Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 75 от 24.IX

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 19 ОТ 2004 Г. ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ПРИСТАНИЩАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 111 ОТ 2004 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 19 ОТ 2004 Г. ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ПРИСТАНИЩАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 111 ОТ 2004 Г.)

Издадена от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Обн. ДВ. бр.75 от 24 Септември 2010г.

§ 1. В чл. 1, ал. 1 след думата "пристанищата" се добавя "(пристанищните терминали)".


§ 2. В чл. 3 се правят следните изменения и допълнения:

1. Текстът на чл. 3 става ал. 1.

2. Създава се ал. 2:

"(2) В пристанище, което е вписано в регистъра на пристанищата, могат да се предоставят само вписаните в регистъра пристанищни услуги, като се използват само вписаните пристанищни съоръжения и плаващи устройства."


§ 3. В чл. 4 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 2 думите "съответното териториално звено" се заменят със "съответната дирекция "Морска администрация" (Д "МА")", а думите "за съответния пристанищен район" се заменят със "съобразно определения й район на действие".

2. В ал. 4 след думите "регистровите книги" се поставя запетая и се добавя "водени от съответната Д "МА", а думите "Пристанищна администрация - София" се заменят с "Морска администрация".


§ 4. В чл. 5, ал. 3, т. 1 думите "специализираното звено" се заменят със "съответната Д "МА".


§ 5. В чл. 7 се правят следните изменения и допълнения:

1. В т. 4 след думата "пристанището" се добавя наклонена черта и "терминала".

2. Точка 6 се изменя така:

"6. пристанищните приемни съоръжения за отпадъци, резултат от корабоплавателна дейност;".

3. Създава се т. 12:

"12. Основните параметри на пристанището/терминала, представляващи част от посочените от заявителя в приложения № 3, 4, 5, 6 и 7, са, както следва:

а) площта (в квадратни метри) на територията на пристанището;

б) броят на корабните места;

в) максимална проектна дълбочина пред корабните места;

г) броят и общата дължина (в метри) на плаващите устройства, предназначени за безопасно приставане и обслужване на кораби;

д) общата дължина (в метри) на корабните места;

е) дължината (в метри) на бреговата линия;

ж) дължината (в метри) на кейовия фронт;

з) общата площ (в квадратни метри) на откритите складове;

и) общата разгъната застроена площ (в квадратни метри) на закритите складове;

к) общият обем (в кубически метри) на складовете по видове, в т. ч. стационарни цистерни, силози и др. подобни за течни горива и насипни товари."


§ 6. В чл. 8 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 думите "както плаващи" се заменят с "както и плаващите", а думите "приложения № 3, 4, 5 и 6" се заменят с "приложения № 3, 4, 5, 6 и 7".

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Информационната база данни по ал. 1 се актуализира всяка година към 30 март."

3. Създават се ал. 3 - 5:

"(3) Данните по ал. 1 за пристанища за обществен транспорт с национално значение се изготвят и подават от пристанищните оператори на пристанищата, като всеки лист от информационната база данни - съответните приложения № 3, 4 и 7, се заверява от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".

(4) Данните по ал. 1 за пристанища за обществен транспорт с регионално значение и пристанищата по чл. 107 - 109 ЗМПВВППРБ се изготвят и подават от собствениците на пристанищата, като всеки лист от информационната база данни - съответните приложения № 3, 4, 5, 6 и 7, се заверява от собственика.

(5) Данните по ал. 3 и 4 се предоставят на съответната Д "МА" на Изпълнителна агенция "Морска администрация". След проверка на данните директорът на съответната Д "МА" ги заверява и ги изпраща на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация" в електронен формат за актуализиране на информационната база данни по ал. 1."


§ 7. В чл. 9 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 думите "съответното специализирано звено" се заменят със "съответната Д "МА".

2. В ал. 2:

а) в т. 1 думите "за пристанищата за обществен транспорт с национално и регионално значение, а за пристанищата по чл. 107 - 109 ЗМПВВППРБ удостоверението се прилага след издаването му" се заличават;

б) в т. 2 се правят следните изменения:

аа) думите "съответното специализирано звено" се заменят със "съответната Д "МА";

бб) в буква "а" думите "приложения № 3 и 4" се заменят с "приложения № 3, 4 и 7";

вв) в буква "б" думите "приложение № 5" се заменят с "приложения № 4, 5 и 7";

гг) в буква "в" думите "приложение № 6" се заменят с "приложения № 4, 6 и 7", а думите "специализирано пристанище" се заменят с "пристанище със специално предназначение";

в) в т. 4 думата "(експлоатационен)" се заличава, а след думата "пристанището" се поставя запетая и се добавя "изготвен в съответствие с изискванията на чл. 19, ал. 4, т. 4 на Наредба № 9 от 2005 г. за изискванията за експлоатационната годност на пристанищата (обн., ДВ, бр. 65 от 2005 г.; доп., бр. 32 от 2006 г.; изм., бр. 53 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 100 от 2006 г., бр. 103 от 2007 г.)";

г) в т. 5 след думата "държавна" се добавя "или общинска", а думите "актуална скица, заверена от общината по местонахождението на пристанището" се заменят с "актуална скица - извадка от действащата кадастрална карта, а за районите, за които няма одобрена такава - скица - извадка от подробен устройствен план, с нанесени граници, пътни комуникации и сгради, които да удостоверяват, че предназначението и начинът на трайно ползване на имота, на който е разположено пристанището, позволяват ползването му като пристанище в съответствие с изискванията на Закона за устройство на територията";

д) точка 6 се изменя така:

"6. документи, удостоверяващи правния статус на пристанищния оператор за пристанищата за обществен транспорт или собственика за пристанищата по чл. 107 - 109 ЗМПВВППРБ:

а) посочва се ЕИК или се представят удостоверение за актуалното състояние на вписванията в Търговския регистър и копие от картата за идентификация по БУЛСТАТ - когато операторът не е пререгистриран по реда на § 4, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби от Закона за търговския регистър;

б) документ за създаване и копие от картата за идентификация по БУЛСТАТ - когато пристанищните дейности и услуги на общинско пристанище за обществен транспорт с регионално значение се извършват от собственика чрез общинско предприятие по чл. 52 от Закона за общинската собственост;"

е) създава се т. 7:

"7. документ за внесена държавна такса по Тарифа 5 за таксите, които се събират в системата на Министерството на транспорта;".


§ 8. В чл. 10 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 думите "а при първоначална регистрация на пристанището - в 10-дневен срок от издаване на удостоверението за експлоатационна годност на пристанището" се заличават.

2. В ал. 2 цифрата "3" се заменят с "10".

3. В ал. 3 след думата "пристанището" се добавя "или на пристанищния терминал", а цифрата "3" се заменя със "7".

4. В ал. 4 думата "7-дневен" се заменя с "10-дневен".

5. В ал. 6 думите "Закона за административното производство" се заменят с "Административнопроцесуалния кодекс".


§ 9. В чл. 11 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 думите "заявителят по чл. 9, ал. 1 писмено уведомява" се заменят с "пристанищният оператор (съответно собственикът) е длъжен писмено да уведоми" и се добавя изречение второ: "Внасянето на промени в регистъра се извършва по реда на чл. 9 и 10."

2. Създават се нови ал. 2 и 3:

"(2) Към заявлението за вписване на промени във вече вписани в Регистъра на пристанищата обстоятелства се прилагат тези от документите по чл. 9, ал. 2, които обосновават исканата промяна, както и документ за внесена държавна такса по Тарифа № 5 за таксите, които се събират в системата на Министерството на транспорта.

(3) Когато промените на обстоятелствата, подлежащи на вписване в регистъра, касаят издаване на удостоверение за експлоатационна годност поради изтичане на срока на валидност на същото, вписването в регистъра става служебно в 7-дневен срок."

3. Досегашната ал. 2 става ал. 4.

4. Досегашната ал. 3 става ал. 5, като в нея думите "ал. 2" се заменят с "ал. 4".

4. Създава се ал. 6:

"(6) В срока по ал. 1 пристанищният оператор или собственикът е длъжен писмено да уведоми изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация" за настъпила промяна в данните по чл. 7."


§ 10. Създава се допълнителна разпоредба:

"Допълнителна разпоредба

§ 1. По смисъла на тази наредба:

1. "Дължина на бреговата линия" е линейната дължина в метри на бреговата линия на територията на пристанището. За речните пристанища дължината на бреговата линия се измерва при кота "0" на пегела.

2. "Дължина на кейовия фронт" е сборът от дължината на кейовите съоръжения и дължината на плаващите устройства, използвани за швартоване и/или престой на корабите.

3. "Дължина на кейовото съоръжение" е линейната дължина в метри на тази страна на пристанищното съоръжение, която е в допир с водата и може да се използва за заставане на кораби.

4. "Дължина на плаващото устройство" е линейната дължина в метри на тези страни на плаващото устройство, които са експлоатационно годни да се използват за заставане на кораби.

5. "Кейово съоръжение" е пристанищно съоръжение, предназначено за швартоване и престой на кораби и/или плаващи съоръжения.

6. "Плаващо устройство" означава плаващо съоръжение, постоянно закрепено в акваторията на пристанището, в т.ч. и плаващ док или друга плаваща платформа, когато се използва за безопасно приставане и обслужване (в т.ч. и за ремонт) на кораби."


§ 11. Приложение № 1 към чл. 2, ал. 1 се изменя така:

"Приложение № 1 към чл. 2, ал. 1



ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ "МОРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ"
 
Р Е Г И С Т Ъ Р Н А П Р И С Т А Н И Щ А Т А
Пристанища в района на дирекция "Морска администрация - ......................................."
Първа част на регистъра:
 
№ по Регистров Наименование, Местоположение Пристанищни Пристанищен № и дата на Наложени Пристанищни Дата на заличаване Бележки
ред и код на вид и и координати дейности и услуги, оператор/собственик УЕГ ограничения на приемни на вписването и  
дата пристанището предназначение   извършвани на на пристанището   експлоатацията съоръжения за основание за това  
  или на     територията на       отпадъци -    
  терминала     пристанището       резултат от    
                корабоплавателна    
                дейност    
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
                     
                     


Забележки:

1. В колонка 2 се попълва шестзначният цифров регистрационен код на пристанището "АВCCDD", където:

А е код на съответната дирекция на Изпълнителна агенция "Морска администрация", както следва:

дирекция "Морска администрация - Варна" - 1

дирекция "Морска администрация - Бургас" - 2

дирекция "Морска администрация - Лом" - 3

дирекция "Морска администрация - Русе" - 4;

В е код на раздела съгласно чл. 4, ал. 3 от наредбата;

СС е код на пристанището съгласно приложения № 1 и 2 ЗМПВВППРБ или пореден номер за пристанищата по чл. 107 - 109 ЗМПВВППРБ и DD е код на терминала.

2. В колона 5 се попълват пристанищните дейности и услуги, които се извършват на територията на пристанището (съответно на терминала).

3. В колона 8 се записва датата на преустановяване, временно или постоянно ограничаване (съответно на възстановяване) на експлоатацията на пристанището или терминала и регистрационният номер на акта, с който е наложено (съответно отменено) ограничението.

4. В колона 9 се попълват: видът, броят и капацитетът на пристанищните приемни съоръжения за отпадъци - резултат от корабоплавателна дейност.

5. В колона 11 се вписва основанието за вписване на съответното обстоятелство (в т.ч. на промени във вписани обстоятелства и на наложени ограничения на експлоатацията на пристанището) и други бележки относно дейността на пристанището.

6. Основните параметри на пристанището по чл. 7, т. 12 се вписват във втората част на регистъра, а при попълване на регистровите книги (на хартиен носител) данните се вписват на гърба на страницата, на която е попълнена част първа на регистъра.

Втора част на регистъра: основни параметри по чл. 7, т. 12:


Площ на Брой на Максимална Брой и обща Обща дължина Обща Дължина на Обща площ Обща Общият обем на
територията на корабните проектна дължина на на корабните дължина на кейовия на разгъната складовете по
пристанището места дълбочина плаващите места бреговата фронт откритите застроена видове, в т.ч.
(кв. м)   пред устройства, (м) линия (м) складове площ на стационарни
    корабните предназначени   (м)   (кв. м) закритите цистерни, силози, и
    места за приставане и         складове др. подобни за
      престой на         (кв. м) течни горива и
      кораби (бр./м)           насипни товари (куб. м)
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
                   
                   


"


§ 12. В заглавието на приложение № 2 към чл. 7, т. 3 думата "основните" се заменя с "основни".


§ 13. Приложение № 3 към чл. 8, ал. 1 се изменя така:

"Приложение № 3 към чл. 8, ал. 1



Наименование на пристанището/терминала:   Заверил: директор на
..........................................................................................................................
  Д "МА" - ……град: (подпис и печат)
Собственик/пристанищен оператор:   име и фамилия
..........................................................................................................................
  Дата: .............
     
Основни данни на пристанище за обществен транспорт
 
Пор. Показател Един. Описание
номер   мярка  
1 2 3 4
1. Наименование    
2. Географски координати    
3. Код по международната номенклатура -    
  Locode    
4. Територия кв.м.  
5. Навигационни знаци:    
  денем да/не  
  нощем да/не  
6. Специализирани терминали - име на бр. предназначение
  терминала, брой корабни места    
  …………………………    
  …………………………    
7. Съоръжения:    
  - кейова механизация бр. вид
  - тилова механизация бр. вид
  - други специализирани бр. описание
  …………………………..    
8. Складове: да/не  
  - закрити складове кв.м предназначение
  - открити складове кв.м предназначение
  - течни товари куб.м предназначение
  - специализирани товари    
9. Организация и наличие на съоръжения за да/не описание
  приемане и обработка на течни и твърди    
  отпадъци    
10. Охрана на територията да/не описание
11. Осъществяване на граничния контрол: да/не описание - място и
      наименование на
      съответната служба
  - митнически контрол    
  - контрол от Изпълнителна агенция "Морска    
  администрация"    
  - граничен паспортен    
  - санитарен, ветеринарен и фитосанитарен    
  контрол    
12. Поддържане на дълбочините на подходите и    
  акваторията    
13. Поддържане на навигационните знаци    
  Забележка:    
     
Нанесъл данните упълномощен представител   Заверил упълномощен представител на
на собственика/пристанищния оператор на   съответното ТП на ДППИ ……град: …(подпис и печат)…
пристанището/терминала: …(подпис и печат)……   трите имена, длъжност
трите имена, длъжност   Дата:………
     
Дата:………    
    (Забележка. Попълва се само за пристанища за
    обществен транспорт с национално значение.)"


§ 14. Приложение № 4 към чл. 8, ал. 1 се изменя така:

"Приложение № 4 към чл. 8, ал. 1



Наименование на пристанището/терминала:   Заверил: директор на
……………………………………………………................…...……   Д "МА" - ……град (подпис и печат)
Собственик/пристанищен оператор:   име и фамилия
………………………………………………………...................……   Дата:………
Параметри на терминалите (кейове, понтони, плаващи пристанищни съоръжения, служещи за връзка между кораба и брега) (Загл. доп. - ДВ, бр. 91 от 2006 г.)
Пристанище: (наименование)………………………………………………………..
Характеристика Един. мярка Описание Забележка
1 2 3 4 5
  Корабно място / терминал      
I. Местоположение      
I.1. Разстояние от входовете на пристанището:      
  - главен вход м    
II. Предназначение      
III. Оразмерителни данни:      
III.1. Дължина на корабното място м    
III.2. Дълбочина на корабното място:      
  - проектна м    
  - съществуваща м    
III.3. Година на въвеждане в експлоатация      
III.4. Ширина на подкрановия път м    
III.5. Наличие на жп коловози между подкрано- бр./м    
  вите пътища, дължина      
III.6. Брой на бреговите вързални устройства бр./м    
  и разстояние между тях      
III.7. Тип и конструкция на кейовата стена      
III.8. Брой и вид на бреговите отбивни съоръжения      
  и разстояние между тях      
III.9. Натоварвания      
  - от тилова подкранова релса т/кв.м    
  - буферна зона т/кв.м    
  - тилова зона т/кв.м    
IV. Транспортни връзки и подходи:      
IV.1. Пътни връзки:      
  - ширина на пътното платно м    
  - тип настилка      
IV.2. Жп връзки      
  - брой на челните коловози      
  - брой и разположение на тиловите коловози      
V. Складове:      
V.1. Открити складове:      
  Предназначение      
  Размери: дължина х ширина х височина м    
  Настилки - вид      
  - допустимо натоварване т/кв.м    
  Стационарно оборудване      
  - наличие      
  - описание и техническа характеристика      
V.2. Покрити складове (№):      
  Предназначение      
  - година на постройка      
  - етажност      
  - конструкция      
  размери на склада:      
  L х B х H      
  - полезен обем куб.м    
  - допустимо натоварване т/куб.м    
  размери на вратите, бр., L х B х H      
  Стационарно оборудване:      
  - наличие      
  - описание и техническа характеристика      
  Противопожарна обезпеченост, наличие и вид      
V.3. Други сгради - предназначение      
VI. Инженерни мрежи /комуникации:      
VI.1. Ел. захранване:      
  - напрежение V    
  - мощност kW    
  - източник на захранване      
  Захранване на корабите - ел.табла      
  Осветление, тип, норма      
VI.2. Водопроводна мрежа:      
  - водопровод, брой хидранти, дебит      
VI.3. Канализация, брой шахти      
VI.4. Противопожарна защита, описание      
VI.5. Наличие на телефонна мрежа      
VI.6. Други      
VII. Кейова механизация      
VII.1. Портални кейови кранове:      
  Вид №      
  Модел      
  Фирма производител      
  Година на монтаж      
  Товароподемност t    
  Обсег на стрелата max/min м    
  Инстал. мощност kW    
VII.2. Специализирана кейова механизация:      
  Вид №      
  Модел      
  Фирма производител      
  Година на монтаж      
  Товаропод. (мин./макс. излет на стрел.) t    
  Обсег на стрелата max/min м    
  Ел. захранване V    
  Инстал. мощност kW    
VII.3. Тилова кейова механизация вид    
  Вид №      
  Модел      
  Фирма производител      
  Година на монтаж      
  Товароподемност t    
  Обсег на стрелата max/min м    
  Ел. захранване V    
  Инстал. мощност kW    
VII.4. Мобилна тов./разтов. механизация: вид    
  Вид №      
  Модел      
  Фирма производител      
  Година на доставка      
  Товароподемност t    
  Обсег на стрелата max/min м    
  Височина на повдигане Н    
  Собствена инстал. мощност kW    
Нанесъл данните упълномощен представител   Заверил упълномощен представител на
на собственика /пристанищния оператор на   съответното ТП на ДППИ...…град:…(подпис и печат)……
пристанището/терминала: …(подпис и печат)…..   трите имена, длъжност
трите имена, длъжност   Дата:………
Дата:………    
    (Забележка. Попълва се само за пристанища
    за обществен транспорт с национално значение.)"


§ 15. Приложение № 5 към чл. 8, ал. 1 се изменя така:

"Приложение № 5 към чл. 8, ал. 1



Наименование на пристанището/терминала:   Заверил: директор на
……………………………………………………................…...……   ДМА - ……град (подпис и печат)
Собственик/пристанищен оператор:   име и фамилия
………………………………………………………...................……   Дата:………
 
Данни за вписване на рибарски и яхтени пристанища
 
Пор. Показател Ед. Описание
номер   мярка  
1 2 3 4
1. Наименование    
2. Географски координати    
3. Община    
4. Боцманат на ИА "МА", УКВ канал за връзка    
5. Собственик:    
  - БУЛСТАТ    
  - адрес    
6. Оператор/собственик данни по чл. 9, ал. 2, т. 6    
7. Капацитет за домуване:    
  - рибарски кораби бр.  
  - яхти и други плавателни съдове за развлечение бр. видове
  - други плавателни съдове    
8. Предоставяни пристанищни услуги    
9. Територия кв.м  
10. Навигационни знаци:    
  - денем да/не  
  - нощем да/не  
11. Дължина и вид на кейовите съоръжения бр. за всеки пристан
    м/м предназначение
    м/м предназначение
12. Дължина на бреговата ивица    
13. Вързални устройства: бр.  
  - мъртви котви с буй бр.  
  - отбивни устройства да/не  
14. Спасителни средства:   описание
  - спасителен катер с буксир да/не  
  - спасителни пояси и ризи да/не  
  - противопожарни средства да/не описание
15. Осветление на територията да/не  
16. Съоръжения:    
  - понтони    
  - кран за докуване да/не бр.
  - слип за лодки да/не бр.
17. Ток 220 V да/не  
18. Прясна вода да/не  
19. Тоалетна и баня да/не  
20. Сметосъбиране да/не описание
21. Охрана да/не описание - име на
      фирмата
22. Поддържане на дълбочините на акваторията и   име на
  подходите   организация
23. Поддържане на навигационните знаци   име на
      организация
  Ползване на КПП и митн. пункт да/не наименования на
      поделенията и
      адрес
  Забележка:    
Нанесъл данните упълномощен представител   Заверил упълномощен представител на
на собственика /пристанищния оператор на   съответното ТП на ДППИ...…град:…(подпис и печат)……
пристанището/терминала: …(подпис и печат)…..   трите имена, длъжност
трите имена, длъжност   Дата:………
Дата:………    
    (Забележка. Попълва се само за пристанища
    за обществен транспорт с национално значение.)"


