Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 14 от 20.II

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 35 ОТ 16 ФЕВРУАРИ 2009 Г. ЗА ИЗДИГАНЕ НА БЪЛГАРСКА КАНДИДАТУРА ЗА ПОСТА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СЕВЕРНОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ДОГОВОР (НАТО) И ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ОТ ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ ЗА 2009 Г. ПО

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 35 ОТ 16 ФЕВРУАРИ 2009 Г. ЗА ИЗДИГАНЕ НА БЪЛГАРСКА КАНДИДАТУРА ЗА ПОСТА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СЕВЕРНОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ДОГОВОР (НАТО) И ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ОТ ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ ЗА 2009 Г. ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ЗА КООРДИНИРАНЕ НА КАМПАНИЯТА ЗА ПОДКРЕПА СРЕД ДЪРЖАВИТЕ - ЧЛЕНКИ НА НАТО, В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКАТА КАНДИДАТУРА

Обн. ДВ. бр.14 от 20 Февруари 2009г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Издига кандидатурата на Соломон Исак Паси - народен представител в 40-то Народно събрание на Република България и председател на Комисията по външна политика, за поста Генерален секретар на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО).


Чл. 2. Министърът на външните работи да координира кампанията за подкрепа сред страните - членки на НАТО, в полза на българската кандидатура.


Чл. 3. Министърът на финансите да предостави от централния бюджет за 2009 г. допълнителни средства по бюджета на Министерството на външните работи в размер 100 000 лв. за провеждането на кампанията за подкрепа.


Чл. 4. Средствата по чл. 3 да се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2009 г.


Чл. 5. Министърът на финансите да извърши налагащите се от чл. 3 промени по бюджета на Министерството на външните работи за 2009 г.


Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 105, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 28, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет.


§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на финансите и на министъра на външните работи.


Промени настройката на бисквитките