Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 4 от 11.I

НАРЕДБА № 1 ОТ 1 ЮНИ 2000 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА КВОТИТЕ ЗА ИЗНОС И РЕЕКСПОРТ НА ТЕКСТИЛНИ ИЗДЕЛИЯ И ОБЛЕКЛА С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД ЗА КАНАДА И САЩ

 

НАРЕДБА № 1 ОТ 1 ЮНИ 2000 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА КВОТИТЕ ЗА ИЗНОС И РЕЕКСПОРТ НА ТЕКСТИЛНИ ИЗДЕЛИЯ И ОБЛЕКЛА С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД ЗА КАНАДА И САЩ

ИЗДАДЕНА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА

Обн. ДВ. бр.47 от 9 Юни 2000г., изм. ДВ. бр.14 от 13 Февруари 2001г., изм. ДВ. бр.4 от 11 Януари 2002г., изм. ДВ. бр.1 от 3 Януари 2003г., изм. ДВ. бр.4 от 16 Януари 2004г., отм. ДВ. бр.1 от 4 Януари 2005г.

Отменена с § 1 на Наредба за отмяна на Наредба № 1 от 2000 г. за условията и реда за разпределение на квотите за износ и реекспорт на текстилни изделия и облекла с български произход за Канада и САЩ - ДВ, бр. 1 от 4 януари 2005 г., в сила от 1 януари 2005 г.


Раздел I.
Общи положения

Чл. 1. С тази наредба се уреждат условията и редът за:

1. (изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.) разпределение на квотите за износ и реекспорт на текстилни изделия и облекла с български произход по приложение № 3 към чл. 4 от Постановление № 233 на Министерския съвет от 2000 г. за външнотърговския режим на Република България (ДВ, бр. 93 от 2000 г.), наричани по-нататък "квоти";

2. (изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.) издаване на експорт - лиценз и/или удостоверение за внасяне/изнасяне на стоки за Канада и САЩ на текстилни изделия и облекла, за които са определени квоти;

3. отчитане и контрол при осъществяване на износа на текстилни изделия и облекла, за които са определени квоти.


Чл. 2. Предмет на разпределение по реда на тази наредба са квотите, определени в съответствие с Протокола за присъединяването на Република България към Маракешкото споразумение за създаване на Световната търговска организация, подписан на 2 октомври 1996 г., както следва:

1. за внос в Канада на текстилните изделия и облекла по приложение № 1 с произход от Република България;

2. за внос в САЩ на текстилните изделия и облекла по приложение № 2 с произход от Република България.


Чл. 3. (1) Разпределението на квотите се организира от Министерството на икономиката, наричано "министерство".

(2) За участие в разпределението на квотите се допускат всички търговци.

(3) За участие в разпределението на квотите се представят:

1. заявление за възлагане на дял от квота по образец съгласно приложение № 3;

2. удостоверение за актуално съдебно състояние и данъчна регистрация;

3. доказателства за търговската сделка (външнотърговски договор с определени съществени условия на договора съобразно вида му, потвърдена поръчка или други, в които е посочена митническата тарифна позиция до десетия знак на заявеното текстилно изделие, съответно по Митническата тарифа на Канада или Хармонизираната тарифа на САЩ);

4. доказателства за производството на заявеното текстилно изделие (договор с производителя, поръчка с потвърждение, фактура, др.) в случаите, когато заявителят не е производител;

5. документ за платена такса по чл. 2 от Тарифата за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката по реда на Закона за държавните такси, одобрена с ПМС № 5 от 1995 г. (обн., ДВ, бр. 6 от 1995 г.; изм. и доп., бр. 27 от 1996 г., бр. 45 от 1997 г., бр. 44 от 1998 г. и бр. 14 от 2000 г.).

(4) Документите по ал. 3, т. 2, 3 и 4 се представят в оригинал, нотариално заверен препис, препис, заверен от издателя на документа, или препис, заверен от търговеца или лице, което има право да го представлява.

(5) Заявленията за възлагане на дял по ал. 3, т. 1 се приемат, ако са:

1. подписани от търговеца или от лице с право да го представлява съгласно съдебната регистрация и подпечатани с печата на търговеца;

2. подписани от производителя или от лице с право да го представлява съгласно съдебната регистрация и подпечатани с печата на производителя.

(6) Не се допускат до участие в разпределението на квотите заявители, представили документи, неотговарящи на изискванията на ал. 3, 4 и 5.


Чл. 4. (1) Приемането на документите за участие в разпределенията на квотите се преустановява един работен ден преди датата на разпределението, определена в чл. 7.

(2) Документите по чл. 3 се завеждат в регистър под самостоятелен входящ номер.


Чл. 5. (1) Разпределението на квотите по постъпилите заявления се извършва по реда на раздел II от експертна група в състав, определен със заповед на министъра на икономиката.

(2) Заседанията на експертната група са редовни, ако на тях присъстват две трети от нейните членове.

(3) Решенията на експертната група се вземат с обикновено мнозинство от присъстващите членове.


Чл. 6. (1) Резултатите от разпределението се обявяват в сградата на министерството и страницата на министерството в Интернет до 3 работни дни след съответното разпределение по чл. 7.

(2) Въз основа на направеното разпределение министерството издава необходимите документи за износ в съответствие с разпоредбите на раздел III.


Чл. 7. (1) (Изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.) Първото за годината разпределение на квотите се извършва на първия работен ден от втората седмица на месец декември на предходната година.

(2) Неразпределените или освободените за последващо разпределение количества от квотите се обявяват в края на всеки месец в сградата на министерството и страницата на министерството в Интернет. Разпределението на тези количества се извършва на първия работен ден на следващия месец.


Раздел II.
Разпределение на квотите за износ на текстилни изделия и облекла

Чл. 8. При първото за годината разпределение на квотите дялове се възлагат, както следва:

1. в размер на заявеното количество - в случаите, когато всички заявени за възлагане на дялове количества не надвишават 80 на сто от годишния размер на квотата по съответната категория текстилно изделие;

2. пропорционално на заявеното количество - в случаите, когато всички заявени за възлагане на дялове количества надвишават 80 на сто от годишния размер на квотата по съответната категория текстилно изделие.


Чл. 9. (1) На един заявител самостоятелно или заедно с други "свързани лица" по смисъла на § 1 от допълнителните разпоредби на Търговския закон не може да бъдат предоставени повече от 35 на сто от размера на една квота.

(2) В отделни случаи, когато размерът на квотата е по-малък от обичайното търговско (транспортно) количество или има само един заявител, правилото по ал. 1 не се прилага.

(3) Преотстъпване на дялове под каквато и да е форма не се допуска.


Чл. 10. (1) Свободните или освободените след първото разпределение дялове от квоти подлежат на преразпределение.

(2) При последващо разпределение на квотата количествата по ал. 1 се разпределят пропорционално на заявените количества.

(3) В последващите разпределения не участват търговци, които не са отчели изцяло дела си от квотата, възложен при предходни разпределения.


Чл. 11. Дялове от квоти за износ на мострени количества се възлагат съобразно хронологичния ред на постъпване на заявления за възлагане на такъв дял.


Чл. 12. (1) Дялове от квотите се възлагат при условията на съответната търговска сделка, съответно удостоверени чрез доказателствата по чл. 3, ал. 3, т. 3.

(2) Допускат се последващи изменения в несъществените условия на търговската сделка по ал. 1 при тяхно удостоверяване по общия ред.


Чл. 13. (1) Срещу отказ за предоставяне на дял от квота заявител може да прави възражения пред министъра на икономиката в 5-дневен срок считано от датата на обявяване на резултатите от разпределението.

(2) Министърът на икономиката се произнася по направените възражения в 5-дневен срок, като:

1. отменя решението на експертната група и връща въпроса за преразглеждане от нея със задължителни указания; или

2. потвърждава решението на експертната група.


Раздел III.
Издаване на експорт-лицензи и удостоверения за износ

Чл. 14. При възложен по реда на раздел II дял от квотите по чл. 2 министерството издава следните документи:

1. експорт-лиценз за Канада по примерен образец съгласно приложение № 4 - за квотите по приложение № 1;

2. (изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.) удостоверение за внасяне/изнасяне на стоки по утвърдения формуляр образец съгласно чл. 6, ал. 1 от приложение № 4 "Наредба за условията и реда за регистриране и разрешаване на външнотърговски сделки" към чл. 7 на Постановление № 233 на Министерския съвет от 2000 г. за външнотърговския режим на Република България (ДВ, бр. 93 от 2000 г.) - за всички квоти по чл. 2.


Чл. 15. (1) (Изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.) Условия за издаване на експорт-лиценз и/или удостоверение за внасяне/изнасяне на стоки са:

1. искане за издаване на документите по чл. 14;

2. възложен дял от квота по реда на раздел II;

3. съответствие с условията на търговската сделка (страни по договора, категория текстилно изделие, страна, за която е предназначен износът, цена, количество), при които дял от квота е бил възложен;

4. изпълнение не по-малко от 70 на сто по издадени през годината документи по чл. 14;

5. отчет за осъществен износ по издадени през годината по чл. 14 документи;

6. платени такси по тарифата, посочена в чл. 3, ал. 3, т. 5.

(2) Издадените документи по чл. 14 не могат да бъдат прехвърляни или преотстъпвани възмездно или безвъзмездно.


Чл. 16. (1) При износ за Канада се представя формулярът по приложение № 4 в оригинал и две копия, печатно попълнени на английски език (оригинал за компетентния орган на Канада за издаване на импорт-лиценз, първо копие за министерството, второ копие за износителя).

(2) (Изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.) Експорт-лицензът се издава за количеството на конкретна доставка след издаване на удостоверението за внасяне/изнасяне на стоки по чл. 14, т. 2.

(3) Експорт-лицензът се издава под сериен номер, за една категория текстилно изделие.


Раздел IV.
Отчитане и контрол при осъществяване на износа

Чл. 17. (1) Заявител с възложен дял от квота по чл. 2 е длъжен да уведоми министерството за:

1. последващи изменения на условията по чл. 12, ал. 1;

2. освобождаване на възложения му дял в случаите на невъзможност за усвояване - в 7-дневен срок от настъпване на невъзможността.

(2) Заявител с издаден документ по чл. 14 е длъжен:

1. да осъществи износа при условията по чл. 12, ал. 1 и чл. 15, ал. 1, т. 3;

2. да уведоми министерството за:

а) (изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.) последваща невъзможност за частично или цялостно усвояване на издадения експорт-лиценз и/или удостоверение за внасяне/изнасяне на стоки;

б) (изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.) осъществения износ в 10-дневен срок от датата на митническото оформяне на износа чрез представяне на копия от митнически декларации за износ и удостоверения за внасяне/изнасяне на стоки.


Чл. 18. (Изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.) Експорт-лицензите и удостоверенията за внасяне/изнасяне на стоки се прекратяват:

1. с изтичане на срока на тяхната валидност;

2. по взаимно съгласие (едностранен отказ на заявителя), при което тази част от дела му се освобождава.


Чл. 19. При констатирани нарушения по чл. 17 експертната група може да:

1. отмени решението си за възлагане на дял, декласира участник от разпределение и да определи дела му за преразпределение по реда на раздел II;

2. (изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.) откаже издаването на експорт-лиценз и/или удостоверение за внасяне/изнасяне на стоки;

3. (изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.) отмени изцяло или отчасти издаден експорт-лиценз и/или удостоверение за внасяне/изнасяне на стоки;

4. не допусне заявител до участие в последващи разпределения.


Допълнителни разпоредби

§ 1. По смисъла на тази наредба "текстилни изделия и облекла" са текстилните изделия и облекла с произход от Република България, включени в приложения № 1 и 2.


§ 2. (1) Количествата по приложения № 1 и 2 са определени в съответствие с чл. 3 от Споразумението по текстила и облеклото по приложение 1А към Маракешкото споразумение за създаване на Световната търговска организация.

(2) Количествата на квотите, посочени в приложения № 1 и 2, могат да бъдат увеличени служебно чрез:

1. прехвърляне на неизползван остатък от квота за предходната година към квотата за същата категория за настоящата година (carryover);

2. авансово използване на съответна част от квота за следващата година през настоящата година (carry forward);

3. прехвърляне на количества от квота по една категория в квота по друга категория за настоящата година (swing).


§ 3. Класификацията на текстилните изделия и облекла при издаването на експорт-лицензи и/или удостоверения за износ по реда на тази наредба се извършва съгласно Хармонизираната тарифа на САЩ и Митническата тарифа на Канада.


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 4. (Изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.) Тази наредба се издава на основание чл. 4 от ПМС № 233 от 2000 г. за външнотърговския режим на Република България (ДВ, бр. 93 от 2000 г.) и отменя Наредба № 2 от 1999 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за разпределение през 1999 г. на квотите за износ и реекспорт на текстилни изделия и облекла с български произход за Канада и САЩ, издадена от министъра на търговията и туризма (обн., ДВ, бр. 36 от 1999 г.; доп., бр. 89 от 1999 г.).


§ 5. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".


§ 6. Първото за 2000 г. разпределение на квотите ще се извърши 3 работни дни след обнародването на наредбата.


Приложение № 1 към чл. 2, т. 1


(Изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 4 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. – ДВ, бр. 1 от 2003 г., в сила от 01.01.2003 г., изм. – ДВ, бр. 4 от 2004 г., в сила от 01.01.2004 г.)


Ограничителни нива за износ на текстилни изделия и облекла за Канада през 2004 г. (Загл. изм. – ДВ, бр. 4 от 2004 г., в сила от 01.01.2004 г.)



Кратко Категория по Код по Митническата Описание на Мярка Ограни-
описа- класификацията тарифа на Канада категорията   чителни
ние на Канада       нива
1 2 3 4 5 6
Палта, 1a 6101100011 6201929021 . Балтони, наметала с качул- бр. 636 028
якета   6101100019 6201929029 ки, къси наметки, пелерини,    
    6101100091 6201929041 различни от облеклото за    
    6101100099 6201929049 дъжд - МЮЖДд, тъкани и    
    6101200011 6201930021 трикотажни;    
    6101200019 6201930029      
    6101200091 6201930041 . Анораци (включително    
    6101200099 6201930049 якета за ски), якета за голф    
    6101300011 6201991021 и блузони - МЮЖДд,    
    6101300019 6201991029 трикотажни;    
    6101300091 6201991041      
    6101300099 6201991049 . Анораци (включително    
    6101901011 6201992021 якета за ски), якета за голф    
    6101901019 6201992029 и блузони, различни от под-    
    6101901091 6201992041 платените и предназначени-    
    6101901099 6201992049 те да предпазват от студа -    
    6101902011 6201993021 МЮЖДд, тъкани.    
    6101902019 6201993029      
    6101902091 6201993041      
    6101902099 6201993049      
    6101909011 6201999021      
    6101909019 6201999029      
    6101909091 6201999041      
    6101909099 6201999049      
    6102100011 6202110011      
    6102100019 6202110019      
    6102100091 6202120011      
    6102100099 6202120019      
    6102200011 6202130011      
    6102200019 6202130019      
    6102200091 6202191011      
    6102200099 6202191019      
    6102300011 6202192011      
    6102300019 6202192019      
    6102300091 6202193011      
    6102300099 6202193019      
    6102901011 6202199011      
    6102901019 6202199019      
    6102901091 6202910021      
    6102901099 6202910029      
    6102902011 6202910041      
    6102902019 6202910049      
    6102902091 6202920021      
    6102902099 6202920029      
    6102909011 6202920041      
    6102909019 6202920049      
    6102909091 6202930021      
    6102909099 6202930029      
      6202930041      
    6201110011 6202930049      
    6201110019 6202991021      
    6201120011 6202991029      
    6201120019 6202991041      
    6201130011 6202991049      
    6201130019 6202992021      
    6201191011 6202992029      
    6201191019 6202992041      
    6201192011 6202992049      
    6201192019 6202993021      
    6201193011 6202993029      
    6201193019 6202993041      
    6201199011 6202993049      
    6201199019 6202999021      
    6201910021 6202999029      
    6201910029 6202999041      
    6201910041 6202999049      
    6201910049        
Зимно 2 6201910011 6203492419 . Анораци (включително яке- бр. 93 286
горно   6201910019 6203492911 та за ски), якета за голф, блу-    
облекло   6201910031 6203492919 зони и подобни артикули,    
    6201910039 6204610031 подплатени и предназначени    
    6201921000 6204610039 да предпазят носещия ги от    
    6201929011 6204620031 студ - МЮЖДд, тъкани;    
    6201929019 6204620039      
    6201929031 6204630031 . Панталони с презрамки и    
    6201929039 6204630039 гръдни платки (напр. комби-    
    6201930011 6204692111 незони за ски), подплатени    
    6201930019 6204692211 и предназначени да предпа-    
    6201930031 6204692311 зят носещия ги от студ -    
    6201930039 6204692411 МЮЖДд, тъкани;    
    6201991011 6204692911      
    6201991019 6204692119 . Костюми за ски - МЮЖДд,    
    6201991031 6204692219 тъкани;    
    6201991039 6204692319      
    6201992011 6204692419 . Костюми за сняг и подобни    
    6201992031 6204692919 артикули - МЮЖДд,    
    6201992039 6211200011 тъкани.    
    6201993011 6211200021      
    6201993019 6211200031      
    6201993031 6211200041      
    6201993039 6211200051      
    6201999011 6211200061      
    6201999019 6211200012      
    6201999031 6211200019      
    6201999039 6211200022      
    6202910011 6211200029      
    6202910031 6211200032      
    6202920011 6211200039      
    6202920031 6211200042      
    6202930031 6211200049      
    6202991031 6211200052      
    6202991039 6211200059      
    6202992031 6211200062      
    6202992039 6211200069      
    6202910019 6211200091      
    6202910039 6211200092      
    6202920019 6211200099      
    6202920039 6211310051      
    6202930011 6211310059      
    6202930019 6211320051      
    6202930039 6211320059      
    6202991011 6211330051      
    6202991019 6211330059      
    6202992011 6211391051      
    6202992019 6211391059      
    6202993011 6211392051      
    6202993019 6211392059      
    6202999011 6211393051      
    6202999019 6211393059      
    6202993031 6211399051      
    6202993039 6211399059      
    6202999031 6211410051      
    6202999039 6211410059      
    6203410031 6211420051      
    6203410039 6211420059      
    6203420031 6211430051      
    6203420039 6211430059      
    6203430031 6211491051      
    6203430039 6211491059      
    6203492111 6211492051      
    6203492119 6211492059      
    6203492211 6211493051      
    6203492219 6211493059      
    6203492311 6211499051      
    6203492319 6211499059      
    6203492411        
Мъжко 6103110010 6203120010 . Костюми - МЮ, тъкани бр. 128 844
всекидневно   6103120010 6203190011 и трикотажни;    
и официално   6103190011 6203190021 . Жакети и блейзери -    
облекло   6103190021 6203190031 МЮ, тъкани и    
    6103190031 6203190041 трикотажни.    
    6103190041 6203190051      
    6103190091 6203190091      
    6103310010 6203310010      
    6103320010 6203320010      
    6103330010 6203330010      
    6103390011 6203390011      
    6103390021 6203390021      
    6103390031 6203390031      
    6103390091 6203390041      
      6203390091      
    6203110010        
Дамско 4 6104310010 6204320090 . Жакети и блейзери - ЖДд, бр. 916 697
всекидневно   6104310090 6204330010 тъкани и трикотажни;    
и официално   6104320010 6204330090      
облекло   6104320090 6204390011 . Рокли - ЖДд, тъкани    
    6104330010 6204390019 и трикотажни;    
    6104330090 6204390021      
    6104390011 6204390029 . Поли и поли-панталони -    
    6104390019 6204390031 ЖДд, тъкани и трикотажни.    
    6104390021 6204390039      
    6104390029 6204390041      
    6104390031 6204390049      
    6104390039 6204390091      
    6104390091 6204390099      
    6104390099 6204410010      
    6104410010 6204410090      
    6104410090 6204420010      
    6104420010 6204420090      
    6104420090 6204430010      
    6104430010 6204430090      
    6104430090 6204440010      
    6104440010 6204440090      
    6104440090 6204490011      
    6104490011 6204490019      
    6104490019 6204490021      
    6104490021 6204490029      
    6104490029 6204490031      
    6104490091 6204490039      
    6104490099 6204490091      
    6104510010 6204490099      
    6104510090 6204510010      
    6104520010 6204510090      
    6104520090 6204520010      
    6104530010 6204520090      
    6104530090 6204530010      
    6104590011 6204530090      
    6104590019 6204590011      
    6104590021 6204590019      
    6104590029 6204590021      
    6104590031 6204590029      
    6104590039 6204590031      
    6104590091 6204590039      
    6104590099 6204590041      
      6204590049      
    6204310010 6204590091      
    6204310090 6204590099      
    6204320010        
Пуловери 11 6110110010 6110900021 Фланели, пуловери, бр. 284 623
    6110120010 6110900022 жилетки, елечета и    
    6110190010 6110900029 подобни артикули -    
    6110110020 6110900041 МЮЖДд, трикотажни.    
    6110120020 6110900042      
    6110190020 6110900049      
    6110110090 6110900091      
    6110120090 6110900092      
    6110190090 6110900099      
    6110200091        
    6110200092        
    6110200099        
    6110300091        
    6110300092        
    6110300099        
Камгарни 31a 5112111010 5407910012 . Тъкани от камгарна кг 368 049
вълнени   5112111020 5407910022 вълна или фини живо-    
тъкани   5112119010 5407910032 тински косми; други тъ-    
    5112301000 5407910042 кани, смесени предимно    
    5112302000 5407910052 или само с камгарна    
    5112309100 5407910062 вълна или фини    
    5112309200 5407920012 животински косми;    
    5112901000 5407920022 тъкани със сплитка    
    5112909100 5407920032 "гаце" от камгарна вълна;    
    5112909200 5407930012 подобни тъкани, импрег-    
    5112119020 5407930022 нирани, промазани,    
    5112191000 5407930032 покрити или ламинирани.    
    5112199110 5407940012      
    5112199120 5407940022      
    5112199210 5407940032      
    5112199220 5408310019      
    5112201000 5408310039      
    5112209100 5408320019      
    5112209200 5408330019      
      5408340019      
    5212112090        
    5212122090 5515130020      
    5212132090 5515220020      
    5212142090 5515920020      
    5212152090 5516310020      
    5212212090 5516320020      
    5212222090 5516330020      
    5212232090 5516340020      
    5212242090        
    5212252090 5803901110      
      5803901910      
    5309210021        
    5309210029 5903100021      
    5309290020 5903200021      
    5310109020 5903900021      
    5310909020        
    5311000012        
    5311000022        


Приложение № 2 към чл. 2, т. 2


(Изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 4 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. – ДВ, бр. 1 от 2003 г., в сила от 01.01.2003 г., изм. – ДВ, бр. 4 от 2004 г., в сила от 01.01.2004 г.)


Специфични лимити за износ на текстилни изделия и облекла за САЩ през 2004 г. (Загл. изм. – ДВ, бр. 4 от 2004 г., в сила от 01.01.2004 г.)



Категория по Тарифен номер по Кратко Мярка Специфичен
класификацията Митническата тарифа описание   лимит
на САЩ на САЩ     за 2004 г.
1 2 3 4 5
410/624 5407911000 5515131010 Тъкани с тегловно m2 4 627 283
  5407921010 5515131020 съдържание на вълна    
  5407921020 5515221000 над 15 %    
  5407931000 5515921010      
  5407941000 5515921020      
  5408311000 5516311000      
  5408321000 5516321000      
  5408331000 5516331000      
  5408341000 5516341000      
в това число 5007106030 5212211010 Вълнени тъкани, m2 931 399
410 5007906030 5212211020 съдържащи тегловно    
  5111113000 5212221010 36 % или повече вълна    
  5111117030 5212221020      
  5111117060 5212231010      
  5111192000 5212231020      
  5111196020 5212241010      
  5111196040 5212241020      
  5111196060 5212251010      
  5111196080 5212251020      
  5111209000 5309212000      
  5111309000 5309292000      
  5111903000 5311002000      
  5111909000 5407910510      
  5112113030 5407910520      
  5112113060 5407920510      
  5112116030 5407920520      
  5112116060 5407930510      
  5112196010 5407930520      
  5112196020 5407940510      
  5112196030 5407940520      
  5112196040 5408310510      
  5112196050 5408310520      
  5112196060 5408320510      
  5112199510 5408320520      
  5112199520 5408330510      
  5112199530 5408330520      
  5112199540 5408340510      
  5112199550 5408340520      
  5112199560 5515130510      
  5112203000 5515130520      
  5112303000 5515220510      
  5112903000 5515220520      
  5112909010 5515920510      
  5112909090 5515920520      
  5212111010 5516310510      
  5212111020 5516310520      
  5212121010 5516320510      
  5212121020 5516320520      
  5212131010 5516330510      
  5212131020 5516330520      
  5212141010 5516340510      
  5212141020 5516340520      
  5212151010 6301200020      
  5212151020        
433 6103210020 6203230015 Вълнени сака за бр. 188 328
  6103230007 6203315020 мъже и момчета    
  6103310000 6203319020      
  6103331000 6203331040      
  6103398020 6203331060      
  6203213015 6203391020      
  6203219015 6203399020      
435 6102100000 6202934021 Вълнени палта и сака бр. 339 048
  6102301000 6202999021 за жени и момичета    
  6102909010 6204210010      
  6104210010 6204230005      
  6104230010 6204294012      
  6104292012 6204311010      
  6104310000 6204311020      
  6104331000 6204312010      
  6104392020 6204312020      
  6117909045 6204334010      
  6202110010 6204334020      
  6202110020 6204392010      
  6202133010 6204392020      
  6202133020 6204398020      
  6202199020 6211205400      
  6202912011 6211410020      
  6202912021 6211410055      
  6202934011 6217909030      
442 6104210030 6104510000 Вълнени дамски поли бр. 219 708
  6104230014 6104531000      
  6104292024 6104591005      
  6104598020 6204532010      
  6204210030 6204532020      
  6204230010 6204592010      
  6204294024 6204592020      
  6204510010 6204594020      
  6204510020        
444 6104110000 6204110000 Вълнени дамски бр. 85 691
  6104131000 6204131000 костюми със съдър-    
  6104191000 6204191000 жание на вълна    
  6104198050 6204198050 над 23 %    
448 6104210040 6204611020 Вълнени панталони, бр. 388 044
  6104230016 6204619010 три четвърти панта-    
  6104292036 6204619020 лони и шорти за же-    
  6104610010 6204619030 ни и момичета    
  6104610020 6204632510      
  6104631510 6204632520      
  6104631520 6204692010      
  6104692005 6204692020      
  6104698024 6204692030      
  6117909065 6204696020      
  6204210040 6204699020      
  6204230015 6211206400      
  6204294036 6211410010      
  6204611010 6217909055      


Приложение № 3 към чл. 3, ал. 3, т. 1


(Изм. - ДВ, бр. 14 от 2001 г.)



Входящ №............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
 
ЗАЯВЛЕНИЕ
за възлагане на дял от квота за износ и реекспорт на текстилни изделия
и облекла с български произход за Канада и САЩ
 
  фирма  
ЗАЯВИТЕЛ    
  седалище и адрес  
  на управление  
     
  БУЛСТАТ  
     
  данъчен номер  
  телефон  
  представител  
ТЕКСТИЛНО категория  
ИЗДЕЛИЕ    
  описание  
  тарифна позиция  
  (по Митническата  
  тарифа на Канада или  
  Хармонизираната  
  тарифа на САЩ)  



СТРАНА, ЗА КОЯТО Е  
ПРЕДНАЗНАЧЕН ИЗНОСЪТ  
  фирма, седалище,  
ВНОСИТЕЛ адрес на  
  управление  
  количество в кг,  
  кв. м или бр.  
УСЛОВИЯ НА срок на доставка  
СДЕЛКАТА    
  цена за единица  
  изделие (EXW)  
  и валута  
  форма на плащане  
  фирма  
     
ПРОИЗВО- седалище и адрес  
ДИТЕЛ на управление  
  представител  
ЗАБЕЛЕЖКА    
 
 
 
............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
(подпис и печат на заявителя) (подпис и печат на производителя)


Приложение № 4 към чл. 14, т. 1



STATEMENT
 
1. EXPORTER (Name, full address, country)
 
 
  ORIGINAL 2. No
     
     
     
  3. RESTRAINT YEAR 4. ITEM No
     
     
     
5. CONSIGNEE (importer's name and address) EXPORT LICENCE
  (TEXTILE PRODUCTS)
   
   
   
   
  6. COUNTRY OF ORIGIN
   
   
   
   
  7. COUNTRY OF DESTINATION
   
   



8. PLACE AND DATE OF SHIPMENT 9. SUPPLEMENTARY
  DETAILS
   
   
MEANS OF TRANSPORT  
   
   
   
10. MARKS AND NUMBERS 11. QUANTITY 12. VALUE FOB
     
     
     
     
COMPOSITION:    
     
     
 
CERTIFICATION OF THE COMPETENT AUTHORITY: I, THE UNDERSIGNED, CERTIFY THAT
THE GOODS DESCRIBED ABOVE HAVE BEEN CHARGED AGAINST THE RESTRAINT LEVEL
ESTABLISHED FOR THE YEAR SHOWN IN BOX No 3 IN RESPECT OF THE ITEM NUMBER
SHOWN IN BOX No 4 BY THE PROVISIONS REGULATING TRADE IN TEXTILE PRODUCTS
WITH CANADA
 
 
COMPETENT AUTHORITY (name, full address, country) At
   
   
   
  on
   


Промени настройката на бисквитките