Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 39 от 7.IV

РЕШЕНИЕ № 126 ОТ 30 МАРТ 1998 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ОБЩИНИ СТАМБОЛИЙСКИ, ПЕРУЩИЦА И КРИЧИМ И ЗА АДМИНИСТРАТИВНО-ТЕРИТОРИАЛНИ ПРОМЕНИ НА ГРАНИЦИТЕ НА ОБЩИНА РОДОПИ, ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ

 

РЕШЕНИЕ № 126 ОТ 30 МАРТ 1998 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ОБЩИНИ СТАМБОЛИЙСКИ, ПЕРУЩИЦА И КРИЧИМ И ЗА АДМИНИСТРАТИВНО-ТЕРИТОРИАЛНИ ПРОМЕНИ НА ГРАНИЦИТЕ НА ОБЩИНА РОДОПИ, ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ

Обн. ДВ. бр.39 от 7 Април 1998г.

На основание чл. 9, ал. 1, т. 7 и ал. 3 от Закона за административно-териториалното устройство на Република България


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Отделя от община Родопи, Пловдивска област, населените места Йоаким Груево, Кричим, Куртово Конаре, Стамболийски, Ново село, Перущица и Триводици.

2. Създава община Кричим, Пловдивска област, с административен център Кричим, включваща населеното място Кричим.

3. Създава община Перущица, Пловдивска област, с административен център Перущица, включваща населеното място Перущица.

4. Създава община Стамболийски, Пловдивска област, с административен център гр. Стамболийски, включваща населените места Стамболийски, Йоаким Груево, Куртово Конаре, Ново село и Триводици.

5. Предлага на президента на Република България на основание чл. 98, т. 5 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 9, ал, 1, т. 7 от Закона за административно-териториалното устройство на Република България да издаде указ за утвърждаване на границите и административните центрове на общините Стамболийски, Перущица и Кричим и промяната на границите на община Родопи, Пловдивска област.

6. Решението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник", което да се извърши едновременно с обнародването на указа на президента на Република България.

Промени настройката на бисквитките