Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 64 от 30.VII

ДОГОВОР № РД-НС-01-2-2 ОТ 12 ЮНИ 2024 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ РАМКОВ ДОГОВОР ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ ДЕЙНОСТИ МЕЖДУ НАЦИОНАЛНАТА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА И БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ ЗА 2023 - 2025 Г. (ДВ, БР. 77 ОТ 2023 Г.)

 

ДОГОВОР № РД-НС-01-2-2 ОТ 12 ЮНИ 2024 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ РАМКОВ ДОГОВОР ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ ДЕЙНОСТИ МЕЖДУ НАЦИОНАЛНАТА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА И БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ ЗА 2023 - 2025 Г. (ДВ, БР. 77 ОТ 2023 Г.)

В сила от 07.05.2024 г.
Издаден от министъра на здравеопазването

Обн. ДВ. бр.64 от 30 Юли 2024г.

Днес, 12.06.2024 г., между Националната здравноосигурителна каса, от една страна, и Българския лекарски съюз, от друга страна, на основание чл. 54, ал. 10 и чл. 55, ал. 5 от Закона за здравното осигуряване (ЗЗО) във връзка с Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 40 от 2024 г.) се сключи този договор за изменение и допълнение на Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2023 - 2025 г. за следното:

§ 1. В приложение № 12 "Дейности на ОПЛ по имунопрофилактика, програма "Детско здравеопазване", профилактични прегледи на ЗОЛ над 18 години, формиране на групи от лица с рискови фактори за развитие на заболяване при ЗОЛ над 18 години, профилактични дейности при ЗОЛ над 18 години с рискови фактори за развитие на заболяване и програма "Майчино здравеопазване", се правят следните изменения и допълнения:

1. В частта "Програма "Детско здравеопазване. Дейности на ОПЛ по програма "Детско здравеопазване", в таблицата:

1.1. На ред с код Z00.1 "Рутинно изследване на здравното състояние на детето (кърмаческа или ранна детска възраст)" и възраст на детето от 1 месец до една година, колона "Наименование на имунизация" се изменя така:

"


Имунизация срещу вирусен хепатит тип Б (Хеп. Б) (втори прием - от първия месец) (при прилагане на моновалентна хепатит Б ваксина)

Имунизация срещу дифтерия, тетанус, коклюш (ДТКа) - от 6-ата седмица

Имунизация срещу полиомиелит (Пи) - от 6-ата седмица

Имунизация срещу хемофилус инфлуенце тип Б инфекции (ХИБ) - от 6-ата седмица

Имунизация срещу вирусен хепатит тип Б (Хеп. Б) - от 6-ата седмица (при прилагане на комбинирана ваксина, съдържаща хепатит Б ваксина)

Имунизация срещу пневмококови инфекции (първи прием - от 6-ата седмица)

Имунизация срещу дифтерия, тетанус, коклюш (ДТКа) - от 10-ата седмица

Имунизация срещу полиомиелит (Пи) - от 10-ата седмица

Имунизация срещу хемофилус инфлуенце тип Б инфекции (ХИБ) - от 10-ата седмица

Имунизация срещу вирусен хепатит тип Б (Хеп. Б) - от 10-ата седмица (при прилагане на комбинирана ваксина, съдържаща хепатит Б ваксина)

Имунизация срещу пневмококови инфекции (втори прием - от 14-ата седмица)

Имунизация срещу дифтерия, тетанус, коклюш (ДТКа) - от 14-ата седмица

Имунизация срещу полиомиелит (Пи) - от 14-ата седмица

Имунизация срещу хемофилус инфлуенце тип Б инфекции (ХИБ) - от 14-ата седмица

Имунизация срещу вирусен хепатит тип Б (Хеп. Б) - от 14-ата седмица

(при прилагане на комбинирана ваксина, съдържаща хепатит Б ваксина)

Имунизация срещу вирусен хепатит тип Б (трети прием - от шестия месец) (при прилагане на моновалентна хепатит Б ваксина)

Проверка за белег след БЦЖ имунизацията. На децата без белег се прави проба Манту и отрицателните се имунизират (БЦЖ - от седмия месец)

"

1.2. На ред с код Z00.1 "Рутинно изследване на здравното състояние на детето (кърмаческа или ранна детска възраст)" и възраст на детето от една до две години, колона "Наименование на имунизация" се изменя така:

"


Реимунизация срещу пневмококови инфекции, трети прием - от дванадесетия месец (не по-рано от 6 месеца след прилагане на втория прием)

Имунизация срещу морбили, паротит и рубеола - от тринадесетия месец

Имунизация срещу дифтерия, тетанус, коклюш (ДТКа) - от 16-ия месец (не по-рано от 12 месеца след прилагане на третия прием)

Имунизация срещу полиомиелит (Пи) от 16-ия месец (не по-рано от 12 месеца след прилагане на третия прием)

Имунизация срещу хемофилус инфлуенце тип Б инфекции (ХИБ) - от шестнадесетия месец, (не по-рано от 12 месеца след прилагане на третия прием)

"

Заключителни разпоредби

§ 2. Настоящият договор за изменение и допълнение на Националния рамков договор за медицинските дейности за 2023 - 2025 г. влиза в сила от 7.05.2024 г.

§ 3. Настоящият договор за изменение и допълнение на Националния рамков договор за медицинските дейности за 2023 - 2025 г. се подписа на хартиен носител в четири еднообразни екземпляра, по един за: НЗОК, БЛС, министъра на здравеопазването и "Държавен вестник".

§ 4. Настоящият договор за изменение и допълнение на Националния рамков договор за медицинските дейности за 2023 - 2025 г. се сключи на основание чл. 54, ал. 10 и чл. 55, ал. 5 от ЗЗО, съгласува се и се обнародва от министъра на здравеопазването в "Държавен вестник" на основание чл. 54, ал. 7 от ЗЗО и се публикува на официалната интернет страница на НЗОК.

Промени настройката на бисквитките