Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 54 от 16.VII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 12 ОТ 2009 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗДАВАНЕ И ОТНЕМАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОСРЕДНИЧЕСТВО ПРИ МЕЖДУНАРОДНО ОСИНОВЯВАНЕ И ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ И ПРЕКРАТЯВАНЕ ДЕЙНОСТТА НА АКРЕДИТИРАНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ (ДВ, БР. 80

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 12 ОТ 2009 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗДАВАНЕ И ОТНЕМАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОСРЕДНИЧЕСТВО ПРИ МЕЖДУНАРОДНО ОСИНОВЯВАНЕ И ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ И ПРЕКРАТЯВАНЕ ДЕЙНОСТТА НА АКРЕДИТИРАНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ (ДВ, БР. 80 ОТ 2009 Г.)

Издадена от Министерството на правосъдието

Обн. ДВ. бр.54 от 16 Юли 2010г.

§ 1. В чл. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създава се ал. 2:

"(2) Акредитираната организация може да извършва посредничество при международно осиновяване за не повече от десет държави."


§ 2. В чл. 5 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 2:

a) в т. 1 думите "единен идентификационен код (код по БУЛСТАТ)" се заменят с "код по БУЛСТАТ и номер на вписване в регистъра по чл. 45 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел";

б) в т. 3 накрая се поставя запетая и се добавя "в това число подробна информация, от която се установява изпълнението на условията и спазването на забраните по отношение на тези лица";

в) в т. 4 накрая се поставя запетая и се добавя "и информация, от която е видно изпълнението на условията и спазването на забраните по отношение на тези лица";

г) в т. 5 след думата "посредничество" текстът до края на изречението се заличава.

2. В ал. 3, т. 1 накрая се добавя "и удостоверение за актуалното му състояние, издадено от съда по регистрацията".

3. В ал. 4 думите "в Търговския регистър" се заличават.


§ 3. В чл. 6, ал. 1 думите "14-дневен" се заменят с "30-дневен".


§ 4. В чл. 11 ал. 2 се отменя.


§ 5. В чл. 12 ал. 3 се изменя така:

"(3) За всяка промяна на вписаните в разрешението обстоятелства министърът на правосъдието издава заповед за изменение на разрешението, която е неразделна част от него."


§ 6. В чл. 13, ал. 1 думите "по чл. 5, ал. 2, т. 5" се заменят с "чл. 2, ал. 2".


§ 7. В чл. 14 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 накрая се добавя изречението "Заявлението следва да бъде със съдържанието, определено в чл. 5, ал. 2."

2. В ал. 2 накрая се добавя "и ал. 5, както и удостоверение за актуално състояние на юридическото лице, издадено от съда по регистрацията".

3. В ал. 5 думите "в Търговския регистър" се заличават.


§ 8. В чл. 15, ал. 2, т. 1 накрая се добавя "и служебно изготвена справка за дейността й".


§ 9. В чл. 18 се правят следните допълнения:

1. В ал. 1 се създава се т. 3а:

"3а. подаване на заявление за получаване на информация и подробни данни за спецификите на дете, за което са предприети специални мерки по реда на чл. 21 от Наредба № 13 от 2009 г. за определяне на условията и реда за даване на съгласие за международно осиновяване и за воденето на регистрите на международните осиновявания (ДВ, бр. 80 от 2009 г.) (Наредба № 13), като може да се работи едновременно с информация за не повече от двадесет деца;".

2. В ал. 2 се създава т. 12а:

"12а. да представи в Министерството на правосъдието материалите и документите, получени/събрани по реда на чл. 21 от Наредба № 13, ако в двумесечен срок от получаването им не е постъпила молба от осиновяващ, подготвен за осиновяване на дете със съответните характеристики;".


§ 10. В чл. 22, ал. 1 се правят следните допълнения:

1. Създава се т. 1а:

"1а. с изтичане на срока, за който е издадено разрешението по чл. 5, ал. 5, при условие, ако в 14-дневен срок не е представено ново;".

2. В т. 5 накрая се добавя "от министъра на правосъдието и/или от съответния орган по чл. 5, ал. 5".


Промени настройката на бисквитките