Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 23 от 19.III

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 40 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 11 МАРТ 1992 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ ТРАНСПОРТНОТО ОБСЛУЖВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО С ВЪТРЕШНОГРАДСКИ И НЯКОИ МЕЖДУСЕЛИЩНИ ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 40 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 11 МАРТ 1992 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ ТРАНСПОРТНОТО ОБСЛУЖВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО С ВЪТРЕШНОГРАДСКИ И НЯКОИ МЕЖДУСЕЛИЩНИ ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ

Обн. ДВ. бр.23 от 19 Март 1992г.

Загубило значение.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) С държавния бюджет на страната за 1992 г. да се определят субсидии за вътрешноградските пътнически превози, извършвани с автобусен, тролейбусен и трамваен транспорт.

(2) За междуселищните пътнически превози в слабо населените планински и гранични райони могат да се определят субсидии по списък, одобрен от Министерството на транспорта съгласувано с Министерството за териториално развитие, жилищна политика и строителство и с Министерството на финансите.

(3) Управлението на средствата за субсидиите по ал. 1 и 2 се осъществява от министъра на транспорта - за държавните автомобилни търговски дружества и фирми към Министерството на транспорта, и от кметовете на общините - за общинските автомобилни търговски дружества и фирми, по ред, установен от Министерството на транспорта съгласувано с Министерството на финансите.


Чл. 2. (1) Общините съобразно възможностите си през 1992 г. могат да предоставят средства от бюджетите си на транспортните търговски дружества и фирми, извършващи междуселищни пътнически превози в слабо населените планински и гранични райони.

(2) Препоръчва на общините, които се обслужват от едно автомобилно търговско дружество или фирма, да интегрират усилията си по реда на ал. 1 за решаване на проблемите по транспортното обслужване на населението на своята територия.


Чл. 3 (1) Общините, търговските дружества и фирмите, извършващи вътрешноградски превози на своите територии и междуселищни превози в слабо населените планински и гранични райони, до 31 март 1992 г. да сключат договори за организацията, изискванията и качеството на превозите, както и за създаването на условия за равнопоставеност и лоялна конкуренция между превозвачите и участващите в тези превози.

(2) С договорите по ал. 1 да се определят цените на билетите и картите за вътрешноградските превози и на километър-пробег за междуселищните превози в слабо населените планински и гранични райони, както и санкциите при неизпълнение на договорите.


Чл. 4. Министърът на транспорта на основание чл. 6 от Закона за собствеността до 1 октомври 1992 г. да внесе в Министерския съвет предложение за необходимата промяна във вида на собственост на автомобилни търговски дружества и фирми с държавно имущество, извършващи вътрешноградски превози.


Заключителни разпоредби

Параграф единствен. Алинея 1 на чл. 9а от Правилника за социално подпомагане, приет с Постановление № 46 на Министерския съвет от 1991 г.(обн., ДВ, бр. 26 от 1991 г.; изм. и доп., бр. 68 и 105 от 1991 г. и бр. 6 от 1992 г.), се изменя така:

"Чл. 9а. (1) Пенсионерите, навършили 60-годишна възраст за мъжете и 55-годишна възраст за жените, с доход на член от семейството до 75 на сто от минималната работна заплата, установена за страната, които постоянно живеят в бившите окръжни центрове и в градовете с население над 50 хил. жители, имат право на месечна помощ под формата на поименна абонаментна карта за пенсионери за цялата градска мрежа."


Промени настройката на бисквитките