Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 40 от 28.V

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № Iз-1711 ОТ 2009 Г. ЗА ОБОРУДВАНЕТО НА ПОМЕЩЕНИЯТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА ЗАДЪРЖАНИ ЛИЦА В СТРУКТУРИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И РЕДА В ТЯХ (ДВ, БР. 78 ОТ 2009 Г.)

 

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № Iз-1711 ОТ 2009 Г. ЗА ОБОРУДВАНЕТО НА ПОМЕЩЕНИЯТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА ЗАДЪРЖАНИ ЛИЦА В СТРУКТУРИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И РЕДА В ТЯХ (ДВ, БР. 78 ОТ 2009 Г.)

Издадена от Министерството на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.40 от 28 Май 2010г.

§ 1. В чл. 5 се създава ал. 3:

"(3) Полицейските органи от структури на МВР, в които няма обособени места за настаняване на задържани лица, отговарящи на изискванията по ал. 1, настаняват задържаните от тях лица в най-близката структура на МВР, в която има обособено място за настаняване на задържани лица.


§ 2. В чл. 11, ал. 10 т. 1 се изменя така:

"1. при необходимост от принудителен престой на задържаното лице в рамките на 24 часа служителят, работещ с него, е длъжен да създаде организация за конвоиране."


§ 3. В чл. 31 ал. 2 се изменя така:

"(2) Ръководителят, а в негово отсъствие оперативният дежурен на структурата на МВР пряко отговарят за организацията на охраната."


§ 4. В чл. 55 се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Директорите на Главна дирекция "Криминална полиция" (ГДКП), Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), Главна дирекция "Охранителна полиция" (ГДОП), Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) и Дирекция "Вътрешна сигурност", СДВР и ОДМВР уреждат условията за осъществяване на наблюдение над местата за задържане на определена територия от независими граждански наблюдатели."

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Условията за извършване на гражданско наблюдение се уреждат чрез споразумение между ГДКП, ГДБОП, ГДОП, ГДГП, Дирекция "Вътрешна сигурност", СДВР и ОДМВР и съответната организация с нестопанска цел, която осигурява администрирането на наблюдението и обобщаване на резултатите.


§ 5. В чл. 86 ал. 2 се изменя така:

"(2) Директорите на ГДКП, ГДБОП, ГДОП, ГДГП и Дирекция "Вътрешна сигурност", РДГП, СДВР и ОДМВР организират контролни проверки най-малко един път на шестмесечие или при конкретен повод."


§ 6. Параграф 1 - допълнителна разпоредба, се изменя така:

"§ 1. По смисъла на тази инструкция "полицейски органи" са органите на Главна дирекция "Криминална полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Главна дирекция "Охранителна полиция" и органите на съответните им звена в областните дирекции, органите на Главна дирекция "Гранична полиция" и на Дирекция "Вътрешна сигурност"."


§ 7. Параграф 5 от преходните и заключителните разпоредби се изменя така:

"§ 5. Изпълнението на инструкцията се възлага на директорите на ГДОП, ГДГП, ГДКП, ГДБОП, СДВР и ОДМВР и Дирекция "Вътрешна сигурност"."


Промени настройката на бисквитките