Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 98 от 16.XI

РЕШЕНИЕ № 738 ОТ 9 НОЕМВРИ 2001 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА КАНДИДАТ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНЦЕСИЯ ВЪРХУ ТЕРИТОРИЯ - ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЧАСТ ОТ НАЦИОНАЛЕН ПАРК "ПИРИН", С ПЛОЩ 99,55 ХА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА "СКИ-ЗОНА С ЦЕНТЪР БАН

 

РЕШЕНИЕ № 738 ОТ 9 НОЕМВРИ 2001 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА КАНДИДАТ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНЦЕСИЯ ВЪРХУ ТЕРИТОРИЯ - ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЧАСТ ОТ НАЦИОНАЛЕН ПАРК "ПИРИН", С ПЛОЩ 99,55 ХА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА "СКИ-ЗОНА С ЦЕНТЪР БАНСКО", ОБЩИНА БАНСКО, ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД

Обн. ДВ. бр.98 от 16 Ноември 2001г.

На основание чл. 18, ал. 2 от Закона за концесиите във връзка с чл. 30 от Правилника за прилагане на Закона за концесиите, приет с Постановление № 240 на Министерския съвет от 1995 г. (обн., ДВ, бр. 111 от 1995 г.; изм. и доп., бр. 15 от 1997 г., бр. 39 от 1998 г. и бр. 48 от 2000 г.), и Решение № 514 на Министерския съвет от 2001 г. за предоставяне на концесия върху територия - изключителна държавна собственост, част от Национален парк "Пирин", с площ 99,55 ха за изграждане на "Ски-зона с център Банско", община Банско, област Благоевград (ДВ, бр. 61 от 2001 г.),


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Определя за концесионер чрез проведен конкурс "Юлен" - АД, Банско, което придобива особено право на ползване върху територия - изключителна държавна собственост, част от Национален парк "Пирин", с площ 99,55 ха за изграждане на "Ски-зона с център Банско", община Банско, област Благоевград, съгласно Решение № 514 на Министерския съвет от 2001 г.

2. Одобрява постигнатите при провеждането на конкурса условия, както следва:

2.1. Еднократно концесионно възнаграждение за предоставяне на концесията в размер 10 000 лв., платимо от концесионера до един месец от подписването на концесионния договор.

2.2. Годишно концесионно възнаграждение, изчислено въз основа на методика, представляваща неразделна част от концесионния договор. Размерът на концесионното възнаграждение се определя като процент от базата за изчисление на концесионното възнаграждение чрез скала на R-фактор, като процентният размер на концесионното възнаграждение не може да бъде по-нисък от 2 на сто.

2.3. Минималният годишен размер на концесионното възнаграждение не може да бъде по-нисък от сумата, определена на базата на 10 на сто от техническия капацитет на инсталираните ски-съоръжения. Годишното концесионно възнаграждение съгласно т. 12.2 от Решение № 514 на Министерския съвет от 2001 г. не може да бъде по-ниско и от 1 на сто от общите приходи от дейността на концесионера, осъществявана на територията на ски-зоната.

3. Концесионерът се задължава да направи инвестиции в размер не по-малък от 37 305 480 лв. за периода на концесията за изграждане на новите трасета и съоръжения за ски-спорт заедно с необходимите мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, както и за общественообслужващи и технологични сгради за осъществяване предмета на концесията съгласно т. 4.2 и 8.2.4 от Решение № 514 на Министерския съвет от 2001 г.

4. Концесионерът се задължава да открие банкова гаранция в полза на концедента за гарантиране на инвестиционните намерения на концесионера в размер 10 на сто от планираните инвестиции за обезпечаване на задължението по т. 3 при условия съгласно концесионния договор.

5. Концесионерът се задължава да представя парични гаранции в размер 25 на сто от минималното годишно концесионно възнаграждение за гарантиране изпълнението на задължението за заплащане на концесионното възнаграждение.

6. На основание чл. 74, ал. 1, т. 5 от Закона за защитените територии концесионерът се задължава да заплаща на Националния фонд за опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите 5 на сто от концесионното възнаграждение по ред, определен в концесионния договор.

7. Упълномощава министъра на околната среда и водите да сключи концесионния договор с "Юлен" - АД, в едномесечен срок от обнародването на решението в "Държавен вестник" при условията на това решение, Решение № 514 на Министерския съвет от 2001 г. и конкурсното предложение на "Юлен" АД - Банско.

8. Освобождава внесения депозит за участие в конкурса на кандидата, класиран на второ място. Внесеният от "Юлен" - АД, паричен депозит за участие в конкурса се задържа и се прихваща от концесионното възнаграждение по ред, определен в концесионния договор.

9. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд относно неговата законосъобразност в 7-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник".

10. При отказ на "Юлен" - АД, да сключи концесионния договор да бъде проведен нов конкурс за избор на концесионер.

Промени настройката на бисквитките