие в конкурса. В случай на закупуване на конкурсната документация от името на друго лице се представя нотариално заверено пълномощно за закупуване на документацията и за подписване на декларация за неразгласяване на информация. Лицата, закупили конкурсна документация и подписали декларация за неразгласяване на информация, получават сертификат за регистрация и имат право да подадат оферта.

6. В срок до 14 ч. на 15.VI.2009 г. лицата, закупили конкурсна документация, могат да отправят устни или писмени искания за разяснения по процедурата за провеждане на конкурса в стая 316 в сградата на община Благоевград.

7. Депозитът за участие в публично оповестения конкурс за продажба на обект - незавършено строителство на ул. Бодрост 2, Благоевград, е парична сума 10 200 лв. и следва да постъпи по IBAN сметка на община Благоевград № BG 71 SOMB 9130 33 13725301, BIC код SOMBBGSE в “Общинска банка” - АД, клон Благоевград, в срок до 16 ч. на 16.VI.2009 г.

8. Офертите за участие в конкурса се подават в срок до 16 ч. на 17.VI.2009 г. в запечатан непрозрачен плик, върху който са отбелязани пълното наименование на обекта на конкурса, името (фирмата) и адрес на участника. Офертите се представят лично от участниците или от упълномощено от тях лице с нотариално заверено пълномощно в стая 316 в сградата на община Благоевград.

9. Упълномощава кмета на община Благоевград да проведе конкурса съгласно Наредбата за търговете и конкурсите; да назначи комисия по провеждане на конкурса; да издаде сертификат за регистрация съгласно чл. 35а, ал. 1 от Наредбата за търговете и конкурсите; да удължи срока за депозиране на офертите в случаите по чл. 35в НТК; да одобри мотивирания доклад на конкурсната комисия; да определи спечелилия конкурса участник и участника, класиран на второ място, и да сключи договор за приватизация.

Председател: К. Хаджигаев

6910

 

ОБЩИНА ВАРНА

РЕШЕНИЕ № 14 от 1 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 ЗМСМА, чл. 21, ал. 6 ЗОС и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет - гр. Варна, приема подробен устройствен план (ПУП) - план за улична регулация (ПУР) за ул. Девня в участъка от о.т. 3288 до о.т. 3295 (от бул. Република до ул. Ралица/ул. Пеячевич), Варна.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването в “Държавен вестник” чрез община Варна до Административен съд - Варна.

Председател: Б. Гуцанов

6934

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ВРАЦА

ЗАПОВЕД № 286 от 8 май 2009 г.

На основание чл. 32, ал. 1 и 3 от Закона за администрацията, § 4к, ал. 8, т. 5 ЗСПЗЗ, протоколи № 4 от 10.XII.2007 г. и № 1 от 15.VI.2008 г. на комисии, назначени със заповеди № 211 от 19.IV.2007 г. и № 199 от 25.III.2008 г. по чл. 28б, ал. 2 ППЗСПЗЗ и чл. 21, ал. 2 от Административнопроцесуалния кодекс, одобрявам измененията на одобрените и влезли в сила планове на новообразуваните имоти в М 1:1000 на земеделски земи, предоставени за ползване на граждани въз основа на актове по § 4 ЗСПЗЗ, по обмяна и стари собственици, отнасящи се за поземлени имоти № 9450219, 9460226, 9460227, 9460753, 9460006, 9470213, 9600872, 9601893, 9630062, 9630108, 9630234, 9640091, 9640414, 9640416, 9640462, 9660209, 9660210, 9660296, 9660336, 9660373, 9690007, 9690193, 9690316, 9790576, 9790700, 9790701, 9810308, 9810426, 9840029, 9840487, 9840489 и 9850588.

Заповедта може да се обжалва чрез областната администрация до Административен съд - Враца, в 14-дневен срок от обнародването в “Държавен вестник”.

Областен управител: Ант. Георгиев

6891

 

ОБЩИНА ДОЛНИ ЧИФЛИК

РЕШЕНИЕ № 354 от 10 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет - гр. Долни чифлик, одобрява проект на ПУП - парцеларен план за външно кабелно ел. захранване на базова станция на Глобул № 4413 за ПИ 035022 по КВС на с. Голица.

Председател: Ф. Бейтулов

6847

ОБЩИНА КАВАРНА

РЕШЕНИЕ № 480 от 27 ноември 2008 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 127, ал. 6 ЗУТ Общинският съвет - гр. Каварна, одобрява проект за ПУП - парцеларен план за линейна инфраструктура, представляваща трасе на път по следното трасе: ПИ № 30100, 30097, 30065, 30016, 30094, 30093, 30092, 30009, 30042, 30041, 30007, № 176, 300029, № 587 в землището на с. Българево, община Каварна, област Добрич, собственост на “Вестро” - ЕООД.

Председател: Е. Чобанов

6933

 

РЕШЕНИЕ № 166 от 31 март 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 127, ал. 6 ЗУТ Общинският съвет - гр. Каварна, одобрява проект за ПУП - парцеларен план за линейна инфраструктура, представляваща подземен електроповод за високо напрежение по следното трасе: ПИ № 27.24 до подстанция Каварна.

Председател: Е. Чобанов

6851

 

ОБЩИНА ПЛЕВЕН

РЕШЕНИЕ № 514 от 29 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 ЗМСМА, чл. 3, ал. 2, изр. 2 и ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 2, чл. 5, ал. 2, чл. 26, ал. 1 и 2 и чл. 31 във връзка с чл. 32, ал. 3, т. 1 ЗПСК Общинският съвет - гр. Плевен, реши:

1. Допълва списъка, приет с Решение № 581 от 9.Х.2002 г. на Общинския съвет - гр. Плевен, в т. II.3 със следния общински недвижим нежилищен обект: масивна двуетажна нежилищна сграда - бивше училище, находящ се в с. Тученица, община Плевен.

2. Открива процедура за приватизация чрез публичен търг на общински недвижим нежилищен обект: масивна двуетажна сграда - бивше училище, построена в застроен урегулиран поземлен имот УПИ I-168, кв. 50 по плана на с. Тученица, през 1958 г. върху площ от 424 кв. м. Граници на целия имот: север - ОК 165 - ОК 115 - ОК 114а; изток - УПИ II-166, УПИ IХ-167; юг - улица ОК 61 - ОК 125 - ОК 126; запад - улица ОК 63 - ОК 62 - ОК 61.

Имотът е актуван с Акт за частна общинска собственост № 35363 от 6.IV.2009 г. Обектът се продава с право на строеж.

3. Възлага на кмета на общината да извърши необходимите правни и фактически действия за провеждане на съответните процедури по реда на чл. 5, ал. 2, т. 5 от Наредбата за възлагане извършването на дейности, свързани с подготовката на приватизация или със следприватизационен контрол, включително процесуално представителство (ДВ, бр. 57 от 2002 г.), за възлагане анализ на правното състояние и приватизационна оценка на имота, както и да сключи съответните договори със спечелилите участници в проведените процедури.

Председател: Г. Спартански

6903

РЕШЕНИЕ № 515 от 29 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 ЗМСМА, чл. 1, ал. 2, т. 3, чл. 4, ал. 2 и чл. 32, ал. 3, т. 1 ЗПСК във връзка с чл. 6, ал. 1, чл. 14, ал. 4 и чл. 16, ал. 2 и 3 от Наредбата за търговете и конкурсите Общинският съвет - гр. Плевен, реши:

1. Обявява нов публичен търг с явно наддаване за продажба на недвижим имот - застроен урегулиран поземлен имот с площ 3110 кв. м, съставляващ УПИ III-547 “За ветеринарна лечебница”, кв. 33 по плана на с. Брестовец, образуван от бивш УПИ I и част от бивш УПИ IV по стария план на селото, заедно с построените в него сгради: полумасивна сграда - ветеринарна лечебница с 5 оборотни помещения със застроена площ 156,24 кв. м, построена през 1953 г., и полумасивна стопанска сграда (бивш скотовъден обор) със застроена площ 67,5 кв. м, построена през 1937 г., при граници на имота: север - улица ОК 145 - ОК 168; изток - улица ОК 170а - ОК 169а - ОК 169; юг - УПИ IV-548; запад - УПИ II-605 и УПИ Х, описан в Акт за частна общинска собственост № 35198 от 11.VI.2008 г., по реда на Наредбата за търговете и конкурсите при начална тръжна цена 75 000 лв. без ДДС и стъпка на наддаване 10 000 лв.

1.1. Определя депозит за участие в търга в размер 7500 лв. и краен срок за внасянето му до 16 ч. на 33-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник” чрез превод по банкова сметка, посочена в тръжната документация.

1.2. Тръжна документация за участие се получава в Центъра за административно обслужване на община Плевен, пл. Възраждане 4, срещу документ за платена такса в размер 150 лв. без ДДС или с платежно нареждане по сметка IBAN BG31 UNCR 9660 3211 9710 16, BIC UNCRBGSF, код на плащане 44 7000 в “УниКредит Булбанк”, клон Плевен, всеки работен ден до 16,30 ч. в срок до 28-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник”.

1.3. Предложения за участие в търга се подават в запечатан непрозрачен плик с надписани наименованието на обекта и името на участника в Центъра за административно обслужване на община Плевен в срок до 17,30 ч. на 33-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник”.

1.4. Търгът да се проведе в 10 ч. на 36-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник” в Актовата зала на община Плевен, ет. 1, пл. Възраждане 2, Плевен.

1.5. В случай на неявяване на кандидат да се обяви нов търг за продажба на имота при същите условия на решението, но със следните срокове:

1.5.1. Срок за закупуване на тръжна документация - до 16,30 ч. на 58-ия ден от обнародването на решението в “Държавен вестник”.

1.5.2. Срок за подаване на предложения - до 17,30 ч. на 63-ия ден от обнародването на решението в “Държавен вестник”.

1.5.3. Търгът да се проведе в 10 ч. на 66-ия ден от датата на обнародването на решението в “Държавен вестник” в Актовата зала на община Плевен, ет. 1, пл. Възраждане 2, Плевен.

1.6. Оглед на обекта да се извършва всеки работен ден в срок до 16 ч. до деня, предхождащ датата за провеждане на търга, след закупуване на тръжна документация и предварителна заявка в отдел “ОПКП” при община Плевен.

1.7. Достигнатата на публичния търг цена подлежи на облагане с ДДС на основание чл. 45, ал. 5, т. 1 ЗДДС.

1.8. Сроковете по точки от 1.1 до 1.4 и от 1.5.1 до 1.5.3 се определят по реда на чл. 60 ГПК. Когато последният ден на срока е неприсъствен, този ден не се брои и срокът изтича в следващия след него присъствен ден.

2. Възлага на кмета на общината да утвърди тръжната документация за провеждане на публичния търг с явно наддаване и проекта на договор за продажба като част от нея.

3. В срок 3 работни дни след провеждането на търга тръжната комисия да представи на кмета на общината протокола от търга. Възлага на кмета на общината в срок 3 работни дни след получаването на протокола от проведения търг да определи със заповед спечелилия търга участник.

4. Възлага на кмета на общината да сключи договор за покупко-продажба със спечелилия търга.

Председател: Г. Спартански

6904

 

РЕШЕНИЕ № 516 от 29 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 ЗМСМА, чл. 1, ал. 2, т. 3, чл. 4, ал. 2 и чл. 32, ал. 3, т. 1 ЗПСК във връзка с чл. 6, ал. 1, чл. 14, ал. 4 и чл. 16, ал. 2 и 3 от Наредбата за търговете и конкурсите Общинският съвет - гр. Плевен, реши:

1. Обявява нов публичен търг с явно наддаване за продажба на недвижим нежилищен имот - масивна четириетажна сграда - общежитие на четири етажа и сутерен със застроена площ 747,50 кв.м, външни стълбища със застроена площ 25,80 кв.м и котелно със съоръжения към него с площ 160,40 кв.м, или обща разгъната застроена площ - 3923,70 кв.м, без построения трафопост с площ - 48,20 кв.м (по Акт за частна общинска собственост № 30595 от 19.I.1996 г., имотът е с обща застроена площ 4100 кв.м), построен през 1983 г. в кв. 2, ПИ II по плана на с. Беглеж, община Плевен, при съседи: изток - физкултурна площадка на ОУ “X.X.”; запад - улица; север - река; юг - улица, по реда на Наредбата за търговете и конкурсите при начална тръжна цена 180 000 лв. без ДДС и стъпка на наддаване 20 000 лв.

Имотът се продава с право на строеж. Към общежитието има движимо имущество.

Имотът е описан в Акт за частна общинска собственост № 30595 от 19.I.1996 г., вписан в Агенцията по вписванията под № 72 от 12.VI.2008 г., том ХХV, рег. № 9593.

1.1. Определя депозит за участие в търга в размер 180 000 лв. и краен срок за внасянето му до 16 ч. на 30-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник” чрез превод по банкова сметка, посочена в тръжната документация.

1.2. Тръжна документация за участие се получава в Центъра за административно обслужване на община Плевен, пл. “Възраждане” 4, срещу документ за платена такса в размер 150 лв. без ДДС или с платежно нареждане по сметка IBAN BG31 UNCR 9660 3211 9710 16, код на плащане 44 7000, BIC UNCRBGSF в “УниКредит Булбанк”, клон Плевен, всеки работен ден до 16,30 ч. в срок до 25-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник”.

1.3. Предложения за участие в търга се подават в запечатан непрозрачен плик с надписано наименованието на обекта и името на участника в Центъра за административно обслужване на община Плевен в срок до 17,30 ч. на 30-ия ден от датата на обнародването на решението в “Държавен вестник”.

1.4. Оглед на обекта се извършва всеки работен ден в срок до 16 ч. до деня, предхождащ датата за провеждане на търга, след закупуване на тръжна документация и предварителна заявка в отдел “ОПКП” при община Плевен.

1.5. Търгът да се проведе от 13,30 ч. на 33-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник” в Актовата зала на община Плевен, ет. 1, пл. Възраждане 2, Плевен.

1.6. В случай на неявяване на кандидат да се обяви нов търг за продажба на имота при същите условия на решението, но със следните срокове:

1.6.1.Срок за закупуване на тръжна документация - до 16,30 ч. на 55-ия ден от обнародването на решението в “Държавен вестник”.

1.6.2. Срок за подаване на предложения - до 17,30 ч. на 60-ия ден от обнародването на решението в “Държавен вестник”.

1.6.3. Търгът да се проведе от 13,30 ч. на 63-ия ден от датата на обнародването на решението в “Държавен вестник” в Актовата зала на община Плевен, ет. 1, пл. Възраждане 2, Плевен.

1.7. Сроковете по точки 1.1 - 1.5 и 1.6.1 - 1.6.3 се определят по реда на чл. 60 ГПК. Когато последният ден на срока е неприсъствен, този ден не се брои и срокът изтича в следващия след него присъствен ден.

1.8. Достигнатата на публичния търг цена подлежи на облагане с ДДС на основание чл. 45, ал. 5, т. 2 ЗДДС.

2. Възлага на кмета на общината да утвърди тръжната документация за провеждане на публичния търг с явно наддаване и проекта на договор за продажба като част от нея.

3. В срок 3 работни дни след провеждането на търга тръжната комисия да представи на кмета на община Плевен протокола от търга. Възлага на кмета на общината в срок 3 работни дни след получаването на протокола от проведения търг да определи със заповед спечелилия търга участник.

4. Възлага на кмета на общината да сключи договор за покупко-продажба със спечелилия търга.

Председател: Г. Спартански

6905

 

РЕШЕНИЕ № 533 от 29 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 ЗМСМА и чл. 3, ал. 2, изр. 2 и ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 2, чл. 5, ал. 2, чл. 26, ал. 1 и 2 и чл. 31 във връзка с чл. 32, ал. 3, т. 1 ЗПСК Общинският съвет - гр. Плевен, реши:

1. Допълва списъка, приет с Решение № 581 от 9.Х.2002 г. на Общинския съвет - гр. Плевен, в т.II.3 със следния недвижим имот: поземлен имот с идентификатор 56722.657.20 (стар идентификатор кв. 801, парц. IV) в Плевен, ул. Д-р Г. М. Димитров.

2. Открива процедура за приватизация чрез публичен търг на общински нежилищен имот - застроен урегулиран поземлен имот с идентификатор 56722.657.20 (стар идентификатор кв. 801, парц. IV) в Плевен, ул. Д-р Г. М. Димитров, с площ 603 кв. м, отреден за друг вид производствен, складов обект, и построената двуетажна промишлена сграда с идентификатор 56722.657.20.1 със застроена площ 187 кв.м. Съседи на имота: 56722.657.19; 56722.657.67 и 56722.657.16.

Имотът е актуван с Акт за частна общинска собственост № 34451 от 15.II.2006 г., вписан в Агенцията по вписванията под № 58 от 2.III.2006 г., том VI, рег. № 3480.

3. Възлага на кмета на общината да извърши необходимите правни и фактически действия за провеждане на съответните процедури по реда на чл. 5, ал. 2, т. 5 от Наредбата за възлагане извършването на дейности, свързани с подготовката на приватизация или със следприватизационен контрол, включително процесуално представителство (ДВ, бр. 57 от 2002 г.), за възлагане анализ на правното състояние и приватизационна оценка на имота, както и да сключи съответните договори със спечелилите участници в проведените процедури.

Председател: Г. Спартански

6906

 

РЕШЕНИЕ № 534 от 29 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 ЗМСМА, чл. 1, ал. 2, т. 3, чл. 4, ал. 2 и чл. 32, ал. 3, т. 1 ЗПСК във връзка с чл. 6, ал. 1, чл. 14, ал. 4 и чл. 16, ал. 2 и 3 от Наредбата за търговете и конкурсите Общинският съвет - гр. Плевен, реши:

1. Обявява нов публичен търг с явно наддаване за продажба на недвижим нежилищен имот: застроен поземлен имот с идентификатор 56722.659.1007, отреден за спортна зала, с площ 2336 кв. м (стар идентификатор УПИ VII, кв. 841 по плана на Плевен) заедно с построените: масивна едноетажна сграда с идентификатор 56722.659.1007.1 със застроена площ 595 кв. м с предназначение “За спортна сграда, база” и едноетажна сграда с идентификатор 56722.659.1007.2 със застроена площ 16 кв. м с предназначение “За спортна сграда, база”, при съседи: 56722.659.1008; 56722.659.68; 56722.659.57, по реда на Наредбата за търговете и конкурсите при начална тръжна цена 300 000 лв. без ДДС и стъпка на наддаване 30 000 лв.

Имотът е описан в Акт за частна общинска собственост № 35093 от 18.I.2008 г., вписан в Агенцията по вписванията под № 183 от 23.I.2008 г., том I, рег. № 341.

1.1. Определя депозит за участие в търга в размер 30 000 лв. и краен срок за внасянето му до 16 ч. на 33-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник” чрез превод по банкова сметка, посочена в тръжната документация.

1.2. Тръжна документация за участие се получава в Центъра за административно обслужване на община Плевен, пл. Възраждане 4, срещу документ за платена такса в размер 150 лв. без ДДС или с платежно нареждане по сметка IBAN BG31 UNCR 9660 3211 9710 16, BIC UNCRBGSF, код на плащане 44 7000 в “УниКредит Булбанк”, клон Плевен, всеки работен ден до 16,30 ч. в срок до 28-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник”.

1.3. Предложения за участие в търга се подават в запечатан непрозрачен плик с надписани наименованието на обекта и името на участника в Центъра за административно обслужване на община Плевен в срок до 17,30 ч. на 33-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник”.

1.4. Търгът да се проведе от 13,30 ч. на 36-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник” в Актовата зала на община Плевен, ет. 1, пл. Възраждане 2, Плевен.

1.5. В случай на неявяване на кандидат да се обяви нов търг за продажба на имота при същите условия на решението, но със следните срокове:

1.5.1. Срок за закупуване на тръжна документация - до 16,30 ч. на 58-ия ден от обнародването на решението в “Държавен вестник”.

1.5.2. Срок за подаване на предложения - до 17,30 ч. на 63-ия ден от обнародването на решението в “Държавен вестник”.

1.5.3. Търгът да се проведе от 13,30 ч. на 66-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник” в Актовата зала на община Плевен, ет. 1, пл. Възраждане 2, Плевен.

1.6. Оглед на обекта да се извършва всеки работен ден в срок до 16 ч. до деня, предхождащ датата за провеждане на търга, след закупуване на тръжна документация и предварителна заявка в отдел “ОПКП” при община Плевен.

1.7. Достигнатата на публичния търг цена подлежи на облагане с ДДС на основание чл. 45, ал. 5, т. 1 ЗДДС.

1.8. Сроковете по точки от 1.1 до 1.5 и от 1.5.1 до 1.5.3 се определят по реда на чл. 60 ГПК. Когато последният ден на срока е неприсъствен, този ден не се брои и срокът изтича в следващия след него присъствен ден.

2. Възлага на кмета на община Плевен да утвърди тръжната документация за провеждане на публичния търг с явно наддаване и проекта на договор за продажба като част от нея.

3. В срок 3 работни дни след провеждането на търга тръжната комисия да представи на кмета на общината протокола от търга. Възлага на кмета на общината в срок 3 работни дни след получаването на протокола от проведения търг да определи със заповед спечелилия търга участник.

4. Възлага на кмета на община Плевен да сключи договор за покупко-продажба със спечелилия търга.

Председател: Г. Спартански

6907

 

РЕШЕНИЕ № 535 от 29 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 ЗМСМА, чл. 3, ал. 2, изречение 2 и ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 2 и чл. 32, ал. 3, т. 1 ЗПСК във връзка с чл. 5, чл. 6, ал. 1, чл. 9 и чл. 16, ал. 2 и 3 от Наредбата за търговете и конкурсите Общинският съвет - гр. Плевен, реши:

1. Обявява нов публичен търг с явно наддаване за продажба на недвижим нежилищен имот - поземлен имот с идентификатор 56722.667.705 с площ 8619 кв. м, отредена за друг обществен обект, комплекс, с адрес: Плевен, ж.к. Дружба (стар идентификатор УПИ IV, кв. 2 по плана на Плевен, отреден за поликлиника с аптека), заедно с изградените в груб строеж 3 обществени сгради: сграда с идентификатор 56722.667.705.2 със застроена площ 1218 кв.м на 3 етажа, сграда с идентификатор 56722.667.705.1 със застроена площ 588 кв. м на 8 етажа, сграда с идентификатор 56722.667.705.3 със застроена площ 327 кв. м на 2 етажа, при съседи: 56722.667.679, 56722.667.680, 56722.667.681, 56722.667.700, 56722.667.938, 56722.667.704, 56722.667.709, 56722.667.708, 56722.667.706, 56722.667.599, по реда на Наредбата за търговете и конкурсите при начална тръжна цена 2 500 000 лв. без ДДС и стъпка на наддаване 100 000 лв.

Имотът е с АОС № 35275 от 15.X.2008 г., вписан в Агенцията по вписванията под № 95 от 20.X.2008 г., том 48, рег. № 17107.

1.1. Определя депозит за участие в търга в размер 250 000 лв. и краен срок за внасянето му до 16 ч. на 30-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник” чрез превод по банкова сметка, посочена в тръжната документация.

1.2. Тръжна документация за участие се получава в Центъра за административно обслужване на община Плевен, пл. Възраждане 4, срещу документ за платена такса в размер 150 лв. без ДДС или с платежно нареждане по сметка IBAN BG31 UNCR 9660 3211 9710 16, код на плащане 44 7000, BIC UNCRBGSF в “УниКредит Булбанк”, клон Плевен, всеки работен ден до 16,30 ч. в срок до 25-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник”.

1.3. Предложения за участие в търга се подават в запечатан непрозрачен плик с надписани наименованието на обекта и името на участника в Центъра за административно обслужване на община Плевен в срок до 17,30 ч. на 30-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник”.

1.4. Оглед на обекта да се извършва всеки работен ден в срок до 16 ч. до деня, предхождащ датата за провеждане на търга, след закупуване на тръжна документация и предварителна заявка в отдел “ОПКП” при община Плевен.

1.5. Търгът да се проведе от 10 ч. на 33-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник” в Актовата зала на община Плевен, ет. 1, пл. Възраждане 2, Плевен.

1.6. В случай на неявяване на кандидат да се обяви нов търг за продажба на имота при същите условия на решението, но със следните срокове:

1.6.1. Срок за закупуване на тръжна документация - до 16,30 ч. на 55-ия ден от обнародването на решението в “Държавен вестник”.

1.6.2. Срок за подаване на предложения - до 17,30 ч. на 60-ия ден от обнародването на решението в “Държавен вестник”.

1.6.3. Търгът да се проведе от 10 ч. на 63-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник” в Актовата зала на община Плевен, ет. 1, пл. Възраждане 2, Плевен.

1.7. Сроковете по точки от 1.1 до 1.5 и от 1.6.1 до 1.6.3 се определят по реда на чл. 60 ГПК. Когато последният ден на срока е неприсъствен, този ден не се брои и срокът изтича в следващия след него присъствен ден.

1.8. Достигнатата на публичния търг цена подлежи на облагане с ДДС на основание чл. 45, ал. 5, т. 1 ЗДДС.

2. Възлага на кмета на общината да утвърди тръжната документация за провеждане на публичния търг с явно наддаване и проекта на договор за продажба като част от нея.

3. В срок 3 работни дни след провеждането на търга тръжната комисия да представи на кмета на общината протокола от търга. Възлага на кмета на общината в срок 3 работни дни след получаването на протокола от проведения търг да определи със заповед спечелилия търга участник.

4. Възлага на кмета на общината да сключи договор за покупко-продажба със спечелилия търга.

Председател: Г. Спартански

6908

ОБЩИНА РАКОВСКИ

РЕШЕНИЕ № 240 от 27 март 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет - гр. Раковски, одобрява план-схема за газоснабдяване към ПУП на гр. Раковски в обхвата на подробните устройствени планове на кв. Ген. Николаево, кв. Секирово и кв. Парчевич.

Председател: Мл. Шишков

6893

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН

ЗАПОВЕД № РД-11-09-01 от 29 април 2009 г.

На основание чл. 32, ал. 1 ЗА във връзка с § 4к, ал. 6 ЗСПЗЗ и чл. 28б, ал. 8 ППЗСПЗЗ одобрявам план на новообразуваните имоти в М 1:1000 на земеделски земи, предоставени за ползване на граждани въз основа на актове по § 4 ЗСПЗЗ, за местности “Чинтулово”, “Девичково” и “Дъбака” в землище Сливен, община Сливен, област Сливен.

Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти да се подават от заинтересуваните лица чрез областния управител на област Сливен пред Административен съд - Сливен, в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в “Държавен вестник”.

Областен управител: Хр. Чолакова

6932

 

ОБЩИНА СЛИВЕН

РЕШЕНИЕ № 542 от 23 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет - гр. Сливен, реши:

1. Одобрява проекта за подробен устройствен план - план за регулация на улици, на поземлени имоти за обществени мероприятия и устройствени зони на местностите “Гюргюнлюка” и “Каменка”, селищно образувание “Изгрев”, землище Сливен.

2. Одобрява проекта за подробен устройствен план - план за регулация на улици, на поземлени имоти за обществени мероприятия и устройствени зони на местността “Моллова гора” (“Юрта”), селищно образувание “Изгрев”, землище Сливен.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването в “Държавен вестник” от заинтересуваните лица чрез общинската администрация до Административен съд - Сливен.

Председател: Д. Танева

6984

 

РЕШЕНИЕ № 543 от 23 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет - гр. Сливен, одобрява проекта за изменение на подробния устройствен план - план за регулация на УПИ II и УПИ III в кв. 4 и на кв. 2, 3, 8, 9, 58, 59 и 60 по плана на Промишлена зона - запад, Сливен, с указани граници и линии на застрояване.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването в “Държавен вестник” от заинтересуваните лица чрез общинската администрация до Административен съд - Сливен.

Председател: Д. Танева

6985

 

ОБЩИНА СМОЛЯН

РЕШЕНИЕ № 254 от 30 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет - гр. Смолян, реши:

1. Одобрява парцеларен план за обект: “Групово водоснабдяване на с. Стража и с. Орешец - община Смолян”.

2. Допуска предварително изпълнение на решението на основание чл. 60 АПК.

Председател: Ив. Апостолов

6848

 

РЕШЕНИЕ № 255 от 30 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет - гр. Смолян, реши:

1. Одобрява парцеларен план на обект: “Реконструкция на общински път III-8641 к.к. Пампорово - Смолян (разклон “Райковски ливади”) - местен път с. Левочево, свързващ се с път IV-86601 Левочево - Бостина, км от 0+000 до 5+211”.

2. Допуска предварително изпълнение на решението на основание чл. 60 АПК.

Председател: Ив. Апостолов

6849

 

РЕШЕНИЕ № 264 от 30 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 ЗУТ Общинският съвет - гр. Смолян, реши:

1. Одобрява парцеларен план за обект: “Групово водоснабдяване на село Полковник Серафимово, Дом за стари хора, с. Фатово и с. Габрица.

2. Допуска предварително изпълнение на решението на основание чл. 60 АПК.

Председател: Ив. Апостолов

6850

 

ОБЩИНА СОЗОПОЛ

РЕШЕНИЕ № 538 от 26 март 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1, чл. 59, ал. 1, чл. 110, ал. 1, т. 5 ЗУТ и решение на проблемите, свързани с подобряване на местната инфраструктура в община Созопол Общинският съвет - гр. Созопол, одобрява подробен устройствен план - парцеларен план на елемент на техническата инфраструктура извън строителните граници за обект: “Водопровод за водоснабдяването на имоти в местности Ачмалъци, Мапи и Веселие, землище Созопол, област Бургас”, и с трасе и сервитути, предвидено да премине в земеделски поземлени имоти и горски територии в масиви, както следва: на м. Синетудис - № 40 и 42, в Ачмалъци - № 10, в Мапи - № 44, 43, 40 и 10, като подробното описание на имотите и сервитутите е приложено в табличен вид.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването в “Държавен вестник” чрез община Созопол до Административен съд - гр. Бургас.

Председател: Кр. Германова

6935

 

РЕШЕНИЕ № 570 от 24 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1, чл. 59, ал. 1, чл. 110, ал. 1, т. 5 ЗУТ Общинският съвет - гр. Созопол, одобрява подробен устройствен план - парцеларен план на елемент на техническата инфраструктура извън строителните граници за обект: “Битова канализация на с. Извор, община Созопол, област Бургас”, и с трасе и сервитути, предвидено да премине в земеделски поземлени имоти в масиви по КВС и такива за нуждите на транспорта на землище на с. Извор, както следва: № 123, 131, 153, 155, 162, 179, 181, 293, 27031, 27067, 27033, 27035, 27036, 27037, 27038, 7039, 27040, 27041, 28001, 28002, 28003, 28004, 28005, 28006, 28007, 28008, 28010, 28096, 29013, 28078, като подробното описание на имотите и сервитутите е приложено в табличен вид. Проектът се намира в сградата на общинска администрация Созопол, пл. Хан Крум 2, стая 27.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването му в “Държавен вестник” чрез община Созопол до Административен съд - гр. Бургас.

Председател: Кр. Германова

6892

 

ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ

РЕШЕНИЕ № 3 от 24 април 2009 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 ЗМСМА, чл. 1, ал. 2, т. 3, чл. 3, ал. 3, т. 2, чл. 4, ал. 2, чл. 31, ал. 1 и чл. 32, ал. 3, т. 1 ЗПСК, чл. 5 и чл. 6, ал. 1 от Наредбата за търговете и конкурсите и чл. 45, ал. 7 ЗДДС Общинският съвет - гр. Търговище, реши:

1. Открива процедура за приватизация чрез публичен търг с явно наддаване на общински нежилищен имот, невключен в имуществото на общински търговски дружества, който се използва за стопански цели, представляващ ПИ 73626.513.106, парцел II, пл. № 33, кв. 5 с площ 12 550 кв. м по плана на к.к. “Парка - север”, при следните условия:

1.1. начална тръжна цена 383 000 лв. (без ДДС); достигнатата на търга цена се облага с ДДС;

1.2. стъпка за наддаване 38 000 лв.;

1.3. депозит за участие - 10 % от началната тръжна цена на имота, която се превежда по IBAN, BG62UBBS80023300143230 в 30-дневен срок от обнародване на решението в “Държавен вестник”;

1.4. цена на тръжната документация - 500 лв. (без ДДС), платима в касата на общината; получава се в стая 39 на общината;

1.5. срок за закупуване на тръжната документация - до 30-ия ден от обнародване на решението в “Държавен вестник”;

1.6. оглед на обекта - всеки работен ден след закупуване на тръжните документи;

1.7. срок за подаване на предложенията - до 16 ч. на 30-ия ден от обнародване на решението в “Държавен вестник”, в информационния център на общината в запечатан плик;

1.8. търгът ще се проведе следващия работен ден след изтичане срока на подаване на предложенията в сградата на общината, зала 74, в 14 ч.;

1.9. приема правния анализ, приватизационна оценка и информационен меморандум;

1.10. утвърждава тръжната документация и информационния меморандум като част от нея.

2. Възлага на кмета на общината правомощията на орган по приватизацията, регламентирани в Наредбата за търговете и конкурсите, с изключение на чл. 5 и 6 от същата по организация и провеждане на търга и да сключи договора за приватизация със спечелилия търга участник.

3. При неявяване на кандидати упълномощава кмета на общината със своя заповед да организира и проведе следващата процедура за приватизация на обекта.

Председател: Н. Даскалов

6852

Министърът на околната среда и водите на основание чл. 62а от Закона за водите открива процедура за издаване на разрешително за ползване на воден обект за изграждане на съоръжение за подземни води, предназначено за водовземане, за осигуряване на вода за животновъдство и други цели. Съоръжението - тръбен кладенец, ще бъде изградено в малм-валанжския водоносен хоризонт, подземно водно тяло BG2G000J3K1041 - карстови води в малм-валанжа, в поземлен имот № 000022 в землището на с. Красен, община Генерал Тошево, област Добрич, при географски координати N - 43° 52’ 48,9, и Е - 27° 54’ 39,8, геодезически координати Х 4760524.0 и У 9638688.1, надморска височина - 203 м. При реализиране на проектното водовземане няма да бъдат създадени допълнителни понижения на водното ниво в съществуващи водовземни съоръжения. Проектни параметри на ползването: дълбочина на кладенеца - до 550 ± 20 м, прикриваща колона с диаметър 324 мм от повърхността до 70 ± 10 м, задтръбно циментирана, експлоатационна колона с диаметър 219 мм от повърхността до 210 ± 10 м, водоприемна част - открит ствол с диаметър 190 мм; проектен средноденонощен дебит на водочерпене - 8,2 л/сек; максимален дебит на водочерпене - 12,4 л/сек; проектно максимално допустимо експлоатационно понижение на водното ниво - 7,95 м. Дейности за проучване на подземните води: изучаване на литоложкия строеж, структурата и филтрационните характеристики на водоносния хоризонт, химичния състав, физико-химичните и радиологичните свойства на подземните води. Условия, при които ще се разреши изграждане на съоръжението: изучаването на литоложкия строеж да се изпълни чрез изпълнението на комплексни сондажно-геофизични изследвания в интервала от 70 до 550 ± 20 м; провеждане на опитно водочерпене при максимално възможния дебит с продължителност не по-малка от 144 ч. за определяне на хидрогеоложките параметри в частта от водоносния хоризонт и вземане на представителна водна проба и хидравлични тестове за определяне на експлоатационните характеристики на съоръжението; от изградения тръбен кладенец да се осигурява питейно-битово водоснабдяване на други съседни имоти в рамките на максималния му технически възможен дебит. Не се предвижда заустване на отпадъчни води във воден обект. Формираните от обекта отпадъчни води чрез система за сепариране на тор ще се филтруват и утаяват, отвеждат се в сепаратор, в който се отделя твърдият отпадък. Пречистеният течен отпадък ще се отвежда в специално изградена водоплътна лагуна, от която отново ще се включва в системата. Излишният течен отпадък ще се складира в резервоар и ще се използва за наторяване на земеделски земи. Писмени възражения и предложения от заинтересованите лица могат да се изпратят в 14-дневен срок от обявяването в Министерството на околната среда и водите, ул. Уилям Гладстон 67.

6944

Министърът на околната среда и водите на основание чл. 62а от Закона за водите открива процедура за издаване на разрешително за ползване на воден обект за изграждане на съоръжения за подземни води, предназначени за водовземане. Съоръженията - два дренажа и един каптаж на естествен извор, ще бъдат изградени в горноюрско-долнокредния водоносен хоризонт, водно тяло BG1G00000TJK045 - Карстови води в Централния Балкан, и ще бъде разположено в местността Дебелия рът в землището на с.Габарево, община Павел баня, област Стара Загора, при: географски координати на ревизионната шахта на дренаж Д1 - N 42° 46' 57.7" и Е 25° 11' 22.9"; геодезически координати Х 4651546.0 и У 8659839.0 и надморска височина - 1173 м; географски координати на ревизионната шахта на дренаж Д2 - N 42° 46' 54.7" и Е 25° 11' 44.8"; геодезически координати Х 4651464.0 и У 8660394.0 и надморска височина - 1154 м; географски координати на каптаж К1 - N 42° 46' 49.7" и Е 25° 11' 52.6"; геодезически координати Х 4651316.0 и У 8660574.0 и надморска височина - 1156 м. При реализиране на водовземане чрез проектните съоръжения няма да бъдат създадени допълнителни понижения на водното ниво в съществуващи водовземни съоръжения. Проектни параметри на ползването: дренаж Д 1 с 2 дренажни лъча: дренажни тръби с диаметър 110 мм и дължина 65 м, разположени на 0,1 м над горнището на мергелния пласт в дренажна призма, изградена от чакъл с дебелина 0,5 м, запечатана отгоре с 2 пласта найлон, ограничена от север от подпорна стена вдълбана на 0,25 м в мергелния пласт, с височина 1,0 м и дължина 67,34 м западно от събирателната шахта и 8,00 м източно от събирателната шахта, подпираща водите от 3 разсеяни естествени извора; дренажната призма и пространството в изкопа от другата страна на подпорната стена - покрита до повърхността с насип от трамбована глина; дренажни тръби диаметър 110 мм и дължина 17 м на юг от събирателната шахта, разположени на 0,1 м над горнището на мергелния пласт в дренажна призма, изградена от чакъл с дебелина 0,75 м, запечатана отгоре с 2 пласта найлон и покрита до повърхността с насип от трамбована глина, събиращи водите от 1 разсеян естествен извор; дренаж Д 2 с 3 дренажни лъча: дренажни тръби с диаметър 90 мм и дължина 20 м, разположени в обсадна стоманена тръба в интервала 7 м преди събирателната шахта, на 0,45 м от дъното на коригирано дере, на 1,4 м от повърхността и 0,1 м от дъното на дренажна призма с ширина 0.8 м, изградена от чакъл с дебелина 0,6 м, запечатана отгоре с 2 пласта найлон и 0,9 м насип от трамбована глина, ограничена от изток от стоманобетонов праг, с дълбочина 2,0 м от повърхността и дължина 19 м южно от събирателната шахта; дренажни тръби диаметър 90 мм и дължина 35 м на югозапад от събирателната шахта, разположени на 1,15 м от повърхността и 0,1 м от дъното на дренажна призма изградена от чакъл с ширина 0,6 м и дебелина 0,6 м, запечатана отгоре с 2 пласта найлон и 0,65 м насип от трамбована глина; дренажни тръби диаметър 90 мм и дължина 35 м на северозапад от събирателната шахта, разположени на 1,25 м от повърхността и 0,1 м от дъното на дренажна призма, изградена от чакъл с ширина 0,6 м и дебелина 0,6 м, запечатана отгоре с 2 пласта найлон и 0,75 м насип от трамбована глина; каптаж К 1: водоприемна част на водната камера от речен чакъл 20 - 40 мм, от надморска височина 1155,7 м до 1156,5 м, изпълнена в тристранно изградена бетонова шахта с ширина 1 м и дължина 1 м, върху 0,3 м бетонова основа, запечатана отгоре с 2 пласта найлон и 0,3 м насип от трамбована глина; дренажен отвор, разположен на противоположната на водоносния пласт стена, с ширина 30 мм и височина 20 мм, долния край на който с надморска височина 1156 м на 0,2 м от бетоновата основа; проектен минимален дебит: за дренаж Д 1 - 1 л/сек; за дренаж Д 2 - 2 л/сек и за каптаж К 1 - 0,2 л/сек; проектен максимален дебит: за дренаж Д 1 - 2 л/сек; за дренаж Д 2 - 5 л/сек и за каптаж К 1 - 0,5 л/сек. Дейности за проучване на подземните води: изучаване на водообилността на водоносния хоризонт и химичния състав и физико-химичните свойства на подземните води. Условия, при които ще се разреши изграждане на съоръжението: събирателната шахта да се изгради с водна и суха камера, а при необходимост и с утаителна камера, като се осигури постъпването на изворната вода във водната камера със скок до 10 - 20 см. Да се осигури водно ниво във водната камера на каптаж К 1, по-ниско от нивото на дренажния отвор. Да се проведат наблюдения на дебита на дренажите Д 1 и Д 2 и на каптаж К 1 ежемесечно за период не по-малко от 1 година, въз основа на които да се определят дебитите на подземните води, които ще бъдат черпени. Отпадъчните води от предвидените за водоснабдяване обекти, с обем около 504 куб.м/дн, да се съберат и отведат до локална пречиствателна станция, разположена в поземлен имот № 14218.773.1 по кадастралната карта на землището на с. Топлеш, община Габрово. Пречистените отпадъчни води с параметри съгласно нормативните изисквания за заустване в сухи дерета - БПК 5 - 15 мг/л, ХПК 70 мг/л и неразтворени вещества 50 мг/л, да се заустят в сухо дере до пътя за комплекс “Узана”. Писмени възражения и предложения от заинтересованите лица могат да се изпратят в 14-дневен срок от обявяването в Министерството на околната среда и водите, ул. Уилям Гладстон 67.

6945

404. - Адвокатският съвет при Адвокатската колегия - Варна, на основание чл. 133, ал. 1, т. 4 от Закона за адвокатурата обявява, че с решение по д.д. № 38/2008 на Дисциплинарния съд при Адвокатската колегия - Варна, X.X.X. - адвокат от Адвокатската колегия - Варна, се лишава от право да упражнява адвокатска професия за срок 3 месеца.

6881

405. - Адвокатският съвет при Адвокатската колегия - Варна, на основание чл. 133, ал. 1, т. 1 и 4 от Закона за адвокатурата обявява, че с решение по д.д. № 28/2008 на Дисциплинарния съд при Адвокатската колегия - Варна, X.X.X. - адвокат от Адвокатската колегия - Варна, се лишава от право да упражнява адвокатска професия за срок 3 месеца.

6882

406. - Адвокатският съвет при Адвокатската колегия - Варна, на основание чл. 133, ал. 1, т. 1 и 4 от Закона за адвокатурата обявява, че с решение по д.д. № 29/2008 на Дисциплинарния съд при Адвокатската колегия - Варна, X.X.X. - адвокат от Адвокатската колегия - Варна, се лишава от право да упражнява адвокатска професия за срок 3 месеца.

6883

407. - Адвокатският съвет при Адвокатската колегия - Варна, на основание чл. 133, ал. 1, т. 4 от Закона за адвокатурата обявява, че с решение по д.д. № 37/2008 на Дисциплинарния съд при Адвокатската колегия - Варна, X.X.X. - адвокат от Адвокатската колегия - Варна, се лишава от право да упражнява адвокатска професия за срок 3 месеца.

6884

408. - Адвокатският съвет при Адвокатската колегия - Варна, на основание чл. 133, ал. 1, т. 1 и 4 от Закона за адвокатурата обявява, че с решение по д.д. № 45/2008 на Дисциплинарния съд при Адвокатската колегия - Варна, X.X.X. - адвокат от Адвокатската колегия - Варна, се лишава от право да упражнява адвокатска професия за срок 5 месеца.

6885

422. - Адвокатският съвет при Адвокатската колегия - Хасково, на основание чл. 133, ал. 1, т. 5 от Закона за адвокатурата обявява, че с решение по д. д. № 18/2008 на Дисциплинарния съд при Адвокатската колегия - Хасково, X.X.X. (Атанасова) - адвокат от Адвокатската колегия - Хасково, се лишава от право да упражнява адвокатска професия за срок 10 месеца.

6970

 

СЪДИЛИЩА

Върховният административен съд на основание чл. 188 във вр. с чл. 181 АПК съобщава, че е постъпило оспорване от частен съдебен изпълнител X.X., рег. № 862 с район на действие СГС на решенията на общото събрание на Камарата на частните съдебни изпълнители от 31.I.2009 г., по което е образувано адм. д. № 4461/2009 по описа на Върховния административен съд.

6869

Върховният административен съд на основание чл. 181 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от X.X.X. от София, бул. П. Ю. Тодоров, бл. 7, вх. Е, ап. 106, на чл. 6 от Правилника за устройството и организацията на работата на органите на медицинската експертиза на работоспособността и на регионалните картотеки на медицинските експертизи, приет с ПМС № 97 от 31.V.2005 г. на Министерския съвет (обн., ДВ, бр. 47 от 7.VI.2005 г.), по което е образувано адм.д. № 5103/2009 по описа на Върховния административен съд.

6870

Административният съд - гр. Варна, ХХХII състав, призовава X.X.X. с последен адрес Варна, м. Св. Никола № 32, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 17.VI.2009 г. в 9,30 ч. като заинтересувана страна по адм. д. № 2823/2008, заведено от X.X.X.. Заинтересуваната страна да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 137, ал. 4 АПК.

6992

Административният съд - гр. Плевен, VI състав, призовава X.X.X. с постоянен адрес София, ул. Капитан X.X. 1, сега в Германия с неизвестен адрес, да се яви в съда на 25.VI.2009 г. в 9 ч. като заинтересувана страна по адм. д. № 1128/2008 г., заведено от X.X.X. срещу заповед № РД-12-2454 от 24.IХ.2008 г. на кмета на община Плевен, с която се одобрява оценка на предоставената за ползване земеделска земя в м. Нежовец, землище Плевен. Заинтересуваната страна да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 137, ал. 4 АПК.

6993

Административният съд - гр. Плевен, I състав, призовава X.X.X. с постоянен адрес София, ул. Капитан X.X. 1, сега в Германия с неизвестен адрес, да се яви в съда на 29.VI.2009 г. в 10 ч. като заинтересувана страна по адм. дело № 1132/2008, заведено от X.X.X. срещу заповед № РД-12-2450 от 24.IХ.2008 г. на кмета на община Плевен, с която се одобрява оценка на предоставената за ползване земеделска земя в м. Нежовец, землище Плевен. Заинтересуваната страна да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 138, ал. 4 АПК.

6994

Административният съд - гр. Плевен, I състав, призовава X.X.X. с постоянен адрес София, ул. X.X.X. 1, сега в Германия, с неизвестен адрес, да се яви в съда на 29.VI.2009 г. в 10 ч. като заинтересована страна по адм. дело № 1125/2008, заведено от X.X.X. срещу заповед № РД-12-2566 от 26.IХ.2008 г. на кмета на община Плевен, с която се одобрява оценка на предоставената за ползване земеделска земя в м. Нежовец, землище Плевен. Заинтересованата страна да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 137, ал. 4 АПК.

6995

Административният съд - София-град, II отделение, 33 състав, призовава X.X.X.-X. с последен известен по делото адрес София, ул. Стоян Попов 1, X.X.X.-X. с последен известен по делото адрес София, ж. к. Слатина, ул. 527 № 27, и X.X.X. с последен адрес София, ж. к. Дружба, бл. 20, вх. Г, сега с неизвестни адреси, да се явят в съда на 26.V.2009 г. в 9,30 ч. като заинтересувани страни по адм. д. № 4385/2008, образувано по жалба на X.X.X. и X.X.X. против заповед № РД-09-222 от 19.VI.2007 г. на кмета на район “Панчарево”, Столична община. Призованите да посочат съдебни адреси, в противен случай делото ще се гледа при условията на ГПК.

7049

Софийският градски съд, гр. отделение, II Б въззивен състав, призовава X.X.X., с последен известен адрес София, ж. к. Люлин, бл. 816, вх. Г, X.X.X. с последен адрес София, ул. Симеон Радев 52, X.X.X. с последен адрес София, Зона Б-5, бл. 7, вх. Г, и Злата (Златка) X.X. с последен адрес София, ж. к. Младост 4, бл. 478, вх. 1, сега с неизвестни адреси, да се явят в съда на 14.ХII.2009 г. в 9 ч. като ответници по ч. гр. д. № 1563/2007, образувано по въззивна жалба от X.X.X. срещу действията на ЧСИ Якимов за опис на НИ от 20.II.2007 г. по изп. д. № 20078440400012 с правно основание чл. 332 и следващите от ГПК (отм.) във връзка с чл. 334, ал. 2 ГПК (отм.) - извършен опис на 20.II.2007 г. на ап. 2, находящ се в София, ул. Брегалница 78, собственост на X.X.X.. Ответниците да посочат съдебни адреси, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК (отм.).

6973

Варненският районен съд, XXI състав, призовава X.X.X. с последен известен адрес Варна, ул. Ген. Скобелев 33, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 26.VI.2009 г. в 11 ч. като ответница по гр.д. № 1674/2009, заведено от Нина Хил - гражданин на ЮАР, по чл. 97, ал. 1 ГПК. Ответницата да посочи съдебен адрес за призоваването, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК (отм.).

6876

Дуловският районен съд призовава X.X.X. (X.X.X.) и X.X.X., двамата с неизвестни адреси, да се явят в съда на 30.VI.2009 г. в 10 ч. като ответници по гр. д. № 158/2009, заведено от X.X.X., X.X.X., X.X.X., Рушан Юсуф Топал и Сюзан Юсуф Ахмед, за делба. Ответниците да посочат съдебни адреси, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 1 ГПК.

6996

Ломският районен съд призовава X.X.X. с последен адрес с. Беленци, област Ловеч, ул. Оборище 6, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 24.VI.2009 г. в 9 ч. като ответник по гр. д. № 327/2009, заведено от X.X.X. от с. Мокреш, по чл. 86 СК. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК (отм.).

6997

Новозагорският районен съд призовава X.X.X. с последен адрес Симеоновград, област Хасково, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 15.VII.2009 г. в 9 ч. като ответница по гр.д. № 124/2009, заведено от X.X.X.. Ответницата да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК(отм.).

6998

Пловдивският районен съд, II бр. състав, призовава Феим Тачи, с неизвестен адрес, да се яви в съда на 6.VII.2009 г. в 9 ч. като ответник по гр. д. № 1471/2009, заведено от X.X.X. от Пловдив, за развод. Ако ответникът не се яви в съда при разглеждане на делото, съдът му назначава особен представител.

6955

Софийският районен съд, 68 състав, призовава X.X.X. с последен известен адрес София, ж. к. Обеля, бл. 268, вх. Б, ет. 7, ап. 47, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 26.VI.2009 г. в 10,30 ч. като ответник по гр. д. № 6581/2008, заведено от “Кредибул” - АД. Ответникът да посочи съдебен адреси, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК (отм.).

7000

Софийският районен съд, ГО, 79 състав, призовава X.X.X., с последен адрес София, ж. к. Младост 4, бл. 411, вх. 7, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда, бул. Драган Цанков 6, на 2.VII.2009 г. в 9 ч. като ответник по гр. д. № 18895/2007, заведено от ЗД “Бул Инс” - АД. Ответникът да посочи съдебен адрес за призоваване, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК (отм.).

6999

Софийският районен съд, гр. колегия, 29 състав, призовава X.X.X., с неизвестен адрес, да се яви в съда на 7.VII.2009 г. в 13,30 ч. като ответница по гр.д. № 10944/2004, заведено от X.X.X., за облигационен иск. Ответницата да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК (отм.).

6953

Софийският районен съд, гр. колегия, 29 състав, призовава X.X.X.-X., с неизвестен адрес, да се яви в съда на 7.VII.2009 г. в 13 ч. и 30 мин. като ответница по гр. д. № 10944/2004, заведено от X.X.X., за облигационен иск. Ответницата да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще бъде гледано при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК.

6954

Софийският районен съд, 72 състав, призовава X.X.X. с последен адрес София, ж. к. Славия, бл. П, вх. В, сега с неизвестен адрес, да се яви в съда на 30.IХ.2009 г. в 10,30 ч. като ответник по гр. д. № 50/2008, заведено от X.X.X., за делба. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК (отм.).

6875

 

Пазарджишкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение № 1872 от 14.IХ.2007 г. по ф.д. № 937/2007 вписа в търговския регистър дружество с ограничена отговорност “Бонд БГ” - ООД, със седалище и адрес на управление Пазарджик, ул. Гурко 6, с предмет на дейност: търговия със строителни материали, производство и покупка на нехранителни и хранителни, селскостопански, промишлени и други стоки и вещи, разрешени със закон, с цел препродажба в първоначален, преработен или обработен вид, покупко-продажба, строеж, отдаване под наем и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, строително-ремонтни, строително-технически и проектантски услуги и дейности, транспортни, складови, комисионни, туристически, туроператорски, хотелиерски услуги, търговскопредставителски и посреднически, инженерингови и лицензионни дейности и сделки, вътрешна и външна търговия с всякакви стоки и вещи, разрешени със закон, всякакви дейности, разрешени със закон, като дейностите ще се осъществяват в страната и в чужбина, и с капитал 5000 лв. Дружеството се представлява и управлява от двамата съдружници и управители X.X.X. и X.X.X. заедно и поотделно.

32695

Пазарджишкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 60, ал. 4 ТЗ с решение № 1868 от 13.IХ.2007 г. по ф.д. № 627/2007 вписа в търговския регистър прехвърляне на предприятието заедно с фирмата от едноличния търговец X.X.X. с фирма “X.X.” на X.X.X. и го вписа като ЕТ с фирма “X.X. - X.X.”.

32696

Пазарджишкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение № 1856 от 12.IХ.2007 г. по ф.д. № 929/2007 вписа в търговския регистър еднолично дружество с ограничена отговорност “Орхидея” - ЕООД, със седалище и адрес на управление Велинград, ул. Пею Яворов 1, с предмет на дейност: търговия с хранителни, промишлени и всякакви други стоки, хотелиерство и ресторантьорство, туристическа и рекламна дейност, дърводобив и дървопреработване, складова и превозна дейност, търговско представителство и посредничество, външнотърговска дейност и всякаква друга стопанска дейност, незабранена със закон, и с капитал 5000 лв. Дружеството се представлява и управлява от едноличния собственик и управител X.X.X..

32697

Пазарджишкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение № 1855 от 12.IХ.2007 г. по ф.д. № 933/2007 вписа в търговския регистър дружество с ограничена отговорност “Д - транс” - ООД, със седалище и адрес на управление гр. Белово, бул. Освобождение 29, с предмет на дейност: транспортни, спедиционни, превозни сделки на територията на страната и в чужбина, комисионна, складова, лизингова дейност, търговия, покупка на стоки и други вещи с цел препродажба в първоначален, преработен или обработен вид, производство на стоки с цел продажба, търговско посредничество и представителство, инвестиране в дейности и предприятия, осъществяване в страната и зад граница на всякакви дейности, незабранени със закон, и с капитал 5000 лв. Дружеството се представлява и управлява от двамата съдружници и управители X.X.X. и X.X.X. заедно и поотделно.

32698

Пазарджишкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение № 1854 от 12.IХ.2007 г. по ф.д. № 936/2007 вписа в търговския регистър дружество с ограничена отговорност “Дика - Дечев и Георгиев” - ООД, със седалище и адрес на управление с. Братаница, ул. Трета 58, с предмет на дейност: търговия с автомобили (нови и употребявани), авточасти и обслужване на автомобили, продажба на хранителни стоки, захарни изделия, алкохол, тютюневи изделия и кафе, търговия, покупка на стоки и други вещи с цел препродажба в първоначален, преработен или обработен вид, производство на стоки с цел продажба, търговско посредничество и представителство, комисионна, спедиционна, складова, лизингова, превозна дейност, разкриване на ресторанти, заведения за обществено хранене и кафенета, хотелиерска дейност, туристическа, рекламна, информационна, програмна, импресарска дейност, покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти и продажбата им, инвестиране в дейности и предприятия, осъществяване в страната и зад граница на всякакви дейности, незабранени със закон, и с капитал 5000 лв. Дружеството се представлява и управлява от съдружниците и управители X.X.X. и X.X.X. заедно и поотделно.

32699

Пазарджишкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение № 1857 от 12.IХ.2007 г. по ф.д. № 930/2007 вписа в търговския регистър еднолично дружество с ограничена отговорност “Веси - контрол” - ЕООД, със седалище и адрес на управление Пазарджик, ул. Дунав 10, ет. 1, ап. 3, с предмет на дейност: дезинфекция, дезинсекция и дератизация, вкл. и в обекти с обществено значение, организиране на дезинфекционна станция, транспорт в страната и в чужбина, откриване и стопанисване на заведения за обществено хранене, търговия с храни и напитки, проектиране на жилищни и производствени сгради, внос и покупко-продажби на нови и употребявани автомобили и резервни части, лизингова дейност, ресторантьорство и хотелиерство, спедиционна дейност, авторемонтни и сервизни услуги на транспортни средства, строителство и комунални услуги, търговия с всякакви стоки, електронна техника, сервиз и проектиране на такава техника, производство на стоки с цел продажба в първоначален, преработен и всякакъв друг вид, покупка, строеж и продажба на недвижими имоти, консултантски услуги, комисионна и складова дейност, търговско представителство и посредничество, издателска и печатарска дейност, сделки с интелектуална собственост, счетоводни услуги, образуване на специализирано счетоводно предприятие за организиране на счетоводно отчитане и съставяне на финансови отчети по реда на Закона за счетоводството, придобиване на дялове и акции от други дружества и предприятия, външнотърговски и всякакви други сделки, незабранени със закон, и с капитал 5000 лв. Дружеството се представлява и управлява от едноличния собственик и управител X.X.X..

32700

Пазарджишкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение № 1860 от 12.IХ.2007 г. по ф.д. № 907/2007 вписа в търговския регистър дружество с ограничена отговорност “Нейвъл” - ООД, със седалище и адрес на управление Пазарджик, ул. Царица Йоанна 21, с предмет на дейност: производство и търговия със стоки и други вещи в първоначален, преработен или обработен вид, търговия с хранителни стоки, захарни изделия, алкохол, безалкохолни напитки, цигари и всякакви други стоки, позволени със закон, покупка, проектиране, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, продажба на стоки от собствено производство, производство и търговия със селскостопански продукти, комисионна, спедиторска, складова дейност, превозни, хотелиерски, ресторантьорски, туристически, рекламни, информационни, програмни сделки или предоставяне на други услуги, незабранени със закон, вътрешнотърговска и външноикономическа дейност, както и всякакви други сделки, незабранени със закон, и с капитал 5000 лв. Дружеството е със съдружници X.X.X., X.X.X. и X.X.X. и се представлява и управлява от управителя X.X.X..

32701

Пазарджишкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение № 1859 от 12.IХ.2007 г. по ф.д. № 932/2007 вписа в търговския регистър еднолично дружество с ограничена отговорност “Пътинвест” - ЕООД (изписва се и на латиница), със седалище и адрес на управление Пазарджик, бул. Георги Бенковски 13, ет. 3, офис 10, с предмет на дейност: инвестиране, изграждане, експлоатация и поддържане на паркинги, гаражи и места за паркиране, отдаване под наем на места за паркиране, дейности, свързани с обслужването на паркингите, търговия с промишлени и оказионни стоки, кафетерии, хотелиерство, ресторантьорство, строителство, консултантска дейност, търговия на едро и дребно с цигари и алкохолни напитки (след получаване на съответно разрешение), заведения за обществено хранене, производство, изкупуване и реализация на всякаква селскостопанска и животинска продукция, рекламна дейност, изкупуване и реализация на строителни материали и всякакви други незабранени със закон дейности в страната и в чужбина, и с капитал 5000 лв. Дружеството се представлява и управлява от едноличния собственик и управител X.X.X..

32702

Пазарджишкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение № 1862 от 12.IХ.2007 г. по ф.д. № 437/2003 вписа в търговския регистър промяна за “Биостарт” - ЕООД, Велинград: заличава управителя X.X.X. и вписва като управител X.X.X., който ще представлява и управлява дружеството.

32703

Пазарджишкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 14, ал. 4 ТЗ с решение № 1861 от 12.IХ.2007 г. по ф.д. № 367/2002 вписа в търговския регистър промяна за “Нико - Султ” - ЕООД, Пазарджик: премества седалището и адреса на управление в София, кв. Гоце Делчев, ул. Луи Айер, бл. 260А, ап. 3.

32704

Пазарджишкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 и чл. 146, ал. 4 ТЗ с решение № 1863 от 12.IХ.2007 г. по ф.д. № 461/2001 вписа в търговския регистър промяна за “ЗММ Металик - Леярна” - ООД, Пазарджик: допуска прилагане на годишния счетоводен отчет на дружеството за 2006 г.; вписва като управители X.X.X. и “Корпорация за технологии и иновации “Съединение” - АД, София, представлявано от X.X.X. и X.X.X.; дружеството ще се представлява и управлява от управителите X.X.X. и “Корпорация за технологии и иновации “Съединение” - АД, заедно и поотделно.

32705

Пазарджишкият окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение № 1844 от 10.IХ.2007 г. по ф.д. № 919/2007 вписа в търговския регистър еднолично дружество с ограничена отговорност “Тони - Строинженеринг 2001” - ЕООД, със седалище и адрес на управление с. Аканджиево, област Пазарджик, ул. Двадесет и втора 18, с предмет на дейност: проектантска дейност, проектиране и преустройство на промишлени, обществени и жилищни сгради, строителство, строително-ремонтни работи, продажба и отдаване под наем на недвижими имоти, поддръжка и обслужване на готови сгради, посредничество и консултации при сделки с недвижими имоти, инженерингова дейност, производство и търговия с хранителни и нехранителни стоки, търговия с промишлени, битови и селскостопански суровини и стоки, транспортна и спедиторска дейност (без пощенски пратки), ресторантьорство, хотелиерство и туризъм, внос и износ и всякаква друга търговска и стопанска дейност, външно- и вътрешнотърговска дейност, производство и преработка на селскостопански продукти, посредничество и представителство на български и чуждестранни физически и юридически лица (без процесуално представителство), организиране и осъществяване на всякакви услуги, свързани с комплексното битово обслужване, външно и вътрешно архитектурно и дизайнерско оформление, комисионна, спедиторска, складова и лизингова дейност, рекламна и информационна, импресарска, програмна дейност и всякаква друга незабранена със закон дейност, и с капитал 5000 лв. Дружеството се представлява и управлява от едноличния собственик и управител X.X.X..

32706

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

1. - Управителният съвет на футболен клуб “Балкан” - Ботевград, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 29.VI.2009 г. в 18 ч. в малкия салон на читалище “X.X.” - Ботевград, при следния дневен ред: 1. отчет на управителния съвет за 2008 г.; проект за решение - ОС приема отчета на УС за 2008 г.; 2. отчет на контролния съвет за 2008 г.; проект за решение - ОС приема отчета на КС за 2008 г.; 3. освобождаване от отговорност членовете на управителния съвет и на контролния съвет за дейността им за 2008 г.; проект за решение - ОС освобождава от отговорност членовете на УС и на КС за дейността им за 2008 г.; 4. освобождаване на досегашния управителен съвет поради изтичане на мандата му и избор на нов управителен съвет, в т.ч. и председател; проект за решение - ОС освобождава членовете и председателя на УС и избира нови членове и нов председател на УС; 5. освобождаване на досегашния контролен съвет поради изтичане на мандата му и избор на нов контролен съвет; проект за решение - ОС освобождава членовете на КС и избира нови членове на КС; 6. разни. Регистрацията на членовете на сдружението започва в 17,30 ч. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 19 ч.,на същото място и при същия дневен ред.

6947

1. - Управителният съвет на сдружение “Подадена ръка” - Сливен, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на 30.VI.2009 г. в 18 ч. в офиса на сдружението, Сливен, ул. Ниш 3, при следния дневен ред: 1. доклад на председателя на сдружение “Подадена ръка”; 2. отчет относно бюджета на сдружението през изминалата 2008 г. и внесените дарения; 3. приемане на бюджета за 2009 г.; 4. избор на нови членове на сдружението; 5. избор на нов управителен съвет и председател на сдружението поради изтичане на мандата; 6. предложения за различни проекти; 7. други. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 19 ч., на същото място и при същия дневен ред.

6

Промени настройката на бисквитките