Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 16 от 26.II

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 70 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 1984 Г. ЗА ПО-НАТАТЪШНО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ И ПОВИШАВАНЕ ЕФЕКТИВНОСТТА НА ДЕЙНОСТТА ПО ОПАЗВАНЕ НА ПРИРОДНАТА СРЕДА

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 70 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 1984 Г. ЗА ПО-НАТАТЪШНО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ И ПОВИШАВАНЕ ЕФЕКТИВНОСТТА НА ДЕЙНОСТТА ПО ОПАЗВАНЕ НА ПРИРОДНАТА СРЕДА

Обн. ДВ. бр.16 от 26 Февруари 1985г., изм. ДВ. бр.2 от 6 Януари 1989г., изм. ДВ. бр.27 от 5 Април 1991г.

Загубило значение.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

П О С Т А Н О В И:


По-нататъшно прилагане на икономическия подход в опазването на природната среда

Чл. 1. (1) Държавният комитет за планиране, Министерството на финансите и Комитетът за опазване на природната среда съвместно разработват предложението за контролни числа по отрасли и териториални единици за съставяне на проекта за раздел "Опазване на природната среда" от единния план за социално-икономическото развитие на страната.

(2) Комитетът за опазване на природната среда съвместно с отрасловите министерства, други ведомства и изпълнителните комитети на окръжните народни съвети разработва раздел "Опазване на природната среда" за проекта на единния план за социално-икономическото развитие на страната.

(3) Министерствата, другите ведомства и изпълнителните комитети на окръжните народни съвети разпределят по стопански организации плановите задачи от раздел "Опазване на природната среда" на единния план за социално-икономическото развитие на страната съгласувано с Комитета за опазване на природната среда.

(4) Предприятията и другите стопански организации с насрещните планове да осигуряват изпълнението на задачите по държавния план и на други мероприятия за опазване и подобряване на природната среда, както и рационалното използване на природните ресурси чрез разкриване на допълнителни резерви за постигане на по-висока еколого-икономическа ефективност в народното стопанство.

(5) Обектите за опазване на природната среда, определени за изграждане с единния план за социално-икономическо развитие на страната, се включват в плановете на строително-монтажните и други изпълнителни организации като задължителни планови задачи.

(6) Налагащите се изменения в годишните планови задачи по опазване на природната среда се извършват по установения ред съгласувано с Комитета за опазване на природната среда.

(7) (Отм. - ДВ, бр. 2 от 1989 г.)


Чл. 2 - 9. (Отм. - ДВ, бр. 27 от 1991 г.)


Ускоряване изграждането на обектите за опазване на природната среда

Чл. 10. За всички проекти за изграждане на нови и реконструкция и модернизация на съществуващи обекти проектантските организации да разработват част "Опазване на природната среда" в съответствие с изискванията за опазване на природната среда.


Чл. 11. (Отм. - ДВ, бр. 27 от 1991 г.)


Чл. 12. (Отм. - ДВ, бр. 27 от 1991 г.)


Чл. 13. Разрешава да се въвеждат в пробна експлоатация пречиствателните станции за отпадъчни води с биологично стъпало с акт образец № 15, като фондовете се отчитат за въведени в действие. Окончателното им приемане с акт образец № 16 се извършва след постигане на проектните показатели за качество на пречистените води при нормални експлоатационни условия, но не по-късно от 5 месеца след въвеждането им в пробна експлоатация.


Чл. 14. Определя гаранционните срокове за пречиствателните станции и съоръжения - самостоятелни обекти, от 1 до 3 години. Конкретният срок се установява по реда на Правилника за капитално строителство. Пречиствателните съоръжения в промишлеността да имат еднакви гаранционни срокове с технологичното оборудване, което обслужват.


Чл. 15 - 17. (Отм. - ДВ, бр. 27 от 1991 г.)


Заключителни разпоредби

Параграф единствен. Контролът по изпълнението на това постановление се възлага на председателя на Комитета за опазване на природната среда.


Промени настройката на бисквитките