Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 83 от 22.X

РЕШЕНИЕ ОТНОСНО ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРОВЕРКА НА ПОДПИСКА КЪМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ

 

РЕШЕНИЕ ОТНОСНО ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРОВЕРКА НА ПОДПИСКА КЪМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.83 от 22 Октомври 2010г.

Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 13, ал. 2 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление


РЕШИ:


1. Възлага на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) при Министерството на регионалното развитие и благоустройството проверка на данните от подписката на граждани, подкрепящи предложението за произвеждане на национален референдум с въпрос "Против ли сте членството на Турция в Европейския съюз".

2. Проверката по т. 1 обхваща записите от трите имена, ЕГН и постоянен адрес при наличието на подпис. Ако в хода на проверката се установят 200 000 коректни записа на подписи на граждани с избирателни права, Главна дирекция "ГРАО" прекратява проверката и уведомява председателя на Народното събрание за резултата.

3. Проверката по т. 1 се извършва по следния ред:

а) главният секретар на Народното събрание предава по опис приетата от Народното събрание подписка с данните на гражданите, подкрепящи предложението за произвеждане на национален референдум с въпрос "Против ли сте членството на Турция в Европейския съюз" на упълномощен за целта служител на Главна дирекция "ГРАО";

б) след проверка на данните от подписката се съставя протокол в два екземпляра - за Главна дирекция "ГРАО" и за Народното събрание, който съдържа информацията относно данните по чл. 12, ал. 4 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

4. След приключване на проверката председателят на Народното събрание уведомява водещата комисия и другите комисии, на които е разпределено предложението за произвеждане на референдум, за получените резултати, като им изпраща протокола по т. 3.

-------------------------

Решението е прието от 41-ото Народно събрание на 20 октомври 2010 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките