Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 43 от 7.VI

РЕШЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ВХ. № 154-01-50, ВНЕСЕН НА 26 МАЙ 2011 Г. ОТ ГРУПА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

 

РЕШЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ВХ. № 154-01-50, ВНЕСЕН НА 26 МАЙ 2011 Г. ОТ ГРУПА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.43 от 7 Юни 2011г.

Народното събрание на основание чл. 79, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 34 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание


РЕШИ:


1. Създава Временна комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

2. Временната комисия изпълнява функциите на водеща комисия по Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

3. Комисията се състои от 19 народни представители, от които 9 от Парламентарната група на ПП ГЕРБ, 3 от Парламентарната група на Коалиция за България, 3 от Парламентарната група на "Движение за права и свободи", 2 от Парламентарната група на партия "АТАКА", 1 от Парламентарната група "Синята коалиция" и 1 независим народен представител.

4. Избира за председател, заместник-председатели и членове на Временната комисия, както следва:


Председател: Искра Фидосова Искренова.


Заместник-председатели:

Менда Кирилова Стоянова,

Любен Андонов Корнезов,

Алиосман Ибраим Имамов,

Огнян Стоичков Янакиев,

Екатерина Иванова Михайлова.


Членове:

Валентин Алексиев Николов,

Димитър Николов Лазаров,

Димитър Борисов Главчев,

Доброслав Дилянов Димитров,

Емил Йорданов Радев,

Красимир Георгиев Ципов,

Юлиана Генчева Колева,

Янаки Боянов Стоилов,

Румен Стоянов Овчаров,

Христо Дамянов Бисеров,

Лютви Ахмед Местан,

Павел Димитров Шопов,

Димитър Йорданов Чукарски.


5. Решенията по същество се приемат с две трети от присъстващите народни представители.

Решенията по процедурни въпроси се прие­мат с обикновено мнозинство от присъстващите народни представители.

6. В срок до седем дни Временната комисия предлага на Народното събрание правила за процедурата относно Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

7. Временната комисия се създава за срока на приемането, респективно отхвърлянето на Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

------------------------

Решението е прието от 41-ото Народно събрание на 1 юни 2011 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките