Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 43 от 7.VI

РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРОЦЕДУРНИ ПРАВИЛА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗБОР ЗА ПОПЪЛВАНЕ НА КВОТАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ВЪВ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

 

РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРОЦЕДУРНИ ПРАВИЛА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗБОР ЗА ПОПЪЛВАНЕ НА КВОТАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ВЪВ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.43 от 7 Юни 2011г.

Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 във връзка с чл. 130, ал. 3 от Конституцията на Република България и § 2 от допълнителните разпоредби на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание


РЕШИ:


Приема следните Процедурни правила за провеждане на избор за попълване на квотата на Народното събрание във Висшия съдебен съвет:

1. Народното събрание провежда избор за попълване на квотата на Народното събрание във Висшия съдебен съвет на 20 юли 2011 г. (сряда).

2. Предложения за избиране на членове на Висшия съдебен съвет от квотата на Народното събрание се внасят от народните представители до 17 юни 2011 г. включително, заедно с проект на решение.

3. Предложените кандидати трябва да отговарят на изискванията на чл. 130, ал. 2 от Конституцията на Република България и съответните изисквания на чл. 17 и чл. 18 от Закона за съдебната власт.

4. Внесените предложения се публикуват на интернет страницата на Народното събрание заедно с приложената кратка биография на кандидатите.

5. Председателят на Народното събрание включва внесените проекти за решения като точка в програмата за работата на Народното събрание за 20 юли 2011 г.

6. Внесените проекти за решения и предложените кандидатури се представят от вносителите в рамките на 10 минути.

7. Кандидатите могат да бъдат изслушвани в рамките на 10 минути в заседанието при избора им.

8. Народното събрание провежда разисквания по предложените кандидатури.

9. След приключване на разискванията внесените проекти за решения се подлагат на гласуване по реда на постъпването им.

------------------------

Решението е прието от 41-ото Народно събрание на 2 юни 2011 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките