Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 75 от 24.IX

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 209 ОТ 16 СЕПТЕМВРИ 2010 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ТАРИФАТА ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ ОТ КОМИСИЯТА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА ПО ЗАКОНА ЗА ПОЩЕНСКИТЕ УСЛУГИ И ПО ЗАКОНА ЗА ЕЛЕКТРОННИЯ ДОКУМЕНТ И ЕЛЕКТРОННИЯ ПОДПИС, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 209 ОТ 16 СЕПТЕМВРИ 2010 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ТАРИФАТА ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ ОТ КОМИСИЯТА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА ПО ЗАКОНА ЗА ПОЩЕНСКИТЕ УСЛУГИ И ПО ЗАКОНА ЗА ЕЛЕКТРОННИЯ ДОКУМЕНТ И ЕЛЕКТРОННИЯ ПОДПИС, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 144 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2002 Г. (ДВ, БР. 68 ОТ 2002 Г.)

В сила от 24.09.2010 г.

Обн. ДВ. бр.75 от 24 Септември 2010г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. Член 18 се изменя така:

"Чл. 18. (1) За издаване на индивидуална лицензия за извършване на услуги, включени в обхвата на универсалната пощенска услуга, на територията на Република България или на част от нея се събира първоначална такса в зависимост от услугите, за които се издава лицензията, както следва:

1. за извършване на всички услуги, включени в обхвата на универсалната пощенска услуга - 3500 лв.;

2. за извършване на следните услуги, включени в обхвата на универсалната пощенска услуга:

а) приемане, пренасяне и доставяне на вътрешни и международни пощенски пратки - кореспондентски пратки до 2 кг; малки пакети до 2 кг; печатни произведения до 5 кг; секограми до 7 кг, включително допълнителни услуги "обявена стойност" и "препоръка" - 2500 лв.;

б) приемане, пренасяне и доставяне на вътрешни и международни пощенски колети до 20 кг, включително допълнителна услуга "обявена стойност" - 2500 лв.

(2) За издаване на индивидуална лицензия за извършване на пощенски парични преводи на територията на Република България или на част от нея се събира първоначална такса в размер 2500 лв.

(3) За контролиране изпълнението на лицензията по ал. 1 и 2 се събира годишна такса в размер 1,2 на сто от нетните приходи от дейността - предмет на индивидуалната лицензия.

(4) За контролиране изпълнението на индивидуалната лицензия за извършване на универсалната пощенска услуга се събира годишна такса в размер 1,2 на сто от нетните приходи от дейността - предмет на лицензията.

(5) За разглеждане на заявление за издаване на индивидуална лицензия по ал. 1 и 2 се събира такса в размер 350 лв."


§ 2. Член 18а се изменя така:

"Чл. 18а. За прехвърляне на индивидуална лицензия за извършване на услуги, включени в обхвата на универсалната пощенска услуга, и на услугата "пощенски парични преводи" на територията на Република България или на част от нея се събира такса в размер 350 лв."


§ 3. Член 18б се изменя така:

"Чл. 18б. (1) За изменение на индивидуална лицензия за извършване на услуги, включени в обхвата на универсалната пощенска услуга, по искане на лицензирания оператор чрез допълване на нова услуга се събира такса в размер на първоначалната лицензионна такса за съответната услуга.

(2) За изменение на идентификационните данни в индивидуална лицензия се събира такса в размер 30 лв.

(3) Във всички останали случаи за разглеждане и за изменение и/или допълнение на индивидуална лицензия по искане на лицензирания оператор се събира такса в размер 350 лв."


§ 4. Член 19 се изменя така:

"Чл. 19. За издаване на удостоверение за вписване в регистъра по чл. 59, ал. 5 от Закона за пощенските услуги се събира такса в размер 15 лв."


Заключителни разпоредби

§ 5. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".


§ 6. До 31 декември 2010 г. "Български пощи" - ЕАД, на основание § 115 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за пощенските услуги (ДВ, бр. 87 от 2009 г.) не заплаща таксите по чл. 18.


Промени настройката на бисквитките