Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 57 от 16.VII

Неофициален раздел - бр. 57 1991г.

СЪДИЛИЩА

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавни фирми под № 405 от 26.IV.1991 г. държавна фирма "ИПП Испроект" - София, община "Сердика", ул. Опълченска 112А, и с предмет на дейност: комплексно изследване, планиране, проучване и проектиране в страната и в чужбина на телефонни, телеграфни, радиотелефонни мрежи и системи с физикални и уплътнени линии, радио- и телевизионни приемни и предавателни станции от всички честотни обхвати, вкл. и инженерните съоръжения към тях, радио- и телевизионни центрове за производство на програми, акустика, производствено-технически, промишлени и граждански сгради и инженерни съоръжения, геодезични работи; упражняване на инвеститорски контрол (супервайзер); шефмонтаж, монтаж на техника с информационно-съобщително предназначение; квалификация на кадри; вътрешно- и външнотърговски операции; представителство и сервиз; консултантска и експертна дейност в областта на съобщенията; транспортни, таксиметрови и автосервизни услуги, в основна сфера на дейност - съобщения. Фирмата е с уставен фонд 497 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X.. Със Заповед № РД-09-56 от 7.III.1991 г. на Комитета по съобщения и информатика се прекратява като юридическо лице от обнародването в "Държавен вестник" ИПП "Испроект" - София, поделение на Комитета по съобщения и информатика, като държавната фирма поема активите и пасивите на прекратеното поделение по баланса му към 31 декември 1990 г., както и другите права и задължения.

4734

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавни фирми под № 399 от 29.IV.1991 г. държавна фирма "Исстрой - инженеринг" със седалище София, община "Овча купел", ул. Крушовски връх 1, и с предмет на дейност: проучване, проектиране, производство, строителство, монтаж, ремонт и сервиз на обекти и съоръжения в областта на съобщенията на фирми и граждани на територията на цялата страна и в чужбина; инженерингова, външноикономическа, развойна, търговска и лицензионна дейност, строителна, предприемаческа, посредническа и агентска дейност в страната и в чужбина; транспортни, автосервизни, превозни и таксиметрови услуги на фирми и граждани в страната и в чужбина; хотелиерство. Фирмата е с уставен фонд 1 095 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X.. Със Заповед № РД-09-55 от 7.III.1991 г. на Комитета по съобщения и информатика се прекратява като юридическо лице от обнародването в "Държавен вестник" "Исстрой - инженеринг" - София, поделение на Комитета по съобщения и информатика, като държавната фирма поема активите и пасивите на прекратеното поделение по баланса му към 31 декември 1990 г., както и другите правата и задължения.

4737

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавни фирми под № 422 от 7.VI.1991 г. държавна фирма "Монтаж строителни конструкции" - Казичене, със седалище София, община "Панчарево", и с предмет на дейност: строителство; проектиране, производство, изпълнение и монтаж на стоманени и стоманобетонни конструкции; проектиране и изпълнение на пилотно фундиране, уникални сгради и съоръжения в страната и в чужбина; транспортна, търговска, спедиторска и рекламна дейност (без кино и печат); хотелиерство в страната и в чужбина; транспорт, монтаж и демонтаж на строителни машини и кранове; инженеринг; производство на метални конструкции; стоки и услуги за населението. Фирмата е с уставен фонд 19 368 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X.. Със Заповед № РД-СК-35 от 16.V.1991 г. на МСАБ се предоставя уставният фонд на фирмата като правоприемник на дъщерна фирма "Монтаж на строителни конструкции" - Казичене, София, към държавна фирма "Промишлено строителство" - София, като държавната фирма поема съответната част от активите и пасивите, както и другите права и задължения на фирма "Промишлено строителство" - София, по баланса й към 31 март 1991 г.

5069

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавни фирми под № 375 от 11.IV.1991 г. държавна фирма "Социален отдих" със седалище София, община "Триадица", пл. Македония 1, и с предмет на дейност: стопанисване и управление на база за отдих и курортно лечение, предназначена за обслужване на български и чуждестранни граждани; извършване на хотелиерска, ресторантьорска, посредническа, комисионерска; търговски, транспортни, импресарски и други услуги; производство и търговия в страната и в чужбина със стоки от местно производство и внос; създаване и експлоатация на помощни стопанства и странични дейности; производство, преработка и търговия със селскостопанска продукция; изграждане, реконструкция и модернизация на база за отдих и курортно лечение с капитални вложения от държавата и чрез коопериране с фирми и организации от страната и от чужбина, в основна сфера на дейност - здравеопазване, социално осигуряване, физкултура, спорт и туризъм. Фирмата е с уставен фонд 188 289 000 лв. и се представлява от генералния директор X.X.X.. Със Заповед № 36 от 26.III.1991 г. на Министерството на труда и социалните грижи фирмата поема съответна част от активите и пасивите на прекратените организации, отговаряща на държавната собственост по балансите им към 1 април 1991 г., както следва: Бургас, Балчик, Баня, Батак, Банкя, Благоевград, Белица, Банско, Боровец, Варна, Велико Търново, Вършец, Враца, Велинград, Габрово, Говедарци, Добринище, Казанлък, Костенец, Кюстендил, Наречен, Несебър, Приморско, Пловдив, Пампорово, Павел баня, Старозагорски минерални бани, Сапарева баня, Сандански, София, Стрелча, Сливенски минерални бани, Трявна, Троян, Тетевен, Хасковски минерални бани, Хисар, Ямбол, Строително предприятие "Н. Чолаков" - Батак.

5081

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавни фирми под № 401 от 23.IV.1991 г. държавна фирма "Хранматис" със седалище София, община "Люлин", бул. Баба Парашкева 128, и с предмет на дейност: научноизследователска и внедрителска дейност; разработване на технологии и ноу-хау в хранителната промишленост; създаване и трансфер на захарни изделия, машини, съоръжения и информационни услуги. Фирмата е с уставен фонд 229 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X.. С Решение № 33 от 6.ХII.1990 г. на МЗХП от обнародването в "Държавен вестник" на решението за регистриране се прекратява като юридическо лице Базата за развитие и внедряване по захаропреработване - София, от състава на СО "Българска захар". Фирма "Хранматис" поема активите и пасивите на прекратената база по баланса й към 31 октомври 1990 г., както и другите права и задължения и съответната част от активите и пасивите и другите права и задължения на прекратеното СО "Българска захар" - София, съгласно разделителен протокол.

5291

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавни и дъщерни фирми под № 236 от 18.Х.1990 г. дъщерна фирма "Конскоф" на Предприятие за интерактивни системи "Аксес" към Генерална дирекция "Кинофестивали" - София, със седалище София, община "Триадица", бул. Ернст Телман 22, и с предмет на дейност: маркетинг и консултантски услуги при планирането, подготовката и провеждането на конгресно-конферентни прояви; цялостно организиране и провеждане на конгресно-конферентни прояви, симпозиуми, изложби панаири и фестивали с ползване на съвременни информационни технологии; организиране и провеждане на курсове и семинари за преподготовка и повишаване квалификацията на ръководни и изпълнителски кадри; преддоговорна, проучвателна и контактна дейност при трансфер на технологии от чужди фирми за български организации; съпътстващи организационни, преводачески и административни и издателски услуги. Фирмата е с уставен фонд 50 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X..

4600

Софийският градски съд обявява, че на основание чл.11, ал.2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за акционерни фирми и фирми с ограничена отговорност под № 502 от 20.V.1991 г. акционерна фирма "Унимат" със седалище София, община "Слатина", ул. Чапаев 18, и с предмет на дейност: разработване и производство на всички видове материали и изделия с изключение на забранените от закон и провеждане на научноизследователска дейност; строителство, проектиране и предприемачески дейности, селскостопански дейности и производство на хранителни стоки; маркетинг, реклама, консултации, посредничество, лизингова дейност; външна и вътрешна търговия с всички видове стоки и услуги с изключение на забранените от закон. Фирмата е с уставен фонд 1 070 000 лв. и се представлява от генералния директор X.X.X..

6062

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за фирми на обществени организации под № 122 от 29.IV.1991 г. фирма на обществена организация "София-прес - новини" със седалище София, община "Средец", ул. Славянска 29, и с предмет на дейност: изготвяне и разпространение в чужбина и в страната на актуална информация, новини от пълния спектър на обществения живот в България, статии, интервюта, коментари, справочни, бекграундови материали, бюлетини, периодични издания и др. на български и чужди езици, фото-, филмови (без филмопроизводство) и видеоматериали; рекламна (без кино), стопанска и търговска дейност в страната и в чужбина; организиране на журналистически посещения в България; осигуряване на работа в страната на чуждестранни журналисти и екипи, командировани в България; организиране на конкурси, журналистически рейдове, изложби. Фирмата е с уставен фонд 12 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X..

4938

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за фирми на обществени организация под № 128 от 1.IV.1991 г. фирма на обществена организация партия Либерален конгрес с наименование "Екю - акценти", със седалище София, община "Оборище", бул. Княз Дондуков 39, ет. 2, и с предмет на дейност: издателска, импресарска и продуцентска дейност; организиране на всички видове изложби, концерти, спектакли, увеселителни, спортни и забавни игри; курсове за изучаване на чужди езици, за извънучилищни подготовка на ученици, за подготовка на кандидат-студенти, за компютърна подготовка, школи и клубове за шахматно изкуство, аеробик и спортни школи и школи по бойни изкуства и музикални школи, прожекции на кино- и видеофилми, модни и дизайнерски салони; външна и вътрешна търговия с текстил, конфекция, сувенирни и спортни стоки, произведения на художествените и народните занаяти и изкуството в рамките на допустимите от закона норми и граници, народни тъкани, килими, всички видове плетива, народни и художествени шевици, всички видове мебели, техника, стоки за бита, кинкалерия, галантерия, селскостопанска продукция, всички видове хранителни стоки, животинска продукция, пресни и сушени диворастящи плодове и гъби, билки, пчелен мед и пчелни продукти, всички видове кожи (без дивечови), риба, рибни полуфабрикати, жабешки бутчета и живи жаби, всички видове рибни хайвери, вкл. и деликатесни, деликатесни мекотели, раци и ракообразни, произведения на приложните изкуства и на полиграфията, дървен материал, кафе, южни плодове; производствена и изкупвателна дейност с всички споменати стоки и произведения в търговската дейност на фирмата, като включва и съответната заготовка, както и производство на хляб и тестени изделия; полиграфическа дейност с всички произведения на полиграфическата дейност; рекламна и информационно- компютърна дейност; комплексни туристически услуги; вътрешен и международен туризъм, хотелиерство и ресторантьорство; всички видове транспортна дейност; транспортни услуги, пътна помощ; сервиз и ремонт на транспортни средства; проектиране, инвеститорска дейност и строителство на всички видове обекти, ремонт и монтаж на строителни и други съоръжения; производство, търговия и износ на всички видове строителни материали; търговско представителство, посредничество и агентство на чуждестранни лица и фирми в страната и в чужбина; преводи от и на чужди езици, машинописни и копирни услуги; производство, външна и вътрешна търговия с всички видове безалкохолни напитки, натурални и други плодови сокове, сухи фрукти, плодни ядки, подправки, сладкарски изделия; външна и вътрешна търговия с алкохолни напитки, административно-правни и таксиметрови услуги; даване под наем на автомобили, ремаркета и други приспособления за автомобили; организиране на магазини с продажба в левове (без валута); благотворителна дейност; организиране на благотворителни концерти и спортни прояви, забавни игри, томболи, дарителски срещи, столове за подпомагане изхранването на бедните, магазини с голямо намаление на цени на облекла и безплатно раздаване на облекла и обувки на бедните; осигуряване на безплатно снабдяване с храни на семейства с особено тежко положение и самотни възрастни хора. Фирмата е с уставен фонд 60 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X..

4943

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за смесени фирми под № 200 от 14.V.1991 г. смесена фирма с ограничена отговорност "Дъчмед" - ООФ, със седалище София, община "Красно село", ж.к. Хиподрума, бл. 122, вх. А, и с предмет на дейност: управленска и инвестиционна дейност; износ, внос, реекспорт и специфични външнотърговски операции с медицински съоръжения и апаратура, инструменти и принадлежности; консумативи и санитарно-хигиенни материали; сервизна, консултантска, представителна, посредническа и агентска дейност за български и чужди фирми, вкл. рекламна дейност (без кино и печат), услуги по въвеждане на български фирми на чужди пазари и чужди фирми на български пазари. Фирмата е с уставен фонд 50 000 лв. и се представлява от X.X.X..

4731

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за чуждестранни филиали под № 147 от 21.V.1991 г. филиал на чуждестранна фирма "Бърлиц интернешънъл инк." - САЩ, с наименование "Бърлиц интернешънъл инк.", със седалище София, община "Триадица", ул. Алабин 31, и с предмет на дейност: обучение на чужди езици по метода "Бърлиц"; преводни услуги; издаване на лингвистична литература; запознаване с културата на съответните страни. Филиалът е с уставен фонд 20 000 щатски долара и се представлява от Мануел Фернандес от Мадрид с представителни права за първата година.

4936

Софийският градски съд обявява, че на основание чл.11, ал.2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за смесени фирми под № 202 от 10.V.1991 г. смесена фирма с ограничена отговорност "Адонита" - ООФ, със седалище София, община "Възраждане", бул. Константин Величков 85, вх. З, и с предмет на дейност: внос и износ на стоки за населението; внос на нови технологии и ноу-хау; туризъм; създаване на магазинна мрежа за продажби на стоки; транспорт; специфични търговски операции - бартер, реекспорт, компенсационна търговия и др. Фирмата е с уставен фонд 50 000 лв. и се представлява от X.X.X..

4740

Софийският градски съд обявява, че на основание чл.11, ал.2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за смесени фирми под № 205 от 15.V.1991 г. смесена фирма с ограничена отговорност "ХД - маркетинг София - Берлин", със седалище София, община "Оборище", бул. Васил Левски 32, вх. Б, ет. 2, ап. 8, и с предмет на дейност: маркетинг, вътрешна и външна търговия с промишлени и селскостопански стоки и услуги; посредническа и комисионна дейност; квалификация на кадри (без издаване на документ за правоспособност); рекламна и издателска дейност (без кино и печат); откупуване и продажба на авторски права; търговия с произведения на изкуството в страната и в чужбина (без паметници на културата), галерии; административно-правни услуги (без процесуално представителство); консултации по икономически, търговски и финансови въпроси, счетоводни, секретарски и протоколни услуги; чуждоезиково обучение; преводачески, машинописни и фотографски услуги; вътрешен и международен туризъм; производство и реализация на селскостопанска продукция; охранителна и оперативно-издирвателна дейност и други дейности и услуги, незабранени от закон. Фирмата е с уставен фонд 50 070 лв. и се представлява от X.X.X..

4941

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за смесени фирми под № 188 от 30.IV.1991 г. смесена фирма с ограничена отговорност "Тисо М" - ООФ, със седалище София, община "Витоша", кв. Драгалевци, ул. Наум 29, и с предмет на дейност: производство и преработка на кожи и кожени изделия и стоки за народно потребление; изработка на дървени изделия; търговска дейност в страната и в чужбина - внос, износ, реекспорт и специфични търговски операции; търговско представителство, посредническа дейност и агентство на местни и чужди фирми; физически и юридически лица; информационен маркетинг; продажба на дребно в специализирани фирмени магазини на стоки за народно потребление, промишлени стоки, модни и луксозни стоки, стоки тип "бутик", вкл. оказион, антиквариат и произведения на изкуството (без скъпоценни камъни, благородни метали и паметници на културата); вътрешен и международен транспорт. Фирмата е с уставен фонд 50 000 лв. и се представлява от X.X.X..

4742

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за чуждестранни филиали под № 146 от 14.V.1991 г. филиал на чуждестранна фирма "Хазмие Мартакла" - Бейрут, Ливан, с наименование "Жан Сами Хадад и Ко", със седалище София, община "Слатина", ул. Проф. д-р X.X., бл. 253, вх. 14, ап. 76, и с предмет на дейност: проучване, проектиране, строителство и експлоатация на хотели, магазини и обекти на туризма; ресторантьорство, кафе-аперитив; изкупуване, преработка, производство и реализация на селскостопанска, промишлена и хранително-вкусова продукция; вътрешен и международен туризъм; организиране на чуждестранни граждани за лечение в България; комплексни услуги със собствени или арендовани градски и крайпътни обекти, хотели, мотели, къмпинги, автосервизи, туристически бюра, заведения за обществено хранене, развлечения (без хазарт), спортни и рехабилитационни центрове; вътрешно- и външноикономическа дейност; импресарска дейност; транспортна, спедиторска (без колетни пратки) и таксиметрова дейност; бартерни сделки, реекспорт, лизингова, консултантска и маркетингова дейност; търговия с нови и употребявани леки и товарни автомобили; търговско представителство, посредничество и агентство и други дейности, незабранени със закон, указ или друг нормативен документ. Филиалът е с уставен фонд 20 000 щатски долара и се представлява от Жан Сами Хадад.

4736

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за смесени фирми под № 159 от 2.IV.1991 г. смесена фирма с ограничена отговорност "Интертръст" със седалище София, община "Младост", ж.к. Младост, бл. 477, и с предмет на дейност: търговия (внос и износ) на хранителни, промишлени стоки, стоки за бита, селскостопанска продукция, нефт, нефтопродукти; представителство, посредничество, специфични търговски операции. Фирмата е с уставен фонд 50 000 лв. и се представлява от съдружниците Георгиос Йоанис Лагуранис и X.X.X..

4847

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за смесени фирми под № 229 от 29.V.1991 г. смесена фирма с ограничена отговорност "Пертек - Б" със седалище София, община "Младост", бул. 7 километър, и с предмет на дейност: производство на модел ФС 2000 и други нови високотехнологични продукти съгласно споразумение между страните; развойна дейност в областта на магнитно-лентовите двигателни механизми; сервизно обслужване на произведените от фирмата продукти, както и тези на ДДК/ДДФ в договорени територии; търговска, маркетингова и представителска дейност; внос и износ на продукция, стоки, услуги и материали; техническа помощ и обучение на работници. Фирмата е с уставен фонд 50 000 лв. и се представлява от X.X.X..

Промени настройката на бисквитките