Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 67 от 21.VIII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 199 ОТ 13 АВГУСТ 2009 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ОТПУСКАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИЧНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА БЕЗРАБОТИЦА, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 32 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2002 Г. (ДВ, БР. 19 ОТ 2002 Г.)

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 199 ОТ 13 АВГУСТ 2009 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ОТПУСКАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИЧНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА БЕЗРАБОТИЦА, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 32 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2002 Г. (ДВ, БР. 19 ОТ 2002 Г.)

Обн. ДВ. бр.67 от 21 Август 2009г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1:

а) в основния текст след думата "заявление" се добавя "по образец съгласно приложение № 1";

б) в т. 1 думите "съответното териториално поделение на" се заличават;

в) точки 2 и 5 се отменят.

2. В ал. 2:

а) в основния текст след думата "заявление" се добавя "по образец съгласно приложение № 2";

б) в т. 1 думите "в съответното териториално поделение на агенцията" се заличават;

в) точка 2 се отменя.

3. Алинеи 3, 4 и 5 се изменят така:

"(3) Паричните обезщетения за безработица, придобити при условията на чл. 233 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, се отпускат въз основа на заявление по образец съгласно приложение № 3, към което се прилагат:

1. документ за регистрация като безработен от Агенцията по заетостта;

2. акт за прекратяване на правоотношението;

3. удостоверение на командира (началника) на поделението, в което служи кадровият военнослужещ, за датата на преместване и/или за времето на участие в международна операция (мисия);

4. копие от удостоверение за сключен граждански брак.

(4) Заявленията по ал. 1, 2 и 3 се подават в териториалното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ) лично от лицата по постоянен или настоящ адрес. Към заявленията се прилага и декларация за банковата сметка за изплащане на паричното обезщетение за безработица/дълготрайна безработица по образец съгласно приложение № 4, както и копие от документ, издаден от съответната банка, с данни за личната банкова сметка.

(5) При прието заявление с нередовни или липсващи документи териториалното поделение на НОИ изпраща на лицето уведомително писмо с обратна разписка в 7-дневен срок от приемането на документите, като му дава необходимите писмени указания за отстраняване на нередностите."

4. Създават се ал. 6 и 7:

"(6) Когато лицето не е намерено на посочения в представените документи адрес, уведомяването се извършва по реда на чл. 110, ал. 4 КСО.

(7) Когато в 15-дневен срок от датата на уведомяването нередностите не бъдат отстранени и/или липсващите документи не бъдат представени в териториалното поделение на НОИ, преценката на правото и определянето на размера на паричното обезщетение за безработица се прави въз основа на наличните редовни документи и на данните по чл. 5, ал. 4, т. 1 КСО."


§ 2. В чл. 2 ал. 1 се изменя така:

"(1) По първоначално постъпило заявление се съставя досие, съдържащо заявлението, документите по чл. 1, ал. 1, т. 1 и 3, ал. 2, т. 1 и 4 или ал. 3, т. 1 - 4, всички последващи заявления и жалби на лицето и постановените актове по правото му на обезщетение за безработица."


§ 3. В чл. 3 ал. 4 и 5 се изменят така:

"(4) За възстановяване изплащането на паричното обезщетение за безработица в случаите по чл. 54д, ал. 5 КСО в 7-дневен срок от прекратяване на трудовата дейност лицето подава декларация по образец съгласно приложение № 5. Изплащането на паричното обезщетение се възстановява от датата, на която е отпаднало основанието за прекратяване, за оставащия към датата на прекратяването период.

(5) За възстановяване изплащането на паричното обезщетение за безработица, прекратено при условията на чл. 54д, ал. 1, т. 2 КСО, в 7-дневен срок от датата на новата регистрация лицето подава декларация по образец съгласно приложение № 5. Изплащането на паричното обезщетение се възстановява от датата на новата регистрация за оставащия към тази дата период."


§ 4. В чл. 6 ал. 2 се изменя така:

"(2) Когато по реда на ал. 1 се определи парично обезщетение за безработица в по-голям размер, разликата се изплаща от датата на първоначалното отпускане на обезщетението."


§ 5. В чл. 7 се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) В 7-дневен срок от настъпване на обстоятелство, което води до спиране, възобновяване, прекратяване или изменяне на паричното обезщетение за безработица, лицето е длъжно да подаде в териториалното поделение на НОИ декларация по образец съгласно приложение № 5 и съответните доказателства към нея. При промяна на банковата сметка в 7-дневен срок лицето трябва да подаде нова декларация по образец съгласно приложение № 4 и копие от документ, издаден от съответната банка, с данни за личната банкова сметка."

2. Алинея 7 се отменя.


§ 6. В чл. 9 се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) При определяне на среднодневния осигурителен доход, от който се изчислява дневното парично обезщетение за безработица, се вземат предвид доходите за последните 9 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, върху които са внесени или са дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица"."

2. Алинеи 3 и 4 се изменят така:

"(3) Когато в периода по ал. 1, от който се определя среднодневният осигурителен доход, се включва време, което се зачита за осигурителен стаж, без да се дължат осигурителни вноски, или през което лицето не е осигурено за безработица, при определяне на осигурителния доход се вземат съответно доходите по чл. 54б, ал. 7 КСО.

(4) Среднодневният осигурителен доход за 9-месечния период, от който се изчислява дневното парично обезщетение, се определя, като сборът от доходите по ал. 1 и 3 се раздели на броя на работните дни по календар за същия период."


§ 7. В чл. 10 ал. 1 се отменя.


§ 8. Член 11 се изменя така:

"Чл. 11. Паричните обезщетения за безработица се изплащат от НОИ на правоимащите лица по декларираните от тях лични разплащателни или спестовни безсрочни банкови сметки въз основа на данните от декларацията по чл. 1, ал. 4."


§ 9. Член 12 се изменя така:

"Чл. 12. (1) Националният осигурителен институт превежда на всяка банка на 15-о число на месеца общата сума на паричните обезщетения за предходния месец за всички правоимащи лица с банкови сметки в съответната банка, включени в списъка по ал. 2. Преводът се извършва по отделна, разкрита за целта, сметка на банката.

(2) За разпределението на сумата по ал. 1 и заверяване на личните банкови сметки на правоимащите лица НОИ изпраща на съответните банки списък на лицата, съдържащ име, ЕГН, номер на банковата сметка (IBAN) и сума. Списъкът се изпраща на електронен носител.

(3) При закрита или несъществуваща лична сметка, по която се превежда паричното обезщетение за безработица, банката възстановява сумата на НОИ в тридневен срок от получаването й.

(4) Националният осигурителен институт сключва договори с всички банки за начина на превеждане на паричните обезщетения за безработица."


§ 10. Членове 13 и 14 се отменят.


§ 11. Член 15 се изменя така:

"Чл. 15. (1) За изплащане на неполучено парично обезщетение за безработица от починал безработен всеки от наследниците подава до ТП на НОИ по постоянен или настоящ адрес заявление по образец съгласно приложение № 6, към което се прилага удостоверение за законните наследници, декларация за банковата сметка за изплащане на паричното обезщетение за безработица/дълготрайна безработица по образец съгласно приложение № 4 и копие от документ, издаден от съответната банка, с данни за личната банкова сметка. Когато децата на починалия са малолетни или непълнолетни, документите се подават от законния им представител.

(2) Обезщетението се разделя между наследниците по определения от Закона за наследството ред. Когато децата на починалия са малолетни или непълнолетни, полагащата им се част от обезщетението се изплаща на законния им представител."


§ 12. Членове 16 и 17 се отменят.


§ 13. Създават се приложения № 1 - 6:

"Приложение № 1 към чл. 1, ал. 1



Вх. № ....................../20........г.

ДО

ДИРЕКТОРА НА РАЙОННОТО/СТОЛИЧНОТО

УПРАВЛЕНИЕ "СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ"

ГР. ..........................................................................................................................................................................................................................................................................

 
З А Я В Л Е Н И Е
за
отпускане на парично обезщетение за безработица на основание чл. 54а от КСО
 
От .....................................................................................................................................................................................................................................................
(име, презиме и фамилия на лицето)
ЕГН/ЛНЧ ..................................................................................................................................................................................................................................................
постоянен/настоящ адрес .....................................................................................................................................................................................................................................................

(вписва се адресът, по който се подават документите)

адрес за кореспонденция ...................................................................................................................................................................................................................................

(град/село, ПК, улица, №, ж.к., бл., ет., ап.)

телефон, мобилен телефон, електронен адрес в интернет .........................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
 
ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) ДИРЕКТОР,
 
Моля да ми бъде отпуснато парично обезщетение за безработица по постоянен/настоящ адрес.
Правоотношението ми с .......................................................................................................................................................................................................................................

(наименование на осигурителя, адрес и ЕИК по БУЛСТАТ)

..................................................................... е прекратено считано от ............................................................................................................................................................

(дд/мм/гггг)

Имам завършена образователна степен ................................................................ в областта на ............................................................ науки.
 
ДЕКЛАРИРАМ следните обстоятелства:
1. Не упражнявам трудова дейност, за която подлежа на задължително осигуряване по чл. 4 от Кодекса за социално осигуряване.
2. Нямам отпусната пенсия за осигурителен стаж и възраст или професионална пенсия за ранно пенсиониране.
3. Не получавам/получил съм парично обезщетение за временна неработоспособност или за бременност и раждане след прекратяване на осигуряването за периода от ............... до .......................................
(дд/мм/гггг) (дд/мм/гггг)
4. Не получавам/получил съм обезщетение за оставане без работа по чл. 222, ал. 1 от Кодекса на труда, чл. 106, ал. 2 и чл. 107, ал. 3 от Закона за държавния служител или чл. 58, ал. 3 от Закона за висшето образование за периода от ..................... до ..................
(дд/мм/гггг) (дд/мм/гггг)
Забележка. Ненужното се зачертава. Попълват се съответните данни.
 
ПРИЛАГАМ следните документи:
1. Документ за самоличност (за справка).
2. Оригинал (за справка) и копие на удостоверение за настоящ адрес за лицата, избрали да подадат документи по настоящ адрес.
3. Документ от Агенцията по заетостта за регистрация като безработен.
4. Оригинал (за справка) и копие от акта за прекратяване на правоотношението № .....................................................................................................................................................................................
5. Документ/и, удостоверяващ/и общ трудов и/или служебен стаж, и/или осигурителен стаж, и/или стаж, зачетен на основание на международен договор в областта на социалното осигуряване, по който Република България е страна.
6. Декларация за банковата сметка за изплащане на паричното обезщетение за безработица/дълготрайна безработица, по образец съгласно приложение № 4 към чл. 1, ал. 4 от наредбата.
7. Други .......................................................................................................................................................................................................................................................
Забележка. С ограждане на съответната цифра се отбелязва кои от изброените документи са приложени.
 
ИЗВЕСТНО МИ Е, че:
1. В 7-дневен срок от настъпване на промяна в декларираните обстоятелства трябва да подам декларация за промяна в обстоятелствата за изплащане на паричното обезщетение за безработица/дълготрайна безработица - приложение № 5 към чл. 7 от наредбата. Ако не изпълня това задължение, извършвам административно нарушение, за което нося административнонаказателна отговорност по чл. 349 КСО.
2. Съгласно чл. 114, ал. 1 КСО трябва да възстановя неправомерно полученото по моя вина обезщетение заедно с дължимата лихва.
3. За деклариране на неверни данни нося наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.
 
Дата ......................................

Подпис: ...............................

Гр. (с.) ..................................  
   
   
Приложение № 2 към чл. 1, ал. 2
 
Вх. № ....................../20........г.

ДО

ДИРЕКТОРА НА РАЙОННОТО/СТОЛИЧНОТО

УПРАВЛЕНИЕ "СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ"

ГР. ..........................................................................................................................................................................................................................................................................

 
З А Я В Л Е Н И Е
за
отпускане на парично обезщетение за дълготрайна безработица
на основание чл. 54и от КСО
 
От .....................................................................................................................................................................................................................................................
(име, презиме и фамилия на лицето)
ЕГН/ЛНЧ ..................................................................................................................................................................................................................................................
постоянен/настоящ адрес .....................................................................................................................................................................................................................................................

(вписва се адресът, по който се подават документите)

адрес за кореспонденция ...................................................................................................................................................................................................................................

(град/село, ПК, улица, №, ж.к., бл., ет., ап.)

телефон, мобилен телефон, електронен адрес в интернет .........................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
 
ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) ДИРЕКТОР,
 
Моля да ми бъде отпуснато парично обезщетение за дълготрайна безработица по постоянен/настоящ адрес.
Имам завършена образователна степен ................................................................................................................................................................................................................................
в областта на ................................................................... науки.
 
ДЕКЛАРИРАМ следните обстоятелства:
1. Не упражнявам трудова дейност, за която подлежа на задължително осигуряване по чл. 4 КСО.
2. Нямам отпусната пенсия.
 
ПРИЛАГАМ следните документи:
1. Документ за самоличност (за справка).
2. Оригинал (за справка) и копие на удостоверение за настоящ адрес за лицата, избрали да подадат документи по настоящ адрес.
3. Документ за редовно поддържана регистрация като безработно лице в Агенцията по заетостта най-малко 12 месеца, предхождащи месеца на подаване на настоящото заявление.
4. Удостоверение, издадено от териториалното поделение на НОИ, за недостигащ сбор от осигурителен стаж и възраст по чл. 68, ал. 1 - 3 КСО.
5. Документ/и, удостоверяващ/и общ трудов и/или служебен стаж, и/или осигурителен стаж, и/или стаж, зачетен на основание международен договор в областта на социалното осигуряване, по който Република България е страна
(в случаите, в които не се представя удостоверението по т. 4), както следва:
.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................................................................................................................................
6. Декларация за банковата сметка за изплащане на парично обезщетение за безработица/дълготрайна безработица, по образец съгласно приложение № 4 към чл. 1, ал. 4 от наредбата.
7. Други .................................................................................................................................................................................................................................................
Забележка. С ограждане на съответната цифра се отбелязват декларираните обстоятелства и приложените документи.
 
ИЗВЕСТНО МИ Е, че:
1. В 7-дневен срок от настъпване на промяна в декларираните обстоятелства трябва да подам декларация за промяна в обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение за безработица/дълготрайна безработица - приложение № 5 към чл. 7 от наредбата. Ако не изпълня това задължение, извършвам административно нарушение, за което нося административнонаказателна отговорност по чл. 349 КСО.
2. Съгласно чл. 114, ал. 1 КСО трябва да възстановя неправомерно полученото по моя вина обезщетение заедно с дължимата лихва.
3. За деклариране на неверни данни нося наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.
 
Дата ......................................

Подпис: ...............................

Гр. (с.) ..................................  
   
   
Приложение № 3 към чл. 1, ал. 3
 
Вх. № ....................../20........г.

ДО

ДИРЕКТОРА НА РАЙОННОТО/СТОЛИЧНОТО

УПРАВЛЕНИЕ "СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ"

ГР. ..........................................................................................................................................................................................................................................................................

 
З А Я В Л Е Н И Е
за
отпускане на парично обезщетение за безработица
на основание чл. 233 ЗОВСРБ
 
От .....................................................................................................................................................................................................................................................
(име, презиме и фамилия на лицето)
ЕГН/ЛНЧ ..................................................................................................................................................................................................................................................
постоянен/настоящ адрес .....................................................................................................................................................................................................................................................

(вписва се адресът, по който се подават документите)

адрес за кореспонденция ...................................................................................................................................................................................................................................

(град/село, ПК, улица, №, ж.к., бл., ет., ап.)

телефон, мобилен телефон, електронен адрес в интернет .........................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
 
ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) ДИРЕКТОР,
 
Моля да ми бъде отпуснато парично обезщетение за безработица по постоянен/настоящ адрес.
Правоотношението ми с .......................................................................................................................................................................................................................................

(наименование на осигурителя, адрес и ЕИК по БУЛСТАТ)

......................…………............................. е прекратено считано от .............................................................................................................................................................................

(дд/мм/гггг)

Имам завършена образователна степен .................................................................................................................................................................................................................................
в областта на ................................................................... науки.
 
ДЕКЛАРИРАМ, че не упражнявам трудова дейност, за която подлежа на задължително осигуряване по чл. 4 КСО.
Забележка. Ненужното се зачертава. Попълват се съответните данни.
 
ПРИЛАГАМ следните документи:
1. Документ за самоличност (за справка).
2. Оригинал (за справка) и копие на удостоверение за настоящ адрес за лицата, избрали да подадат документи по настоящ адрес.
3. Документ от Агенцията по заетостта за регистрация като безработен.
4. Оригинал (за справка) и копие от акта за прекратяване на правоотношението № ...................................................................................................................................................................................
5. Декларация за банковата сметка за изплащане на паричното обезщетение за безработица/дълготрайна безработица по образец съгласно приложение № 4 към чл. 1, ал. 4 от наредбата.
6. Удостоверение от командира (началника) на поделението, в което служи кадровият военнослужещ, за датата на преместване и/или за времето на участие в международна операция (мисия).
7. Копие от удостоверението за сключен граждански брак.
8. Други ................................................................................................................................................................................................................................................
Забележка. С ограждане на съответната цифра се отбелязва кои от изброените документи са приложени.
 
ИЗВЕСТНО МИ Е, че:
1. В 7-дневен срок от настъпване на промяна в декларираните обстоятелства трябва да подам декларация за промяна в обстоятелствата за изплащане на паричното обезщетение за безработица/дълготрайна безработица - приложение № 5 към чл. 7 от наредбата. Ако не изпълня това задължение, извършвам административно нарушение, за което нося административнонаказателна отговорност по чл. 349 КСО.
2. Съгласно чл. 114, ал. 1 КСО трябва да възстановя неправомерно полученото по моя вина обезщетение заедно с дължимата лихва.
3. За деклариране на неверни данни нося наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.
 
Дата ......................................

Подпис: ...............................

Гр. (с.) ..................................  
   
   
Приложение № 4 към чл. 1, ал. 4

ГР. ..........................................................................................................................................................................................................................................................................

 
Д Е К Л А Р А Ц И Я
за
банковата сметка за изплащане на парично
обезщетение за безработица/дълготрайна безработица
 
От .....................................................................................................................................................................................................................................................
(име, презиме и фамилия на лицето)
ЕГН/ЛНЧ ..................................................................................................................................................................................................................................................
адрес за кореспонденция ...................................................................................................................................................................................................................................

(град/село, ПК, улица, №, ж.к., бл., ет., ап.)

телефон, мобилен телефон, електронен адрес в интернет .........................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
 
ДЕКЛАРИРАМ, че личната ми банкова сметка за изплащане на паричното обезщетение за безработица/дълготрайна безработица е:
банка .................................................................., гр. ............................................................................................................................................................................
IBAN........................................................................................., BIC .........................................................................................................................................................
за което прилагам копие от документ, издаден от съответната банка.
 
ИЗВЕСТНО МИ Е, че:
1. В 7-дневен срок от настъпване на промяна в данните за банковата ми сметка трябва да Ви уведомя с нова декларация. Ако не изпълня това задължение, извършвам административно нарушение, за което нося административнонаказателна отговорност по чл. 349 КСО.
2. За деклариране на неверни данни нося наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.
 
Дата ......................................

Декларатор: ...........................

 

(подпис)

Гр. (с.) ..................................  
   
   
Приложение № 5 към чл. 7, ал. 1
 
Вх. № ....................../20........г.

ДО

ДИРЕКТОРА НА РАЙОННОТО/СТОЛИЧНОТО

УПРАВЛЕНИЕ "СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ"

ГР. ..........................................................................................................................................................................................................................................................................

 
Д Е К Л А Р А Ц И Я
за
промяна в обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение за безработица/дълготрайна безработица
 
От .....................................................................................................................................................................................................................................................
(име, презиме и фамилия на лицето)
ЕГН/ЛНЧ ..................................................................................................................................................................................................................................................
постоянен/настоящ адрес .....................................................................................................................................................................................................................................................

(вписва се адресът, по който се подават документите)

адрес за кореспонденция ...................................................................................................................................................................................................................................

(град/село, ПК, улица, №, ж.к., бл., ет., ап.)

телефон, мобилен телефон, електронен адрес в интернет .........................................................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................................................................................................................................
 
Във връзка с изплащане на парично обезщетение за безработица/дълготрайна безработица (ненужното се зачертава) ДЕКЛАРИРАМ за настъпване на следните обстоятелства:
1. Упражнявам трудова дейност, за която подлежа на задължително осигуряване по чл. 4 от Кодекса за социално осигуряване, считано от ..........................

(дд/мм/гггг)

2. Правоотношението ми с ...............................................................................................................................................................................................................................................

(наименование на осигурителя, адрес и ЕИК по БУЛСТАТ)

........................................................................ е прекратено считано от ..............................................................................................................................................................

(дд/мм/гггг)

3. Регистрацията ми като безработен в Агенцията по заетостта е прекратена/нова считано
от .........................................
(дд/мм/гггг)
4. Отпусната ми е пенсия за ................................................................... считано от .................................................................................................................................................
(посочва се видът на пенсията) (дд/мм/гггг)
5. Получавам/получил съм парично обезщетение за временна неработоспособност или за бременност и раждане след прекратяване на осигуряването за периода от ................... до ........................
(дд/мм/гггг) (дд/мм/гггг)
6. Договорът за кадрова военна служба на съпруга/съпругата ми е прекратен считано от ..............................................................................................................................................................................
(дд/мм/гггг)
7. Съпругът/съпругата ми се е завърнал/а от международна операция или мисия на ......................................................................................................................................................................................

(дд/мм/гггг)

8. Други:..................................................................................................................................................................................................................................................
Забележка. С ограждане на съответната цифра се отбелязва настъпилото обстоятелство и се попълват съответните данни.
 
ПРИЛАГАМ като доказателства следните документи:
1. ..........................................................................................................................................................................................................................................................................
2. ..........................................................................................................................................................................................................................................................................
3. ..........................................................................................................................................................................................................................................................................
4. ..........................................................................................................................................................................................................................................................................
 
ИЗВЕСТНО МИ Е, че:
1. За деклариране на неверни данни нося административнонаказателна отговорност по чл. 349 КСО и наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.
2. Съгласно чл. 114, ал. 1 КСО трябва да възстановя неправомерно полученото по моя вина обезщетение заедно с дължимата лихва.
 
Дата ...............................

Декларатор: ...........................

 

(подпис)

Гр. (с.) ...........................  
   
   
Приложение № 6 към чл. 15, ал. 1
 
Вх. № ....................../20........г.

ДО

ДИРЕКТОРА НА РАЙОННОТО/СТОЛИЧНОТО

УПРАВЛЕНИЕ "СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ"

ГР. ..........................................................................................................................................................................................................................................................................

 
З А Я В Л Е Н И Е
за
изплащане на парично обезщетение за безработица/дълготрайна безработица, неполучено от починало лице
 
От .....................................................................................................................................................................................................................................................
(име, презиме и фамилия на лицето)
ЕГН/ЛНЧ ..................................................................................................................................................................................................................................................
постоянен/настоящ адрес .....................................................................................................................................................................................................................................................

(вписва се адресът, по който се подават документите)

адрес за кореспонденция ...................................................................................................................................................................................................................................

(град/село, ПК, улица, №, ж.к., бл., ет., ап.)

телефон, мобилен телефон, електронен адрес в интернет .........................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................
 
ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) ДИРЕКТОР,
 
Моля в качеството ми на:
1. Наследник на ...........................................................................................................................................................................................................................................

(име, презиме, фамилия на починалото лице)

ЕГН/ЛНЧ ...................................................................................., починал на ......................................................................................................................................................

(дд/мм/гггг)

2. Законен представител на малолетното/непълнолетното ми дете .....................................................................................................................................................................................................
......................................................................, ЕГН/ЛНЧ ..........................., наследник на ...................................................................................................................................
(име, презиме, фамилия на детето)
..............................................................................., ЕГН/ЛНЧ ..........................., починал на ........................................................................................................................
(име, презиме, фамилия на починалото лице) (дд/мм/гггг)
да ми бъде изплатена полагащата се сума, представляваща неполучено парично обезщетение за безработица/дълготрайна безработица, отпуснато от ТП на НОИ - гр. .............................
Забележка. Където е необходимо, се попълват съответните данни.
 
ПРИЛАГАМ следните документи:
1. Документ за самоличност (за справка).
2. Оригинал на удостоверение за наследници № ................... от ..............................................................................................................................................................................................
(представя се поне от един от наследниците). (дд/мм/гггг)
3. Декларация за банковата сметка за изплащане на паричното обезщетение за безработица/дълготрайна безработица по образец съгласно приложение № 4 към чл. 1, ал. 4 от наредбата.
4. Други ........................................................................................................................................................................................................................................................
Забележка. С ограждане на съответната цифра се отбелязва кои от изброените документи са приложени.
За деклариране на неверни данни нося наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.
 
Дата ......................................

Подпис: ...............................

Гр. (с.) ..................................  
   

"


Заключителни разпоредби

§ 14. Отменя се Постановление № 26 на Министерския съвет от 2009 г. за изменение и допълнение на Наредбата за отпускане и изплащане на паричните обезщетения за безработица (ДВ, бр. 13 от 2009 г.).


Промени настройката на бисквитките