Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 71 от 10.IX

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 9 ОТ 2000 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ ПО ЗАКОНА ЗА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ (ДВ, БР. 55 ОТ 2000 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 9 ОТ 2000 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ ПО ЗАКОНА ЗА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ (ДВ, БР. 55 ОТ 2000 Г.)

Издадена от Министерството на здравеопазването

Обн. ДВ. бр.71 от 10 Септември 2010г.

§ 1. В чл. 3 се създава ал. 3:

"(3) Едновременно с вземането на решение по ал. 1 органът, упражняващ правата на едноличния собственик на капитала в лечебното заведение, утвърждава проект на договор за възлагане на управлението, който се предоставя на кандидатите за участие в конкурса заедно с документацията по чл. 2, ал. 3."


§ 2. В чл. 4, ал. 1 се правят следните изменения:

1. В т. 1 думата "стоматология" се заменя с "дентална медицина".

2. В т. 2 думите "стоматолог" и "стоматология" се заменят съответно с "лекар по дентална медицина" и "дентална медицина", а думата "основна" се заличава.


§ 3. В чл. 13, ал. 1 в края на изречението се поставя запетая и се добавя "но не по късно от 10 дни от обявяване на класирането на определеното за това място".


§ 4. В чл. 16 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 в края на изречението се поставя запетая и се добавя "но не повече от петкратния размер на минималната месечна работна заплата, установена за страната за съответния месец".

2. В ал. 2 в края на изречението се поставя запетая и се добавя "но не повече от дванадесеткратния размер на минималната месечна работна заплата, установена за страната за съответния месец".

3. В ал. 3 в края на изречението се поставя запетая и се добавя "но не повече от седемкратния размер на минималната месечна работна заплата, установена за страната за съответния месец".

4. В ал. 4 в края на изречението се поставя запетая и се добавя "но не повече от четирикратния размер на минималната месечна работна заплата, установена за страната за съответния месец".

5. В ал. 5 в края на изречението се поставя запетая и се добавя "но не повече от петкратния размер на минималната месечна работна заплата, установена за страната за съответния месец".

6. В ал. 6 в края на изречението се поставя запетая и се добавя "но не повече от дванадесеткратния размер на минималната месечна работна заплата, установена за страната за съответния месец".


§ 5. В § 3 от заключителните разпоредби т. 1 се изменя така:

"1. свидетелство за призната специалност "Икономика на здравеопазването", "Медицинска информатика и здравен мениджмънт", "Социална медицина и здравен мениджмънт" и "Социална медицина и обществено дентално здраве", придобита по реда на наредбата по чл. 181, ал. 1 от Закона за здравето;".


Промени настройката на бисквитките