Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 4 от 12.I

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 131 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 31 МАРТ 1997 Г. ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ МИТНИ СБОРОВЕ ВНОСА НА СТОКИ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТА ЗА ОЗДРАВЯВАНЕ И ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИ ЖЕЛЕЗНИЦИ, ФИНАНСИРАН СЪС ЗАЕМИ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА БАНКА ЗА

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 131 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 31 МАРТ 1997 Г. ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ МИТНИ СБОРОВЕ ВНОСА НА СТОКИ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТА ЗА ОЗДРАВЯВАНЕ И ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИ ЖЕЛЕЗНИЦИ, ФИНАНСИРАН СЪС ЗАЕМИ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА БАНКА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ, ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ И ОТ АГЕНЦИИ ЗА ЕКСПОРТНО КРЕДИТИРАНЕ

Обн. ДВ. бр.28 от 4 Април 1997г., изм. ДВ. бр.4 от 12 Януари 2001г., отм. ДВ. бр.88 от 31 Октомври 2006г.

Отменено с § 1, т. 19 на Постановление № 284 от 23 октомври 2006 г. за отменяне на нормативни актове на Министерския съвет - ДВ, бр. 88 от 31 октомври 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Освобождава от митни сборове вноса на технологично оборудване, хардуер, системен софтуер, приложно програмно осигуряване и спомагателни средства за управляващи информационни системи, машини, резервни части, материали и компоненти за поддържане и ремонт на железопътната инфраструктура, подвижния железопътен състав и съоръжения за безопасност на железопътното движение, закупени чрез международни търгове за Национална компания "Български държавни железници" по Проекта за оздравяване и преструктуриране на Българските държавни железници, финансиран със заеми от Международната банка за възстановяване и развитие в размер 95 млн. щатски долара, от Европейската банка за възстановяване и развитие в размер 45 млн. щатски долара и от агенции за експортно кредитиране в размер 12 млн. щатски долара, гарантирани от Република България със споразумения и протокол, ратифицирани със закон от Народното събрание (ДВ, бр. 12 от 1996 г.).


Чл. 2. (1) Стоките по чл. 1 се освобождават от митни сборове след представяне в обмитяващото митническо учреждение на писмено потвърждение от Министерството на транспорта, че конкретната пратка се внася в изпълнение на Проекта за оздравяване и преструктуриране на Българските държавни железници.

(2) Стоките по чл. 1 могат да бъдат продавани или преотстъпвани преди изтичане на 2-годишен срок от датата на обмитяването само след заплащане на дължимите към тази дата митни сборове.


Заключителни разпоредби

§ 1. (Изм. - ДВ, бр. 4 от 2001 г.) Контролът по прилагането на постановлението се възлага на министъра на транспорта, на министъра на финансите и на началника на Агенция "Митници".


§ 2. Постановлението се прилага от 1 декември 1996 г.


Промени настройката на бисквитките