Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 97 от 21.XI

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 228 ОТ 17 НОЕМВРИ 2023 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ВЪТРЕШНОКОМПЕНСИРАНИ ПРОМЕНИ НА УТВЪРДЕНИТЕ РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО ЗА 2023 Г.

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 228 ОТ 17 НОЕМВРИ 2023 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ВЪТРЕШНОКОМПЕНСИРАНИ ПРОМЕНИ НА УТВЪРДЕНИТЕ РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО ЗА 2023 Г.

В сила от 21.11.2023 г.

Обн. ДВ. бр.97 от 21 Ноември 2023г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Одобрява вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2023 г., както следва:

1. намалява:

а) капиталовите разходи по "Политика за подобряване на инвестиционния процес, поддържане, модернизация и изграждане на техническата инфраструктура", бюджетна програма "Рехабилитация и изграждане на пътна инфраструктура", с 29 241 900 лв.;

б) текущите разходи по "Политика за интегрирано развитие на регионите за постигане на растеж и подобряване качеството на жизнената среда", бюджетна програма "Стратегическо планиране на регионалното и пространственото развитие, децентрализация и териториално сътрудничество", с 4 378 000 лв.;

2. увеличава:

а) капиталовите разходи по "Политика за интегрирано развитие на регионите за постигане на растеж и подобряване качеството на жизнената среда", бюджетна програма "Подобряване на жилищните условия на маргинализирани групи от населението", с 29 241 900 лв.;

б) текущите разходи по "Политика за подобряване на инвестиционния процес, поддържане, модернизация и изграждане на техническата инфраструктура", бюджетна програма "Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация", с 4 378 000 лв.

Чл. 2. Създава се нов администриран разходен параграф по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2023 г. по "Политика за интегрирано развитие на регионите за постигане на растеж и подобряване качеството на жизнената среда", бюджетна програма "Подобряване на жилищните условия на маргинализирани групи от населението", с наименование "Подобряване на енергийната ефективност на жилищни сгради" със сумата 29 241 900 лв.

Чл. 3. Министърът на регионалното развитие и благоустройството да извърши съответните промени по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2023 г. и да уведоми министъра на финансите.

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 109, ал. 1 от Закона за публичните финанси и чл. 75, ал. 1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г.

§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките