Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 74 от 21.IX

РЕШЕНИЕ № Р-13 НА КОМИТЕТА ПО ТРУДА И РАБОТНАТА ЗАПЛАТА И ЦЕНТРАЛНИЯ СЪВЕТ НА ПРОФСЪЮЗИТЕ

 

РЕШЕНИЕ № Р-13 НА КОМИТЕТА ПО ТРУДА И РАБОТНАТА ЗАПЛАТА И ЦЕНТРАЛНИЯ СЪВЕТ НА ПРОФСЪЮЗИТЕ

Обн. ДВ. бр.74 от 21 Септември 1965г.

В съгласие с т. 5 на 84-то разпореждане на Министерския съвет от 27 април 1965 г. за определяне заплатите на ръководните стопански и инженерно-технически кадри в държавните стопански обединения на лицата, заемащи длъжности за висше образование от I и II степен в държавните стопански обединения, да се разрешава допълнителен отпуск по чл. 55, ал. 2, буква "д" от Кодекса на труда, както следва:

1. Маркшайдери - до 12 работни дни (т. 17 на раздел II от списъка по чл. 55, ал. 2, "д" от Кодекса на труда).

2. Технолог, технолог-нормировчик, счетоводител, механик и ел. механик - до 6 работни дни (т. 8 и 20 от раздел I Б и т. 17 от раздел II на списъка).

3. Конструктор, плановик, нормировчик, стоковед и икономист по труда, ако завеждат сектор по щат или са определени за такива с писмена заповед от ръководителя на обединението - до 6 работни дни (т. 19 от раздел Б от списъка).

4. Останалите длъжности по временната щатна таблица за длъжностните наименования и заплати на ръководните кадри и специалистите в държавните стопански обединения ползуват допълнителен платен годишен отпуск дотолкова, доколкото са предвидени в Списъка на категориите работници и служители по чл. 55, ал. 2, буква "д" от Кодекса на труда.

Промени настройката на бисквитките