Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 57 от 13.VII

РЕШЕНИЕ № 445 ОТ 3 ЮЛИ 2007 Г. ЗА ОТКАЗ ОТ ДАВАНЕ НА СЪГЛАСИЕ ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНЦЕСИЯ ВЪРХУ ЧАСТ ОТ КРАЙБРЕЖНАТА ПЛАЖНА ИВИЦА - МОРСКИ ПЛАЖ "РЕКА ВАЯ", ОБЩИНА НЕСЕБЪР, ОБЛАСТ БУРГАС, С ПРАВОПРИЕМНИКА НА КОНЦЕСИОНЕРА "Г

 

РЕШЕНИЕ № 445 ОТ 3 ЮЛИ 2007 Г. ЗА ОТКАЗ ОТ ДАВАНЕ НА СЪГЛАСИЕ ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНЦЕСИЯ ВЪРХУ ЧАСТ ОТ КРАЙБРЕЖНАТА ПЛАЖНА ИВИЦА - МОРСКИ ПЛАЖ "РЕКА ВАЯ", ОБЩИНА НЕСЕБЪР, ОБЛАСТ БУРГАС, С ПРАВОПРИЕМНИКА НА КОНЦЕСИОНЕРА "ГОЛФ - ХОТЕЛИ" - АД

Обн. ДВ. бр.57 от 13 Юли 2007г.

На основание чл. 72, ал. 4 във връзка с чл. 72, ал. 2 и чл. 78, ал. 1, 2 и ал. 4, т. 1 от Закона за концесиите и чл. 101, ал. 1 и 2 от Правилника за прилагане на Закона за концесиите


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Отказва съгласие за продължаване на договора за концесия върху част от крайбрежната плажна ивица - морски плаж "Река Вая", община Несебър, област Бургас, сключен на 18 април 2001 г. между министъра на регионалното развитие и благоустройството и "Динамо хотели" - ЕООД, Сливен, считано от датата на обнародване на решението в "Държавен вестник", поради прекратяване на юридическото лице - концесионер.

2. Упълномощава министъра на регионалното развитие и благоустройството да предприеме необходимите действия за прекратяване на концесионния договор, като даде на концесионера 30-дневен срок, считано от датата на обнародване на решението, за освобождаване и предаване обекта на концесия на назначена от министъра на регионалното развитие и благоустройството комисия.

3. В случай че в срока по т. 2 концесионерът не предаде обекта по т. 1, областният управител на област Бургас да го изземе за управление по реда на чл. 78, ал. 3 от Закона за концесиите.

4. Упълномощава министъра на регионалното развитие и благоустройството да предприеме необходимите действия за събиране на дължими суми по съдебен ред.

5. След прекратяване на концесионния договор министърът на регионалното развитие и благоустройството да внесе в Министерския съвет предложение за предоставяне на концесия върху обекта по т. 1.

6. До предоставянето му на концесия обектът по т. 1 да се управлява от областния управител на област Бургас.


Промени настройката на бисквитките