Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 28 от 13.IV

РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРОЦЕДУРНИ ПРАВИЛА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБСЪЖДАНЕ И ГЛАСУВАНЕ ПО ЧЛ. 103 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРОЦЕДУРНИ ПРАВИЛА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБСЪЖДАНЕ И ГЛАСУВАНЕ ПО ЧЛ. 103 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.28 от 13 Април 2010г.

Народното събрание на основание § 2 от допълнителните разпоредби от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, чл. 86, ал. 1 във връзка с чл. 103, ал. 2 от Конституцията на Република България


РЕШИ:


Приема процедурни правила за провеждане на обсъждане и гласуване по чл. 103 от Конституцията срещу Президента на Република България, както следва:

1. Прочитане от представител на вносителите на мотивите и проекта за решение по чл. 103 от Конституцията срещу Президента на Република България за нарушаване на Конституцията на Република България.

2. Даване на възможност на Президента на Република България да отговори на мотивите.

3. Провеждане на обсъждане по чл. 103 от Конституцията по реда на чл. 48, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

4. Поредността на изказващите се народни представители е според големината на парламентарната група, чиито членове са - от най-голямата до най-малката по численост. Следва изказване на независим народен представител. Тази поредност се спазва до изчерпване на времето на парламентарните групи и общото време на независимите народни представители.

5. Даване на възможност на Президента на Република България да вземе отношение по проведеното обсъждане.

6. Явно гласуване на проекта за решение по чл. 103 от Конституцията срещу Президента на Република България за нарушаване на Конституцията на Република България по реда на чл. 56, ал. 2, т. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

7. Обсъждането и гласуването се провеждат в едно пленарно заседание.

-------------------------

Решението е прието от 41-ото Народно събрание на 31 март 2010 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките