Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 75 от 3.IX

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 10 ОТ 2016 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТИТЕ В УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ (ДВ, БР. 73 ОТ 2016 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 10 ОТ 2016 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТИТЕ В УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ (ДВ, БР. 73 ОТ 2016 Г.)

Издадена от министъра на образованието и науката

Обн. ДВ. бр.75 от 3 Септември 2024г.

§ 1. В чл. 15а се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 думите "с образователна, възпитателна, културно-развлекателна и опознавателна цел" се заличават.

2. Алинея 3 се изменя така:

"(3) Във всяко ученическо туристическо пътуване по ал. 1 се планира и осъществява образователен маршрут, който включва посещения на не по-малко от 3 туристически обекта от едно или няколко тематични направления: История, историческо наследство и археология; География и икономика; Природни науки, биоразнообразие и екология; Изкуства, архитектура и литература; Етнография, фолклор и занаяти. Министерството на образованието и науката публикува на интернет страницата си примерни обекти, групирани по тематични направления, за включване в образователни маршрути."

3. Създава се ал. 4:

"(4) Може да не се планира образователен маршрут в ученическите туристически пътувания по ал. 1, които се извършват с цел прояви в областта на науките и технологиите, изкуствата и спорта на общинско, областно, национално и международно ниво."

Преходни разпоредби

§ 2. Ученическите туристически пакети и свързаните туристически услуги в училищното образование, за които към влизане в сила на тази наредба е получено одобрение на началника на съответното регионално управление на образованието или има сключен договор между туроператор и директора на училището, се извършват по досегашните условия и ред.


Промени настройката на бисквитките