Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 75 от 24.IX

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 18 ОТ 2004 Г. ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ПРИСТАНИЩНИТЕ ОПЕРАТОРИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 109 ОТ 2004 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 18 ОТ 2004 Г. ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ПРИСТАНИЩНИТЕ ОПЕРАТОРИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 109 ОТ 2004 Г.)

Издадена от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Обн. ДВ. бр.75 от 24 Септември 2010г.

§ 1. В чл. 5 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 се правят следните промени:

а) след думите "в което" се добавя "посочват единния си идентификационен код (ЕИК) и";

б) точки 1 и 2 се изменят така:

"1. (В сила до 31.12.2010 г.) удостоверение за актуалното състояние на вписванията в Търговския регистър и копие от картата за идентификация по БУЛСТАТ - когато операторът не е пререгистриран по реда на § 4, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби от Закона за търговския регистър;

2. документ за създаване и копие от картата за идентификация по БУЛСТАТ - когато пристанищните дейности и услуги на общинско пристанище за обществен транспорт с регионално значение се извършват от собственика чрез общинско предприятие по чл. 52 от Закона за общинската собственост;";

в) създава се т. 7:

"7. документ за внесена държавна такса по Тарифа № 5 за таксите, които се събират в системата на Министерството на транспорта."

2. В ал. 2 думата "10-дневен" се заменя с "14-дневен".

3. В ал. 3 числото "3" се заменя със "7".

4. В ал. 4 числото "3" се заменя със "7".

5. В ал. 5 думата "7-дневен" се заменя с "14-дневен".

6. В ал. 7 думите "Закона за административното производство" се заменят с "Административнопроцесуалния кодекс".


§ 2. В чл. 7 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 се създава изречение второ: "Внасянето на промени в регистъра се извършва по реда на чл. 5."

2. Създава се нова ал. 2:

"(2) Към заявлението за вписване на промени във вече вписани в регистъра на пристанищните оператори обстоятелства се прилагат тези от документите по чл. 5, ал. 1, които обосновават исканата промяна, както и документ за внесена държавна такса по Тарифа № 5 за таксите, които се събират в системата на Министерството на транспорта."

3. Досегашната ал. 2 става ал. 3.


§ 3. В чл. 8 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 3 думите "всяко специализирано звено на "Изпълнителна агенция "Пристанищна администрация" се заменят с думите "всяка дирекция "Морска администрация".

2. В ал. 4 думите "Всяко специализирано звено на "Изпълнителна агенция "Пристанищна администрация" се заменят с думите "всяка дирекция "Морска администрация".


§ 4. Приложението към чл. 2, ал. 1 се изменя така:

"Приложение към чл. 2, ал. 1



ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ "МОРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ"
 
Регистър на пристанищните оператори
 
№ и дата на впис- ване № и дата на изда- ване на запо- Оператор ЕИК или код по БУЛ- СТАТ Седалище на опера- тора, адрес за корес- понден- Данни за собственика на приста- нището, наимено- вание, Списък на пристанищата (терминалите) и пристанищните услуги, за които е предоставен достъп Договор, предоставящ достъп до пазара на пристанищни услуги, за които е предоставен достъп Решение на МС за предо- ставяне на концесия Бе- леж- ки
  ведта за вписване   ция, тел./факс/ e-mail седалище, адрес, ЕИК или код по БУЛСТАТ код и наиме- нование на приста- нището/ терми- нала по реги- страция приста- нищни услуги дата стра- ни срок дата на изда- ване  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

"


§ 5. Навсякъде в текста думите "Пристанищна администрация" се заменят с "Морска администрация".


Преходни разпоредби

§ 6. Разпоредбата на чл. 5, ал. 1, т. 1 се прилага до 31 декември 2010 г.


Промени настройката на бисквитките