Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 19 от 13.III

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 53 ОТ 4 МАРТ 2009 Г. ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА РАЗХОДИ ОТ ДЪРЖАВЕН ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА РАЗХОДИ ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ ПО ОДОБРЕНИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЗА ПЕРИОДА 2007 -

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 53 ОТ 4 МАРТ 2009 Г. ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА РАЗХОДИ ОТ ДЪРЖАВЕН ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА РАЗХОДИ ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ ПО ОДОБРЕНИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЗА ПЕРИОДА 2007 - 2013 Г.

В сила от 13.03.2009 г.

Обн. ДВ. бр.19 от 13 Март 2009г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Да се осигурят средства от Държавен фонд "Земеделие" в размер до 10 млн. лв. за финансиране на разходи за данък върху добавената стойност (ДДС) по одобрени за подпомагане проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. на следните публични получатели:

1. Министерството на земеделието и храните;

2. Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателната агенция;

3. общините.


Чл. 2. Министърът на земеделието и храните съгласувано с министъра на финансите предлага за утвърждаване от Министерския съвет план-сметката на Държавен фонд "Земеделие" за 2009 г. след отразяване на произтичащите от чл. 1 промени.


Чл. 3. (1) Възстановяване на направените разходи за ДДС се извършва при междинното/междинните и/или окончателното плащане/окончателните плащания на разходите по изпълнението на проекта.

(2) В случаите, когато Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателната агенция, сключва договор с ползвателите на финансова помощ, максималният размер на целевата субсидия за възстановяване на ДДС се определя в договора.

(3) Одобряват се само плащания за възстановяване на ДДС в размер на одобрената сума към съответната заявка за плащане на получателите по чл. 1.


Чл. 4. До 10-о число всеки месец Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателната агенция, предоставя подробна писмена информация на Министерството на финансите за извършените плащания по постановлението за предходния месец.


Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 28, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет.


§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на земеделието и храните и на министъра на финансите.


§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките