Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 12 от 12.II

АКАДЕМИИ, УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ И ИНСТИТУТИ

 

Институтът по зоология при БАН - София, обявява конкурс за старши научен сътрудник II ст. по зоология (териология) със срок 1 месец от обнародването в “Държавен вестник”. Документи - в института, бул. Руски 1, тел. 88-51-15.

359

 

Институтът за лечение на чужди граждани - София, обявява конкурси за: професор по обща хирургия; доценти по: офталмология - един; неврохирургия - един; урология - един, всички със срок 2 месеца; асистент по неврохирургия със срок 1 месец от обнародването в “Държавен вестник”. Документи - в института, бул. Акад. Е. Павловски 1, ж. к. Младост 1, тел. 75-51-24 или 75-361 (352).

780

 

СЪДИЛИЩА

 

Бургаският окръжен съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа с решение от 10.VIII.1990 г. по ф. д. № 3218/90 в регистъра за дружествени фирми дружествена фирма “Маяк-5” със седалище Бургас, с предмет на дейност: производство на потребителски стоки от местни и вносни суровини и материали и търговия с тях, извършване на услуги: битови, промишлени, търговски и посреднически, строително-монтажни и строително-ремонтни, автосервизни, стругарско-фрезови, рекламни, дизайнерски, консултантски, организиране и водене на финансово-счетоводния отчет на фирми и еднолични производители на стоки и услуги, административно-правни услуги, външноикономическа дейност, и с уставен фонд 10 хил. лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

458

Бургаският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 9.VIII.1990 г. по ф. д. № 3044/90 вписа в регистъра за трудовокооперативни земеделски стопанства ТКЗС “Крумово градище” със седалище с. Крумово градище, община Карнобат, Бургаска област, с предмет на дейност: производство, изкупуване, съхранение, реализация, търговия по цени на едро и дребно със и без посредничество с фирми от страната и от чужбина в прясно и преработено състояние на всички видове селскостопанска продукция, произведена в общественото и личното стопанство, странични и спомагателни дейности и услуги на фирми, на населението, строителство, материално-техническо снабдяване, транспорт и автотранспортна дейност, обществено хранене, хранене в собствени столове и в други заведения, и с уставен фонд 1 243 хил. лв. Стопанството се представлява от X.X.X..

451

Бургаският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 26.VII.1990 г. по ф. д. № 2840/90 вписа в регистъра за трудовокооперативни земеделски стопанства ТКЗС “Единство – Кликач” със седалище с. Кликач, Бургаска област, с предмет на дейност: производство на зърнени храни, технически култури, плодове, зеленчуци, семена и разсади, производство на фуражи и животинска продукция в сурово и преработено състояние: месо, мляко, вълна, яйца, птици и др., заготовка и реализация на произведената продукция в страната и в чужбина, странични дейности, услуги и търговия, и с уставен фонд 2 200 хил. лв. Стопанството се представлява от X.X.X..

452

Бургаският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 13.VIII 1990 г. по ф. д. № 3035/90 вписа в регистъра за трудовокооперативни земеделски стопанства ТКЗС “Пещера”, със седалище с. Пещерско, Бургаска област, с предмет на дейност; производство, изкупуване, съхранение, реализация, търговия със и без посредничество с фирми от страната и от чужбина в прясно и преработено състояние на всички видове селскостопанска продукция, произведена в общественото и личното стопанство, странични и спомагателни дейности и услуги за фирми и населението, строителство, материално-техническо снабдяване, транспортна и автотранспортна дейност и услуги, подготовка, квалификация и преквалификация на кадри за селското стопанство, обществено хранене в собствени работнически столове, ремонт на селскостопанска техника, и с уставен фонд 593 хил. лв. Стопанството се представлява от X.X.X..

453

Бургаският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 8532 от 17.XII.1990 г. по ф. д. 8532/90 вписа в регистъра за трудовокооперативни земеделски стопанства ТКЗС “Ченгер” със седалище гр. Приморско, Бургаска област, и с предмет на дейност: производство и търговия със селскостопанска и животинска продукция - говедовъдство, свиневъдство, овцевъдство, организиране и развиване широкомащабна селскостопанска дейност - производство на житни растения, плодове, зеленчуци, гъби (оранжерийни и диворастящи), създаване на ферми и мандри, производство на млечни произведения, обработване, възстановяване и оползотворяване на изоставени земи, пасбища, торища за целите на селскостопанската дейност, разкриване и развиване странични дейности, риболов, пчеларство, представителство - внос, износ на селскостопанска и животинска продукция, млечни произведения, бартернн сделки, маркетинг и др. Стопанството се представлява от X.X.X..

454

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми под № 4254 от 8.I.1991 г. дружествена фирма “Юником – корона” със седалище Варна, с предмет на дейност: производство, преработка и ремонт на машини и съоръжения, плавателни съдове и автомобили; производство и търговия с електроника и стоки за бита, бижутерия, кинкалерия, музикални инструменти, селскостопанска продукция и безалкохолни напитки, строителни и промишлени материали, амбалаж; организиране и провеждане на изложения и търгове; търговия с левове и валута (след разрешение на МС), туристически услуги, хотелиерство и ресторантьорство; организиране на лечебна физкултура и терапия; инвестиционна и строително-монтажна дейност; транспортни услуги; куриерски услуги; сервизна дейност; битови услуги и реклама; провеждане на обредни ритуали и атракционни мероприятия; подготовка и трансфер на кадри;

импресарска дейност, издателска (без книгопечатане) дейност, брокерска, лизингова, проектантска и преводаческа дейност; научна и изследователска дейност и моделизъм, конгресен туризъм; педагогически услуги, и с уставен фонд 10 хил. лв. Фирмата се представлява от X.X.X. и X.X.X..

844

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 26.XI.1990 г. регистрира ТКЗС “Съгласие” със седалище с. Метличина, Варненска област, с предмет на дейност: производство и реализация на селскостопанска продукция на вътрешния и международния пазар, и с уставен фонд 130 хил. лв. Стопанството се представлява от X.X.X.. От обнародването в “Държавен вестник” се прекратява КБ - с. Метличина, като стопанството поема активите и пасивите по баланса й към 31 август 1990 г., както и другите права и задължения

246

Варненският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 9.XI.1990 г. регистрира ТКЗС “Труд” със седалище с. Игнатиево, Варненска област, с предмет на дейност:

производство, преработка, заготовка, изкупуване и реализация на селскостопанска продукция. Стопанството се представлява от X.X.X..

248

Врачанският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 14.I.1991 г. по ф. д. № 1815/90 вписа в регистъра за държавни и общински фирми и фирми на обществени организации под № 3, т. 1, държавна фирма “Стил Рейт” със седалище гр. Оряхово, ул. Драгоман 1, Михайловградска област, с предмет на дейност: търговия на едро и дребно, изкупуване, посредническа и външнотърговска дейност, и с уставен фонд 573 хил. лв. към 30.XI.1990 г. Фирмата се представлява от временно управляващия X.X.X. за срок, не по-дълъг от 1 месец от датата на регистрацията. Прекратява се като юридическо лице търговско предприятие “Промишлени стоки” - Лом, поделение в гр. Оряхово, чиито активи и пасиви, както и другите му права и задължения по баланса му към 30 ноември 1990 г. се поемат от държавната фирма.

506

Врачанският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 10.I.1991 г. по ф. д. № 148/91 вписа в регистъра за държавни и общински фирми и фирми на обществени организации под № 3, т. 1, държавна фирма “Мездрея – 91” със седалище гр. Мездра, Михайловградска област, с предмет на дейност: търговия на едро и дребно, изкупуване, посредническа и външнотърговска дейност, и с уставен фонд 734 хил. лв. към 6.XI.1990 г. Фирмата се представлява от временно управляващия X.X.X.. Прекратява се като юридическо лице търговско предприятие “Промишлени стоки”- Лом, поделение в гр. Мездра, чийто правоприемник по баланса му към 30 ноември 1990 г., е държавната фирма, която поема и другите права и задължения и съответната част от активите и пасивите и другите права и задължения на прекратеното ТП “Промишлени стоки” - Лом, поделение в гр. Мездра, съгласно разделителен протокол.

508

Врачанският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 14.I.1991 г. по ф. д.№ 219/91 вписа в регистьра за държавни и общински фирми и фирми на обществени организации под № 3, т. 1, държавна фирма “Пром-сток” със седалище гр. Враца, ул. Иванка Ботева 29, Михайловградска област, с предмет на дейност: търговия на едро и дребно, изкупуване, посредническа и външнотърговска дейност, и с уставен фонд 1 300 хил. лв., които тя получава като правоприемник на търговско предприятие “Промишлени стоки” - Лом, поделението му в гр. Враца, по баланса му към 30 ноември 1990 г. Фирмата се представлява от временно управляващия X.X.X. за срок, не по-дълъг от 1 месец след регистрацията. Прекратява се като юридическо лице търговско предприятие “Промишлени стоки” - Лом, поделение в гр. Враца, чиито активи и пасиви, както и другите му права и задължения се поемат от държавната фирма по баланса към 30 ноември 1990 г.

510

 

Врачанският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 8.I.1991 г. по ф. д. № 1706/90 регистрира дружествена фирма “Бодима” със седалище гр. Враца, ул. Лукашов 4, вх. А, ап. 8, Михайловградска област, с предмет на дейност: добив и производство на строителни материали и керамични изделия, производство на отоплителни тела за парно отопление, отливки от метал и пластмаса за бита и промишлеността, проектиране, производство, ремонт и монтаж на отоплителни инсталации в страната и в чужбина, изкупуване, преработка и реализация на всички видове вторични суровини, производство, изкупуване, преработка и реализация на селскостопанска продукция, инженерингова дейност, електронно и електрическо сервизно обслужване, ремонт и проверка на подемно-транспортни съоръжения, производство на облекла тип “Бутик”, декоративна керамика и металопластика, маркетинг, търговска дейност в страната и в чужбина, вкл. сделки с недвижими имоти и комисионни услуги, обществено хранене и хотелиерство, транспортна дейност в страната и в чужбина със собствен и нает транспорт, таксиметрови услуги, даване автомобили под наем, извършване на услуги със селскостопанска техника, финансово-счетоводни услуги, административни и данъчни услуги и консултации, експертна проверка и заключения по годишните отчети и баланси на фирми, производство и търговия с аудио-визуални касети, банково дело и влогонабиране, правни консултации и услуги, машинописни услуги, преводи от и на чужди езици, импресарска дейност, и с уставен фонд 10 хил. лв. Фирмата се представлява от X.X.X. и X.X.X..

509

 

Кюстендилският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 19.XII.1990 г. по ф. д. № ІІ-1371/90 вписа в регистъра за дружествените фирми, т. I, парт. 15, стр. 72, дружествена фирма с ограничена отговорност на БАН - София, “Академтехника – ООФ”, участвуваща чрез Централна лаборатория по биоприборостроене и автоматизация (ЦЛВА), ДФ “Асансьоростроене” - София, участвуваща чрез поделението си Завод за асансьори - гр. Станке Димитров, и ТПК “ИНВА” - гр. Станке Димитров, със седалище гр. Сапарева баня, ул. Партизанска 10, Софийска област, и с предмет на дейност: научни изследвания, експериментална, проектантска, конструкторска, технологична, внедрителска, производствена, инженерингова, маркетингова, търговска и сервизна дейност в областта на научното приборостроене, електронизацията, автоматизацията и механизацията на лабораторни и производствени процеси в областта на промишлеността, енергетиката, транспорта, селското стопанство и другите отрасли на икономиката; внос, износ, производство и търговия със сигнално-охранителна техника и прибори; производство, изкупуване, преработка и реализация на селскостопански произведения; събиране, изкупуване и търговия с горски плодове, билки и гъби; организиране на заведения за обществено хранене и хотелиерска дейност; производство и продажба на стоки за бита, спортни и туристически принадлежности; ремонт, поддържане и сервиз на селскостопански и други машини, моторни и други превозни средства, електро- и радио-апарати, телевизионни приемници и битова техника; строителство и строително-ремонтни услуги; информационни, туристически, транспортни и други услуги; представителство на местни и чуждестранни физически и юридически лица и организиране на съвместни дейности с тях; комисионерска и посредническа дейност; вътрешна и международна търговска дейност, вкл. и сключване на бартерни сделки. Уставният фонд на фирмата е 504 048 лв., разпределен в 252 дяла по 2000 лв., разпределен по съдружници, както следва: БАН - ЦЛБА - 246 дяла; ДФ “Асансьоростроене” чрез поделението си Завод за асансьори - 5 дяла; ТПК “ИНВА” - 1 дял. Фирмата временно се управлява от инж. X.X.X., контрольор - X.X.X..

789

 

Кюстендилският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № ф. 281 от 2.XI.1990 г. на ВС - I гр. отделение по ф. д. № VIII-543/90 вписа в регистъра за колективни земеделски стопанства, т. I, парт. 27, стр. 131, ТКЗС “Разметаница” със седалище с. Долистово, Софийска област, чиято дейност ще се извършва на територията на селата Долистово, Коркина, Бабино, Бабинска река, Горна Козница, Новоселяне, Голяма фуча и Малка фуча, с предмет на дейност: производство, изкупуване, преработка, съхранение, реализация, търговия със и без посредничество с фирми от страната и от чужбина в прясно и преработено състояние на всички видове селскостопанска продукция, произведена в личното и общественото стопанство; странични и спомагателни дейности и услуги за фирми и за населението; строителство и проектиране; МТС, транспортна и автотранспортна дейност и услуги; подготовка, квалификация и преквалификация на кадри за селскостопанска дейност; стопански туризъм и обществено хранене в собствени ресторанти и работнически столове, и с уставен фонд 1 332 000 лв. Стопанството се представлява от X.X.X..

338

Кюстендилският окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 26.XII.1990 г. по ф. д. № VІІІ-430/90 вписа в регистъра за колективни земеделски стопанства, т. I, парт. 24, стр. 117, ТКЗС “Горица”, със седалище с. Овчарци, Софийска област, с предмет на дейност: производство и реализация на селскостопанска продукция, автотранспорт, странична дейност и услуги, и с уставен фонд 446 000 лв. ТКЗС “Горица” се представлява от X.X.X.. Прекратява се дейността на ССБ - с. Овчарци, от 21 септември 1990 г., преобразувана като ТКЗС - с. Овчарци.

337

Ловешкият окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейиост с решение от 10.XII.1990 г. по ф. д. № 2669/90 регистрира държавна фирма “Дърворезба” със седалище Тетевен, с предмет на дейност: проектиране и производство на мебели и сувенири от дърво и дърворезба, продажба - внос, износ, експорт, реекспорт и бартерни сделки в страната и в чужбина, мебелни и всички други услуги на физически и юридически лица освен такива, забранени със закон или нормативен акт, и с уставен фонд 486 896 лв. Фирмата се представлява от временно управляващия X.X.X.. От обнародването в “Държавен вестник” на решението за регистриране на фирмата се прекратяват общинска фирма “Явор” и цех “Резбарски” - Тетевен, като държавната фирма поема активите и пасивите по баланса към 31 юли 1990 г. съгласно разделителен протокол.

281

Михайловградският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение от 26.XII.1990 г. по ф. д. № 3-7/90 вписа промяна в предмета на дейност на дружествена фирма “Кастел” със седалище гр. Берковица, Михайловградска област, регистрирана с решение от 11.V.1990 г. (обявление № 11433, ДВ, бр. 48/90), като го допълва с “внос и износ на стоки и услуги, комисионерство, реекспортни, бартерни, многостранни, компенсационни, преработвателни и специфични стоково- и валутно-финансови операции от свое име и за своя и на трети лица сметка в страната и в чужбина; разкриване на магазинна мрежа в страната и в чужбина за търговия на едро и дребно, оказионна, комисионна и консигнационна търговия с местна и чужда валута; търговско представителство, посредничество и агентство на местни и чуждестранни физически и юридически лица в страната и в чужбина;

международен и вътрешен туризъм; организиране, изграждане и експлоатация на крайпътни обекти; хотелиерство и ресторантьорство; превоз на пътници и товари; производство и реализация на хранителни стоки; производство, събиране, изкупуване, преработка и реализация на селскостопанска и животинска продукция, диворастящи плодове, култивирани гъби, охлюви; събиране, преработка и реализация на вторични суровини, предприемачество, инженеринг, производство, доставка, строителство и монтаж на жилищни, битови, промишлени и селскостопански сгради и такива в сферата на туризма; строително-ремонтни услуги и производство на строителни материали; застрахователна дейност в страната и в чужбина; брокерска дейност; организиране на търгове и аукциони от всякакъв вид при спазване разпоредбите на закона".

260

Михайловградският окръжен съд обявява, че на основание чл. 7 и 9 ЗКО вписа в регистъра за кооперативните организации под № 116 от 26.XII.1990 г. студентска кооперация “Юнивър – Кооп” със седалище Михайловград и с предмет на дейност: юридическа консултация (без процесуално представителство); производство, изкупуване и търговия със селскостопанска и промишлена продукция; мениджърски, лизингови и маркетингови дейности; посредническа дейност при доставка и закупуване на селскостопанска и промишлена продукция, хранителни продукти, произведения на изкуството, научна и художествена литература, ноу-хау, трансфер на технологии, издателска дейност, печатни, книговезки и преводачески услуги, аудио-визуални и фотоуслуги, копирни и машинописни услуги, телефаксни услуги, организиране и разпространение на печатни издания, организиране и провеждане на предизборни кампании, съвещания, конгреси, публични беседи, кръжоци и социологически изследвания, организиране на курсове за обучение, квалификация, преквалификация, организиране и провеждане на финансово-счетоводна, кредиторска и застрахователна дейност, придобиване на дялове и акции в други фирми, импресарска дейност - изграждане и развитие на социалната структура и провеждане на мероприятия за усъвършенствуване на социалния прогрес на селището; проектантска, строителна и иновационна дейност, както и посредническа при тяхното осъществяване; козметични, фризьорски, шивашки, плетачни услуги и бродерия; организиране на туризъм, отдих и спорт, хотелиерска дейност и обществено хранене, на производствени бригади в селското стопанство и промишлеността; абонаментна дейност за доставка на стоки и извършване услуги по домовете; транспортни услуги и дейности при осъществяването им; спонсорство и благотворителна дейност; организиране на почасов труд за учащи и трудещи се; организиране на изложби и продажба на произведения на изкуството (за паметниците на културата при условията на чл. 27 и 28 от Закона за паметниците на културата и музеите); производство и продажба на цветя и икебана; организиране и осъществяване на външно и вътрешно обзавеждане на сгради; хиромантия и футурологична дейност; организиране и провеждане на екологични изследвания; организиране и осъществяване на бартерна дейност; посредническа дейност при наемане на помещения и квартирни услуги; придобиване на движими и недвижими имущества и строителство на сгради, помещения, предприятия и други във връзка с дейността си чрез използуване на местни източници и доброволен труд на кооператорите; комисионна и оказионна търговия, валутни магазини, заложни къщи, експорт и реекспорт, външна и вътрешна търговия и всяка друга стопанска дейност при условията на чл. 1, ал. 1 от ПМС № 67 от 1987 г. Кооперацията се представлява от X.X.X..