§ 16. В приложение № 6 към чл. 8, ал. 1 се правят следните допълнения:

1. Преди таблицата се добавя следният текст:


"Наименование на пристанището/терминала:   Заверил: директор на
……………………………………………………................…...……   Д"МА" - ……град (подпис и печат)
Собственик/пристанищен оператор:   име и фамилия
………………………………………………………...................……   Дата:………"

2. След таблицата се добавя следният текст:

"Нанесъл данните упълномощен представител   Заверил упълномощен представител на
на собственика /пристанищния оператор на   съответното ТП на ДППИ...…град:…(подпис и печат)……
пристанището/терминала: …(подпис и печат)…..   трите имена, длъжност
трите имена, длъжност   Дата:………
Дата:………    
    (Забележка. Попълва се само за пристанища
    за обществен транспорт с национално значение.)"


§ 17. Създава се приложение № 7 към чл. 8, ал. 1:

"Приложение № 7 към чл. 8, ал. 1



Наименование на пристанището/терминала:   Заверил: директор на
……………………………………………………................…...……   Д"МА" - ……град (подпис и печат)
Собственик/пристанищен оператор:   име и фамилия
………………………………………………………...................……   Дата:………
 
Параметри на плаващи пристанищни устройства, използвани за приставане на кораби (понтони, плаващи докове и др.)
 
Характеристика Един. Параметър/описание Забележка
  за всяко плаващо съоръжение мярка    
1 2 3 4 5
  Терминал (кей)   Наименование  
1 Наименование/вид на плаващото   плаващо съоръжение с  
  съоръжение   регистрационен №  
1.1 Местоположение   Корабно място №……..  
1.2 Тип и конструкция / година на   описание  
  производство      
1.3 Тип и конструкция на преходния мост   описание  
1.4 Собственик   име, БУЛСТАТ/адрес  
1.5 Ползвател   име, БУЛСТАТ/адрес  
1.6 Вид пристанищни услуги, извършвани   описание  
  на съоръжението      
1.7 Габаритни размери: дължина/ширина/ метри    
  височина      
1.8 Сумарна дължина на тези страни на метри    
  плаващото устройство, които могат да се      
  използват за заставане на кораби, в      
  линейни метри      
1.9 Брой и конструкция на вързалните бр. описание  
  устройства      
1.10 Брой и вид на отбивните съоръжения бр. описание  
1.11 Ел. захранване   описание  
1.12 Водоснабдяване с питейна вода   описание  
1.13 Осветление - тип, норма   описание  
1.14 Осветление на преходните мостове и   описание  
  проходите за преминаване на брега      
1.15 Противопожарна инсталация и   описание  
  противопожарни средства, описание      
1.16 Спасителни средства   описание  
1.17 Други:      
Нанесъл данните упълномощен представител   Заверил упълномощен представител на
на собственика /пристанищния оператор на   съответното ТП на ДППИ...…град:…(подпис и печат)……
пристанището/терминала: …(подпис и печат)…..   трите имена, длъжност
трите имена, длъжност   Дата:………
Дата:………    
    (Забележка. Попълва се само за пристанища
    за обществен транспорт с национално значение.)"


§ 18. Навсякъде в наредбата думите "Пристанищна администрация" се заменят с "Морска администрация".


Промени настройката на бисквитките