Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 3 от 12.I

ЗАПОВЕД № РД-14-95 ОТ 22.12.1993 Г. ОТНОСНО ОБРАЗУВАНЕ НА "АКАДЕМИКА - СТУДЕНТСКИ ОТДИХ, СПОРТ И ТУРИЗЪМ"

 

ЗАПОВЕД № РД-14-95 ОТ 22.12.1993 Г. ОТНОСНО ОБРАЗУВАНЕ НА "АКАДЕМИКА - СТУДЕНТСКИ ОТДИХ, СПОРТ И ТУРИЗЪМ"

Издадена от министъра на образованието и науката

Обн. ДВ. бр.3 от 12 Януари 1993г.

На основание чл. 3 от ПМС № 238 от 1991 г. за определяне основните функции и задачи на Министерството на образованието и науката (ДВ, бр. 107 от 1991 г.) и Наредбата за икономически правила на висшите учебни заведения и полувисшите институти, приета с ПМС № 80 от 1990 г. (ДВ, бр. 63 от 1990 г.), нареждам:

1. Считано от 1.XII.1992 г. преобразувам Бюджетното звено към Министерството на образованието и науката в звено на централно подчинение - юридическо лице на бюджетна издръжка към Министерството на образованието и науката, с наименование "Академика - студентски отдих, спорт и туризъм" и със седалище София.

2. Определям предмет на дейност: стопанисване, експлоатация и възпроизводство на студентски спортни обекти, съоръжения и спортни лагери; осигуряване на условия за почивка на студентите; вътрешна и международна студентска туристическа дейност; предоставяне на специализирана спортна база за провеждане на учебно-спортен и тренировъчен процес със студентите от ВУЗ и спортните клубове "Академик" от страната; организиране на вътрешни и международни спортни, конгресни и конферентни прояви; реклама и помощна стопанска дейност.

3. Всички активи и пасиви на Бюджетното звено към Министерството на образованието и науката преминават към "Академика - студентски отдих, спорт и туризъм".

4. Определям численост на персонала - 430 щатни бройки.

5. Задължавам директора на "Академика - студентски отдих, спорт и туризъм" в срок до един месец да внесе за одобряване в Министерството на образованието и науката правилник за организацията и дейността.

Промени настройката на бисквитките