258

 

Пернишкият окръжен съд обявява, че на основание чл. 9, ал. 3 от Указ № 922 от 1989 г. във връзка с чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 1897 от 28.XII.1990 г. по ф. д. № 1648/90 г. вписа в регистъра за трудовокооперативните земеделски стопанства ТКЗС “Верила-Д” със седалище с. Дрен, община Радомир, и с предмет на дейност: организиране производството и реализацията на селскостопанска продукция; промишлена дейност - обща и за преработка на селскостопанска, растениевъдна, животинска продукция; внос-износ; услуги на населението и трудовия колектив. Основна форма на земеползуването е фуражно-животновъдна дейност. Уставният фонд е 735 000 лв. кооперативно имущество. От обнародването в “Държавен вестник” се прекратява дейността на комплексната производствена бригада в с. Дрен, община Радомир, като активите и пасивите на прекратената КПБ, както и другите права и задължения се поемат от стопанството. Председател е X.X.X..

343

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14462 от 20.XII.1990 г. по ф. д. № 14441/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Амбалаж – Пловдив” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: изкупуване и търговия с всички видове амбалаж, посредническа, производствена и външнотърговска дейност, и с уставен фонд 1 048 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

599

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14100 от 13.XII.1990 г. по ф. д. № 13150/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Марица-90” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: търговия на едро и дребно с риба и рибни продукти и други хранителни и нехранителни стоки, обществено хранене и външнотърговска дейност и всякаква друга дейност, незабранена със закон, указ или акт на МС, и с уставен фонд 563 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

600

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14612 от 22.XII.1990 г. по ф. д. № 15073/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Комарс” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: комплексно обслужване с механизация и автотранспорт, строителни разтвори, сапани и въжета, услуги и търговия по предмета на дейност в страната и в чужбина, и с уставен фонд 22 724 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

602

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 19380 от 19.XII.1990 г. по ф. Д. № 14273/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Пловдив – проект” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: научни изследвания, внедряване и проучване и проектиране в сферата на териториалното устройство, благоустройство, жилищно изграждане, обекти за обществено обслужване, промишлено-селскостопански сгради, инженерна инфраструктура, транспортно-комунални обекти, благоустройство, геодезични работи, инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания, експертиза и инженеринг, помощно-производствени, административно-правни, материално-технически, информационни и други услуги, и с уставен фонд 4 690 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

603

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14613 от 22.XII.1990 г. по ф. д. № 15072/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Топалица” със седалище Карлово, с предмет на дейност: изкупуване на сурово мляко и преработката му в мляко за консумация и млечни продукти, съхранение, вътрешнотърговска и външноикономическа дейност - внос, износ, обменни и бартерни сделки, както и всяка друга дейност, незабранена от закона, и с уставен фонд 5 819 000 лв. Фирмата се представлява от инж. X.X.X..

604

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14980 от 3.I.1991 г. по ф. д. 15896/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Тракия – Комерс – 90” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: изкупуване, заготовка, производство, търговия на вътрешния пазар, износ и внос на пресни плодове и зеленчуци, снабдяване на фирмите със семена, посадъчен материал, торове, полиетилен, полиетиленови изделия, фуражи, пряко договаряне и изкупуване на животинска продукция, бартерни сделки, сервизно обслужване на малогабаритна селскостопанска техника, маркетинг, производство и продажба на пилешко месо, изкупуване и окачествяване на вълна, изпиране и предаването й на предачно предприятие, автотранспортни услуги, външна и вътрешна търговия с машини и стоки за селскостопанска дейност и стоки за бита, организиране на международен и вътрешен туризъм, наемане на квартири и предоставянето им на наши и чуждестранни гости в Пловдив, сервизно поддържане – гаранционно и извънгаранционно, на малогабаритна селскостопанска техника, разкриване на странични дейности и надомна работа, и с уставен фонд 1 597 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

605

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14611 от 22.XII.1990 г. по ф. д. № 15074/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Месокомбинат – Карлово” със седалище Карлово, с предмет на дейност: изкупуване животни за клане и износ, производство на месни произведения, разфасовано месо и кайма и търговия с тях, и с уставен фонд 3 072 000 лв. Фирмата се представлява от инж. X.X.X..

606

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14789 от 28.XII.1990 г. по ф. д. № 15706/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Механизация и борба с ерозията” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: механизирани селскостопански, мелиоративни, строителни и транспортни услуги, сервиз и ремонт на селскостопанска и друга техника, производство и търговия със селскостопанска продукция, машини и резервни части, и с уставен фонд 5 870 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

608

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14458 от 19.XII.1990 г. по ф. д. № 14437/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Карлово – Авто” със седалище Карлово, с предмет на дейност: търговия и сервиз на моторни превозни средства и резервни части, както и извършване на всякаква друга дейност с изключение на забранената от закона, и с уставен фонд 585 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

609

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14459 от 19.XII.1990 г. по ф. д. № 14438/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Хеброс – Авто” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: търговия и сервиз на моторни превозни средства и резервни части, както и извършване на всякаква дейност с изключение на забранената от закона, и с уставен фонд4 536 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

610

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал, 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14614 от 20.XII.1990 г. по ф. д. № 15071/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Винпром – Пловдив” със седалище Перущица, с предмет на дейност: изкупуване на грозде и плодове за промишлена преработка, производство и бутилиране на вина, ракии и други напитки и продукти на винарската промишленост, производство и преработка на селскостопанска продукция, и с уставен фонд 24 254 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

611

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 2 от 9.I.1991 г. по ф. д. № 2/91 вписа в регистъра за държавни фирми държавна фирма “Пишеща и организационна техника” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: производство на пишеща и организационна техника, търговия в страната и в чужбина, и с уставен фонд 20 315 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

613

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14460 от 20.XII.1990 г. по ф. д. № 14439/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Тракия – АВТО” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: търговия и сервиз на моторни превозни средства и резервни части, както и извършване на всякаква друга дейност, незабранена от закона, и с уставен фонд 1 557 000 лв. Фирмата се представлява от Аракед Каприел Каприелян.

614

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14099 от 17.XII.1990 г. по ф. д. № 13862/90 вписа в регистъра за държавните фирми държавна фирма “Пловдивски панаир” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: организиране на международни панаири и изложби на български и чуждестранни фирми в страната и в чужбина, конгресни и научно-технически прояви, търговия в страната и в чужбина, свързана с предмета на дейност, представителска дейност на сродни организации, рекламно-информационна и издателска дейност, свързана с предмета на дейност, и с уставен фонд 50 973 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

697

 

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14913 от 29.XII.1990 г. по ф. д. № 16208/90 вписа в регистъра за смесените фирми смесена българо-английска фирма с ограничена отговорност “Джоли Джокър” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: осъществяване на експорт, импорт и реекспорт на продукция и инженерингова дейност в областта на строителството, туризма, машиностроенето, електрониката, леката промишленост, селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, транспорта и стоките за народно потребление, съвместна производствена, промишлена и селскостопанска дейност, търговска дейност на едро и дребно, вкл. комисионна и оказионна търговия, външнотърговска дейност – импорт, експорт и реекспорт, компенсационни, обменни и други специфични външнотърговски операции, предоставяне на консултантски, лизингови, посредническа, транспортни и всякакъв вид битови, строителни и други услуги, вкл. ресторантьорство и хотелиерство и организиране на забавни механични и електронни игри, организиране и провеждане на рекламно-търговски изложби, участие в панаири и осъществяване на рекламно-търговска и маркетингова дейност, и с уставен фонд 50 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X. и X.X.X..

592

 

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14101 от 17.XII.1990 г. по ф. д. № 13864/90 вписа в регистъра за филиали филиал на ПСО “Монолитстрой” – Ленинград, СССР, със седалище Пловдив, с предмет на дейност: проектни и строително-монтажни работи за жилищни, обществени и промишлени обекти, внос и износ на оборудване и материали за строителството, и с уставен фонд 118 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

596

 

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 12994 от 27.XII.1990 г. по ф. д. № 10876/90 вписа в регистъра за дружествените фирми дружествена фирма “Торев Биопродукт” със седалище с. Марково, Пловдивска област, с предмет на дейност: производство на белтъчни концентрати и биологично активни вещества, проектантска н инженерингова дейност в областта на биотехнологиите, селскостопанска дейност и пласмент на селскостопанска продукция, посредническа и предприемаческа дейност, външноикономическа дейност, преработка на селскостопанска продукция, консултации и техническа помощ по изброените по-горе дейности, и с уставен фонд 10 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

593

 

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14979 от 3.I.1991 г. по ф. д. № 13612/90 вписа в регистъра за дружествените фирми дружествена фирма “Търговска къща Гьорев и сие” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: транспортна и спедиционна дейност в страната и в чужбина, предприемачество, строителство, проектантска дейност, комплексно изпълнение на битови и производствени обекти под ключ, производство на стоки, предназначени за бита и за производствени обекти, както и за селското стопанство, производство на комуникационни системи, на селскостопански произведения, дивеч и билки, ва химически и биопрепарати, реклама (без кино и печат), дизайн, предпечатна подготовка, издателска дейност (до печат), подготовка на кадри (без издаване на документи за правоспособност), преводи от и на чужди езици, изпращане на кадри на работа зад граница, галерия за приложни и изящни изкуства (без паметници на културата, изделия от благородни метали и скъпоценни камъни), ресторантьорство, хотелиерство, сладкарски изделия, спорт и туризъм, вкл. и организиране на конференции и симпозиуми, вътрешна и външна търговия, вкл. оказионен магазин и търговия на консигнация (без паметници на културата, изделия от скъпоценни камъни и благородни метали), заложна къща, външноикономическа дейност, и с уставен фонд 10 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

594

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 13654 от 10.XII.1990 г. по ф. д. № 12017/90 вписа в регистъра за дружествените фирми дружествена фирма “АПЕН” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: автосервизни, автомонтьорски, автотенекеджейски, автобояджийски услуги и пътна помощ в страната и в чужбина, таксиметрови, транспортни и товарни дейности в страната и в чужбина, галванотехника, метални покрития, оксидация, галванопластика в страната и в чужбина, шивашки услуги, ръчно и машинно плетиво, ръчна и машинна бродерия, производство и продажба в страната и в чужбииа, производство, изкупуване, преработка и продажба на селскостопанска продукция от растителен и животински произход и производните от тях, диворастящи произведения, билки, гъби, цветя, разсад, посадъчни материали, етерични култури и посредничество за такава дейност в страната и в чужбина, спортни, забавни, електронни игри, воден парашутизъм и водни пързалки в страната и в чужбина, игри с талони, хотелиерски и ресторантьорски услуги в страната и в чужбина, производство, изкупуване, преработка и продажба на безалкохолни напитки, изкупуване и продажба на амбалаж в страната и в чужбина, производство и продажба, внос и износ на стоки за широко потребление и стоки за бита в страната и в чужбина, производство и продажба на кафе и чай, безалкохолни напитки и коктейли, сокове и нектари, сладкарски и тестени изделия, топли и студени сандвичи и закуски, топла и студена кухня, сладоледи и мелби, ядки, организация на заведения за обществено хранене в страната и в чужбина, тапицерски услуги, оксиженни и електроженни, шлосерски услуги в страната и в чужбина, рекламни услуги и посредничество на такава дейност в страната и в чужбина, звукозаписи, видеозаписи в страната и в чужбина, производство и продажба, банково дело в страната и в чужбина, даване на транспортни средства под наем в страната и в чужбина, покупко-продажба на леки и товарни автомобили в страната и в чужбина, посредничество за такава дейност, търговска дейност чрез обикновени, специализирани, оказионни, бутик, комисионни магазини в страната и в чужбина, маркетинг и бартерни сделки по предмета на дейност в страната и в чужбина, ремонт на битова и промишлена електроника и фина механика в страната и в чужбина, и с уставен фонд 10 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

598

Пловдивският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност с решение № 14565 от 21.XII.1990 г. по ф. д. № 14858/90 вписа в регистъра за дружествените фирми дружествена фирма с ограничена отговорност “Макаби-М” със седалище Пловдив, с предмет на дейност: търговия, външнотърговска дейност, представителство на наши и чужди фирми у нас и в чужбина, посредническа, комисионерска, издателска, импресарска, продуцентска, инженерингова дейност у нас и в чужбина, туристически услуги, транспортни услуги у нас и в чужбина, строителна дейност и свързаните с нея помощни дейности у нас и в чужбина, оказионна търговия, обществено хранене, хотелиерство, ресторантьорство, услуги за населението, фирмите и другите организации, организиране на курсове за обучение и квалификация, производство, преработка, търговия със селскостопански произведения, произведения на хранително-вкусовата промишленост, стоки за бита, промишлени стоки, шприцпроизводство, търговия с предмети на изящното и приложното изкуство, лизингова дейност, софтуер, хардуер, продажба на алкохолни напитки, даване на вещи под наем, експлоатация на електронни, забавни и други актуални незабранени от закона игри, и с уставен фонд 141 000 лв. Фирмата се представлява от Йосиф Алберт Митрани.

601

 

Разградският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 20 от 18.XII.1990 г. дружествена фирма “Напред – 90” със седалище гр. Лозница, Разградска област, с предмет на дейност: производство, изкупуване и търговия със селскостопанска продукция, търговия на едро и дребно с промишлени и непромишлени стоки, вкл. селскостопанска техника, машини и съоръжения, автомобили, проектантска и строително-монтажна дейност, търговско посредничество, представителство и агентство, предприемаческа и комисионна, банково-кредитна и научноизследователска дейност, проучване, проектиране, разработка, производство, внедряване, монтаж, сервиз и търговия с технически средства за автоматизация, съобщителни, информационни и електронни технологии и свързаните с тях съоръжения, машини, технологическо оборудване, сгради, инфраструктура, консултации, обучение и ноу-хау, маркетинг, инженеринг, създаване на смесени фирми и предприятия за развитие и внедряване на нови технологии и производства, производство на стоки за промишлено и битово потребление, стандартно и нестандартно оборудване, производство на антикорозионни покрития, лизингова, преводаческа, туристическа и рекламна дейност, транспортни услуги, ресторантьорство и хотелиерство, и с уставен фонд 10 000 лв., от които внесени 7500 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

347

 

Русенският окръжен съд на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност регистрира под № 75 от 14.XI.1990 г., т. 2, стр. 107, общинска дъщерна фирма “Урбис” със седалище Русе, ул. Димитър Благоев 15, и с предмет на дейност: прединвестиционни проучвания, комплексно производствено-технологично, пространствено и архитектурно-строително проектиране, авторски надзор на строителни обекти, посредническа дейност в инвестиционния процес, чертожно-копирни услуги, социологически проучвания, маркетингова дейност, проекти за повишаване на технико-икономическото равнище и конкурентоспособността на продукти и услуги, технически проекти на комплексни обекти, инженеринг на автоматизирани системи за управление в сферата на териториалното устройство и градоустройството, информационни технологии, комплексна реализация на иновационни проекти, екологични експертизи, комплексно изграждане на обекти, вкл. “до ключ”, производствена дейност в изградени по собствени проекти мощности, разработване и реализация като готов продукт на типови проекти за нови производства в строителството, строителни материали, селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, търговията, услугите, туризма, отраслите на материалното производство в непроизводствената сфера, търговска дейност, управленски, научно-технически, технико-икономически и екологични консултации и експертизи, трансфер на собствени и чужди интелектуални продукти, рекламна, правна, административно-техническа и информационна дейност. Фирмата се представлява от временно управляващия X.X.X.. Общинската дъщерна фирма “Урбис” е образувана от общинска фирма “Инвестстрой” - Русе, и е с уставен фонд 10 000 лв. общинско имущество, от които 2000 лв. в основни средства и 8000 лв. в оборотни средства, предоставени от общинската фирма.

387

 

Русенският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за дружествени фирми на граждани под № 23 от 2.X.1990 г. дружествена фирма “Бенцен” със седалище Русе, ул. Максим Горки 56, и с предмет на дейност: търговия на едро и дребно в страната, внос и износ на всякакъв вид стоки, суровини, материали, машини, съоръжения, техника, сувенири и произведения на изкуството, вкл. и в магазини на фирмата, с изключение на забранените от закона; изкупуване и търговия с вторични суровини и материали, залежали материали, суровини и стоки от всякакъв вид, машини, съоръжения, техника, автомобили, подготвени по молба на клиента, изкупуване в страната, внос, търговия и сервизно обслужване на нови и употребявани леки и товарни автомобили и селскостопанска техника със и без участие на чужди граждани, производство, изкупуване, преработка и търговия в страната, внос и износ на продукция от растениевъдството и животновъдството от личните и обществените стопанства, рибовъдство, пчеларство, гъбарство, цветя, декоративни храсти, зеленчукопроизводство; производство и реализация на метален обков, изделия от метал, дърво, пластмаса, мрамор, строителни материали, телени изделия, проектиране, изработване и монтаж на модулни сглобяеми къщи, вили, сгради и складове, производство и реализация на елементи и модели от метал, цимент, дърво и други строителни материали, производство и търговия, внос и износ на газирани, безалкохолни, разхладителни и минерални напитки, екстракти, кафе, захарни, сладкарски изделия и ядки, хотелиерска и ресторантска дейност, разкриване и експлоатация на увеселителни и атрактивни заведения, магазини за продажба на стоки срещу валута, строителство, покупка, продажба и даване под наем на жилища и обществени сгради, строително-монтажна дейност, комисионна, посредническа и рекламна дейност, проектантска и конструкторска дейност и услуги в областта на промишлеността, строителството, транспорта, селското стопанство и търговията, транспортна дейност и услуги със собствен и нает транспорт, товаро-разтоварна дейност - ръчна и механизирана, шивашки услуги и дейност, консултативна дейност, счетоводно-икономическо обслужване на фирми, административно-правни услуги, превод на текстове от и на чужди езици, машинописни и копирни услуги, външнотърговска дейност, експорт, импорт, реекспорт, бартерни, комисионни и консигнационни сделки, лизинг, търговско представителство и посредничество на наши и чуждестранни физически и юридически лица и сдружения с наши и чужди фирми. Фирмата се представлява от X.X.X., а в негово отсъствие от X.X.X..

159

Хасковският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност регистрира под № 35 от 27.XII.1990 г. държавна фирма “Терра” със седалище Хасково, с предмет на дейност: механизирани селскостопански мелиоративни и транспортни услуги, ремонт и сервиз на селскостопанска транспортна и друга техника, производство и търговия с резервни части, селскостопански машини и изделия, селскостопанска продукция, проектиране, строително-монтажна дейност в оборудване, външнотърговска, лизингова и инженерингова дейност. Фирмата се представлява от временно управляващия X.X.X.. От обнародването в “Държавен вестник” се прекратява дейността на Предприятие по механизация и борба с ерозията – Хасково към Технологичен комбинат по механизация, техническо обслужване и борба с ерозията - Хасково, от прекратеното СО “Механизация и техническо обслужване на селското стопанство” (ПМС № 110 от 1990 г.), като фирмата поема активите и пасивите, както и другите права и задължения на Технологичния комбинат по механизация, техническо обслужване и борба с ерозията - Хасково, по баланса му към 30 ноември 1990 г.

357

Хасковският окръжен съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност регистрира под № 23 от 11.I.1991 г. фирма с ограничена отговорност “ЕЛИ – ООФ” със седалище гр. Хасково, ул. Отец Паисий 25, с предмет на дейност: производство, изкупуване, преработка и реализация на селскостопанска продукция, моделиерство и шев на всички видове облекла и реализацията им, и с уставен фонд 50 000 лв. Фирмата се представлява от X.X.X..

1213

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавни фирми под № 264 от 22.XII.1990 г. държавна фирма “Музика” със седалище София, община “Подуяне”, ул. Паун Грозданов 26, и с предмет на дейност: издаване и печат на книги, ноти и нотни материали; реклама (без кино и печат); пропаганда и услуги в областта на музиката, изкуството и културата; звуко- и видеозаписи; импресарска и търговска дейност в страната и в чужбина, вкл. чрез собствени магазини; маркетинг, полиграфични услуги и други видове дейности на материалното производство, свързани с дейността на фирмата, незабранени от закони, укази или постановления на МС. Фирмата е с уставен фонд 378 000 лв. и се представлява временно от X.X.X.. Прекратява се като юридическо лице от обнародването в “Държавен вестник” на решението за регистриране на фирмата, държавно издателство “Музика” - София, образувано с протокол № 1 на ДО “Книгоиздаване” (ДВ. бр. 47 от 1975 г.). ДФ “Музика” поема изцяло активите и пасивите, както и другите права и задължения на ДИ “Музика” – София, по баланса му към 30 юни 1990 г.

448

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавни фирми под № 250 от 10.XII.1990 г. държавна фирма “Електроизграждане” със седалище София, община “Сердика”, ул. Васил Главинов 3, и с предмет на дейност: инженерингова дейност в страната и в чужбина в областта на изграждането, модернизацията и ремонта на електрическите мрежи, в основна сфера на дейност - строителство. Фирмата е с уставен фонд 39 238 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X.. Прекратяват се като юридически лица от обнародването в “Държавен вестник” на решението за регистриране на фирмата: СО “Електроизграждане” - София, предприятие “Трафостанции и електропроводи” - София, предприятие “Електроизграждане” в Перник, Враца, Велико Търново, Шумен, Варна, Бургас, Пловдив, Хасково и Кърджали, заводите за производство на метални стьлбове в Стражица, Твърдица и с. Ружинци, Базата за технологично развитие - София, Пусково-наладъчно предприятие – София, Производствено-учебният център с школа за подготовка на кадри - Пловдив, като държавната фирма поема активите и пасивите на прекратените организации по баланса им към 30 юни 1990 г., както и другите права и задължения.

671

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавните фирми под № 275 от 14.I.1991 г. държавна фирма “Бул – авто” със седалище София, община “Средец”, бул. Витоша 25, и с предмет на дейност: търговия и сервиз на моторни превозни средства и резервни части. Фирмата е с уставен фонд 17 715 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X.. Прекратяват се от обнародването в “Държавен вестник” на решението за регистриране на фирмата поделенията “Мототехника – инженеринг” - София, Складова база - София и Русе, на бившата ДФ “Мототехника”, като държавната фирма поема активите и пасивите на прекратените поделения и централното управление на бившата ДФ “Мототехника” - София, по балансите им към 30 ноември 1990 г., както и другите права и задължения.

681

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавни фирми под № 267 от 20.XII.1990 г. държавна фирма “Универсалстрой” със седалище София, община “Нови Искър” – Световрачене, ул. Йордан Стоянов 24, и с предмет на дейност: проучвателни и проектантски работи; производство на строителни изделия, строителство в страната и в чужбина на промишлени, енергийни, хидромелиоративни и граждански обекти; ремонтни, автотранспортни и със строителна механизация услуги, в основна сфера на дейност - строителство. Фирмата е с уставен фонд 1 617 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X.. Прекратява се като юридическо лице от обнародването в “Държавен вестник” на решението за регистриране на фирмата СУ “Заводски строежи” - София, като държавната фирма поема активите и пасивите на прекратената организация по баланса й към 30 септември 1990 г., както и другите права и задължения.

676

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавните фирми под № 286 от 29.I.1991 г. държавна фирма “Семена и посадъчен материал” със седалище София, община “Слатина”, бул. Ленин 125, и с предмет на дейност: научни изследвания; сортоподдържане; производство и заготовка на семена и посадъчни материали от елитни генерации и размножения; инженерингова и иновационна дейност; търговска дейност в страната и в чужбина. Фирмата е с уставен фонд 44 710 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X.. С решение № 424 от 19.XII.1990 г. на МЗХП се прекратяват като юридически лица от обнародването в “Държавен вестник” на решението за регистрирането на държавната фирма “Семена и посадъчен материал” - София: Опитната станция по зеленчукови култури - Горна Оряховица, Базата за развитие и внедряване - Русе, предприятията “Сортови семена” в Благоевград, Варна, Видин, Враца, Велико Търново, Кюстендил, Ловеч, Лом, Пазарджик, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол; опитните станции по сортоподдържане и семепроизводство в гр. Айтос, гр. Кубрат, с. Вардим, с. Ресен, гр. Бяла Слатина, с. Софрониево, с. Голямо Пещене, с. Горни Дъбник, с. Невша, с. Красен, с. Острово, с. Стряма, с. Дибич, с. Глава, с. Златия, гр. Завет, гр. Якоруда, гр. Самоков, с. Сърница, с. Равногор, с. Фотиново, с. Забърдо и с. Лясково;

Семепроизводното стопанство - с. Говедарци. Фирмата “Семена и посадъчен материал” поема активите и пасивите на прекратените организации по баланса им към 31 октомври 1990 г. и съответната част от активите и пасивите и другите права и задължения на прекратеното СО “Сортовн семена и посадъчен материал” - София, съгласно разделителен протокол.

1171

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за държавните фирми под № 227 дъщерна фирма “Феникс – Елит” към държавна фирма “Феникс – ресурс” със седалище София, община “Сердика”, ул. Софроний Врачански 104, с предмет на дейност: изкупуване, заготовка, сортировка и реализация на вторични ресурси, производство на крайни пазарни продукти на основата на ниско-сортни вторични суровини, леене на вторични цветни метали, изработване и монтаж на алуминиеви окачени тавани, изработване на резервни части за нестандартно оборудване; производство на стоки, търговия и услуги за населението; международен автомобилен превоз; маркетинг, разработване и внедряване на нови технологии, свързани с предмета на дейност. Фирмата е с уставен фонд 6 775 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X..

849

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за фирми на обществени организации под № 77 от 21.IX.1990 г. фирма на обществена организация “Фепси” със седалище София, община “Красно село”, бул. Скобелев 44, и с предмет на дейност: производство и пласмент на шевни и плетачни изделия (обикновени и уникални); граждански и стопански услуги - гледане на деца и възрастни хора; поправка на домакински уреди; водопроводни и електрически инсталации, дърводелски предмети, строителни, бояджийски и финансови работи; преподаване на уроци и по учебни предмети; административно-правни услуги (без процесуално представителство); проектиране, автотранспортни услуги у нас и в чужбина; сезонна селскостопанска дейност; външноикономическа дейност. Фирмата е с уставен фонд 4310 лв. и се представлява от X.X.X..

678

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за фирми на обществени организации под № 91 от 18.XII.1990 г. фирма на обществена организация “Пла-старт – 90” със седалище София, община “Оборище”, ул. Шипка 6, и с предмет на дейност:

вътрешно- и външнотърговска дейност за разпространение на авторски и тиражирани произведения от всички жанрове на пластичните изкуства; външнотърговски операции, представителство, посредничество и комисионна дейност в страната и в чужбина; осигуряване по договор с предприятия, фирми и частни лица; проектиране и изпълнение на модели за тираж, обзавеждане и др. в областта на декоративно-приложните изкуства; художествен печат, дизайн, рекламна графика; осигуряване на поръчки и сключване на договори с отделни автори, изпълнители, фирми и други за проектиране и изпълнение на всякакви обекти у нас и в чужбина; сключване на договори за съвместни културни и търговски изяви с комерсиална цел с други фирми при взаимоизгодни условия. Фирмата е с уставен фонд 30 000 лв. и се представлява от X.X.X..

677

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за фирми на обществени организации под № 92 от 20.XII.1990 г. фирма на обществена организация “Природозащита” със седалище София, община “Възраждане”, ул. Трети април 5, и с предмет на дейност: вертикално озеленяване и оцветяване на жилищни блокове и домове; производство на бързорастящи лози и друга зеленина и цветна украса (подготвяне на проекти за тази дейност); извършване на комунални услуги; производство и търговия със сувенири, стоки и детайли; производство на гарнитури и ремонтна дейност на автомобили, електроуреди и др., свързани с тази дейност; събиране и заготовка на селскостопанска продукция, билки, гъби и др.; административно-правни услуги; транспортни, пчеларски и фотокопирни услуги; изолации на пречиствателни съоръжения, покриви. Фирмата е с уставен фонд 25 000 лв. и се представлява от временно управляващия X.X.X..

682

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа под № 76 от 21.XII.1990 г. в регистъра за чуждестранни фирми филиал на чуждестранна фирма АД “БУЛМАК СВЕРИГЕ АБ”, пл. 1509, Скалмередсваген, 43800, Ланнветер, Гьотеборг, Швеция, с наименование на филиала “Бемеко трейтинг ЛТД” със седалище София, община “Оборище”, ул. Бачо Киро 6, ет. 4, ап. 11, с предмет на дейност: производство, преработка с дърво и металообработващи машини и оборудване, метални и телени изделия, възли, детайли и комплектовка, организиране на складова база и транспорт на изделия - предмет на дейност на фирмата, инвестиционна, маркетингова и инженерингова дейност. Филиалът е с уставен фонд 50 000 щатски долара и 50 000 лв. и се представлява от X.X.X..

417

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за чуждестранни филиали под № 7191 от 26.XII.1990 г. чуждестранен филиал “ИНТЕКС - България” със седалище София, община “Овча купел”, кв. Горна баня, ул. Бели борове З, с предмет на дейност: инженерингова, консултантска, маркетингова, производствена и търговска дейност във високотехнологичните направления на машиностроителната, съобщителната и електронната промишленост и свързаните с това сервизни и помощни дейности, продажба на употребявани автомобили и дребна селскостопанска и строителна техника, и с уставен фонд 23 000 щатски долара, внесен изцяло. Филиалът се представлява от Йохан Паул Шидоровиц.

662

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за фирми с ограничена отговорност под № 90 от 16.I.1991 г. смесена фирма с ограничена отговорност “Ви - ка ООФ” със седалище София, община “Средец”, ул. Гурко 76, и с предмет на дейност: инженеринг, маркетинг, лизинг, реекспорт, научно-производствена и комерческа дейност в страната и в чужбина; подготовка и реализация на финансови (без банково дело) и инвестиционни операции, проекти, сделки и услуги в страната и в чужбина; представителски, консултантски и други услуги на български и чужди фирми, на други юридически лица и на граждани; рекламна и издателска дейност (без кино и печат); туризъм, ресторантьорство, хотелиерство и свързаните с тях дейности, шоубизнес; транспортни услуги. Фирмата е с уставен фонд 50 000 лв. и се представлява от X.X.X..

449

Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 11, ал. 2 от Указ № 56 за стопанската дейност вписа в регистъра за фирми с ограничена отговорност под № 176 от 5.XI.1990 г. фирма с ограничена отговорност “Алтон и Ко” - ООФ, със седалище София, община “Червена звезда”, ул. Никола Мирчев 27, вх. Г, ап. 39, с предмет на дейност: проектиране, програмиране, поддръжка и пласмент на компютри и офисна апаратура, автосервиз и автосервизни услуги, таксиметрова дейност, вътрешен и международен транспорт (без железопътен), вътрешен и международен туризъм, хотелиерство и ресторантьорство (строеж, развитие и разработване на хотелски и ресторантски бази, кафе-сладкарници), проучване на пазара, маркетинг и лизингова дейност, изграждане и експлоатация на магазини и складови бази, в т. ч. и консигнационни складове, вътрешно- и външнотърговска дейност, изложбена и импресарска дейност, даване под наем на машини, инструменти, помещения, транспортни средства и недвижими имоти, представителска, посредническа и агентска дейност на местни и чуждестранни лица в страната и в чужбина, бартерни и реекспортни сделки, инженерингова и и

Промени настройката на бисквитките