Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 33 от 19.IV

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 81 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 11 АПРИЛ 1996 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРИДОБИВАНЕ ПРИ ОБЛЕКЧЕНИ УСЛОВИЯ НА ДЯЛОВЕ И АКЦИИ - СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ, И ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОЛУЧАВАНЕ НА АКЦИ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 81 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 11 АПРИЛ 1996 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРИДОБИВАНЕ ПРИ ОБЛЕКЧЕНИ УСЛОВИЯ НА ДЯЛОВЕ И АКЦИИ - СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ, И ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОЛУЧАВАНЕ НА АКЦИИ И ДЯЛОВЕ - СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА

Обн. ДВ. бр.33 от 19 Април 1996г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В заглавието думите "и дялове" се заличават.


§ 2. В чл. 1 след израза "безвъзмездно получаване на" думите "дялове и" се заличават.


§ 3. Член 2 се изменя така:

"Чл. 2. Лицата по чл. 5, ал. 2 ЗППДОбП могат да придобият дялове и акции при облекчени условия и/или да придобият безвъзмездно акции само в едно предприятие."


§ 4. В ал. 1 на чл. 4 думите "и дялове" се заличават, а след абревиатурата "ЗППДОбП" се поставя точка и текстът до края се заличава.


§ 5. Създава се чл. 4а:

"Чл. 4а. Заявленията по чл. 3, ал. 1 и по чл. 4, ал. 1 се подават лично или чрез представител, упълномощен с изрично писмено пълномощно с нотариално заверен подпис."


§ 6. В чл. 5 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 1 се изменя и допълва, както следва:

а) в т. 3 думите "брутната работна заплата" се заменят с "брутното трудово възнаграждение";

б) точка 4 се изменя така:

"4. средното брутно трудово възнаграждение за предприятието за последните 24 месеца, коригирано по реда на чл. 22, ал. 4 ЗППДОбП, когато са подадени заявления от лица по чл. 5, ал. 2, т. 2 или 3;";

в) създават се т. 5, 6 и 7:

"5. полученото възнаграждение в предприятието от лицата по чл. 5, ал. 2, т. 4 за последните 24 месеца, коригирано по реда на чл. 22, ал. 4 ЗППДОбП;

6. размера на отстъпката, която лицата по чл. 5, ал. 2 ЗППДОбП имат право да ползват за закупуване на акции или общ дял при облекчени условия, съответно за безвъзмездно получаване на акции, в случаите по чл. 23б ЗППДОбП;

7. броя акции, които лицето може да придобие при облекчени условия или да получи безвъзмездно."

2. В ал. 2 думите "по трудови възнаграждения" се заменят с "по трудови правоотношения".

3. В ал. 4 думите "жалба по реда на Закона за административното производство" се заменят с "възражение до предприятието".

4. В ал. 5 думите "След изтичане на срока по ал. 1, ако не са подадени жалби, а в случай на обжалване - след решаване на жалбите," се заменят с "В двуседмичен срок след изтичане на срока по ал. 1".


§ 7. Член 6 се изменя така:

"Чл. 6. (1) Цената, по която лицата по чл. 5, ал. 2 ЗППДОбП придобиват при облекчени условия дялове или акции, се определя от органа по чл. 3 от закона въз основа на оценката, извършена в съответствие с Наредбата за оценка на обектите, подлежащи на приватизация (обн., ДВ, бр. 50 от 1992 г.; изм., бр. 9 и 30 от 1993 г., бр. 53, 63 и 96 от 1994 г.).

(2) При определяне броя на акциите, които лицата по чл. 5, ал. 2 ЗППДОбП могат да получат безвъзмездно, се взема предвид номиналната стойност на акциите.

(3) Когато акции от капитала на едно предприятие се предлагат за приватизация и по реда на глава осма от ЗППДОбП, размерът на отстъпката, която лицата по чл. 5, ал. 2 от закона могат да ползват за закупуване на акции при облекчени условия и за безвъзмездно получаване на акции, се определя пропорционално на акциите, предложени за приватизация по съответния начин."


§ 8. Член 9 се изменя така:

"Чл. 9. (1) Записването на акции от лицата по чл. 5, ал. 2 ЗППДОбП при безвъзмездно получаване на акции се извършва в съответното предприятие в едномесечен срок след обявяване на окончателната справка.

(2) В едномесечен срок след изтичане на срока по ал. 1 предприятието изпраща на Центъра за масова приватизация списък с трите имена и ЕГН на лицата, записали акции по ал. 1, и броя на записаните от всеки от тях акции, заверен от изпълнителния директор на дружеството."


§ 9. В заглавието на раздел III думите "и безвъзмездно получаване" се заличават.


§ 10. Член 12 се отменя.


§ 11. В § 2 от заключителните разпоредби след израза "относно безвъзмездното получаване на" думите "дялове и" се заличават.


Промени настройката на бисквитките