Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 60 от 16.VII

РЕШЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА НА ДАННИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ДЕЙНОСТТА НА ИВЕЛИН МИХАЙЛОВ - ИДЕОЛОГ НА ПП "ВЕЛИЧИЕ", И ИЗГРАДЕНИЯ В С. НЕОФИТ РИЛСКИ, ОБЩИНА ВЕТРИНО, КУЛТУРНО-ИСТ

 

РЕШЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА НА ДАННИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ДЕЙНОСТТА НА ИВЕЛИН МИХАЙЛОВ - ИДЕОЛОГ НА ПП "ВЕЛИЧИЕ", И ИЗГРАДЕНИЯ В С. НЕОФИТ РИЛСКИ, ОБЩИНА ВЕТРИНО, КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ КОМПЛЕКС "ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК", В Т.Ч. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, СВЪРЗАНИ С ПРАНЕ НА ПАРИ И ОБВЪРЗАНОСТИ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕСТНАТА И ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ С ТОЗИ КОМПЛЕКС И НЕГОВОТО ИЗГРАЖДАНЕ

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.60 от 16 Юли 2024г.

Народното събрание на основание чл. 79, ал. 1 и ал. 3 от Конституцията на Република България и чл. 37 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание


РЕШИ:


1. Създава Временна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП "Величие", и изградения в с. Неофит Рилски, община Ветрино, културно-исторически комплекс "Исторически парк", в т.ч. престъпления, свързани с пране на пари и обвързаности на представители на местната и централната власт с този комплекс и неговото изграждане.

2. Временната комисия се състои от 18 народни представители, избрани на паритетен принцип - по трима от всяка парламентарна група.

3. Избира състав на Временната комисия, както следва:

Членове:

Красен Кирилов Кралев,

Бранимир Николаев Балачев,

Георги Валентинов Георгиев,

Вяра Методиева Тодева,

Ивайло Христов Митковски,

Любен Иванов Иванов,

Петър Николаев Петров,

Светослав Тодоров Тодоров,

Цвета Валентинова Рангелова,

Байрам Юзкан Байрам,

Надя Йорданова Петрова,

Шендоан Ремзи Халит,

Петя Николаева Цанкова,

Деян Цанков Дечев,

Красимир Йорданов Йорданов,

Иван Стойнов Кючуков,

Ивайло Симеонов Костадинов,

Христинка Илийчева Иванова.

4. Временната комисия установява всички факти и обстоятелства на данни относно наличие на извършени престъпления от страна на Ивелин Михайлов и свързани с него физически и юридически лица и изградения комплекс "Исторически парк" против финансовата, данъчната и осигурителната система, измама и търговия с влияние и данни за съпричастност с тях на лица, свързани с представители на местната или централната власт.

5. Временната комисия установява и всички факти и обстоятелства относно евентуалното наличие на данни за бездействие на прокуратурата, Министерството на вътрешните работи и другите компетентни органи и данни за т.нар. "чадър" над Ивелин Михайлов и дейността на комплекс "Исторически парк".

6. Временната комисия разглежда и анализира документите, изслушва представители на институции, длъжностни лица и граждани, които могат да допринесат за изясняване на обстоятелствата, свързани с дейността на Ивелин Михайлов и комплекс "Исторически парк" и обвързаността им с представители на местната и централна власт.

7. Временната комисия изготвя доклад за резултатите от работата си и установените факти и обстоятелства и го представя в Народното събрание.

8. Временната комисия се избира за срок от 1 месец.

------------------------

Решението е прието от 50-ото Народно събрание на 11 юли 2024 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.



Промени настройката на бисквитките