Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 53 от 21.VI

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-12 ОТ 17.07.2014 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ФИНАНСОВА ИЛИ МАТЕРИАЛНА ПОМОЩ И ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПОМЕЩЕНИЯ ВЪВ ВОЕННИТЕ КЛУБОВЕ ИЛИ В СГРАДИ В УПРАВЛЕНИЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА ИЛ

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-12 ОТ 17.07.2014 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ФИНАНСОВА ИЛИ МАТЕРИАЛНА ПОМОЩ И ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПОМЕЩЕНИЯ ВЪВ ВОЕННИТЕ КЛУБОВЕ ИЛИ В СГРАДИ В УПРАВЛЕНИЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА ИЛИ СТРУКТУРИТЕ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА (ДВ, БР. 61 ОТ 2014 Г.)

В сила от 21.06.2024 г.
Издадена от министъра на отбраната

Обн. ДВ. бр.53 от 21 Юни 2024г.

§ 1. В чл. 6а, ал. 1 изречение второ се изменя така: "Искането се подава по посочения в чл. 8 образец и към него се прилагат документите по чл. 10."

§ 2. В чл. 10, ал. 1 се създава нова т. 4:

"4. удостоверение по чл. 87, ал. 6 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) за липсата на непогасени публични задължения, издадено от съответната дирекция общински приходи не по-късно от един месец преди датата на внасяне на искането;".

§ 3. В чл. 12, ал. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. Точка 2 се изменя така:

"2. на лице по чл. 2, което не е отчело разходването на предоставената по тази глава финансова помощ, по отношение на дейностите, които са осъществени до момента на подаване на искането и срокът за отчитането им е изтекъл;".

2. Създава се т. 6:

"6. на лице по чл. 2, което има непогасени публични задължения към държавата и общините."

§ 4. В чл. 29 ал. 2 се изменя така:

"(2) Общата балансова стойност на предоставените вещи на едно лице по чл. 2 не може да надвишава сумата от 10 000 лв. общо за една календарна година."

§ 5. В чл. 30, ал. 2 накрая точката се заменя със запетая и след нея се добавя "както и за всякакви дейности, които не съответстват на целта, за която е предоставено помещението".

§ 6. В чл. 33, ал. 3 се създава нова т. 4:

"4. удостоверение по чл. 87, ал. 6 от ДОПК за липсата на непогасени публични задължения, издадено от съответната дирекция общински приходи не по-късно от един месец преди датата на внасяне на искането;".

§ 7. В чл. 35 се правят следните изменения и допълнения:

1. Основният текст става ал. 1.

2. Създават се ал. 2 и 3:

"(2) Лицата по чл. 2, отправили искане за предоставяне на помещение в управление на Министерството на отбраната, извършват предварителен оглед на исканото помещение.

(3) За извършения оглед по ал. 2 се съставя двустранен протокол. Отказът от извършване на оглед от страна на лицето по чл. 2 се извършва писмено. При неизвършване на оглед по вина на лицето по чл. 2 се приема, че то е съгласно с фактическото състояние на помещението, за предоставянето на което е отправило искане."

§ 8. В чл. 38, ал. 5, след думата "лице" се добавя "или оправомощено от него лице".

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 9. Започналите и недовършени до влизането в сила на тази наредба производства се довършват по досегашните условия и ред.

§ 10. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките