Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 38 от 21.V

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 5 ОТ 2007 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ТЕЛЕФОННИ УКАЗАТЕЛИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО РАБОТАТА С БАЗИТЕ ДАННИ, ТЯХНОТО ПРЕХВЪРЛЯНЕ И ПОЛЗВАНЕ, КАКТО И ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТЕЛЕФОННИ СПРАВОЧНИ УСЛУГИ (ДВ, БР. 1

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 5 ОТ 2007 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ТЕЛЕФОННИ УКАЗАТЕЛИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО РАБОТАТА С БАЗИТЕ ДАННИ, ТЯХНОТО ПРЕХВЪРЛЯНЕ И ПОЛЗВАНЕ, КАКТО И ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТЕЛЕФОННИ СПРАВОЧНИ УСЛУГИ (ДВ, БР. 1 ОТ 2008 Г.)

Издадена от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Обн. ДВ. бр.38 от 21 Май 2010г.

§ 1. Член 6 се изменя така:

"Чл. 6. Предприятията, които са задължени да предоставят универсалната услуга по чл. 182, ал. 2, т. 3 от Закона за електронните съобщения, издават поне един телефонен указател в печатна и/или електронна форма. Предприятията отправят мотивирано искане до Комисията за регулиране на съобщенията (комисията) за одобрение на формата на указателя - печатна и/или електронна, като комисията се произнася с решение в едномесечен срок от получаване на искането. Телефонният указател се актуализира редовно, но най-малко веднъж годишно."


§ 2. В чл. 9 ал. 1 се изменя така:

"(1) Предприятия, които предоставят на своите абонати обществени телефонни услуги чрез номера от Националния номерационен план, са длъжни да удовлетворяват всяко обосновано искане за предоставяне или актуализиране на данните по чл. 12, ал. 6 за абонатите си, които са заявили изрично съгласие за включването на данните им, при изготвяне или актуализиране на телефонни указатели."


§ 3. Член 10 се изменя така:

"Чл. 10. Предприятия, които предоставят на своите абонати обществени телефонни услуги чрез номера от Националния номерационен план, могат да предоставят данните по чл. 12, ал. 7 за абонатите си, които са заявили изрично съгласие за включването на данните им при изготвяне или актуализиране на телефонни указатели, по договаряне с предприятията, отправили съответните искания."


§ 4. В чл. 11, ал. 1 думите "и не по-малко от веднъж на три години" се заличават.


§ 5. В чл. 26 ал. 1 се изменя така:

"(1) Предприятия, които предоставят на своите абонати обществени телефонни услуги чрез номера от Националния номерационен план, са длъжни да удовлетворяват всяко обосновано искане за предоставяне или актуализиране на данните по чл. 12, ал. 6 за абонатите си, които са заявили изрично съгласие за включването на данните им при предоставянето на телефонни справочни услуги."


§ 6. Член 27 се изменя така:

"Чл. 27. Предприятия, които предоставят на своите абонати обществени телефонни услуги чрез номера от Националния номерационен план, могат да удовлетворяват всяко обосновано искане за предоставяне или актуализиране на данните по чл. 12, ал. 7 за абонатите си, които са заявили изрично съгласие за включването на данните им при предоставянето на телефонни справочни услуги, по договаряне с предприятията, отправили съответните искания."


§ 7. В § 2 от преходните и заключителните разпоредби думите "на основание чл. 258, ал. 7" се заменят с "на основание чл. 258, ал. 8".


Промени настройката на бисквитките