Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 24 от 23.III

НАРЕДБА № Н-4 ОТ 11 МАРТ 2005 Г. ЗА ВОЕННОМЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА НА ГОДНОСТТА ЗА ВОЕННА СЛУЖБА В МИРНО ВРЕМЕ

 

НАРЕДБА № Н-4 ОТ 11 МАРТ 2005 Г. ЗА ВОЕННОМЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА НА ГОДНОСТТА ЗА ВОЕННА СЛУЖБА В МИРНО ВРЕМЕ

В сила от 22.03.2005 г.
Издадена от Министерството на отбраната

Обн. ДВ. бр.24 от 22 Март 2005г., отм. ДВ. бр.24 от 23 Март 2011г.

Отменена с § 2 от преходните и заключителните разпоредби на Наредба № Н-2 от 8 февруари 2011 г. за военномедицинска експертиза на годността за военна служба в мирно време - ДВ, бр. 24 от 23 март 2011 г., в сила от 23.03.2011 г.


Раздел I.
Общи положения

Чл. 1. С тази наредба се уреждат условията, редът и организацията на военномедицинската експертиза на годността за военна служба в мирно време.


Чл. 2. Военномедицинската експертиза се извършва от военномедицински експертни органи въз основа на медицински стандарти съгласно приложение № 1 (за служебно ползване).


Чл. 3. (1) Военномедицинската експертиза включва медицинско освидетелстване и преосвидетелстване относно:

1. годността за военна служба;

2. годността за летателна и плавателна служба;

3. обстоятелствата на увреждане на здравето на военнослужещите;

4. определяне степента на телесна повреда на военнослужещите, причинена при или по повод изпълнение на военната служба;

5. временната неработоспособност на военнослужещите на наборна военна служба за продължаване на отпуска;

6. условията на труд на военнослужещите в случаите на временно или трайно намалена работоспособност.

(2) При освидетелстването за годност за кадрова военна служба се съставя протокол по образец съгласно приложение № 2.

(3) Освидетелстването на годността завършва с експертно решение по образец съгласно приложение № 3.


Чл. 4. Органите на военномедицинската експертиза са:

1. Централната военномедицинска комисия (ЦВМК) към Военномедицинската академия (ВМА);

2. лекарските консултативни комисии (ЛКК) на ВМА;

3. лекарите от медицинските пунктове към ВМА във войсковите единици от Българската армия и във висшите военни училища, както и лекуващите лекари от ВМА.


Раздел II.
Състав и функции на органите на военномедицинската експертиза

Чл. 5. (1) Централната военномедицинска комисия организира, ръководи, координира и контролира военномедицинската експертиза.

(2) Централната военномедицинска комисия извършва военномедицинска експертиза.

(3) Централната военномедицинска комисия участва в разработването на проекти на нормативни актове по военномедицинската експертиза.


Чл. 6. (1) Централната военномедицинска комисия сформира общи и специализирани състави.

(2) Централната военномедицинска комисия осъществява военномедицинска експертиза на наборници и резервисти със своите медицински експерти към военните окръжия.


Чл. 7. (1) Председателят на ЦВМК е лекар, кадрови военнослужещ с трудов стаж като лекар не по-малко от 10 години, с придобита клинична и военномедицинска специалност.

(2) Председателят на ЦВМК организира дейността по военномедицинската експертиза.

(3) Председателят на ЦВМК изготвя и представя ежегоден анализ за експертната дейност пред началника на ВМА.


Чл. 8. (1) Лекарите от състава на ЦВМК имат придобита клинична специалност и стаж не по-малък от 10 години, а за длъжностите, които не изискват клинична специалност, не по-малък от 5 години.

(2) Лекарите от състава на ЦВМК с придобита специалност отработват един полуден седмично в клиники на ВМА за поддържане на квалификацията си.

(3) Лекарите от ЦВМК извършват освидетелстване по специалността си, изготвят предложение за експертно решение и го представят пред съответните състави на ЦВМК.


Чл. 9. Централната военномедицинска комисия взема решение с квалифицирано мнозинство за всеки експертен случай на заседание на съставите.


Чл. 10. (1) Централната военномедицинска комисия извършва освидетелстване въз основа на медицински прегледи и изследвания от съответните експерти на комисията и медицинска документация от лечебни заведения или само по медицинска документация.

(2) При необходимост, когато здравословното състояние на освидетелствания не позволява той да се яви пред ЦВМК, председателят организира прегледа на освидетелствания на място.


Чл. 11. В своята дейност ЦВМК може да ползва консултативно-диагностична помощ от главните военномедицински специалисти на Българската армия, от националните консултанти, водещите специалисти по профила на разглежданите случаи и от други компетентни инстанции.


Чл. 12. Централната военномедицинска комисия има право да взема решение за индивидуална годност за военна служба в случаите, при които здравословното състояние на военнослужещия е извън стандартите за медицинска годност по ред, посочен в указания за прилагане на тази наредба.


Чл. 13. (1) Централната военномедицинска комисия преосвидетелства военнослужещи по отношение годността им за военна служба при:

1. контролно медицинско освидетелстване;

2. извънредно медицинско освидетелстване.

(2) Преосвидетелстването по ал. 1 се извършва по решение на ЦВМК, по рапорт от военнослужещия или по искане от командира на войсковата единица, изпратени по команден ред.

(3) За контролно и извънредно освидетелстване се съставя протокол по образец съгласно приложение № 4.


Чл. 14. (1) Решенията на ЦВМК по годността за военна служба са окончателни и не подлежат на обжалване по административен ред.

(2) Извън случаите по чл. 13 ЦВМК разглежда молби и жалби и се произнася по тях в 30-дневен срок от датата на постъпването им.


Чл. 15. Централната военномедицинска комисия притежава собствен печат.


Чл. 16. Лекарските консултативни комисии към ВМА:

1. представят пред ЦВМК военнослужещите при промяна на здравословното им състояние извън медицинските стандарти за решение по годността за военна служба;

2. представят пред ЦВМК военнослужещи на наборна военна служба, ползвали 60 дни отпуск за временна неработоспособност през целия срок на службата, за продължаване на отпуска, но не по-късно от 5 дни преди изтичане на последния ден на временната неработоспособност;

3. представят пред ЦВМК военнослужещи на наборна военна служба за експертиза на годността след ползване на 90 дни отпуск за временна неработоспособност;

4. осъществяват експертиза на годността за парашутна дейност на наборници.


Чл. 17. Медицинските експерти към военните окръжия:

1. извършват експертиза на годността на наборниците въз основа на резултати от първоначалните медицински прегледи, лечебно-оздравителни и профилактични мероприятия;

2. изготвят медицински заключения на годността на наборниците за военна служба;

3. правят предложение за медицинско заключение пред съставите на ЦВМК за наборници, при които здравословното състояние е извън медицинските стандарти;

4. извършват експертиза на годността на резервисти от мобилизационния резерв и участват в комисия по освидетелстването им.


Чл. 18. (1) Лекарите от медицинските пунктове към ВМА във войсковите единици от Българската армия и във висшите военни училища, както и лекуващите лекари от ВМА:

1. извършват военномедицинска експертиза на военнослужещи на кадрова военна служба въз основа на годишния профилактичен медицински преглед, данните от прегледа за работа при здравословни и безопасни условия на труд, с изключение на контингентите по чл. 19;

2. извършват експертиза на годността на военнослужещите на кадрова военна служба, определени за участие в операции по колективната отбрана на НАТО и в операции за подкрепа на международния мир и сигурност, непосредствено преди заминаването им;

3. предлагат на командира на войсковата единица военнослужещите на кадрова военна служба с трайно намалена работоспособност, освидетелствани от ТЕЛК и НЕЛК, за представяне пред ЦВМК за освидетелстване по годността за военна служба.

(2) Лекарите от авиационните бази извършват и полугодишно освидетелстване на годността за летателна служба на военнослужещи на кадрова военна служба, без промяна в здравословното им състояние, съгласно медицинските стандарти, оформено в протокол по образец (приложение № 5).


Раздел III.
Ред за представяне на контингентите, подлежащи на военномедицинска експертиза

Чл. 19. (1) На военномедицинска експертиза в ЦВМК подлежат следните контингенти:

1. кандидати за кадрова военна служба, за военни академии и висши военни училища;

2. кандидати за летателна и плавателна служба;

3. кандидати за служба в постоянния резерв;

4. военнослужещи на наборна и кадрова военна служба при промяна в здравословното им състояние извън медицинските стандарти;

5. наборници по отношение годността им за военна служба;

6. военнослужещи на летателна и плавателна служба за продължаване на годността при извънредно и контролно освидетелстване;

7. военнослужещи на кадрова военна служба, определени за участие в операции по колективната отбрана на НАТО и в операции за подкрепа на международния мир и сигурност и след завръщането им в страната;

8. военнослужещи на наборна военна служба, изчерпали възможността за отпуск за временна неработоспособност;

9. военнослужещи, подали рапорт за определяне степента на телесна повреда, получена при или по повод изпълнение на военната служба;

10. военнослужещи, наборници и резервисти, подали рапорт (молба) или жалба за преосвидетелстване.

(2) Освидетелстването за продължаване на годността за летателна или плавателна служба на военнослужещите по т. 6 се отразява в протоколи по образци съгласно приложения № 6 и 6а.


Чл. 20. Кандидатите за кадрова военна служба и за служба в постоянния резерв се явяват в ЦВМК лично със следните документи:

1. писмо-направление от военното окръжие с указание за поделението и специалността, за която се кандидатства;

2. лична карта;

3. документ от психодиспансер;

4. документ от проведени изследвания за СПИН и Васерман;

5. документ за кръвногрупова принадлежност;

6. лична амбулаторна карта.


Чл. 21. Кандидатите за военни академии се явяват в ЦВМК лично със следните документи:

1. писмо-направление от командира на войсковата единица;

2. здравна книжка на военнослужещия.


Чл. 22. Кандидатите за висши военни училища се явяват пред ЦВМК лично със следните документи:

1. лична амбулаторна карта или здравна книжка;

2. лична карта;

3. кандидаткурсантски номер.


Чл. 23. (1) Военнослужещите, лекувани амбулаторно или стационарно, при промяна на здравословното им състояние извън медицинските стандарти се явяват в ЦВМК лично със следните документи:

1. писмо-направление от командира на войсковата единица;

2. лична карта;

3. медицинска документация - здравна книжка, протокол от общи или специализирани ЛКК, епикризи, резултати от специализирани изследвания и др.;

4. здравно-производствена характеристика;

5. удостоверение от командира (началника) за обстоятелствата, при които е настъпило увреждането на здравето на военнослужещия.

(2) Медицинската документация на военнослужещите, лекувани стационарно, съдържа и лист история на заболяването.


Чл. 24. Военнослужещите на летателна служба се явяват лично в ЦВМК със следните документи:

1. писмо-направление от командира на войсковата единица;

2. лична карта;

3. медицинска книжка на летеца;

4. командирска авиационна характеристика;

5. авиомедицинска характеристика.


Чл. 25. Военнослужещите на плавателна служба се явяват лично в ЦВМК - Варна, със следните документи:

1. писмо-направление от командира на войсковата единица;

2. лична карта;

3. медицинска документация - здравна книжка, епикризи, резултати от специализирани изследвания и др.


Чл. 26. Наборниците, повикани в ЦВМК, се явяват лично със следните документи:

1. писмо-направление от началника на военното окръжие;

2. лична карта;

3. медицинска документация - здравна книжка, епикризи, резултати от специализирани изследвания и др.


Чл. 27. Военнослужещите на кадрова военна служба, определени за участие в операции по колективната отбрана на НАТО и в операции за подкрепа на международния мир и сигурност, се явяват в ЦВМК лично със следните документи:

1. писмо-направление от командира на войсковата единица;

2. лична карта;

3. медицинска документация - здравна книжка, епикризи, резултати от специализирани изследвания и др.


Чл. 28. Военнослужещи на наборна военна служба, насочени от ЛКК, се явяват в ЦВМК лично със следните документи:

1. писмо-направление от командира на войсковата единица;

2. лична карта;

3. медицинска документация - здравна книжка, протокол от специализирана ЛКК с мотивирано предложение за продължаване срока на временната неработоспособност, както и с прогнозен срок за очаквано възстановяване на работоспособността, епикризи, резултати от специализирани изследвания и др.;

4. копие от последния издаден болничен лист за временна неработоспособност;

5. здравно-производствена характеристика, съдържаща справка за броя и хронологията на издадените до момента болнични листове за временна неработоспособност.


Чл. 29. Военнослужещите, пострадали при или по повод изпълнение на военната служба, представят следните документи:

1. писмо-направление от командира на войсковата единица;

2. лична карта и/или военна книжка;

3. медицинска документация - здравна книжка, епикризи, резултати от специализирани изследвания и др.;

4. удостоверение от командира на войсковата единица за обстоятелствата, при които е настъпило увреждането на здравето на военнослужещия.


Раздел IV.
Ред за провеждане на ежегодно освидетелстване по годността за военна служба на кадровите военнослужещи

Чл. 30. (1) Военнослужещите на кадрова военна служба подлежат на ежегодна оценка на здравето им за определяне на годността за военна служба.

(2) Годишното освидетелстване се извършва от лекарите на войсковите единици, с изключение на контингентите по чл. 19, по заповед на командира на войсковата единица.

(3) Освидетелстването по ал. 2 се извършва въз основа на годишния профилактичен медицински преглед и данните от прегледа за работа при здравословни и безопасни условия на труд.

(4) Освидетелстването се извършва през периода от октомври до декември.

(5) Военнослужещите с установени отклонения от медицинските стандарти се изпращат за изследване и лечение във ВМА и за експертиза по годността в ЦВМК.

(6) За резултатите от годишното освидетелстване се съставя протокол по образец съгласно приложение № 7, който се съхранява в служебното дело на военнослужещия, за целия срок на службата.


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 1. Тази наредба се издава на основание чл. 35, ал. 1, т. 26 и § 1, т. 1 във връзка с чл. 180 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.


§ 2. В тримесечен срок от влизане на наредбата в сила министърът на отбраната издава указания по прилагането й.


§ 3. Тази наредба отменя Наредба № 2 от 1996 г. за военномедицинската експертиза в системата на Министерството на отбраната в мирно време (необнародвана).


§ 4. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".


Приложение № 1 (за служебно ползване)


Приложение № 2 към чл. 3, ал. 2



ПРОТОКОЛ

за освидетелстване за годност за кадрова военна служба


№________________/_________________________/_____________________________

дата на издаване експертен орган


Отговорите изписвайте текстуално, а там, където има квадратчета, зачертавайте с кръстче


I. ПАСПОРТНА ЧАСТ
 
_________________________________________________________/_________________/_______ЕГН
звание, име, презиме, фамилия, моминско име за жени години пол
 
 
Роден______/_______/_______ гр. /с/_______________________ обл.___________________ страна _____________________
дата месторождение
 
Живущ
____________________________/__________________________/______________________________________________/________/_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
гр. /с/ област ул. № дом. тел.
 
 
 
Притежаващ л.карта №_________________/ __________________________/_____________________________/______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
издадена от град дата на издаване
 
 
Длъжност, специалност: ..……………...……………… Семейно положение Несемеен
......................................................................................................................................................................
Семеен дата:……… Разведен дата:………….
……………………………………………………………  
.......................................................................................................................................................................
Живее разделено дата:………. Вдовец дата:………….
Месторабота, общ трудов стаж, специфични условия на труд:
 
 
 
 
II. СЪСТОЯНИЕ НА ЗДРАВЕТО НА ОСВИДЕТЕЛСТВАНИЯ
Боледували ли сте някоя от посочените болести или нарушения? При "да", обяснете кратко в "Забележка"
  ДА НЕ   ДА НЕ   ДА НЕ
Чести ангини     Безсъние     Хемороиди    
Сенна хрема     Нервни или психични     Колапсни    
      разстройства     състояния    
Астма     Често главоболие     Епилепсия    
Туберкулоза     Световъртеж,     Диабет    
      прималяване          
Пневмония     Черепно-мозъчна     Херния    
      травма          
Плеврит     Очни оплаквания     Венерически    
            заболявания    
Ревматизъм     Ушни оплаквания     Тропически    
            болести    
Високо     Сърдечно-съдови     Алергична    
кръвно     заболявания     хрема    
налягане                
Нарушения     Болки в областта на     Привикване    
на     сърцето     към алкохол и    
уринирането           медикаменти    
Бъбречни     Варикозни вени     Опит за    
смущения           самоубийство    
Камъни в     Язва на стомаха или     Оплаквания    
бъбреците     дванадесетопръстника     при пътуване    
            в превозно    
            средство    
Болки в     Жълтеница     Заекване    
гърба                
Ставни     Жлъчни камъни     Кожни    
проблеми           заболявания    
Забележка:
 
 
 
 
 
Спазен ли е ДА НЕ
режимът за    
явяване на    
медицинското    
освидетелстване    
Декларирам, че моите отговори на поставените въпроси са верни, пълни и точни. Съзнавам, че всяко невярно сведение или пропуск в информацията,
съдържаща се в медицинския формуляр, е основание за прекратяване на договорните отношения или уволнение от кадрова военна служба.
 
Дата:………………………………… Подпис на освидетелствания:…………………………………………………….
ДО ТУК СЕ ПОПЪЛВА ОТ КАНДИДАТА
 
III. ФИЗИЧЕСКО РАЗВИТИЕ
 
Ръст_______см., тегло______кг., гръдна обиколка______см., талия____см., БМИ__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Телесна конструкция_____________________________________________ Татуировки, белези_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
масивна, грацилна, средна костна система
 
 
 
IV. ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
 
Урина: албумин________ захар______ Кръв: СУЕ_________ хемоглобин________грам/л, хематокрит______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
уробилиноген_____ седимент_________________ еритроцити_________ левкоцити____________ кръвна захар____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
(при показания)
 
ДКК ST_____ Sg_______ Ly______ Mo_______ Eo________ Ba_________ морфология на Er____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
АЛАТ________АСАТ_______ билирубин: общ________дир._________инд.________ХЕА___________ГГПТ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Кръвна група: ____ Rh____ холестерол______ триглицериди______LDL______HDL_____ атерогенен индекс___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
ОГТТ:____30мин._______60мин.______120мин._______180мин. Захар в урината________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Дата:____/____/_____ Извършил изследването: _______________/_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
 
 
 
V. РЕНТГЕНОВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ:
- ФЛУОРОГРАФИЯ НА СЪРЦЕ И БЯЛ ДРОБ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дата:____/____/_____ Разчел: _______________/____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
 
- ДРУГИ РЕНТГЕНОВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: _______________/____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
VI. ПРЕГЛЕДИ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ:
1. ПРЕГЛЕД ОТ ИНТЕРНИСТ
Анамнеза (сегашна)____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Минала:______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Фамилна:_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
РФ:1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 Други______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Телосложение,      
глава, шия      
Гръден кош, бял      
дроб      
Сърце, ритъм, пулс      
Шумове      
Арт. налягате      
Корем      
Черен дроб      
Далак      
Бъбреци      
Ендокринен статус      
Опорно-двигателен      
апарат      
Други данни от статуса:
 
 
 
Допълнителни изследвания:
Изследвания на сърдечно-съдовата система:
ЕКГ:______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ЕКГ с натоварване:____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Други изследвания на ССС:_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Други изследвания на вътрешни органи:
 
 
 
 
Дата:___/___/____ Изследвал:________________/___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
Наименование на заболяването (недостатъците)____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
Дата:___/___/____ ________________/__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
 
2. ПРЕГЛЕД ОТ НЕВРОЛОГ
Анамнеза:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Черепно-мозъчни      
нерви      
Двигателна      
дейност      
Рефлексна      
дейност      
Мускулен тонус      
Координация      
Сетивност      
Вегетативни      
функции      
Психична дейност      
Говор      
Други данни:
 
Назначения:
 
Наименования на заболяването (недостатъците):____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Дата:___/___/____ ________________/___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
 
3. ПРЕГЛЕД ОТ ОФТАЛМОЛОГ
Анамнеза:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус: Визус без корекция: Дясно око__________ Корекция: Дясно око_________ Визус: Дясно око____________
Ляво око___________ Ляво око__________ Ляво око_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Външен оглед      
Зеници      
Конвергенция      
Мускулно      
равновесие      
(хетерофория)      
Цветно зрение      
Ишихара      
Зрително поле      
Офталмометрия      
Оптични среди      
Очни дъна      
Вътреочно      
налягане      
Дясно око      
Ляво око      
Други данни Назначения:
от статуса:  
   
Наименование на заболяването (надостатъците)____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Дата:___/___/____ ________________/________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
 
4. ПРЕГЛЕД ОТ СТОМАТОЛОГ
Анамнеза:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус:
                                Л-липсва зъб; КН-корен; П-пулпит; М-мост; ПП-подвижна протеза; О-корона,единична;
                                Г-гангрена; К-кариозен зъб; НИ-неизрасъл зъб; ЗК-зъбен камък; синьо-метал;
8 7 6 5 4 3 2 1 1 2 3 4 5 6 7 8 Червено - пластмаса; - местоположение и вид на пломбата;
                                 
                               
Лигавица:______________ Език_______________ Гингива____________ Кожа_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
                                 
                               
Слюнчени жлези____________________ Регионални лимфни съдове______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Захапка:______________________________________ Дъвкателна способност:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Наименование на заболяването (недостатъците):___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Дата:___/___/____ ________________/_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
 
5. ПРЕГЛЕД ОТ ХИРУРГ
Анамнеза:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Глава, лице, шия      
Щитовидна жлеза      
Гърди      
Корем      
Ръбци, кожа,      
особени белези      
Гръбначен стълб      
Анус, простата      
Пикочо-полови      
органи      
Гинекологичен      
статус      
Кожно-венерически      
статус      
Други данни от статуса:
 
 
Допълнителни изследвания:
 
Наименование на заболяването (недостатъците): __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Дата:___/___/____ ________________/_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
6. ПРЕГЛЕД ОТ ОТОЛАРИНГОЛОГ
Анамнеза:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
НОС:
Носово дишане: Ляво_____________________ Дясно______________________________
 
Околоносни кухини:
 
Устна кухина: Език______________ Тонзили_______________ Фаринкс____________________ Ларинкс_______________________
 
УШИ:
Външен слухов произход_____________________ Тъпанчета___________________ Средно ухо____________________Лабиринт_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Други данни от статуса: Назначения:
   
   
   
Аудиометрия Hz 0,5х
Дясно Шепотна Говорна              
  реч реч              
  м м              
Ляво Шепотна Говорна              
  реч реч              
  м м              
 
Наименование на заболяването (недостатъците):___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Дата:___/___/____ ________________/_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
7. ПСИХОЛОГИЧЕСКО ИЗСЛЕДВАНЕ
Основание на изследването:___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Преценка на резултатите от изследването:________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Подходящ_____________________ Неподходящ________________________ Временно неподходящ_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Графа________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Забележки:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Дата:_____/_____/_____ ___________________/______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
8. ПРЕГЛЕД ОТ ПСИХИАТЪР
Анамнеза:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Психичен статус:___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Наименование на заболяването (недостатъците):___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дата:_____/_____/_____ ___________________/______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
 
9. ПРЕГЛЕД ОТ ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГ
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Наименование на заболяването (недостатъците):___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Дата:___/___/____ ________________/_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
10. ПРЕГЛЕД ОТ ГИНЕКОЛОГ
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Наименование на заболяването (недостатъците):___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Предложение за експертизно решение:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
Дата:___/___/____ ________________/_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
VII. КОНСУЛТАЦИИ
Дата:_______/________/________ Лечебно заведение_________________________ Консултант д-р_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
Дата:_______/________/________ Лечебно заведение_________________________ Консултант д-р_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
 
Дата:_______/________/________ Лечебно заведение_________________________ Консултант д-р_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
 
VIII. ЕКСПЕРТИЗНО РЕШЕНИЕ
Название на заболяването, физически и психологически недостатъци (на български език)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Решение на годността за военна служба по "Медицинските стандарти"
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 





ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЦВМК: __________________________/________________________

звание, подпис фамилия


ЧЛЕНОВЕ: ________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия



________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия



________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия



________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия


Дата:______/_______/________

ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ПРОТОКОЛ № ................................ ЗА ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ ЗА ГОДНОСТ ЗА КАДРОВА ВОЕННА СЛУЖБА

(ПОПЪЛВА СЕ ПРИ ПЪРВОНАЧАЛНО ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ)

ЗА КАКВА ДЛЪЖНОСТ КАНДИДАТСТВА И ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХАРАКТЕРА НА СЛУЖЕБНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ:




Роднини Възраст Здравословно Възраст на Имат ли да не кой
  (само за състояние (ако починалия членовете на      
  живите) е жив –   Вашето      
    сегашен   семейство      
    статус; ако е   някое от      
    починал –   следните      
    причина за   заболявания      
    смъртта)   или      
        нарушения      
Баща       Високо      
        кръвно      
        налягане      
Майка       Сърдечно      
        съдови      
        заболявания      
Братя       Диабет      
Сестри       Туберколоза      
Съпруга       Астма      
Деца       Рак      
        Епилепсия      
        Психични      
        заболявания      
        Парализа      



1. Лекувате ли се в момента? Опишете:

2. Имали ли сте някога кръв в храчката?

3. Забелязали ли сте някога кръв в изпражненията или урината? Опишете:


4.Били ли сте хоспитализирани? (болница, клиника и т.н.)

Защо, къде и кога?

5. Отсъствали ли сте от работа за срок повече от един месец поради заболяване? Ако е така, кога?

Поради какво заболяване?

6. Претърпявали ли сте катастрофа, в резултат на което да сте били временно нетрудоспособен?

Ако "да", кога и къде? Имате ли друг вид нетрудоспособност?

7. Имали ли сте травми на опорно-двигателния апарат и операции? Ако "да", колко време, кога?

8. Косултирани ли сте някога от невролог, психиатър или психоаналитик?

Ако "да", посочето името и адреса му:

Причина? Дата на консултацията:

9. Приемате ли постоянно някакво лекарство? Ако "да", кое?

10. Имали ли сте промени в теглото през последните три години? Ако "да", колко?

11. Отказвали ли са Ви застраховка за живот? Причина:

12. Отказвана ли Ви е някога работа по здравословни причини? Посочете причината:

13. Искали ли сте или получавали ли сте пенсия или компенсация поради трайна неработоспособност?

Степен /група/? Посочете повече подробности:

14. Пребивавали ли сте някога в тропическа страна? Ако "да" колко време?

15. Страдали ли сте в миналото от някакво състояние, което пречи на пътуването Ви по въздуха?

16. Според Вас в добро здравословно състояние ли сте? Напълно трудоспособен ли сте?

17. Пушите ли редовно? Да Не Ако "да ", какво? Цигари Лула Пури

От колко време пушите? По колко на ден?

18. Дневна консумация на алкохолни напитки:

19. Съветвал ли Ви е лекар или зъболекар да се подложите на медицинско или хирургично лечение в близко бъдеще?

Съобщете подробности:

20. Съобщете друга съществена информация относно Вашето здравословно състояние:


21. Какво работите?

Посочете последните три работни места, които сте заемали:

22. Посочете трудовите (професионалните) или други вредности, на които сте били изложени:


23. Отхвърляни ли сте от военна служба по медицински показания?

24. ЗА ЖЕНИ: Редовен ли Ви е мензисът? Да Не Вземате ли контрацептивни хапчета? Да Не

Болезнен ли е? Да Не Колко години? Лекуванали сте някога за гинекологично

Налагали Ви се да лежите? Да Не заболяване? Да Не

Ако "да", колко? Ако "да", какви?

Дата на последната менструация:

Бременна ли сте?


Упражнявали ли сте някакъв вид летателна дейност?

Летателна специалност вид материална част летателен стаж години /часове _________

Пролетени часове общо за годината за последните 6 месеца брой парашутни скокове

Допускани предпоставки за летателни произшествия:(кога, къде, причини):


Авиомедицински освидетелствания ( кога, къде, причини):

Последно авиомедицинско освидетелстване (кога, къде, причини):


Освидетелстван ли сте за като негоден за летателна работа?


ЗА КАНДИДАТИ ЗА ПЛАВАТЕЛНА СЛУЖБА

Упражнявали ли сте някакъв вид плавателна или водолазна дейност до сега? Кога, къде, каква?


Получавали ли сте ръзстройство на здравето при упражняване на горепосочените дейности?

Освидетелстван ли сте до сега за плавателна или водолазна дейност (кога, къде, причини)?



Изследване на поносимостта към хипоксия (оценка) БК 5000 м, БК 12 000 м, дишане кислород под повишено налягане, дишане на бедни на кислород газови
смеси и др. Оценка:
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
подпис фамилия
Изследване на поносимостта към радиални ускорения:............................................. +Gz, ДДТП. Оценка:
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал:
___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
подпис фамилия
 
Мониториране на RR и пулс (при необходимост):
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
подпис
фамилия
Други специални авиомедицински изследвания:
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
подпис фамилия
Лаборатория по безопастност на полетите:
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
подпис фамилия
 
Изследване на поносимостта към хипербария (оценка):
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
подпис
фамилия
 
Други изследвания:
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Подпис фамилия
 


Приложение № 3 към чл. 3, ал. 3



ЕКСПЕРТНО РЕШЕНИЕ НА ГОДНОСТТА ЗА ВОЕННА СЛУЖБА
№ ................../ ..........................................................................................................................................................................................................................................................................................
дата на издаване
 
I. ПАСПОРТНА ЧАСТ
............................................................................................................................................................................................................................................................................................
звание, име, презиме, фамилия
/................../................../ ЕГН .................................................................................................................................................................................................................................................
(години) (пол)
Служи в под. .................................................... гр. .......................... Дата на постъпване във ВС ...................................................................................................................................................................
Заемана длъжност.................... Роден(а).................. гр. (с).................. обл. ........................................ страна България
Постоянен адрес гр.(с).................................... обл. .............................................................................................................................................................................................................................
Притежаващ(а) л.к. № .................., издадена от .................., дата на издаване.
 
II. ЕКСПЕРТНО РЕШЕНИЕ:
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................
Диагноза (на български език):
 
 
код: 
 
 
Решение по обстоятелствата на увреждане на здравето:
Заболял на...................................................................................................................................................................................................................................................................................................
 
На основание "Медицинските стандарти", приложение № 1 от Наредбата за военномедицинската експертиза на
годността за военна служба в мирно време (2005 г.), освидетелстваният е: ...............................................................................................................................................................................................
 
Секретар на ЦВМК:   Председател на ЦВМК:
................../....................................................................................
 
................../...............................................................
подпис фамилия   подпис фамилия
Изх. № / дата    
     


Приложение № 4 към чл. 13, ал. 3


ПРОТОКОЛ

за контролно и извънредно освидетелстване на годността

за кадрова военна служба

№________________/_________________________/_____________________________

дата на издаване експертен орган

Отговорите изписвайте текстуално, а там, където има квадратчет, зачертавайте с кръстче


I. ПАСПОРТНА ЧАСТ
_________________________________________________________/_________________/_______ЕГН
звание, име, презиме, фамилия, моминско име за жени години пол
Роден______/_______/_______ гр./с/_______________________ обл.___________________ страна _____________________
дата месторождение
Живущ
____________________________/__________________________/______________________________________________/________/__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
гр./с/ област ул. № дом. тел.
Притежаващ л.карта №_________________/ __________________________/_____________________________/_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
издадена от град дата на издаване
Длъжност, специалност: ..……………………...……… Семейно положение: Несемеен
Месторабота, общ трудов стаж, специфични условия на труд:
 
II. СЪСТОЯНИЕ НА ЗДРАВЕТО НА ОСВИДЕТЕЛСТВАНИЯ
Боледували ли сте някоя от посочените болести или нарушения? При "да", обяснете кратко в "Забележка"
  ДА НЕ   ДА НЕ   ДА НЕ
Чести ангини     Безсъние     Хемороиди    
Сенна хрема     Нервни или психични     Колапсни състояния    
      разстройства          
Астма     Често главоболие     Епилепсия    
Туберкулоза     Световъртеж,     Диабет    
      прималяване          
Пневмония     Черепно-мозъчна     Херния    
      травма          
Плеврит     Очни оплаквания     Венерически    
            заболявания    
Ревматизъм     Ушни оплаквания     Тропически болести    
Високо кръвно     Сърдечно съдови     Алергична хрема    
налягане     заболявания          
Нарушения на     Болки в областта на     Привикване към    
уринирането     сърцето     алкохол и    
            медикаменти    
Бъбречни     Варикозни вени     Опит за    
смущения           самоубийство    
Камъни в     Язва на стомаха или     Оплаквания при    
бъбреците     дванадесетопръстника     пътуване в превозно    
            средство    
Болки в гърба     Жълтеница     Заекване    
Ставни проблеми     Жлъчни камъни     Кожни заболявания    
Забележка:
 
 
 
 
 
Спазен ли е режимът за явяване на медицинското освидетелстване ДА НЕ
Декларирам, че моите отговори на поставените въпроси са верни, пълни и точни. Съзнавам, че всяко невярно сведение или пропуск в информацията,
съдържаща се в медицинския формуляр, е основание за прекратяване на договорните отношения или уволнение от кадрова военна служба.
Дата:………………………………… Подпис на освидетелствания:…………………………………………………….
ДО ТУК СЕ ПОПЪЛВА ОТ ОСВИДЕТЕЛСТВАНИЯ
ІІІ. ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ХАРАКТЕРА НА СЛУЖЕБНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ:
 
 
 
ІV. ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ:
 
 
 
Дата:____/____/_____ Военномедицински експерт: _________/___________
подпис фамилия



V. КОНСУЛТАЦИИ

Лечебно заведение
 
 
Дата:____/____/_____ Консултант: _________/______
подпис фамилия
Лечебно заведение
 
 
Дата:____/____/_____ Консултант: _________/______
подпис фамилия
Лечебно заведение
 
 
Дата:____/____/_____ Консултант: _________/______
Подпис фамилия
Лечебно заведение
 
 
Дата:____/____/_____ Консултант: _________/______
подпис фамилия
VІ. ЕКСПЕРТИЗНО РЕШЕНИЕ
Название на заболяването, физически и психологически недостатъци (на български език):
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Решение на годността за военна служба по "Медицинските стандарти":
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЦВМК: __________________________/________________________

звание, подпис фамилия

ЧЛЕНОВЕ: ________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия

________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия

________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия

________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия

Дата:______/_______/________


Приложение № 5 към чл. 18, ал. 2


ПРОТОКОЛ

за медицинско освидетелстване за продължаване

на годността за летателна служба

(на шест месеца)

№________________/_________________________/_____________________________

дата на издаване експертен орган

Отговорите изписвайте текстуално, а там, където има квадратчета, зачертавайте с кръстче


I. ПАСПОРТНА ЧАСТ:
_________________________________________________________/_________________/_______ЕГН
звание, име, презиме, фамилия, моминско име за жени години пол
Роден______/_______/_______ гр./с/_______________________ обл.___________________ страна _____________________
дата месторождение
Живущ____________________________/__________________________/______________________________________________/________/_________________
гр. /с/ област ул. № дом.тел.
Притежаващ л. карта №_________________/ __________________________/_____________________________/_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
издадена от град дата на издаване
Длъжност,специалност : Месторабота:
Летателна специалност __________________ вид материална част __________________ летателен стаж _________години / _________часове
Пролетени часове __________________ ___________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
общо за годината за последните 6 месеца брой парашутни скокове
Последно авиомедицинско освидетелстване _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
кога, къде, причина
II. СЪСТОЯНИЕ НА ЗДРАВЕТО НА ОСВИДЕТЕЛСТВАНИЯ:
Боледували ли сте някоя от посочените болести или нарушения? При "да", обяснете кратко в "Забележка"
  ДА НЕ   ДА НЕ   ДА НЕ
Чести ангини     Безсъние     Хемороиди    
Сенна хрема     Нервни или психични     Колапсни състояния    
      разстройства          
Астма     Често главоболие     Епилепсия    
Туберкулоза     Световъртеж,     Диабет    
      прималяване          
Пневмония     Черепно-мозъчна     Херния    
      травма          
Плеврит     Очни оплаквания     Венерически    
            заболявания    
Ревматизъм     Ушни оплаквания     Тропически болести    
Високо кръвно     Сърдечно съдови     Алергична хрема    
налягане     заболявания          
Нарушения на     Болки в областта на     Привикване към алкохол    
уринирането     сърцето     и медикаменти    
Бъбречни     Варикозни вени     Опит за самоубийство    
смущения                
Камъни в     Язва на стомаха или     Оплаквания при пътуване    
бъбреците     дванадесетопръстника     в превозно средство    
Болки в гърба     Жълтеница     Заекване    
Ставни     Жлъчни камъни     Кожни заболявания    
проблеми                
Забележка: Кръвна  
  група  
  Rh  
Спазен ли е режимът за явяване на медицинското освидетелстване ДА НЕ
Декларирам, че моите отговори на поставените въпроси са верни, пълни и точни. Съзнавам, че всяко невярно сведение или пропуск в информацията,
съдържаща се в медицинския формуляр, е основание за прекратяване на договорните отношения или уволнение от кадрова военна служба.
 
Дата:………………………………… Подпис на освидетелствания:…………………………………………………….
ДО ТУК СЕ ПОПЪЛВА ОТ КАНДИДАТА


ІІІ. АВИОМЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРТ Д-Р __________________

Анамнеза:
Допускани предпоставки за летателни произшествия:
Балнеолечение Отпуск и рекреация
РФ: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 и др.


ІV. ФИЗИЧЕСКО РАЗВИТИЕ

ръст_______см., тегло______кг., гръдна обиколка______см., ханш индекс БМИ,
телесна конструкция:_______________________________, цвят на очите __________
, цвят на косата ________ татуировки, белези


V. ОБЩ ФИЗИКАЛЕН СТАТУС

Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Глава, лице, шия      
Нос, синуси, уста,      
гърло, лигавици      
Уши      
Очи      
Гръден кош, бял      
дроб      
Сърце, ритъм, пулс,      
шумове, RR      
Съдове, съдови      
шумове      
Корем – коремни      
органи      
Ендокринна      
система      
Пикочни и полови      
органи      
Крайници и стави      
Гръбначен стълб и      
гръбна      
мускулатура      
Кожа – ръбци,      
особени белези и      
лимфни възли      
Нервна система      
Психика      
Гинекологичен      
статус      
Други данни от статуса:
 
 
Авиомедицински експерт / /


VІ. ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Урина: албумин захар уробилиноген седимент
 
Дата г. Извършил изследването: / /



VІІ. ИЗСЛЕДВАНЕ НА СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА СИСТЕМА

ЕКГ: RR с проследяване:
   
Дата г. Изследвал: / / Дата г. Изследвал: / /



VІІІ. СТОМАТОЛОГ

Анамнеза:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус:
                                Л-липсва зъб; КН-корен; П-пулпит; М-мост; ПП-подвижна протеза; О-корона,единична;
                                Г-гангрена; К-кариозен зъб; НИ-неизрасъл зъб; ЗК-зъбен камък; синьо - метал;
8 7 6 5 4 3 2 1 1 2 3 4 5 6 7 8 Червено - пластмаса; - местоположение и вид на пломбата;
                               
Лигавица:______________, Език_______________, Гингива____________, Кожа_______________________________________________________________________________________________________________________________
                               
Слюнчени жлези____________________, Регионални лимфни съдове_______________________________________________________________________________________________________________________________________
Захапка:______________________________________, Дъвкателна способност:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Наименование на заболяването: ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дата:___/___/____ Изследвал: ________________/_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
фамилия


ІХ. ЕКСПЕРТИЗНО РЕШЕНИЕ

Название на заболяването, физически и психически недостатъци (на български
език):
 
 
 
 
 
Решение на годността за военна служба по "Медицинските стандарти":
 
 
Военномедицински експерт: ________________/_______________
Дата:___/___/____ г.


Приложение № 6 към чл. 19, ал. 2


ПРОТОКОЛ

за освидетелстване продължаването на годността

за летателна служба

№________________/_________________________/_____________________________

дата на издаване военномедицински експертен орган

Отговорите изписвайте текстуално, а там, където има квадратчета, зачертавайте с кръстче


I. ПАСПОРТНА ЧАСТ:
_________________________________________________________/_________________/_______ЕГН
звание, име, презиме, фамилия, моминско име за жени години пол
Роден______/_______/_______ гр./с/_______________________ обл.___________________ страна _____________________
дата месторождение
Живущ
____________________________/__________________________/______________________________________________/________/_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
гр./с/ област ул. № дом.тел.
Притежаващ л.карта №_________________/ __________________________/_____________________________/______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
издадена от град дата на издаване
Длъжност,специалност: ..……………………………… Семейно положение: Несемеен:
.......................................................................................................................................................................
Семеен дата: ……… Разведен: дата: .…................................................................................................................................................................................................................................................................................
…………………………………………………………… Живее разделено дата: ….... Вдовец: дата: …………
......................................................................................................................................................................
 
......................................................................................................................................................................
 
Месторабота, общ трудов стаж, специфични условия на труд:  



ІІ. ДАННИ ОТ ПРЕДШЕСТВАЩ ЛЕТАТЕЛЕН СТАЖ

Летателна специалноствид материална част летателен стаж години / часове

Пролетени часове / /

общо за годината за последните шест месеца брой парашутни скокове

Допускани предпоставки за летателни произшествия

кога, къде, причини

ІІІ. АВИОМЕДИЦИНСКИ ОСВИДЕТЕЛСТВАНИЯ:

кога, къде, причина

Последно авиомедицинско освидетелстване:

кога, къде, причина

Освидетелстван ли сте като негоден за летателна работа?

кога, къде, причина

Годишен отпуск / Спортен лагер Стационарно лечение

да, не дата да, не да, не

ІV. СЪСТОЯНИЕ НА ЗДРАВЕТО НА ОСВИДЕТЕЛСТВАНИЯ

Боледували ли сте някоя от посочените болести или нарушения? При "да", обяснете
кратко в "Забележка"
  ДА НЕ   ДА НЕ   ДА НЕ
Чести ангини     Безсъние     Хемороиди    
Сенна хрема     Нервни или психични     Колапсни състояния    
      разстройства          
Астма     Често главоболие     Епилепсия    
Туберкулоза     Световъртеж,     Диабет    
      прималяване          
Пневмония     Черепно-мозъчна     Херния    
      травма          
Плеврит     Очни оплаквания     Венерически    
            заболявания    
Ревматизъм     Ушни оплаквания     Тропически болести    
Високо кръвно     Сърдечно съдови     Алергична хрема    
налягане     заболявания          
Нарушения на     Болки в областта на     Привикване към    
уринирането     сърцето     алкохол и медикаменти    
Бъбречни     Варикозни вени     Опит за самоубийство    
смущения                
Камъни в     Язва на стомаха или     Оплаквания при    
бъбреците     дванадесетопръстника     пътуване в превозно    
            средство    
Болки в гърба     Жълтеница     Заекване    
Ставни     Жлъчни камъни     Кожни заболявания    
проблеми                
Забележка:
Спазен ли е режимът за явяване на медицинското освидетелстване ДА НЕ
Декларирам, че моите отговори на поставените въпроси са верни, пълни и точни.
Съзнавам, че всяко невярно сведение или пропуск в информацията, съдържаща се в
медицинския формуляр, е основание за прекратяване на договорните отношения
или уволнение от кадрова военна служба.
Дата:………………………………… Подпис на освидетелствания:…………………………………………………….
ДО ТУК СЕ ПОПЪЛВА ОТ ОСВИДЕТЕЛСТВАНИЯ



V. ФИЗИЧЕСКО РАЗВИТИЕ:

ръст_______см., тегло______кг., гръдна обиколка______см., талия____см., ханш __ индекс БМИ ____________,

телесна конструкция:_________________________________________, цвят на очите , цвят на косата: , шийна обиколка , татуировки, белези , дължина на краката

масивна, грацилна, средна костна система

VІ. ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Урина: албумин________ захар______ Кръв: СУЕ_______ хемоглобин________грам/л, хематокрит______

уробилиноген_____ седимент_________________ еритроцити_________ левкоцити__________ кръвна захар_______

/при показания/

ДКК ST_____ Sg_______ Ly______ Mo_______ Eo________ Ba_______ морфология на Er__________________________

АЛАТ________АСАТ_______ билирубин: общ________дир._________индир.________ХЕА__________ГГПТ__________

Кръвна група: ____ Rh____ холестерол______ триглицериди_____LDL______HDL_____ атерогенен индекс___________

ОГТТ:____30 мин._______60 мин.______120 мин._______180 мин. Захар в урината_______________

Дата:____/____/_____ Извършил изследването: _________/________/

подпис фамилия месторабота

Други лабораторни изследвания:
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия


VІІ. ФЛУОРОГРАФИЯ НА СЪРЦЕ И БЯЛ ДРОБ:

Дата:____/____/_____ Разчел: /

подпис фамилия

Други лабораторни изследвания:
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия


VІІІ. ПРЕГЛЕДИ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ:

1. ПРЕГЛЕД ОТ ИНТЕРНИСТ

Анамнеза (сегашна):

Минала

Фамилна

ВЕМ 20 г., МО 20 г., ВО 20 г., клинични изследвания 20 г.

РФ: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Други:

Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Телосложение,      
глава, шия      
Гръден кош, бял      
дроб      
Сърце, ритъм, пулс      
Шумове      
Артериално      
налягане      
Корем      
Черен дроб      
Далак      
Бъбреци      
Ендокринен статус      
Кръвотворна      
система      
Опорно-двигателен      
апарат      
Други данни от статуса:
 
 
 
Допълнителни изследвания:
 
 
 
 



ИЗСЛЕДВАНИЯ НА СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА СИСТЕМА

ЕКГ:
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия
ЕКГ с натоварване:
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия
RR / пулс проследяване
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия
Други изследвания на ССС:
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия
Функционално изследване на дишането
(ВК, ФЕО, Тифно %, други)
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия я
Други изследвания на вътрешните органи:
 
 
 
 
 
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия


Наименование на заболяването (недостатъците)

Предложение за експертизно решение:

Дата:____/____/_____ Подпис: /

фамилия

2. ПРЕГЛЕД ОТ СТОМАТОЛОГ
Анамнеза:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус:
                                Л-липсва зъб; КН-корен; П-пулпит; М-мост; ПП-подвижна протеза; О-корона,единична;
                                Г-гангрена; К-кариозен зъб; НИ-неизрасъл зъб; ЗК-зъбен камък; синьо - метал;
8 7 6 5 4 3 2 1 1 2 3 4 5 6 7 8 Червено - пластмаса; - местоположение и вид на пломбата;
                               
Лигавица:______________, Език_______________, Гингива____________, Кожа_______________________________________________________________________________________________________________________________
                               
Слюнчени жлези____________________, Регионални лимфни съдове_______________________________________________________________________________________________________________________________________
Захапка:______________________________________, Дъвкателна способност:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Наименование на заболяването (недостатъците):___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
Дата:___/___/____ Подпис ________________/_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
фамилия



3. ПРЕГЛЕД ОТ ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГ

Анамнеза:

Данни за прилошаване (в автобус, кораб, самолет)

описание на патологичните данни

Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Глава, шия, лице      
Нос:      
а) носово дишане:      
дясно      
б) носово дишане:      
ляво      
Околоносни кухини      
Устна кухина:      
а) език      
б) тонзили      
в) фаринкс      
Ларинкс      
Уши:      
а) външен слухов      
проход      
б) тъпанчета      
в) барофункция      
дясно ухо      
г) барофункция ляво      
ухо      
Средно ухо,      
лабиринт      
Други данни от статуса:
Аудиометрия Hz 0,5х  
Дясно Шепотна реч м Говорна реч м                
Ляво Шепотна реч м Говорна реч м                
методика побледняване изпотяване гадене повдигане повръщане защитна Забележка:
ПКУК           реакция  
СКУК              
Други изследвания:
 
 
 
Наименование на заболяването (недостатъците):____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно
решение:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дата:___/___/____ ________________/______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
4. ПРЕГЛЕД ОТ ОФТАЛМОЛОГ
Анамнеза:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус: Визус без корекция: Дясно око__________ Корекция: Дясно око_________ Визус: Дясно око____________
Ляво око___________ Ляво око__________ Ляво око__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Външен оглед      
Зеници      
Конвергенция      
Мускулно      
равновесие      
(хетерофория)      
Цветно зрение      
Ишихара      
Зрително поле      
Офталмометрия      
Оптични среди      
Очни дъна      
Вътреочно налягане:      
дясно око      
ляво око      
Други данни от статуса:
 
 
 
 
 
 
Наименование на заболяването (надостатъците):__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дата:___/___/____ ________________/______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
5. ПРЕГЛЕД ОТ НЕВРОЛОГ
Анамнеза:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Черепно-мозъчни      
нерви      
Двигателна      
дейност      
Рефлексна дейност      
Мускулен тонус      
Координация      
Сетивност      
Вегетативни      
функции      
Психична дейност      
Говор      
Други данни от статуса:
 
Назначения: ЕЕГ, БК, РЕГ, ЕМГ, други
 
 
 
 
 
 
 
 
ЕЕГ: дата __/___/____
 
 
 
 
 
Изследвал: /
подпис фамилия
REG: дата __/___/____
 
 
 
 
 
Изследвал: /
подпис фамилия
Други изследвания:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Наименования на заболяването (недостатъците):__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дата:___/___/____ ________________/______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия


6. ПСИХОЛОГИЧЕСКО ИЗСЛЕДВАНЕ

Основание за изследването:
 
 
 
 
 
 
Преценка на резултатите от изследването:
 
 
 
 
 
Предложение за експертизно решение по годността за
................................................................................……….
авиационна специалност
подходящ неподходящ временно неподходящ
графа графа графа
следващо изследване:
кога
Забележки:
 
 
 



Дата:___/___/____ Подпис: ________________/_______________

фамилия

7. ПРЕГЛЕД ОТ ХИРУРГ
Анамнеза:___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Глава, лице, шия      
Щитовидна жлеза      
Гърди      
Корем      
Ръбци, кожа,      
особени белези      
Гръбначен стълб      
Анус, простата      
Пикочо-полови      
органи      
Гинекологичен      
статус      
Кожно-венерически      
статус      
Други данни от статуса:
 
 
 
 
Допълнителни изследвания:
 
 
 
 
 
 
Наименование на заболяването (недостатъците):____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно
решение:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
Дата:___/___/____ ________________/______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
8. ПРЕГЛЕД ОТ ГИНЕКОЛОГ
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Наименование на заболяването (недостатъците):_________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:__________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дата:___/___/____ ________________/_____________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия


9. СПЕЦИАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕТО ЗА ГОДНОСТ ЗА ЛЕТАТЕЛНА СЛУЖБА

Изследване на поносимостта към хипоксия (оценка) БК 5000 м, БК 12 000 м, дишане
кислород под повишено налягане, дишане на бедни на кислород газови смеси и др.
Оценка:
 
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
Изследване на поносимостта към радиални ускорения:.............................................
+Gz, ДДТП. Оценка:
 
 
 
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
Мониториране на RR и пулс (при необходимост)
 
 
 
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
Други специални авиомедицински изследвания:
 
 
 
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
Лаборатория по безопастност на полетите:
 
 
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
Други изследвания:
 
 
 
 
 
 
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
IХ. КОНСУЛТАЦИИ
Дата:_______/________/________ Лечебно заведение_________________________ Консултант Д-р_____________________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дата:_______/________/________ Лечебно заведение _________________________ Консултант Д-р_____________________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Х. ЕКСПЕРТИЗНО РЕШЕНИЕ
Название на заболяването, физически и психологически недостатъци (на български език):
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Решение на годността за военна служба по "Медицинските стандарти":
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________




ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЦВМК: __________________________/________________________

звание, подпис фамилия

ЧЛЕНОВЕ: ________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия


________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия


________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия


________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия

Дата:______/_______/________


Приложение № 6а към чл. 19, ал. 2


ПРОТОКОЛ

за освидетелстване продължаването на годността

за плавателна служба

№________________/_________________________/_____________________________

дата на издаване военномедицински експертен орган

Отговорите изписвайте текстуално, а там, където има квадратчета, зачертавайте с кръстче


I. ПАСПОРТНА ЧАСТ:
_________________________________________________________/_________________/_______ЕГН
звание, име, презиме, фамилия, моминско име за жени години пол
Роден______/_______/_______ гр./с/_______________________ обл.___________________ страна _____________________
дата месторождение
Живущ
____________________________/__________________________/______________________________________________/________/_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
гр./с/ област ул. № дом.тел.
Притежаващ л.карта №_________________/ __________________________/_____________________________/______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
издадена от град дата на издаване
Длъжност,специалност: ..........................................................................................................................................................................
Семейно положение: Несемеен:
............................................................................................................................................................................................
Семеен дата: ……… Разведен: дата: .…...........................................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................
Живее разделено дата: ….... Вдовец: дата: …………
............................................................................................................................................................................................
 
............................................................................................................................................................................................
 
Месторабота, общ трудов стаж, специфични условия на труд:  
   
   




ІІ. СЪСТОЯНИЕ НА ЗДРАВЕТО НА ОСВИДЕТЕЛСТВАНИЯ

Боледували ли сте някоя от посочените болести или нарушения? При "да", обяснете
кратко в "Забележка"
  ДА НЕ   ДА НЕ   ДА НЕ
Чести ангини     Безсъние     Хемороиди    
Сенна хрема     Нервни или психични     Колапсни състояния    
      разстройства          
Астма     Често главоболие     Епилепсия    
Туберкулоза     Световъртеж,     Диабет    
      прималяване          
Пневмония     Черепно-мозъчна     Херния    
      травма          
Плеврит     Очни оплаквания     Венерически    
            заболявания    
Ревматизъм     Ушни оплаквания     Тропически болести    
Високо кръвно     Сърдечно съдови     Алергична хрема    
налягане     заболявания          
Нарушения на     Болки в областта на     Привикване към    
уринирането     сърцето     алкохол и медикаменти    
Бъбречни     Варикозни вени     Опит за самоубийство    
смущения                
Камъни в     Язва на стомаха или     Оплаквания при    
бъбреците     дванадесетопръстника     пътуване в превозно    
            средство    
Болки в гърба     Жълтеница     Заекване    
Ставни     Жлъчни камъни     Кожни заболявания    
проблеми                
Забележка:
 
 
Спазен ли е режимът за явяване на медицинското освидетелстване   НЕ
  ДА  
     
Декларирам, че моите отговори на поставените въпроси са верни, пълни и точни.
Съзнавам, че всяко невярно сведение или пропуск в информацията, съдържаща се в
медицинския формуляр, е основание за прекратяване на договорните отношения или
уволнение от кадрова военна служба.
 
Дата:………………………………… Подпис на освидетелствания:…………………………………………………….
ДО ТУК СЕ ПОПЪЛВА ОТ ОСВИДЕТЕЛСТВАНИЯ







ІІІ. ФИЗИЧЕСКО РАЗВИТИЕ:

ръст_______см., тегло______кг., гръдна обиколка______см., талия____см., ханш __ индекс БМИ ____________,

телесна конструкция:__________________ _________________, цвят на очите , цвят на косата: , шийна обиколка , татуировки, белези , дължина на краката

масивна, грацилна, средна костна система

ІV. ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Урина: албумин________ захар______ Кръв: СУЕ________ хемоглобин_______грам/л, хематокрит______

уробилиноген_____ седимент_________________ еритроцити_________ левкоцити____________ кръвна захар_____

/при показания/

ДКК ST_____ Sg_______ Ly______ Mo_______ Eo________ Ba_________ морфология на Er________________________

АЛАТ________АСАТ_______ билирубин: общ________дир._________индир.________ХЕА_________ГГПТ___________

Кръвна група: ____ Rh____ холестерол______ триглицериди_____LDL______HDL_____ атерогенен индекс___________

ОГТТ:____30 мин._______60 мин.______120 мин._______180 мин. Захар в урината_______________

Дата:____/____/_____ Извършил изследването: _________/________/

подпис фамилия месторабота

Други лабораторни изследвания:
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия


V. ФЛУОРОГРАФИЯ НА СЪРЦЕ И БЯЛ ДРОБ:

Дата:____/____/_____ Разчел: /

подпис фамилия

Други лабораторни изследвания:
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия


VІ. ПРЕГЛЕДИ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ:

1. ПРЕГЛЕД ОТ ИНТЕРНИСТ

Анамнеза (сегашна):

Минала

Фамилна

ВЕМ 20 г., МО 20 г., ВО 20 г., клинични изследвания 20 г.

РФ: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Други:

Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Телосложение,      
глава, шия      
Гръден кош, бял      
дроб      
Сърце, ритъм, пулс      
Шумове      
Артериално      
налягане      
Корем      
Черен дроб      
Далак      
Бъбреци      
Ендокринен статус      
Кръвотворна      
система      
Опорно-двигателен      
апарат      
Други данни от статуса:
 
 
 
Допълнителни изследвания:
 
 
 
 



ИЗСЛЕДВАНИЯ НА СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА СИСТЕМА

ЕКГ:
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия
ЕКГ с натоварване:
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия
RR / пулс проследяване
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия
Други изследвания на ССС:
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия
Функционално изследване на дишането
(ВК, ФЕО, Тифно %, други)
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия я
Други изследвания на вътрешните органи:
 
 
 
 
 
 
 
Дата:____/____/_____ Изследвал: /
подпис фамилия


Наименование на заболяването (недостатъците)

Предложение за експертизно решение:

Дата:____/____/_____ Подпис: /

фамилия

2. ПРЕГЛЕД ОТ СТОМАТОЛОГ
Анамнеза:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус:
                                Л-липсва зъб; КН-корен; П-пулпит; М-мост; ПП-подвижна протеза; О-корона,единична;
                                Г-гангрена; К-кариозен зъб; НИ-неизрасъл зъб; ЗК-зъбен камък; синьо - метал;
8 7 6 5 4 3 2 1 1 2 3 4 5 6 7 8 Червено - пластмаса; - местоположение и вид на пломбата;
                               
Лигавица:______________, Език_______________, Гингива____________, Кожа_______________________________________________________________________________________________________________________________
                               
Слюнчени жлези____________________, Регионални лимфни съдове_______________________________________________________________________________________________________________________________________
Захапка:______________________________________, Дъвкателна способност:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Наименование на заболяването (недостатъците):___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
Дата:___/___/____ Подпис ________________/_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
фамилия



3. ПРЕГЛЕД ОТ ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГ

Анамнеза:

Данни за прилошаване (в автобус, кораб, самолет)

описание на патологичните данни

Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Глава, шия, лице      
Нос:      
а) носово дишане:      
дясно      
б) носово дишане:      
ляво      
Околоносни кухини      
Устна кухина:      
а) език      
б) тонзили      
в) фаринкс      
Ларинкс      
Уши:      
а) външен слухов      
проход      
б) тъпанчета      
в) барофункция      
дясно ухо      
г) барофункция ляво      
ухо      
Средно ухо,      
лабиринт      
Други данни от статуса:
Аудиометрия Hz 0,5х  
Дясно Шепотна реч м Говорна реч м                
Ляво Шепотна реч м Говорна реч м                
Други изследвания:
 
 
 
Наименование на заболяването (недостатъците):________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно
решение:___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дата:___/___/____ ________________/__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
4. ПРЕГЛЕД ОТ ОФТАЛМОЛОГ
Анамнеза:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус: Визус без корекция: Дясно око__________ Корекция: Дясно око_________ Визус: Дясно око____________
Ляво око___________ Ляво око__________ Ляво око____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Външен оглед      
Зеници      
Конвергенция      
Мускулно      
равновесие      
(хетерофория)      
Цветно зрение      
Ишихара      
Зрително поле      
Офталмометрия      
Оптични среди      
Очни дъна      
Вътреочно налягане:      
дясно око      
ляво око      
Други данни от статуса:
 
 
 
 
 
 
Наименование на заболяването (надостатъците):__________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:__________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дата:___/___/____ ________________/_____________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
5. ПРЕГЛЕД ОТ НЕВРОЛОГ
Анамнеза:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Черепно-мозъчни      
нерви      
Двигателна      
дейност      
Рефлексна дейност      
Мускулен тонус      
Координация      
Сетивност      
Вегетативни      
функции      
Психична дейност      
Говор      
Други данни от статуса:
 
Назначения: ЕЕГ, РЕГ, ЕМГ, други
 
 
 
 
 
 
 
 
ЕЕГ: дата __/___/____
 
 
 
 
 
Изследвал: /
подпис фамилия
REG: дата __/___/____
 
 
 
 
 
Изследвал: /
подпис фамилия
Други изследвания:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Наименования на заболяването (недостатъците):__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дата:___/___/____ ________________/______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия



6. ПСИХОЛОГИЧЕСКО ИЗСЛЕДВАНЕ

Основание за изследването:
 
 
 
 
 
 
Преценка на резултатите от изследването:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
подходящ неподходящ временно неподходящ
графа графа графа
следващо изследване:
кога
Забележки:
 
 
 



Дата:___/___/____ Подпис: ________________/_______________

фамилия

7. ПРЕГЛЕД ОТ ХИРУРГ
Анамнеза:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Глава, лице, шия      
Щитовидна жлеза      
Гърди      
Корем      
Ръбци, кожа,      
особени белези      
Гръбначен стълб      
Анус, простата      
Пикочо-полови      
органи      
Гинекологичен      
статус      
Кожно-венерически      
статус      
Други данни от статуса:
 
 
 
 
Допълнителни изследвания:
 
 
 
 
 
 
Наименование на заболяването (недостатъците):________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно
решение:___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 
Дата:___/___/____ ________________/__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
8. ПРЕГЛЕД ОТ ГИНЕКОЛОГ
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Наименование на заболяването (недостатъците):_________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Предложение за експертизно решение:__________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дата:___/___/____ ________________/_____________________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия


9. СПЕЦИАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕТО ЗА ГОДНОСТ ЗА ПЛАВАТЕЛНА СЛУЖБА

Изследване на поносимостта към хипербария. Оценка:
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
Мониториране на RR и пулс (при необходимост)
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
Други изследвания:
Дата:_____/_____/_____ Изследвал: ___________________/____________________________________________________________________________________________________________________________________
подпис фамилия
 
VII. КОНСУЛТАЦИИ
Дата:_______/________/________ Лечебно заведение_________________________ Консултант Д-р_____________________________________________________________________________________________________________
 
Дата:_______/________/________ Лечебно заведение _________________________ Консултант Д-р_____________________________________________________________________________________________________________
 
Дата:_______/________/________ Лечебно заведение _________________________ Консултант Д-р_____________________________________________________________________________________________________________
 
VIII. ЕКСПЕРТИЗНО РЕШЕНИЕ
Название на заболяването, физически и психологически недостатъци (на български език):
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Решение на годността за военна служба по "Медицинските стандарти":
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________




ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЦВМК: __________________________/________________________

звание, подпис фамилия

ЧЛЕНОВЕ: ________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия


________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия


________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия


________________/_________________ ________________/_________________ ________________/_________________

подпис фамилия подпис фамилия подпис фамилия

Дата:______/_______/________


Приложение № 7 към чл. 30, ал. 6


ПРОТОКОЛ

за годишен профилактичен медицински преглед

и освидетелстване годността за военна служба

№________________/_________________________/_____________________________

дата на издаване експертен орган

Отговорите изписвайте текстуално, а там, където има квадратчета, зачертавайте с кръстче


I. ПАСПОРТНА ЧАСТ:
_________________________________________________________/_________________/_______ЕГН
звание, име, презиме, фамилия, моминско име за жени години пол
Роден______/_______/_______ гр./с/_______________________ обл.___________________ страна _____________________
дата месторождение
Живущ____________________________/__________________________/______________________________________________/________/_________________
гр./с/ област ул. № дом.тел.
Притежаващ л.карта №_________________/ __________________________/_____________________________/_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
издадена от град дата на издаване
Длъжност, специалност : Месторабота:
 
II. СЪСТОЯНИЕ НА ЗДРАВЕТО НА ОСВИДЕТЕЛСТВАНИЯ
Боледували ли сте някоя от посочените болести или нарушения? При "да", обяснете кратко в "Забележка"
  ДА НЕ   ДА НЕ   ДА НЕ
Чести ангини     Безсъние     Хемороиди    
Сенна хрема     Нервни или психични     Колапсни състояния    
      разстройства          
Астма     Често главоболие     Епилепсия    
Туберкулоза     Световъртеж,     Диабет    
      прималяване          
Пневмония     Черепно-мозъчна     Херния    
      травма          
Плеврит     Очни оплаквания     Венерически    
            заболявания    
Ревматизъм     Ушни оплаквания     Тропически болести    
Високо кръвно     Сърдечно съдови     Алергична хрема    
налягане     заболявания          
Нарушения на     Болки в областта на     Привикване към алкохол    
уринирането     сърцето     и медикаменти    
Бъбречни     Варикозни вени     Опит за самоубийство    
смущения                
Камъни в     Язва на стомаха или     Оплаквания при пътуване    
бъбреците     дванадесетопръстника     в превозно средство    
Болки в гърба     Жълтеница     Заекване    
Ставни     Жлъчни камъни     Кожни заболявания    
проблеми                
Забележка: Кръвна  
  група  
  Rh  
Спазен ли е режимът за явяване на медицинското освидетелстване: ДА НЕ
Декларирам, че моите отговори на поставените въпроси са верни, пълни и точни. Съзнавам, че всяко невярно сведение или пропуск в информацията,
съдържаща се в медицинския формуляр, е основание за прекратяване на договорните отношения или уволнение от кадрова военна служба.
 
Дата:………………………………… Подпис на освидетелствания:…………………………………………………….
ДО ТУК СЕ ПОПЪЛВА ОТ КАНДИДАТА


ІІІ. ВОЕННОМЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРТ

Анамнеза:
 
 
 
 
 
 
Балнеолечение: Отпуск и рекреация:
РФ: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 и др.


ІV. ФИЗИЧЕСКО РАЗВИТИЕ:

ръст_______см., тегло______кг., гръдна обиколка______см., ханш индекс БМИ,
телесна конструкция:_________________________________________, цвят на очите
, татуировки, белези



V. ОБЩ ФИЗИКАЛЕН СТАТУС

Статус Норма Патология Описание на патологичните данни
Глава, лице, шия      
Нос, синуси, уста,      
гърло, лигавици      
Уши      
Очи      
Гръден кош, бял      
дроб      
Сърце, ритъм, пулс,      
шумове, RR      
Съдове, съдови      
шумове      
Корем – коремни      
органи      
Ендокринна      
система      
Пикочни и полови      
органи      
Крайници и стави      
Гръбначен стълб и      
гръбна      
мускулатура      
Кожа – ръбци,      
особени белези и      
лимфни възли      
Нервна система      
Психика      
Гинекологичен      
статус      
Други данни от статуса:
Военномедицински експерт / /


VІ. ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Урина: албумин захар уробилиноген седимент РН
Дата г. Извършил изследването: / /



VІ. ИЗСЛЕДВАНЕ НА СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА СИСТЕМА

ЕКГ: RR с проследяване:
   
Дата г. Изследвал: / / Дата г. Изследвал: / /



VІІІ. СТОМАТОЛОГ

Анамнеза:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Статус:
                                Л-липсва зъб; КН-корен; П-пулпит; М-мост; ПП-подвижна протеза; О-корона,единична;
                                Г-гангрена; К-кариозен зъб; НИ-неизрасъл зъб; ЗК-зъбен камък; синьо - метал;
8 7 6 5 4 3 2 1 1 2 3 4 5 6 7 8 Червено - пластмаса; - местоположение и вид на пломбата;
                               
Лигавица:______________, Език_______________, Гингива____________, Кожа_______________________________________________________________________________________________________________________________
                               
Слюнчени жлези____________________, Регионални лимфни съдове_______________________________________________________________________________________________________________________________________
Захапка:______________________________________, Дъвкателна способност:__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Наименование на заболяването: ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дата:___/___/____ Изследвал: ________________/_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
фамилия


ІХ. ЕКСПЕРТИЗНО РЕШЕНИЕ

Название на заболяването, физически и психически недостатъци (на български
език):
 
Решение на годността за военна служба по "Медицинските стандарти":
 
Военномедицински експерт: ________________/_______________ Дата:___/___/____
г.


Промени настройката на бисквитките