Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 64 от 8.VIII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 164 ОТ 4 АВГУСТ 2017 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА РЕДА ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВАТА НА ДЪРЖАВАТА В ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА С ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ В КАПИТАЛА, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 112 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2003 Г. (ДВ, БР. 5

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 164 ОТ 4 АВГУСТ 2017 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА РЕДА ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВАТА НА ДЪРЖАВАТА В ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА С ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ В КАПИТАЛА, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 112 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2003 Г. (ДВ, БР. 51 ОТ 2003 Г.)

В сила от 08.08.2017 г.

Обн. ДВ. бр.64 от 8 Август 2017г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 11 се правят следните изменения:

1. В т. 4 думите "счетоводен отчет и баланса" се заменят с "финансов отчет".

2. В т. 8 думите "дипломирания експерт-счетоводител" се заменят с "регистриран одитор".

3. В т. 16 думата "задължително" се заличава.

§ 2. В чл. 12 се правят следните изменения и допълнения:

1. В т. 5 думите "дипломирания експерт-счетоводител" се заменят с "регистриран одитор".

2. В т. 6 думата "счетоводен" се заменя с "финансов", а думите "експерт-счетоводител" се заменят с "регистриран одитор".

3. В т. 12 след думите "дава разрешение за разпоредителни сделки с дълготрайни активи" се добавя "и за учредяване на вещни права върху недвижими имоти".

4. В т. 13 думата "задължително" се заличава.

§ 3. В чл. 14 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 думата "задължително" се заличава, а думите "чл. 7, т. 5 и 6" се заменят с "чл. 5, ал. 4, т. 1 и 2, които извършват една или няколко секторни дейности по смисъла на чл. 123".

2. В ал. 2 думите "лицензиран оценител" се заменят с "независим оценител".

§ 4. В чл. 15, ал. 2 се създава изречение второ: "Най-късно в деня на подаване на обявлението за публикуване в съответния ежедневник търговецът представя копие от него в Министерството на икономиката за оповестяването му на електронната страница на министерството."

§ 5. В чл. 16, ал. 2 се създава изречение второ: "Най-късно в деня на подаване на решението за публикуване в съответния ежедневник търговецът представя копие от него в Министерството на икономиката за оповестяването му на електронната страница на министерството."

§ 6. В чл. 17, ал. 1 и 2 думите "лицензиран оценител" се заменят с "независим оценител".

§ 7. В чл. 18б, ал. 2 думите "лицензиран оценител" се заменят с "независим оценител".

§ 8. В чл. 23 числото "15" се заменя с "25", думите "след приключване на финансовата година" се заменят с "до 25 април на следващата година", а думите "за резултатите от изпълнението на бизнес програмата на дружеството" се заличават.

§ 9. Член 34 се отменя.

§ 10. В чл. 35 т. 1 се изменя така:

"1. единен идентификационен код (ЕИК) и номер на вписване в търговския регистър;".

§ 11. Навсякъде в правилника думите "Агенцията за приватизация", "Агенцията за приватизация и на Агенцията за следприватизационен контрол" и "Агенцията за приватизация и Агенцията за следприватизационен контрол" се заменят с "Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол".

§ 12. В § 4а от преходните и заключителните разпоредби се правят следните изменения и допълнения:

1. Създава се нова ал. 1:

"(1) Разпоредбите на раздел V се прилагат и от търговски дружества, чийто капитал е собственост на еднолични търговски дружества с държавно участие."

2. Досегашната ал. 1 става ал. 2.

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 13. Обявените преди влизането в сила на постановлението търгове и конкурси по реда на раздел V се довършват по досегашния ред.

§ 14. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките