Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 76 от 25.IX

ИНСТРУКЦИЯ № И-10 ОТ 9 СЕПТЕМВРИ 2009 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТАТА В СЛУЖБА "ВОЕННА ПОЛИЦИЯ" ПО ПОСТЪПИЛИ СЪОБЩЕНИЯ И СИГНАЛИ

 

ИНСТРУКЦИЯ № И-10 ОТ 9 СЕПТЕМВРИ 2009 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТАТА В СЛУЖБА "ВОЕННА ПОЛИЦИЯ" ПО ПОСТЪПИЛИ СЪОБЩЕНИЯ И СИГНАЛИ

Издадена от Министерството на отбраната

Обн. ДВ. бр.76 от 25 Септември 2009г., отм. ДВ. бр.80 от 14 Октомври 2011г.

Отменена с параграф единствен от Инструкция за отменяне на Инструкция № И-10 от 2009 г. за организацията на работата в служба "Военна полиция" по постъпили съобщения и сигнали - ДВ, бр. 80 от 14 октомври 2011 г.


Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. С тази инструкция се урежда организацията на работата в служба "Военна полиция" по приемането, докладването, регистрирането, движението, контрола и проверката по постъпили съобщения и сигнали.


Чл. 2. Целта на тази инструкция е да се осигурят регистрирането и извършването на проверка по всяко постъпило съобщение или сигнал, както и контролът по работата им.


Чл. 3. Всеки служител на служба "Военна полиция", включително и тези, изпълняващи задачи в състава на операции или мисии извън територията на страната, получил съобщение или сигнал, е длъжен да го докладва по реда на тази инструкция.


Глава втора.
РЕД ЗА ПРИЕМАНЕ И РЕГИСТРИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯ И СИГНАЛИ

Чл. 4. По реда, предвиден в тази инструкция, се приемат и регистрират съобщения или сигнали, постъпили:

1. в оперативните дежурни части;

2. в регистратурите;

3. в ръководството на службата;

4. при служителите по чл. 3.


Чл. 5. (1) Всяко съобщение или сигнал се приема от структурата на служба "Военна полиция", в която е получен, или от служителя, пред когото е заявен първоначално, независимо от чия компетентност е.

(2) Всяко съобщение или сигнал се регистрира като входящ номер в електронния регистър, който се води в регистратурата на съответната структура, като им се поставя печат с инициали "Вх. №" и пореден номер от електронния регистър. При завеждането в електронния регистър входящият номер се отбелязва като сбор от документи с оглед по-нататъшно присъединяване на документи към преписката под същия номер.

(3) Получено и регистрирано съобщение или сигнал се докладва на директора на структурата, в която е получен, или на определено от него длъжностно лице за разпореждане:

1. в работния ден, в който е получен;

2. в началото на първия работен ден, когато е получен в извънработно време, в почивни или празнични дни.

(4) Когато съобщението или сигналът не е от компетентността на структурата, в която е постъпил, той се регистрира по реда на ал. 2, след което се изпраща на компетентната структура, като се отразява кога и къде е изпратен. Компетентната структура регистрира съобщението или сигнала по реда на чл. 5, ал. 2.


Чл. 6. (1) В случаите по чл. 4, т. 1 съобщението или сигналът се отразява в "Дневник за постъпилите съобщения и сигнали" образец ВП-2 (приложение № 1) от старшия служител в оперативната дежурна част, който след регистрация по реда на чл. 5, ал. 2 го докладва с докладна записка на директора на съответната структура или на упълномощено от него длъжностно лице за разпореждане с оглед пререгистрирането му по реда на чл. 14 или изпращането му на компетентната структура по реда на чл. 5, ал. 4.

(2) Когато съобщението или сигналът по ал. 1 е за извършено престъпление от общ характер с висока степен на обществена опасност, оперативният дежурен на съответната структура организира извършването на необходимите мероприятия и изготвя докладна записка по случая, която заедно със събраните материали и регистрираното по реда на чл. 5, ал. 2 съобщение или сигнал докладва на директора на структурата или на упълномощено от него длъжностно лице за разпореждане, с оглед пререгистрирането му по реда на чл. 14 или изпращането му на компетентната структура по реда на чл. 5, ал. 4.


Чл. 7. В случаите по чл. 4, т. 2 съобщението или сигналът се регистрира по реда на чл. 5, ал. 2 и се докладва на директора на съответната структура или на упълномощено от него длъжностно лице за разпореждане с оглед пререгистрирането му по реда на чл. 14 или изпращането му на компетентната структура по реда на чл. 5, ал. 4.


Чл. 8. В случаите по чл. 4, т. 3 съобщението или сигналът се регистрира като входящ номер в електронния регистър на регистратурата по реда на чл. 5, ал. 2, докладва се на директора на службата или на упълномощено от него длъжностно лице и се изпълняват съответните писмени разпореждания.


Чл. 9. (1) В случаите по чл. 4, т. 4 служителят, приел съобщението или сигнала, изготвя докладна записка, към която прилага и други материали, ако има такива, и след регистрация по реда на чл. 5, ал. 2 ги докладва на директора на съответната структура или на упълномощено от него длъжностно лице за разпореждане с оглед пререгистрирането му по реда на чл. 14 или изпращането му на компетентната структура по реда на чл. 5, ал. 4.

(2) Когато съобщението или сигналът са постъпили при служител от службата, изпълняващ задачи в състава на операции или мисии извън територията на страната, той го докладва по телефон и/или факс на директора на служба "Военна полиция" или упълномощено от него длъжностно лице. Служителят извършва проверка по съобщението или сигнала, резултатите от която, заедно със събраните материали, изпраща с докладна записка до директора на служба "Военна полиция".

(3) След санкция на директора на служба "Военна полиция" докладната записка по ал. 2 се регистрира в електронния регистър като входящ номер и заедно с приложените материали се изпращат на регионална служба "Военна полиция" - София, която ги регистрира по реда на чл. 14 и незабавно ги изпраща на Софийска военноокръжна прокуратура (СВОП).


Чл. 10. (1) В случай на лично явяване на лице със съобщение за извършено престъпление от общ характер служителят, приел съобщението, установява самоличността му и съставя протокол (приложение № 2) в два екземпляра, които се подписват от служителя и явилото се лице. Единият екземпляр се връчва срещу подпис на лицето, направило съобщението.

(2) Служителят, приел съобщението, изготвя докладна записка, към която прилага екземпляра от протокола и други материали, ако има такива, и след регистрация по общия ред ги докладва на директора на съответната структура или на упълномощено от него длъжностно лице за разпореждане с оглед пререгистрирането му по реда на чл. 14 или изпращането му на компетентната структура по реда на чл. 5, ал. 4.

(3) В случаите по чл. 5, ал. 4 писмено се уведомява лицето, направило съобщението, за изпращането на материала на компетентната структура.


Чл. 11. (1) В случай на лично явяване на дееца с признание за извършено престъпление от общ характер, служителят, пред когото се явява, установява самоличността му и съставя протокол (приложение № 3), в който подробно описва направеното признание. Протоколът се подписва от служителя и лицето, направило признанието.

(2) Служителят, приел съобщението, изготвя докладна записка, към която прилага протокола и други материали, ако има такива, и след регистрация по общия ред ги докладва на директора на съответната структура или на упълномощено от него длъжностно лице за разпореждане с оглед пререгистрирането му по реда на чл. 14 или изпращането му на компетентната структура по реда на чл. 5, ал. 4, за което незабавно уведомява съответния дежурен военен прокурор.


Чл. 12. Когато съобщението е от средствата за масово осведомяване, директорът на съответната структура или упълномощено от него длъжностно лице възлага на конкретен служител изготвяне на докладна записка, която след регистрация по реда на чл. 5, ал. 2 се докладва на съответния директор или на упълномощено от него длъжностно лице за разпореждане с оглед пререгистрирането му по реда на чл. 14 или изпращането му на компетентната структура по реда на чл. 5, ал. 4.


Чл. 13. (1) Възлагателните постановления на основание чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт се регистрират в съответната регионална служба и се възлагат за работа като "Заявителски материал" по реда на чл. 14.

(2) Ако в хода на "Проверка по входящ номер" постъпи възлагателно постановление на основание чл. 145, ал. 1, т. 3 ЗСВ относно същия случай, проверката продължава по реда на чл. 20, като съответното постановление се присъединява към сбора от документи по преписката и се спазват указаните в него срокове.


Глава трета.
РАБОТА ПО РЕГИСТРИРАНИ СЪОБЩЕНИЯ ИЛИ СИГНАЛИ, КОИТО НЕ СЪДЪРЖАТ ДОСТАТЪЧНО ДАННИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР

Чл. 14. (1) Получено съобщение или сигнал, регистрирано по реда чл. 5, ал. 2, в което не се съдържат достатъчно данни за престъпление от общ характер и е от компетентността на съответната регионална служба след докладването му на директора на регионалната служба или на упълномощено от него длъжностно лице, се пререгистрира като "Заявителски материал" (ЗМ) по негово писмено разпореждане.

(2) С разпореждането съобщението или сигналът по ал. 1 се възлага на конкретен служител за извършване на проверка.

(3) Съобщението или сигналът по ал. 1 се пререгистрира в електронния регистър като "ЗМ" и в "Регистър за постъпилите съобщения и сигнали, които не съдържат достатъчно данни за престъпление от общ характер" образец ВП-1 (приложение № 4), които се водят в регистратурата на съответната регионална служба "Военна полиция", като му се поставя печат с инициали "ЗМ №" и пореден номер от регистъра. При пререгистрирането на съобщението или сигнала като "ЗМ" в електронния регистър, същият се отбелязва като сбор от документи с оглед по- нататъшно присъединяване на документи към преписката под същия номер.

(4) Поредните номера в електронния регистър и регистър образец ВП-1 започват с номер едно от началото на всяка календарна година.

(5) В регистрите се отразяват всяко движение на съобщението или сигнала и резултатът от проверката по него.


Чл. 15. (1) Пререгистрираното като "ЗМ" съобщение или сигнал се получава от регистратурата срещу подпис в регистър образец ВП-1 само от служителя по чл. 14, ал. 2.

(2) Пререгистрираното съобщение или сигнал и всички материали, събрани в процеса на проверката по него, образуват "Проверка по заявителски материал".

(3) Всички допълнително постъпващи материали по пререгистрираното като "ЗМ" съобщение или сигнал се завеждат към неговия регистрационен номер, като в регистрите се отбелязва датата, на която са получени.

(4) Пререгистрираното като "ЗМ" съобщение или сигнал и събраните данни в хода на извършваната проверка по него автоматизирано се обработват в информационна система по ред, определен от директора на служба "Военна полиция".

(5) При пререгистриране на съобщение или сигнал като "ЗМ" писмено се уведомява за това съответната военноокръжна прокуратура.


Чл. 16. (1) Проверката по ЗМ се извършва в срок до 20 дни. Срокът тече от датата на получаване на съобщението или сигнала от служителя по чл. 14, ал. 2 до датата на извеждане на преписката след приключване на работата по "ЗМ". Конкретният размер на срока на проверката се определя в разпореждането по чл. 14, ал. 1.

(2) По изключение срокът по ал. 1 може да бъде удължен еднократно с не повече от 10 дни от директора на съответната регионална служба след преценка на обстоятелствата, които налагат това. За целта служителят, на когото е възложена проверката, изготвя подробна докладна записка относно резултатите от проверката до момента с мотивирано искане за удължаване на срока.

(3) При удължаване на срока от директора на съответната структура по ал. 2 по проверка, възложена от ръководството на служба "Военна полиция", възложителят се уведомява писмено.

(4) При изтичане на посочения в чл. 16, ал. 2 срок и необходимост от удължаването му материалите незабавно се изпращат заедно с подробна докладна записка относно резултатите от проверката до момента с мотивирано искане за удължаване на срока на съответната военноокръжна прокуратура.

(5) Изпращането на материалите по ал. 4 не спира работата по проверката. Проверката по ЗМ се прекратява при получен писмен отказ за удължаване на срока от съответната ВОП. Събраните материали се изпращат за присъединяване на съответната военноокръжна прокуратура.


Чл. 17. (1) Когато в съобщението или сигнала се съдържат данни за повече от едно престъпление от общ характер, всяко едно от тях се регистрира и възлага за работа по реда на чл. 14 като отделен "ЗМ" въз основа на докладна записка, изготвена от служителя, на когото е възложена първоначално проверката.

(2) Когато при извършване на проверка по пререгистрирано като "ЗМ" съобщение или сигнал се установят данни за друго престъпление от общ характер, служителят, извършващ проверката по "ЗМ", изготвя докладна записка до директора на съответната структура, която след разпореждане се регистрира като отделен "ЗМ" или се изпраща по компетентност.

(3) Когато са регистрирани повече от един "Заявителски материал" за едно и също престъпление от общ характер, служителят, който го е установил, изготвя докладна записка до директора на съответната структура и след негово разпореждане заявителските материали се обединяват в един, като се отразява в електронния регистър и в "Регистър за постъпилите съобщения и сигнали, които не съдържат достатъчно данни за престъпление от общ характер" образец ВП-1.


Чл. 18. (1) "Проверка по ЗМ" се приключва с докладна записка в два екземпляра до директора на съответната регионална служба, изготвена от служителя, извършил проверката, в която се описват резултатите от нея с предложение за:

1. изпращане на съответната военноокръжна прокуратура с мнение за:

а) образуване на военно досъдебно производство (ВДП) срещу известен или неизвестен извършител;

б) отказ от образуване;

в) налагане на дисциплинарно или административно наказание;

2. изпращане на материалите на друг орган или служба по компетентност.

(2) Към докладната записка по ал. 1 се описват и прилагат заявителският материал и събраните материали от проверката по него, ако има такива.

(3) В случаите по ал. 1, т. 1 и 2 материалите се изпращат с писмо.

(4) Екземпляри от съпроводителното писмо, докладната записка и копие на първичния документ, на чието основание е извършена проверката по ЗМ, се прилагат към сбор от документи в регистратурата на съответната регионална служба.


Чл. 19. Не се регистрират като "Заявителски материал" в електронния регистър и "Регистър за постъпилите съобщения и сигнали, които не съдържат достатъчно данни за престъпление от общ характер" образец ВП-1 данните:

1. получени в резултат на използването на негласни способи и средства;

2. от анонимни източници, освен ако в тях се съдържат конкретни данни за факти и деяния, сочещи на евентуално извършено престъпление;

3. от които е видно, че деянието е: явно малозначително по смисъла на чл. 9, ал. 2 НК; не съдържа данни за извършено престъпление от общ характер; е от частен характер; касае граждански отношения, административно или дисциплинарно нарушение.


Глава четвърта.
РАБОТА ПО РЕГИСТРИРАНИ СЪОБЩЕНИЯ ИЛИ СИГНАЛИ, КОИТО НЕ СЪДЪРЖАТ ДАННИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР

Чл. 20. (1) Получено съобщение или сигнал, в което първоначално не се съдържат данни за престъпление от общ характер и са от компетентността на съответната структура, се регистрира като входящ номер в електронния регистър по реда на чл. 5, ал. 2, като поредният номер от електронния регистър се пренася в "Регистър за постъпилите съобщения и сигнали, които не съдържат данни за престъпление от общ характер" образец ВП-3 (приложение № 5).

(2) Регистрираното съобщение или сигнал по ал. 1 се докладва на директора на съответната структура или на упълномощено от него длъжностно лице за разпореждане.

(3) Регистрираното съобщение или сигнал по ал. 1 се получава от регистратурата от конкретния служител, на когото е възложено извършването на проверката.

(4) Регистрираното съобщение или сигнал по ал. 1 и всички материали, събрани в процеса на проверката по тях, образуват "Проверка по входящ номер".

(5) Всички допълнително постъпващи материали по регистрираното съобщение или сигнал се завеждат към техния регистрационен номер, като в регистрите се отбелязва датата, на която са получени.

(6) Регистрираното съобщение или сигнал по ал. 1 и събраните данни в хода на извършваната проверка по тях не се обработват автоматизирано в информационна система.


Чл. 21. (1) Проверка по "Вх. №" се извършва в срок до 7 дни с изключение на случаите, когато проверката е възложена от органи на съдебното, досъдебното производство, ръководството на служба "Военна полиция" или други органи, с указани срокове.

(2) Срокът за проверката тече от датата на получаване на съобщението или сигнала от служителя по чл. 20, ал. 3 до датата на извеждане на преписката след приключване на работата. Конкретната продължителност на срока на проверката се определя в разпореждането по чл. 20, ал. 2.


Чл. 22. (1) Проверката по постъпило съобщение или сигнал ("проверка по вх. №"), в което първоначално не се съдържат данни за престъпление от общ характер, се приключва с докладна записка в два екземпляра до директора на съответната структура, изготвена от служителя, извършил проверката, в която се описват резултатите от нея с предложение за:

1. изпращане на материалите на друг орган или служба по компетентност;

2. прекратяване на проверката след санкция на директора на съответната структура или упълномощено от него длъжностно лице, при липса на данни за извършено престъпление от общ характер или друго правонарушение.

(2) Към докладната записка по ал. 1 се описват и прилагат съобщението или сигналът и събраните материали от проверката по тях, ако има такива.

(3) В случаите по ал. 1, т. 1 материалите се изпращат със съпроводително писмо.

(4) Екземпляри от съпроводителното писмо, докладната записка и копие на първичния документ, на чието основание е извършена проверката по съобщението или сигнала, се прилагат към сбор от документи в съответната регистратура.


Чл. 23. (1) При установяване на данни за извършено престъпление от общ характер в хода на проверката по чл. 20 служителят, извършващ проверката, изготвя подробна докладна записка относно резултатите до момента с мотивирано предложение за пререгистриране като "Проверка по "ЗМ" в електронния регистър и регистъра образец ВП-1.

(2) Пререгистрирането в електронния регистър и регистъра образец ВП-1 се извършва по писмено разпореждане на директора на съответната регионална служба или упълномощено от него длъжностно лице.

(3) Пререгистрираният материал се отработва по реда на глава трета от инструкцията.


Чл. 24. При установяване на данни за друго престъпление от общ характер в хода на проверката по чл. 20 служителят, извършващ проверката, изготвя подробна мотивирана докладна записка до директора на съответната структура или до упълномощено от него длъжностно лице, която след разпореждане се регистрира като "Заявителски материал" по реда на глава трета или се изпраща по компетентност.


Глава пета.
КОНТРОЛ

Чл. 25. (1) Контролът по работата със съобщенията и сигналите се осъществява от директорите на съответните структури в служба "Военна полиция".

(2) Пряк контрол и помощ на служителите, извършващи проверки по постъпили съобщения или сигнали, се осъществяват от непосредствените им началници.


Чл. 26. Служителите в съответните структури, които приемат, регистрират, докладват или извършват проверки по постъпилите съобщения и сигнали или контролират работата по тях, докладват на непосредствените си началници за констатирани слабости и нарушения по изпълнението на тази инструкция и предлагат мерки за тяхното отстраняване и оптимизиране на работата.


Чл. 27. При регистриране на съобщение или сигнал, представляващ повишен обществен отзвук и медиен интерес, висока степен на обществена опасност, свързан с човешки жертви, значителни материални щети и други тежки последици, незабавно писмено се уведомява ръководството на служба "Военна полиция", като при приключване на проверката се изпраща копие на докладната записка.


Допълнителни разпоредби

§ 1. По смисъла на тази инструкция:

1. "Заявителски материал" са всички устни или писмени съобщения и сигнали, независимо от формата им и начина на предоставяне, както и съобщенията в средствата за масово осведомяване, които не съдържат достатъчно данни за престъпления от общ характер, извършени на територията на обекти и съоръжения на Министерството на отбраната, както и от лицата в случаите по чл. 102, ал. 1, т. 2 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

2. "Проверка по ЗМ" е извънпроцесуална дейност, която се извършва при наличието на регистриран "Заявителски материал" и има за цел да се установи дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

3. "Проверка по входящ номер" е извънпроцесуална дейност, която се извършва при наличието на регистрирано съобщение или сигнал, който първоначално не съдържа данни за престъпление от общ характер и има за цел да се установи дали са налице данни за извършено престъпление от общ характер, административно или дисциплинарно нарушение.

4. "Негласни способи и средства" са способите и средствата за извършване на оперативно-издирвателна дейност чрез използване на данни и веществени доказателствени средства, събрани чрез специални разузнавателни средства и/ или от лица, приели доброволно сътрудничество с органите на служба "Военна полиция".

5. "Структура" е ръководството на служба "Военна полиция", както и регионалните служби "Военна полиция".


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 2. Инструкцията се издава на основание чл. 31, ал. 1 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България във връзка с чл. 26, ал. 2 от Правилника за структурата и организацията на дейността на служба "Военна полиция".


§ 3. Инструкцията отменя Инструкция № И-3 от 2005 г. за организация на работата в служба "Сигурност - ВП и ВКР" по заявителските материали.


§ 4. Регистрираните до влизането в сила на тази инструкция заявителски материали се приключват в сроковете и по реда на чл. 16, ал. 1, 2 и 4.


§ 5. Контролът по изпълнението на инструкцията се възлага на директора на служба "Военна полиция".


Приложение № 1 Образец ВП-2 към чл. 6, ал. 1



СЛУЖБА "ВОЕННА ПОЛИЦИЯ"
 
Д Н Е В Н И К
за постъпилите съобщения и сигнали
в регионална служба "Военна полиция" - ........................
№ по Кога е прието Съдържание на Собствено, Звание, име, Предприети мерки Номер и дата ЗАБЕЛЕЖКА
ред съобщението, съобщението или бащино и фамилия и Докладване, Дата и на  
  дата и час сигнала фамилно име, длъжност на разпореждане, час преписката в  
    (какво телефон и служителя, изпращане на   електронния  
    престъпление адрес на приел ДОДГ или   регистър  
    или друго съобщаващото съобщението патрул,   и/или  
    закононарушение лице   проверка по   в регистър  
    е извършено),     преписка и   ВП - 1  
    кога и къде     други      
1 2 3 4 5 6 7 8 9
                 
                 
                 
                 


Приложение № 2 към чл. 10, ал. 1



ПРОТОКОЛ
за съобщение за извършено престъпление
 
Днес,...................20.....г. в гр.(с) ..........................................., обл. ..................................................................................
подписаният ................................................................................................, служител при регионална служба "Военна полиция" - ..........................................................., на основание чл. 209 от НПК приех в ..................часа, в ..........
...................................................................................................................................................................................................
(конкретно място - кабинет, учреждение и др.)
лицето ...........................................................................................................................................................................................
лична карта №........................................, издадена на ..................................... от...................................................
настоящ адрес .......................................................................................................................................................................
.................................................................................................................................................................................................
тел. ..................................,
който направи устно съобщение за извършено престъпление.
Лицето заяви следното:...........................................................................................................................................................................
Съобщението приключи в ................................... часа.
 

СЛУЖИТЕЛ:

ЗАЯВИТЕЛ:


Приложение № 3 към чл. 11, ал. 1



ПРОТОКОЛ
за лично явяване на деец с признание за извършено престъпление
 
Днес, ........................20.....г. в гр.(с) ........................................................................, обл. ................................,
подписаният ................................................................................................, служител при регионална служба "Военна полиция" - ................................................................., на основание чл. 210 от НПК приех в ..............часа, в ................
......................................................................................................................................................................................................
(конкретно място - кабинет, учреждение и др.)
лицето ..............................................................................................................................................................................................
лична карта №........................................, издадена на ..................................... от...................................................
месторождение ...................................................................................................................................................................................
настоящ адрес ...................................................................................................................................................................................
........................................................ тел. .............................................................................................................................
което лично се яви и направи признание за извършено от него престъпление.
Деецът заяви следното: ..........................................................................................................................................................................
Признанието приключи в ................................... часа.
 

СЛУЖИТЕЛ:

ЗАЯВИТЕЛ:


Приложение № 4 Образец ВП-1 към чл. 14, ал. 3



СЛУЖБА "ВОЕННА ПОЛИЦИЯ"
 
Р Е Г И С Т Ъ Р
за постъпилите съобщения и сигнали, които не съдържат достатъчно данни за престъпление от общ характер, в регионална служба "Военна полиция" - гр. ........................
Рег. Кога е прието №, дата и Собствено, Адрес на Съдържание на Служител, на който е възложена работата по ЗМ, и Къде е Номер, дата Резултат от ЗАБЕЛЕЖКА
съобщението наименование на бащино и съобщаващото съобщението или срок за изпълнение изпратен и място, работата по  
по или сигналът, ведомството фамилно име лице, сигнала Собствено Възложена Дата на Срок за ЗМ, дата откъдето са ЗМ  
ред дата (организацията), на град/село, (какво и фамилно на отдел: получаване изпълнение и върнати    
на   която изпраща съобщаващото община, престъпление или име,       изходящ материалът    
ЗМ   съобщението лице област, ж.к., друго подпис       номер на или    
        улица, №, бл., закононарушение         писмото отговорът    
        ет., ап. или е извършено, кога                
        ведомството и къде)                
        (организацията)                  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
                           
                           
                           
                           


Приложение № 5 Образец ВП-3 към чл. 20, ал. 1



СЛУЖБА "ВОЕННА ПОЛИЦИЯ"
 
Р Е Г И С Т Ъ Р
за постъпилите съобщения и сигнали, които не съдържат данни за престъпление от общ характер, в регионална служба "Военна полиция" - гр. .....................................
№ по Вх. № по Кога е прието №, дата и Собствено, Адрес на Съдържание на Служител, на който е възложена работата по Къде е Номер, Резултат от ЗАБЕЛЕЖКА
ред електронен съобщението наименование на бащино и съобщаващото съобщението или съобщението или сигнала, и срок за изпълнение изпратено дата и работата по  
  регистър или сигналът, ведомството фамилно име лице, град/село, сигнала Собствено Възложена Дата на Срок за съобщението място, преписката  
    дата (организацията), на община, област, (какво и фамилно на отдел: получаване изпълнение или сигналът откъдето (с мнение  
      която изпраща съобщаващото ж.к., улица, №, закононарушение име,       (преписката), са върнати за)  
      съобщението или лице бл., ет., ап. или е извършено, кога подпис       дата и материалът    
      сигнала   ведомството и къде)         изходящ или    
          (организацията)           номер на отговорът    
                      писмото      
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
                             
                             
                             
                             


Промени настройката на бисквитките