Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 43 от 9.VI

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 14 ОТ 2004 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОДОБРЕНИЕ НА ТИПА НА ДВИГАТЕЛИ С КОМПРЕСИОННО ЗАПАЛВАНЕ И ЗА ОДОБРЕНИЕ НА ТИПА НА НОВИ ТРАКТОРИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЕМИСИИТЕ НА ЗАМЪРСИТЕЛИ (ДВ, БР. 49 ОТ 2004 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 14 ОТ 2004 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОДОБРЕНИЕ НА ТИПА НА ДВИГАТЕЛИ С КОМПРЕСИОННО ЗАПАЛВАНЕ И ЗА ОДОБРЕНИЕ НА ТИПА НА НОВИ ТРАКТОРИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЕМИСИИТЕ НА ЗАМЪРСИТЕЛИ (ДВ, БР. 49 ОТ 2004 Г.)

Издадена от Министерството на земеделието и храните

Обн. ДВ. бр.43 от 9 Юни 2009г.

§ 1. В чл. 2, ал. 1 думите "към министъра на земеделието и горите" се заличават.


§ 2. В чл. 16, ал. 1 думите "изпълнителният директор на КТИ определя" се заменят с "изпълнителният директор на КТИ издава".


§ 3. В чл. 36, ал. 1 и § 1, т. 10 думите "министъра на земеделието и горите" се заменят с "министъра на земеделието и храните".


§ 4. В чл. 40, ал. 1 думите "министъра на земеделието и горите по предложение на" се заличават.


§ 5. Параграфи 53, 54 и 55 от Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 14 от 2004 г. се отменят.


§ 6. Навсякъде в наредбата думите "при условие че производителят или неговият упълномощен представител представи легализиран превод на сертификата на български език. Копие от сертификата се съхранява от КТИ." се заличават.


§ 7. Навсякъде в наредбата думите "министъра/ът на земеделието и горите чрез" се заличават.


§ 8. Навсякъде в наредбата думите "по предложение на изпълнителния директор на КТИ, министърът на земеделието и горите" се заменят с "изпълнителният директор на КТИ" и думите "Министърът/а на земеделието и горите" се заменят с "Изпълнителният/я директор на КТИ".


§ 9. В § 25, забележка (2) от преходните и заключителните разпоредби към Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 14 от 2004 г. думите "За двигатели с мощност съгласно категории от G по Наредба № 10 от 2004 г. за условията и реда за одобрение на типа на двигатели с вътрешно горене за извънпътна техника по отношение на емисиите на замърсители, сроковете се отлагат с 3 години за двигатели с дата на производство преди посочения краен срок." се заменят със "За двигатели с мощност съгласно категории от А до G по Наредба № 10 от 2004 г. за условията и реда за одобрение на типа на двигатели с вътрешно горене за извънпътна техника по отношение на емисиите на замърсители, сроковете се отлагат с 2 години за двигатели с дата на производство преди посочения краен срок."


§ 10. В приложение № 4 към чл. 6, ал. 2 и приложение № 8 към чл. 46, ал. 2 думите "МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ГОРИТЕ" се заменят с "КОНТРОЛНО-ТЕХНИЧЕСКА ИНСПЕКЦИЯ" и думата "Министър" се заменя с "Изпълнителен директор на КТИ".


§ 11. В приложение № 6а, т. 1.6 към чл. 26к думите "министъра на земеделието и горите чрез изпълнителния директор на КТИ" се заменят с "органите по одобрение на типа на всяка държава членка, където тракторът или двигателят са пуснати (доставени) на пазара".


§ 12. В приложение № 9 към чл. 46, ал. 2, част I, т. 3 думите "В секция 2 се записва базовият номер "00/25" се заменят с "В секция 2 се записва базовият номер "2000/25", последван от буква А за етап I и буква В за етап II."


Промени настройката на бисквитките