Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 54 от 16.VII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 135 ОТ 9 ЮЛИ 2010 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 251 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2009 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВАУЧЕРИ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА БЕЗРАБОТНИ И ЗАЕТИ ЛИЦА ПО ПРИОРИТЕТНИ ОСИ 1 И 2 ПО ОПЕ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 135 ОТ 9 ЮЛИ 2010 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 251 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2009 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВАУЧЕРИ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА БЕЗРАБОТНИ И ЗАЕТИ ЛИЦА ПО ПРИОРИТЕТНИ ОСИ 1 И 2 ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ 2007 - 2013" (ДВ, БР. 85 ОТ 2009 Г.)

Обн. ДВ. бр.54 от 16 Юли 2010г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 3, ал. 5 след думите "да получи" се добавя "в съответствие с критериите за допустимост на целевата група за съответния проект".


§ 2. В чл. 6 се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) На лицата по чл. 1, ал. 1, чиито заявления са одобрени, се издава ваучер при стартиране на обучението при избрания от тях доставчик на обучение, включен в списък, утвърден от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта."

2. Алинея 4 се отменя.


§ 3. В чл. 7 се правят следните изменения:

1. В ал. 3 изречение второ се заличава.

2. Алинея 6 се изменя така:

"(6) Проверката на обстоятелствата по ал. 5 се извършва от комисия, назначена от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта."


§ 4. В чл. 8 се правят следните изменения:

1. В ал. 2:

а) в основния текст думите "отпада от него" се заменят със "се заличава";

б) точка 2 се изменя така:

"2. при установени от страна на национални и европейски контролни органи нарушения на приложимото законодателство с влязъл в сила акт на компетентен орган - за период от две години от прекратяване на споразумението по реда на ал. 5, а в случаите на извършено престъпление, за което има влязъл в сила съдебен акт - за срока на действие на постановлението;"

в) точка 3 се отменя;

г) в т. 4 думите "и отписване от списъка" се заличават.

2. В ал. 5 думите "ал. 2, т. 1, 2 и 3" се заменят с "ал. 2, т. 1 и 2".


§ 5. В чл. 9 се правят следните допълнения:

1. В ал. 1 се създава т. 9:

"9. нямат задължения към Агенцията по заетостта и към други финансиращи публични институции въз основа на виновно неизпълнение на договор за предоставяне на финансови средства по предприсъединителни финансови инструменти, структурни фондове на Европейския съюз, средства от държавния бюджет и други."

2. В ал. 2 се създава т. 8:

"8. нямат задължения към Агенцията по заетостта и към други финансиращи публични институции въз основа на виновно неизпълнение на договор за предоставяне на финансови средства по предприсъединителни финансови инструменти, структурни фондове на Европейския съюз, средства от държавния бюджет и други."


§ 6. В чл. 10, ал. 2 думите "отпадат от него" се заменят със "се заличават".


§ 7. В чл. 11 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 2 накрая се поставя запетая и се добавя "в срок до 60 дни от представяне на получените документи в Агенцията по заетостта".

2. В ал. 4 след думата "изключение" се добавя "на възстановимия данък върху добавената стойност и".

3. Алинеи 5, 6 и 8 се отменят.


§ 8. В § 1 от допълнителната разпоредба се създават т. 6 и 7:

"6. "Нарушена цялост на ваучер" е налице, когато вследствие на физико-химични изменения при употребата му е замърсен, захабен, със заличен или липсващ текст, смачкан, с променен размер и избледнели цветове, оцветен, перфориран, рязан, скъсан, подлепен, обгорен, с поставени върху него знаци, преправени изображения, основни мотиви и задължителни реквизити.

7. "Присъщи разходи за обучение" са разходи за оригинални учебни материали, консумативи, застраховки при обучение за професионална квалификация, издаване на документи за завършено обучение, възнаграждение на преподаватели, осигуровки, наем на материално-техническа база, както и всички административни, режийни и други разходи, включително разходи за осъществяване на дейността на доставчика на обучение, свързана с предоставянето на обучението."


Допълнителни разпоредби

§ 9. Навсякъде в постановлението думите "доставчик на услуги", "доставчика на услуги", "доставчикът на услуги", "доставчици на услуги" и "доставчиците на услуги" се заменят съответно с "доставчик на обучение", "доставчика на обучение", "доставчикът на обучение", "доставчици на обучение" и "доставчиците на обучение".


Промени настройката на бисквитките