Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 45 от 15.VI

РЕШЕНИЕ № 375 ОТ 4 ЮНИ 2010 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КОНЦЕСИОНЕР НА ПРИСТАНИЩЕН ТЕРМИНАЛ ВИДИН-СЕВЕР И ПРИСТАНИЩЕН ТЕРМИНАЛ ФЕРИБОТЕН КОМПЛЕКС ВИДИН, ЧАСТИ ОТ ПРИСТАНИЩЕ ЗА ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ ВИДИН - ОБЕКТ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВ

 

РЕШЕНИЕ № 375 ОТ 4 ЮНИ 2010 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КОНЦЕСИОНЕР НА ПРИСТАНИЩЕН ТЕРМИНАЛ ВИДИН-СЕВЕР И ПРИСТАНИЩЕН ТЕРМИНАЛ ФЕРИБОТЕН КОМПЛЕКС ВИДИН, ЧАСТИ ОТ ПРИСТАНИЩЕ ЗА ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ ВИДИН - ОБЕКТ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ

Обн. ДВ. бр.45 от 15 Юни 2010г.

На основание чл. 58, ал. 2, т. 1 и чл. 59, ал. 1 и 3 от Закона за концесиите (ЗК), чл. 117г във връзка с чл. 116а от Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България (ЗМПВВППРБ), чл. 88, ал. 1 и 3 от Правилника за прилагане на Закона за концесиите (ППЗК) и Решение № 195 на Министерския съвет от 2007 г. за откриване на процедура за предоставяне на концесия за Пристанищен терминал Видин-север и Пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин, части от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Видин (ДВ, бр. 30 от 2007 г.), и след самостоятелна преценка на фактите и обстоятелствата, изложени в протокола по чл. 48, ал. 2 ЗК на комисията, назначена със Заповед № Р-28 на министър-председателя от 17 април 2007 г. за провеждане на процедурата за предоставяне на концесия, изменена със заповеди № КВ-206 от 21 ноември 2008 г., № Р-17 от 18 януари 2010 г., № Р-37 от 18 февруари 2010 г. и № Р-54 от 19 март 2010 г. на министър-председателя, и в доклада по чл. 58, ал. 1 ЗК на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


І. Определя "Параходство Българско речно плаване" - АД, Русе, за концесионер на Пристанищен терминал Видин-север и Пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин, части от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Видин, подробно описан в Решение № 195 на Министерския съвет от 2007 г.

ІІ. В съответствие с офертата на участника, представена в проведената открита процедура за определяне на концесионер за предоставяне на концесия на Пристанищен терминал Видин-север и Пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин, части от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Видин, конкретизира следните основни елементи на концесията:

1. Размер на годишните концесионни плащания, съставени от две части - фиксирана и променлива:

1.1. фиксирана част на годишното концесионно плащане в размер 41 000 евро;

1.2. променлива част на годишното концесионно плащане в размер, равен на по-голямата от следните две суми:

1.2.1. процент 8,4 на сто от нарастването на общия размер на нетните приходи от всички дейности за текущата година, свързани с ползването на обекта на концесията, спрямо приетите за базови нетни приходи в размер 100 000 евро, или

1.2.2. сумата от:

а) коефициент в размер 0,16 евро на един тон, умножен по нарастването на годишния товарооборот, спрямо определения за базисен годишен товарооборот 25 900 тона за Пристанищен терминал Видин-север, и

б) коефициент в размер 3,44 евро на едно посещение на фериботна платформа, умножен по нарастването на годишния брой посещения, спрямо определените за базисни годишни посещения 3300 броя за Пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин.

1.3. Размерът на фиксираната част на годишното концесионно плащане се индексира на всеки 3 години от срока на концесията с индекса на потребителските цени с натрупване за 3-годишен период. Размерът на индексираната фиксирана част на годишното концесионно плащане не може да бъде по-нисък от размера на фиксираната част на годишното концесионно плащане за предходната година.

2. Инвестиции за срока на концесията в размер 16 039 000 лв., които концесионерът се задължава да направи в обекта на концесията, в т. ч.:

2.1. в размер не по-малък от 9 315 000 лв. за първите 4 години от срока на концесията;

2.2. в размер не по-малък от 6 724 000 лв. за периода след четвъртата година до края на срока на концесията.

3. Средногодишен товарооборот на Пристанищен терминал Видин-север за първите 10 години от срока на концесията в размер не по-малък от 220 300 тона.

4. Средногодишен брой посещения на фериботни платформи на Пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин за първите 10 години от срока на концесията в размер не по-малък от 4510 посещения.

5. Изпълнение на производствената програма, социалната програма, програмата за преходния период, програмата за управление и поддържане, организационно-управленския план, програмата за безопасност и сигурност и екологичната програма, включени в бизнес предложението - част от офертата на "Параходство Българско речно плаване" - АД, Русе.

6. Определя срок на концесията 30 години.

III. Определя двумесечен срок за сключване на концесионния договор, началната дата на който се определя в съответствие с чл. 62 от Закона за концесиите. Концесионният договор се сключва при условията на това решение, Решение № 195 на Министерския съвет от 2007 г., проекта, включен към документацията за участие, и направената от "Параходство Българско речно плаване" - АД, Русе, оферта за участие в откритата процедура.

ІV. Определя министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за орган, който:

1. Да сключи концесионния договор.

2. Да осъществява контрол по изпълнението на концесионния договор.

3. Да представлява концедента в правоотношенията, възникнали във връзка с изпълнението на договора, с изключение на тези по прекратяването му.

V. Решението може да бъде обжалвано относно неговата законосъобразност в 10-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник" по реда на глава единадесета от ЗК.


Промени настройката на бисквитките