Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 8 от 29.I

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 8 ОТ 25 ЯНУАРИ 2010 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 258 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА ДЕТАЙЛНИ ПРАВИЛА ЗА ДОПУСТИМОСТ НА РАЗХОДИТЕ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "ТРАНСПОРТ", СЪФИНАНСИРАНА ОТ КОХЕЗИОННИЯ ФОНД

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 8 ОТ 25 ЯНУАРИ 2010 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 258 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА ДЕТАЙЛНИ ПРАВИЛА ЗА ДОПУСТИМОСТ НА РАЗХОДИТЕ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "ТРАНСПОРТ", СЪФИНАНСИРАНА ОТ КОХЕЗИОННИЯ ФОНД И ЕВРОПЕЙСКИЯ ФОНД ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ, ЗА ФИНАНСОВАТА РАМКА 2007 - 2013 Г. (ДВ, БР. 89 ОТ 2007 Г.)

Обн. ДВ. бр.8 от 29 Януари 2010г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 2, ал. 1 се създават т. 6 - 8:

"6. да са извършени в парична форма, с изключение на изрично посочените случаи в чл. 5, ал. 1;

7. да са предвидени в договор за безвъзмездна финансова помощ или в заповед по чл. 3 от Постановление № 121 на Министерския съвет от 2007 г. за определяне на реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативните програми, съфинансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз и по Програма ФАР на Европейския съюз (ДВ, бр. 45 от 2007 г.);

8. да са извършени и платени през периода за допустимост по чл. 3, ал. 1."


§ 2. В чл. 3 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 2 т. 3 се изменя така:

"3. основани на цени, които не надвишават фиксираните в договора за обществена поръчка."

2. Създава се ал. 3:

"(3) В случай на изменение или допълнение на ОПТ разходи, свързани с нови типове дейности, определени за допустими за финансиране в ревизирания вариант на програмата, се считат за такива от датата на представянето в Европейската комисия на искането за изменение или допълнение."


§ 3. В чл. 4, ал. 2 се правят следните допълнения:

1. В т. 1 се създават букви "д", "e" и "ж":

"д) земята става собственост на държавата или на лице, на което са възложени публичноправни функции;

е) земята не е придобита от бенефициента преди началната дата на допустимост на разходите за проекта;

ж) земята не е обременена с вещни и/или облигационни тежести."

2. В т. 5 се създава буква "д":

"д) недвижимото имущество става собственост на държавата или на лице, на което са възложени публичноправни функции."


§ 4. В чл. 5 се правят следните допълнения:

1. В ал. 2 след думите "проекти по ОПТ" се поставя запетая и се добавя "които са част от списъка с основни проекти по програмата".

2. Създава се ал. 5:

"(5) Разходите, свързани с подготовката на проекти, които са част от основния списък на ОПТ, са за сметка на бюджета на съответната приоритетна ос."


§ 5. В чл. 6 се правят следните допълнения:

1. В ал. 2 се създава т. 3:

"3. разходи за експерти - външни за Управляващия орган, наети за подпомагане на дейностите по т. 1."

2. Създава се ал. 4:

"(4) Разходи, свързани с подготовката на проекти по ОПТ, които не са част от основния списък на проектите по програмата, са допустими за финансиране в рамките на приоритетна ос "Техническа помощ"."


§ 6. В чл. 7, ал. 1 т. 2 се изменя така:

"2. допълнително възложени извън длъжностните им характеристики задачи/отговорности и/или в договорите за тяхното назначаване; дейностите се възлагат в съответствие с методология, одобрена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията;".


§ 7. Създава се чл. 9:

"Чл. 9. Не са допустими за финансиране разходите, извършени във връзка с проект, чието изпълнение е приключило към момента на подаване на формуляра за кандидатстване за финансиране по ОПТ."


§ 8. В § 1, т. 3 от допълнителната разпоредба думите "Министерството на транспорта" се заменят с "Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията".


§ 9. В заключителните разпоредби се правят следните изменения:

1. В § 3 думите "министърът на транспорта" се заменят с "министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията".

2. В § 5 думите "министъра на транспорта" се заменят с "министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията".


Промени настройката на бисквитките