Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 34 от 4.V

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 81 ОТ 23 АПРИЛ 2010 Г. ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА РАЗХОДИ ОТ ДЪРЖАВЕН ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА РАЗХОДИ ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ ПО ОДОБРЕНИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЗА ПЕРИОДА 2007

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 81 ОТ 23 АПРИЛ 2010 Г. ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА РАЗХОДИ ОТ ДЪРЖАВЕН ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА РАЗХОДИ ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ ПО ОДОБРЕНИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЗА ПЕРИОДА 2007 - 2013 Г.

В сила от 04.05.2010 г.

Обн. ДВ. бр.34 от 4 Май 2010г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Да се осигурят средства от Държавен фонд "Земеделие" в размер до 70 млн. лв. за финансиране на разходи за данък върху добавената стойност (ДДС) на общините по одобрени за подпомагане проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013 г.

(2) Средствата по ал. 1 са за сметка на годишните разчети за разходите за национално финансиране на Държавен фонд "Земеделие" за 2010 г.


Чл. 2. Министърът на земеделието и храните съгласувано с министъра на финансите в едномесечен срок от влизането в сила на постановлението предлага за утвърждаване от Министерския съвет план-сметката на Държавен фонд "Земеделие" за 2010 г. след отразяване на произтичащите от чл. 1 промени.


Чл. 3. (1) Възстановяване на направените разходи за ДДС от получателите по чл. 1, ал. 1 се извършва при междинното/междинните и/или окончателното плащане/окончателните плащания на разходите по изпълнението на съответния проект.

(2) В случаите, когато Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателната агенция, сключва договор с ползвателите на финансова помощ, максималният размер на целевата субсидия за възстановяване на ДДС се определя в договора.

(3) Одобряват се само плащания за възстановяване на ДДС в размер на одобрената сума към съответната заявка за плащане на получателите по чл. 1, ал. 1.


Чл. 4. До 10-о число на всеки месец Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателната агенция, предоставя подробна писмена информация на Министерството на финансите за извършените плащания по постановлението за предходния месец.


Чл. 5. При недостиг на средства по чл. 1, ал. 2 министърът на финансите може да предостави допълнителен трансфер от централния бюджет за сметка на икономии в трансфера за Националния фонд по чл. 1, ал. 2, раздел III, т. 1.10 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2010 г. по реда на чл. 34, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет.


Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 28, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет.


§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на земеделието и храните и на министъра на финансите.


§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките