Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 75 от 24.IX

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 206 ОТ 15 СЕПТЕМВРИ 2010 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА МЕЖДУВЕДОМСТВЕНИЯ СЪВЕТ ПО ВЪПРОСИТЕ НА ГРАНИЧНИЯ КОНТРОЛ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 70 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1998 Г. (ДВ, БР. 39 ОТ 1

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 206 ОТ 15 СЕПТЕМВРИ 2010 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА МЕЖДУВЕДОМСТВЕНИЯ СЪВЕТ ПО ВЪПРОСИТЕ НА ГРАНИЧНИЯ КОНТРОЛ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 70 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1998 Г. (ДВ, БР. 39 ОТ 1998 Г.)

В сила от 24.09.2010 г.

Обн. ДВ. бр.75 от 24 Септември 2010г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 3 се правят следните изменения и допълнения:

1. Създава се нова ал. 5:

"(5) При невъзможност на някой от членовете да участва в заседание на съвета той се представлява от изрично упълномощен от него представител от съответното министерство или ведомство."

2. Досегашната ал. 5 става ал. 6.


§ 2. Член 5 се изменя така:

"Чл. 5. (1) Междуведомственият съвет заседава веднъж на 6 месеца при предварително определени от председателя му дата и дневен ред. Заседанията се провеждат, ако присъстват най-малко 2/3 от членовете на съвета, включително изрично упълномощените представители по чл. 3, ал. 5.

(2) Междуведомственият съвет може да бъде свикан на извънредно заседание по искане на всеки от състава му.

(3) Междуведомственият съвет приема решения с обикновено мнозинство от присъстващите при явно гласуване. При равенство на гласовете председателят има решаващ глас.

(4) В случаите по чл. 3, ал. 5 титулярят може да изпрати и писмено становище по въпросите, включени в дневния ред. Председателят на съвета представя получените писмени становища в заседанието.

(5) По изключение и в случаите на неотложност за вземане на решение съветът може да приеме и неприсъствено решение чрез протокол, подписан от всички членове. Ако някой от членовете поиска мотивирано въпросът да се обсъди от съвета, той се включва в дневния ред на следващото заседание.

(6) По въпросите, по които не е постигнато съгласие и не е взето решение от Междуведомствения съвет, се произнася Министерският съвет. Спорните въпроси се внасят за решаване от министъра на вътрешните работи.

(7) Решенията на Междуведомствения съвет са задължителни за специализираните служби на министерствата и ведомствата, осъществяващи граничен контрол.

(8) За всяко заседание на Междуведомствения съвет се води протокол, който се подписва от всички присъстващи членове и изрично упълномощени представители по чл. 3, ал. 5. Към протокола се прилагат документите от заседанието.

(9) Оперативната деловодна работа по подготовката и провеждането на заседанията, приемането на неприсъствени решения, информирането за взетите решения, съхраняването и архивирането на документацията се извършват от служба на Министерството на вътрешните работи."


Заключителни разпоредби

§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките