Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 4 от 12.I

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 135 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2 АПРИЛ 1997 Г. ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ МИТНИ СБОРОВЕ ВНОСА НА СТОКИ, ДОСТАВЕНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЯПОНИЯ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТА "РАЗВИТИЕ НА МЛЕЧНОКИСЕЛИТЕ ПРОДУКТИ" В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 135 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2 АПРИЛ 1997 Г. ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ МИТНИ СБОРОВЕ ВНОСА НА СТОКИ, ДОСТАВЕНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЯПОНИЯ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТА "РАЗВИТИЕ НА МЛЕЧНОКИСЕЛИТЕ ПРОДУКТИ" В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Обн. ДВ. бр.29 от 8 Април 1997г., изм. ДВ. бр.4 от 12 Януари 2001г., отм. ДВ. бр.88 от 31 Октомври 2006г.

Отменено с § 1, т. 7 на Постановление № 284 от 23 октомври 2006 г. за отменяне на нормативни актове на Министерския съвет - ДВ, бр. 88 от 31 октомври 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Освобождава от митни сборове вноса на стоките, безвъзмездно доставени от правителството на Япония чрез Японската агенция за международно сътрудничество (JICA) в изпълнение на техническото сътрудничество по проекта "Развитие на млечнокиселите продукти" в Република България, наричан по-нататък "проекта".


Чл. 2. (1) Митническите органи освобождават от митни сборове стоките по чл. 1 след представяне в митническото учреждение, обмитяващо конкретната пратка, на писмено потвърждение от Министерството на земеделието и хранителната промишленост съгласувано с Министерството на външноикономическото сътрудничество, че тя е в изпълнение на проекта.

(2) Стоките по чл. 1 се предоставят на дружествата и организациите - преки изпълнители на проекта, за целите на неговата реализация. Тези стоки не могат да бъдат продавани, а на трети лица, невключени в проекта - и отдавани под наем или заменяни, до изтичането на срока за осъществяване на техническото сътрудничество по проекта.

(3) След изтичането на срока по ал. 2 стоките по чл. 1 могат да бъдат продавани, заменяни или отдавани под наем след заплащане на дължимите митни сборове, определени към датата на сключване на договора за продажба, замяна или наем.


Заключителни разпоредби

Параграф единствен. (Изм. - ДВ, бр. 4 от 2001 г.) Контролът по прилагането на постановлението се възлага на министъра на финансите, на министъра на земеделието и хранителната промишленост, на министъра на външноикономическото сътрудничество и на директора на Агенция "Митници".


Промени настройката на бисквитките