Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 37 от 17.V

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 120 ОТ 12 МАЙ 2016 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 250 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2014 Г. ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ КОМИТЕТ ПО ПРОФИЛАКТИКА НА СИНДРОМА НА ПРИДОБИТАТА ИМУННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ И ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ БОЛЕСТИ В НАЦИОНАЛЕ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 120 ОТ 12 МАЙ 2016 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 250 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2014 Г. ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ КОМИТЕТ ПО ПРОФИЛАКТИКА НА СИНДРОМА НА ПРИДОБИТАТА ИМУННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ И ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ БОЛЕСТИ В НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ПО ПРЕВЕНЦИЯ НА СИНДРОМА НА ПРИДОБИТАТА ИМУННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ, ТУБЕРКУЛОЗА И СЕКСУАЛНО ПРЕДАВАНИ ИНФЕКЦИИ (ДВ, БР. 70 ОТ 2014 Г.)

Обн. ДВ. бр.37 от 17 Май 2016г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 4 се правят следните изменения:

1. В ал. 2 думите "заместник министър-председател, определен от министър-председателя" се заменят с "министърът на здравеопазването".

2. В ал. 3:

а) изречение първо се изменя така:

"Първият заместник-председател се излъчва с мнозинство от членовете на съвета измежду членовете по право по чл. 5, ал. 2.";

б) в изречение второ думите "които са представители на експертни съвети, неправителствени организации и международни организации, осъществяващи подкрепа в превенцията на ХИВ и туберкулоза" и запетаята пред тях се заменят с "измежду членовете по право по чл. 5, ал. 3, т. 2 и 3 и ал. 4 и избираемите членове по чл. 5, ал. 5".

3. В ал. 4 думите "втория заместник-председател" се заменят със "заместник-председателите".

Преходни разпоредби

§ 2. Съставът на Националния съвет по превенция на синдрома на придобитата имунна недостатъчност, туберкулоза и сексуално предавани инфекции се привежда в съответствие с настоящото постановление в едномесечен срок от влизането в сила на постановлението.

Промени настройката на бисквитките