Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 23 от 23.III

НАРЕДБА № 1 ЗА МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ВЪЗПИТАТЕЛИ

 

НАРЕДБА № 1 ЗА МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ВЪЗПИТАТЕЛИ

Издадена от министъра на правосъдието и министъра на финансите

Обн. ДВ. бр.76 от 30 Септември 1980г., изм. ДВ. бр.13 от 15 Февруари 1991г., изм. ДВ. бр.23 от 23 Март 1993г., отм. ДВ. бр.101 от 23 Ноември 1999г.

Отменена с § 2 от заключителните разпоредби на Наредба № 2 за материално стимулиране на обществените възпитатели - ДВ, бр. 101 от 23 ноември 1999 г., в сила от 23 ноември 1999 г.


Чл. 1. Тази наредба урежда случаите и реда за материално стимулиране на обществените възпитатели, определени от местните комисии по чл. 41 от Закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.


Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 13 от 1991 г., бр. 23 от 1993 г.) На обществените възпитатели, изпълнили задълженията си по чл. 43 от Закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ЗБППМН) и представили на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни съответен отчет, се изплащат възнаграждения в размер до минималната работна заплата месечно.


Чл. 3. Възнаграждението по предходния член се изплаща от общинския народен съвет или от кметството по заповед на председателя на изпълнителния комитет на съвета, съответно на кмета, издадена по предложение на председателя на местната комисия.


Чл. 4. При решаване на въпроса за материалното стимулиране на обществените възпитатели и определяне размера на възнаграждението се вземат предвид броя на лицата, за които са полагани грижи през изтеклите месеци, положеният от възпитателите труд, трудността и сложността на изпълнените задачи и постигнатите резултати.


Чл. 5. (1) Средствата за изплащане на възнагражденията по тази наредба се вземат от бюджета на общинския народен съвет.

(2) Министерството на финансите ежегодно предвижда по сборните бюджети на окръзите целево средства за изплащане възнагражденията на обществените възпитатели.

(3) Върху сумите на изплатените възнаграждения не се начисляват осигурителни вноски.


Заключителни разпоредби

Параграф единствен. (1) Тази наредба се издава на основание чл. 46 от Закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и е съгласувана с Комитета по труда и работната заплата и Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

(2) Контролът по разходването на средствата за възнагражденията по чл. 2 се упражнява от началниците на управленията "Финанси" при окръжните народни съвети.

(3) Наредбата влиза в сила от 1 януари 1981 г.


Промени настройката на бисквитките