Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 27 от 5.IV

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 14 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 27 МАРТ 1985 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ ЗАДАЧИ И НА НАСРЕЩНИТЕ ПЛАНОВЕ НА ТРУДОВИТЕ КОЛЕКТИВИ ЗА 1985 Г.

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 14 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 27 МАРТ 1985 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ ЗАДАЧИ И НА НАСРЕЩНИТЕ ПЛАНОВЕ НА ТРУДОВИТЕ КОЛЕКТИВИ ЗА 1985 Г.

Обн. ДВ. бр.27 от 5 Април 1985г.

Загубило значение. Изтекъл срок на действие.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Чл. 10. За компенсиране намаляването на приходите и увеличаване на разходите, свързани с производството и реализацията на продукцията през 1985 г., ал. 1 на чл. 11 от Постановление № 65 на Министерския съвет от 1984 г. (ДВ, бр. 103 от 1984 г.) да се прилага и за наличностите по фонд "Стопански риск" към 1 януари 1985 г.


Чл. 11. (1) Министерствата и стопанските организации да стимулират усвояването на производството на вносни резервни части, стоки и други ресурси, с което се ограничава и спира вносът им. Печалбата, образувана от надбавките към цените на едро при реализацията на новоусвояваните резервни части, да се изключва от общия доход при определяне на максимално възможния фонд "Работна заплата" съгласно чл. 182 от Правилника за икономическия механизъм. За допълнително увеличаване на максимално възможния фонд "Работна заплата" може да се използва част от тази печалба след облагането й, размерът и начинът за разпределяне на която се определят от Държавния комитет за планиране и Министерството на финансите. Останалата част от печалбата се разпределя за други фондове по общия ред.

(2) При недостиг на резервни части, необходими за нормално поддържане и ремонт на машините и съоръженията, министерствата и стопанските организации да осигуряват техния внос за сметка на икономии по други валутни разходи в рамките на утвърденото им валутно салдо.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Заключителни разпоредби

§ 1. Министърът на транспорта и министърът на финансите да определят тарифни коефициенти по категории и групи пътища и реда за изчисляване на тарифните коефициенти на пътищата във връзка с тарифирането на превозите по автомобилния транспорт, които да влязат в сила от 1 януари 1986 г. От същата дата преустановява действието на Постановление № 308 на Министерския съвет от 1952 г. и одобрения с него Правилник за изчисляване на тарифните коефициенти на пътищата във връзка с автотранспорта (Изв., бр. 36 от 1952 г.).

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Промени настройката на бисквитките