Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 52 от 9.VII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 130 ОТ 2 ЮЛИ 2010 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 254 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2006 Г. (ДВ, БР. 78 ОТ 2006 Г.)

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 130 ОТ 2 ЮЛИ 2010 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 254 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2006 Г. (ДВ, БР. 78 ОТ 2006 Г.)

Обн. ДВ. бр.52 от 9 Юли 2010г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 41 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 4 думите "а при неявяване на последващи търгове - до 50 на сто" се заменят с "както и при явяване на един кандидат, чието заявление за участие не отговаря на нормативните и тръжните условия за провеждане на търга".

2. Създава се ал. 5:

"(5) При условията на ал. 4 при последващи търгове първоначалната наемна цена може да бъде намалена до 50 на сто."


§ 2. В чл. 44 ал. 1 се изменя така:

"(1) Условията на търга, определени в заповедта по чл. 43, ал. 1, се публикуват поне в един национален ежедневник и в един местен вестник, както и на интернет страницата на съответната администрация най-малко 30 дни преди крайния срок за подаване на заявленията за участие, а при последващи търгове - най-малко 15 дни преди крайния срок за подаване на заявленията за участие."


§ 3. В чл. 45 ал. 1 се изменя така:

"(1) Търгът с явно наддаване може да се проведе, в случай че поне двама кандидати са подали заявление за участие, отговарящо на нормативните и тръжните условия за провеждане на търга."


§ 4. В чл. 51, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. Създава се ново изречение първо:

"Търгът с тайно наддаване може да се проведе, в случай че поне един кандидат е подал заявление за участие, отговарящо на нормативните и тръжните условия за провеждане на търга."

2. Досегашният текст на ал. 1 става изречение второ и в него думата "търг" се заменя с "търгът".


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 5. (1) Тръжните процедури, обявени преди влизането в сила на постановлението, се довършват при условията и по реда на постановлението.

(2) Параграф 2 не се прилага за тръжните процедури, обявени преди влизането в сила на постановлението.


Промени настройката на бисквитките