Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 42 от 4.VI

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № Із-417 ОТ 2010 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ТЕХНОЛОГИЯТА НА РАБОТА НА СТРУКТУРИТЕ НА МВР ПРИ ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ (ДВ, БР. 22 ОТ 2010 Г.)

 

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № Із-417 ОТ 2010 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ТЕХНОЛОГИЯТА НА РАБОТА НА СТРУКТУРИТЕ НА МВР ПРИ ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ (ДВ, БР. 22 ОТ 2010 Г.)

Издадена от Министерството на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.42 от 4 Юни 2010г.

§ 1. В чл. 22 ал. 6 се отменя.


§ 2. В чл. 31 се създава ал. 6:

"(6) В случай че не може да се постигне необходимото качество съгласно предходните алинеи, не се записват пръстови отпечатъци в документа."


§ 3. В чл. 38 ал. 1 се изменя така:

"(1) Дейността "Контрол преди персонализация" се извършва в звената "БДС" при СДВР/ОДМВР. За документите на постоянно пребиваващите чужденци и удостоверенията за пътуване зад граница на лица без гражданство дейността "Контрол преди персонализация" се извършва от ДМ - МВР."


§ 4. В чл. 39 ал. 2 се изменя така:

"(2) Персонализираните от ДБДС документи на постоянно пребиваващите чужденци и удостоверенията за пътуване зад граница на лица без гражданство се предават с опис на ДМ - МВР. Комплектоването на преписки се извършва от служители на ДМ - МВР."


§ 5. В чл. 56 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създава се ал. 2:

"(2) В случай че заявлението за издаване на СУМПС е подадено в РУ на МВР, комплектованите преписки се изпращат с придружително писмо и опис от звената "Пътна полиция" при СДВР/ОДМВР до съответното РУ на МВР."


§ 6. В чл. 57 се правят следните изменения и допълнения:

1. Създава се нова ал. 6:

"(6) В случай че заявлението за издаване на СУМПС е подадено в РУ на МВР, служителите от звената "Пътна полиция" при СДВР/ОДМВР уведомяват заявителя за обстоятелствата по ал. 5 и го насочват към съответното звено "Пътна полиция" при СДВР/ОДМВР."

2. Досегашната ал. 6 става ал. 7 и се изменя така:

"(7) Връчването на персонализираните СУМПС по приети в РУ на МВР при СДВР/ОДМВР заявления се извършва в съответното РУ на МВР при СДВР/ОДМВР."

3. Досегашната ал. 7 става ал. 8.

4. Създава се ал. 9:

"(9) След връчване на новото СУМПС и контролния талон от РУ на МВР при СДВР/ОДМВР заявленията и унищожените СУМПС се подреждат в папки и с опис и придружително писмо се изпращат в съответното звено "Пътна полиция" при СДВР/ОДМВР."


Промени настройката на бисквитките