Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 17 от 2.III

НАРЕДБА № 8 ОТ 17 ДЕКЕМВРИ 2009 Г. ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ОБРАЗЦИТЕ НА АКТОВЕТЕ ЗА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ, НА ДОСИЕ НА ИМОТ - ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ, И НА РЕГИСТРИТЕ, ПРЕДВИДЕНИ В ЗАКОНА ЗА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ, И ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ РЕДА ЗА СЪСТАВЯНЕТО, ВОДЕНЕТ

 

НАРЕДБА № 8 ОТ 17 ДЕКЕМВРИ 2009 Г. ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ОБРАЗЦИТЕ НА АКТОВЕТЕ ЗА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ, НА ДОСИЕ НА ИМОТ - ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ, И НА РЕГИСТРИТЕ, ПРЕДВИДЕНИ В ЗАКОНА ЗА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ, И ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ РЕДА ЗА СЪСТАВЯНЕТО, ВОДЕНЕТО И СЪХРАНЯВАНЕТО ИМ

Издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на правосъдието

Обн. ДВ. бр.1 от 5 Януари 2010г., попр. ДВ. бр.17 от 2 Март 2010г.

Раздел I.
Общи положения

Чл. 1. С тази наредба се утвърждават образците на актовете за общинска собственост, на досие на имот - общинска собственост, и на регистрите, предвидени в Закона за общинската собственост, и се определя редът за съставянето, воденето и съхраняването им.


Чл. 2. Утвърждават се образци на:

1. акт за публична общинска собственост (приложение № 1);

2. акт за частна общинска собственост (приложение № 2);

3. акт за поправка на акт за публична общинска собственост (приложение № 3);

4. акт за поправка на акт за частна общинска собственост (приложение № 4);

5. досие на имот - общинска собственост (приложение № 5);

6. протокол за предаване на имот - общинска собственост (приложение № 6);

7. главен регистър за публична общинска собственост (приложение № 7);

8. главен регистър за частна общинска собственост (приложение № 8);

9. регистър за общинските предприятия (приложение № 9);

10. регистър за търговските дружества с общинско участие (приложение № 10);

11. регистър за юридическите лица с нестопанска цел, в които участва общината (приложение № 11);

12. регистър за гражданските дружества, в които участва общината (приложение № 12).


Раздел II.
Актове за публична и частна общинска собственост. Акт за поправка на акт за публична и частна общинска собственост. Досие на имот - общинска собственост. Протокол за предаване на имот - общинска собственост

Чл. 3. Актове за общинска собственост се съставят по образците, утвърдени от министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на правосъдието (приложения № 1 и 2).


Чл. 4. Актове за общинска собственост се съставят за всички имоти - общинска собственост, с изключение на имотите, посочени в чл. 56, ал. 2 от Закона за общинската собственост, освен ако в специален закон е предвидено друго.


Чл. 5. Актовете за общинска собственост на имотите - общинска собственост, се съставят в два екземпляра от длъжностно лице, определено от кмета на общината. Първият екземпляр се съхранява в службата по вписванията, а вторият - в общината. Препис от акта се изпраща в 7-дневен срок от вписването му на службата по геодезия, картография и кадастър и на лицата, на които е предоставен имотът.


Чл. 6. Поредният номер на съставения акт се изписва с арабски цифри.


Чл. 7. (1) Актът за публична общинска собственост съдържа следните раздели: раздел 1 "Дата на съставяне", раздел 2 "Правно основание", раздел 3 "Вид и описание на имота", раздел 4 "Местонахождение на имота", раздел 5 "Граници на имота", раздел 6 "Данъчна оценка на имота към момента на утвърждаване на акта", раздел 7 "Съсобственици", раздел 8 "Номер и дата на съставени по-рано актове", раздел 9 "Предоставени права за управление", раздел 10 "Актосъставител" и раздел 11 "Забележки".

(2) Актът за частна общинска собственост съдържа следните раздели: раздел 1 "Дата на съставяне", раздел 2 "Правно основание", раздел 3 "Вид и описание на имота", раздел 4 "Местонахождение на имота", раздел 5 "Граници на имота", раздел 6 "Данъчна оценка на имота към момента на утвърждаване на акта", раздел 7 "Съсобственици", раздел 8 "Номер и дата на съставени по-рано актове", раздел 9 "Предоставени права за управление", раздел 10 "Актосъставител" и раздел 11 "Забележки".


Чл. 8. В раздел 1 "Дата на съставяне" с арабски цифри се посочва датата на утвърждаване на акта.


Чл. 9. (1) В раздел 2 "Правно основание" се вписва основанието, на което се съставя актът, и/или основанието, на което имотът - общинска собственост, е придобит от общината.

(2) Основанията за придобиване на имота от общината са посочени в чл. 2, ал. 1 от Закона за общинската собственост.


Чл. 10. (1) В раздел 3 "Вид и описание на имота" се отразява видът на имота:

1. незастроен поземлен имот - урегулиран (УПИ) или неурегулиран (ПИ);

2. сграда, обект в сграда, идеални части от сграда или от обект в сграда (жилищна сграда, жилище, гараж, ателие, магазин, работилница, склад, административна сграда, обект в административна сграда, сграда за социални, учебни, просветни, културни, спортни и здравни дейности, хотели и други сгради за подслон, места за настаняване, заведения за хранене и развлечения, производствени сгради и други) с посочване на етажност и застроена площ;

3. прилежащ поземлен имот към сградата и площта му;

4. гори и земи от общинския горски фонд съгласно Закона за горите;

5. земеделски земи от общинския поземлен фонд;

6. нарушени територии съгласно чл. 8, т. 5 от Закона за устройство на територията.

(2) Когато се съставя акт за общинска собственост за жилище или друг обект в сграда, задължително се посочват: застроената площ на имота, видът и броят на жилищните помещения, помещенията със спомагателно и обслужващо предназначение, в т. ч. складовите и таванските помещения (когато има такива), отворените пространства - балкони, лоджии и тераси, като задължително се посочва размерът на прилежащите идеални части от общите части на сградата и от отстъпеното право на строеж, респективно от поземления имот, върху който е построена сградата, като идеалните части се изразяват в процент или в дробно число.

(3) За складовите и таванските помещения се посочват площта и номерата им.

(4) Етажността на сградата с арабски цифри се посочва в брой на надземните етажи.

(5) Цифрите (арабски и римски), които се вписват в раздел 3 "Вид и описание на имота", се изразяват и словом в скоби след съответното число.

(6) Конструкцията на сградата се посочва съгласно конструктивно-технологическите характеристики на обекта. Ако сградата е пристроявана и надстроявана и има различие в конструкциите, се посочват конструкцията на основната част на сградата и отделно конструкциите на пристрояваната и надстрояваната част.

(7) Задължително се посочва годината на въвеждане в експлоатация на сградата, респективно на пристроената или надстроената част от сградата, или удостоверението по § 16 от преходните разпоредби на Закона за устройство на територията.


Чл. 11. (1) В раздел 4 "Местонахождение на имота" се вписват данните, установяващи местонахождението на имота: област, община, населено място, район, местност, квартал, номер на урегулиран поземлен имот (УПИ) съгласно действащия подробен устройствен план на населеното място, номер на поземления имот (ПИ), жилищен комплекс, улица и административен номер, номер на блок, вход, етаж, номер на апартамент, гараж или друг обект и др., а за имот извън строителните граници - землище, местност, номер на имот по картата на възстановената собственост (КВС).

(2) Кварталът и номерът на УПИ се посочват съгласно действащия подробен устройствен план, като се посочва и номерът на решението или заповедта, с която е одобрен действащият подробен устройствен план на населеното място.

(3) Когато има влязла в сила кадастрална карта за имота, се посочва и идентификационният номер по кадастрална карта.


Чл. 12. (1) В раздел 5 "Граници на имота" се посочват данни относно съседните имоти чрез посочване на номерата им съгласно действащия подробен устройствен план или номерата на неурегулираните поземлени имоти, булеварди, улици, алеи, пътища и др.

(2) Когато има влязла в сила кадастрална карта, се посочват и идентификационните номера на съседните имоти по кадастрална карта.

(3) Когато се съставя акт за общинска собственост за жилище или друг обект в сграда, като граници на имота се посочват номерата на съседните обекти в сградата. Складовите и таванските помещения се индивидуализират чрез посочване на номерата на съседните им обекти.

(4) Когато има влязла в сила кадастрална карта, се посочват и идентификационните номера на съседните жилища или други обекти в сградата по кадастрална карта.

(5) Съседните имоти се изброяват последователно, като се започва от посока север по посока на часовниковата стрелка: север - североизток - изток - югоизток - юг - югозапад - запад - северозапад, в зависимост от разположението на съседните имоти.


Чл. 13. В раздел 6 "Данъчна оценка на имота към момента на утвърждаване на акта" се вписва данъчната оценка на съответния имот, валидна към момента на утвърждаване на акта.


Чл. 14. (1) В раздел 7 "Съсобственици" се посочват при съсобствени имоти данните за съсобствениците и притежаваните от тях идеални части от имота. Идеалните части се изразяват в процентно съотношение или в дробно число.

(2) Цифрите, които се вписват в раздел 7 "Съсобственици", се изразяват и словом в скоби след съответното число.


Чл. 15. В раздел 8 "Номер и дата на съставени по-рано актове" се посочват номерата и датите на всички съставени по-рано актове за общинска собственост за същия имот.


Чл. 16. (1) В раздел 9 "Предоставени права за управление" се вписват юридическите лица на общинска бюджетна издръжка, звената на общинска бюджетна издръжка, други юридически лица на бюджетна издръжка или техните териториални структури, на които имотът е предоставен за управление. Вписват се номерът и датата на актовете, с които имотът е предоставен за управление.

(2) В случаите, когато имотът - общинска собственост, не е предоставен за управление по установения ред, се вписва, че имотът се управлява от кмета на общината на основание чл. 12, ал. 5 от Закона за общинската собственост.


Чл. 17. В раздел 10 "Актосъставител" се посочват трите имена и длъжността на актосъставителя. Актът се утвърждава от кмета на общината.


Чл. 18. (1) В раздел 11 "Забележки" се вписват обстоятелствата, подлежащи на вписване в съответните раздели на акта за общинска собственост след изчерпване на определеното в одобрения образец пространство.

(2) В раздел 11 "Забележки" се вписват всички съществени обстоятелства, касаещи статута на имота, предприетите по отношение на него действия на управление и разпореждане, други обстоятелства (номер и дата на съставени актове за поправка на акта за общинска собственост; номер и дата на заповеди на кмета на общината за отписване на имота или части от имота от актовите книги; временни постройки, които съгласно чл. 56, ал. 2 от Закона за общинската собственост не са предмет на раздел 3; съборени сгради; номер и дата на съставяне на нов акт за общинска собственост и др.), възникнали или настъпили след утвърждаването на акта за общинска собственост и неизискващи съставянето на нов акт.

(3) Всяко вписване в раздел 11 "Забележки" на акта за общинска собственост, с изключение на вписванията по ал. 1, се утвърждава от органа, утвърдил акта.


Чл. 19. (1) Нов акт за общинска собственост се съставя при:

1. промяна на характера на собствеността от публична в частна или обратно;

2. при възникване на обстоятелствата по чл. 59 от Закона за общинската собственост.

(2) В случаите по ал. 1 в новия акт за общинска собственост се посочват номерът и датата на стария акт. Промяната се отбелязва и в стария акт и в регистрите.


Чл. 20. При установяване на допусната явна фактическа грешка след съставянето на акта за общинска собственост отстраняването й се извършва с акт за поправка по образец, утвърден от министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на правосъдието (приложения № 3 и 4).


Чл. 21. (1) Актът за поправка на акт за публична общинска собственост съдържа разделите по чл. 7, ал. 1 с изключение на раздел 8 "Номер и дата на съставени по-рано актове".

(2) Актът за поправка на акт за частна общинска собственост съдържа разделите по чл. 7, ал. 2 с изключение на раздел 8 "Номер и дата на съставени по-рано актове".


Чл. 22. (1) За всеки общински имот се съставя досие по образец, утвърден от министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на правосъдието (приложение № 5).

(2) Към досието по ал. 1 се прилагат копие от акта за собственост и всички документи, послужили за съставянето на акта (документи, удостоверяващи възникването, изменението и прекратяването на правото на собственост на общината, предоставените права на трети лица, други данни за имота), скица на имота, съгласно действащия към момента на съставянето на акта регулационен и застроителен план, респективно кадастрална карта.


Чл. 23. Фактическото предаване на имот - общинска собственост, се извършва с протокол по образец, утвърден от министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на правосъдието (приложение № 6).


Раздел III.
Регистри, предвидени в Закона за общинската собственост

Чл. 24. След съставянето на всеки акт за общинска собственост данните и обстоятелствата, констатирани в него, се вписват в зависимост от характера на собствеността в главния регистър за публична общинска собственост или в главния регистър за частна общинска собственост.


Чл. 25. В главния регистър за публична общинска собственост (приложение № 7) се вписват:

1. поредният номер и датата на съставяне на акта за общинска собственост (графа № 2);

2. номерът на досието, в което се съхраняват документите, послужили за съставянето на акта (графа № 3);

3. местонахождението на имота (графа № 4);

4. видът и описанието на имота (графа № 5);

5. данъчната оценка на имота към момента на утвърждаване на акта (графа № 6);

6. предоставените права за управление - вписват се юридическите лица на общинска бюджетна издръжка, звената на общинска бюджетна издръжка, други юридически лица на бюджетна издръжка или техните териториални структури, на които имотът или част от него е предоставен за управление, както и договорите за наем (графа № 7);

7. възникналите по силата на закон или учредените по силата на правен акт ограничени вещни права върху имота на основание чл. 7, ал. 2, изречение второ от Закона за общинската собственост (графа № 8) и наличието на концесионен договор (графа № 9);

8. актове, по силата на които имотът или част от него е престанал да бъде общинска собственост (графа № 10);

9. номерът на заповедта за отписване на акта за общинска собственост, номерът и датата на съставяне на акта за поправка на акта за общинска собственост и номерът и датата на съставяне на нов акт за общинска собственост (графа № 11).


Чл. 26. В главния регистър за частна общинска собственост (приложение № 8) се вписват:

1. поредният номер и датата на съставяне на акта за общинска собственост (графа № 2);

2. номерът на досието, в което се съхраняват документите, послужили за съставянето на акта (графа № 3);

3. местонахождението на имота (графа № 4);

4. видът и описанието на имота (графа № 5);

5. данъчната оценка на имота към момента на утвърждаване на акта (графа № 6);

6. предоставените права за управление - вписват се юридическите лица на общинска бюджетна издръжка, звената на общинска бюджетна издръжка, други юридически лица на бюджетна издръжка или техните териториални структури, на които имотът или част от него е предоставен за управление, както и договорите за наем със срок на действие до 3 години (графа № 7);

7. разпоредителните действия с имота или с част от имота - вписва се видът на правната сделка - продажба, замяна, делба, наем със срок на действие, по-дълъг от 3 години, и учредени ограничени вещни права, както и лицето, придобило права (графа 8);

8. включването на имота в капитала на търговско дружество с общинско участие (графа № 9);

9. актове, по силата на които имотът или част от него е престанал да бъде общинска собственост (графа № 10);

10. номерът на заповедта за отписване на акта за общинска собственост, номерът и датата на съставяне на акта за поправка на акта за общинска собственост и номерът и датата на съставяне на нов акт за общинска собственост (графа № 11).


Чл. 27. В общината се създават и поддържат регистри за общинските предприятия, за търговските дружества с общинско участие, за юридическите лица с нестопанска цел и за гражданските дружества, в които участва общината.


Чл. 28. В регистъра за общинските предприятия (приложение № 9) се вписват:

1. наименованието на предприятието (графа № 2);

2. номерът и датата на приемане на решението на общинския съвет за създаването, преобразуването и закриването на общинското предприятие (графа № 3);

3. предметът на дейност на предприятието (графа № 4);

4. органите на управление на предприятието (графа № 5);

5. броят заети лица по щатно разписание (графа № 6);

6. предоставеното на предприятието недвижимо общинско имущество чрез посочване на актовете за общинска собственост (графа № 7).


Чл. 29. В регистъра за търговските дружества с общинско участие (приложение № 10) се вписват:

1. наименованието на търговското дружество (графа № 2);

2. данните за търговската регистрация на търговското дружество, в това число за преобразуването и прекратяването му (графа № 3);

3. размерът на общинското участие в капитала на търговското дружество (графа № 4);

4. лицата, които представляват общината в органите за управление и контрол на търговското дружество (графа № 5);

5. възнаграждението на лицата, които представляват общината в тези органи (графа № 6).


Чл. 30. В регистъра за юридическите лица с нестопанска цел, в които участва общината (приложение № 11), се вписват:

1. наименованието на юридическото лице с нестопанска цел (графа № 2);

2. организационната форма на юридическото лице с нестопанска цел (графа № 3);

3. седалището и адресът на юридическото лице с нестопанска цел (графа № 4);

4. имената и длъжностите на лицата, представляващи общината в юридическото лице с нестопанска цел (графа № 5);

5. определянето за осъществяване на дейност в обществена или частна полза (графа № 6);

6. преобразуване, прекратяване и заличаване на юридическото лице с нестопанска цел (графа № 7).


Чл. 31. В регистъра за гражданските дружества, в които участва общината (приложение № 12), се вписват:

1. наименованието на гражданското дружество (графа № 2);

2. целта на гражданското дружество (графа № 3);

3. съдружниците (графа № 4);

4. вноската и делът на общината (графа № 5);

5. имената и длъжностите на лицата, представляващи общината в гражданското дружество (графа № 6);

6. срокът на договора и прекратяване на гражданското дружество (графа № 7).


Раздел IV.
Изисквания за съставянето и съхраняването на актовете за общинска собственост

Чл. 32. Предходно съставените актове за общинска собственост не подлежат на унищожаване. Те се прилагат заедно с досиетата, послужили за съставянето им, към досието на акта, който подлежи на съставяне.


Чл. 33. Актовете за общинска собственост се съставят във формат "А4", символите (букви и цифри) се изписват в шрифт "Times New Roman", при размер на шрифта "12".


Чл. 34. Актовете за общинска собственост се съхраняват в актови книги за имотите - общинска собственост. Актовите книги съдържат общо по 200 акта.


Раздел V.
Ред за водене и съхранение на регистрите, предвидени в Закона за общинската собственост

Чл. 35. Регистрите, предвидени в Закона за общинската собственост, се водят от упълномощено от кмета на общината длъжностно лице (длъжностни лица).


Чл. 36. Регистрите, предвидени в Закона за общинската собственост, се съхраняват безсрочно.


Чл. 37. Размерът на всеки отделен лист на регистрите по тази наредба е във формат "А3". Регистрите съдържат общо по 200 листа.


Чл. 38. По преценка на кмета на общината могат да бъдат съставяни и поддържани спомагателни регистри. Обстоятелствата, подлежащи на вписване в спомагателния регистър, трябва да са идентични на тези в главния регистър.


Чл. 39. По преценка на кмета на общината могат да се създават и поддържат картотеки към главните регистри за публична и частна общинска собственост.


Заключителни разпоредби

§ 1. Наредбата се издава на основание § 37 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за общинската собственост (ДВ, бр. 54 от 2008 г.) и отменя Наредба № 5 от 2005 г. за утвърждаване на образците на актовете за общинска собственост и на регистрите, предвидени в Закона за общинската собственост, и за определяне реда за съставянето, воденето и съхраняването им (обн., ДВ, бр. 76 от 2005 г.; попр., бр. 82 от 2005 г.).


§ 2. Министърът на регионалното развитие и благоустройството дава указания по прилагане на наредбата.


Приложение № 1 към чл. 2, т. 1 и чл. 3


(Попр. - ДВ, бр. 17 от 2010 г.)



Приложение № 2 към чл. 2, т. 2 и чл. 3


(Попр. - ДВ, бр. 17 от 2010 г.)



Приложение № 3 към чл. 2, т. 3 и чл. 20


(Попр. - ДВ, бр. 17 от 2010 г.)



Приложение № 4 към чл. 2, т. 4 и чл. 20


(Попр. - ДВ, бр. 17 от 2010 г.)



Приложение № 5 към чл. 2, т. 5 и чл. 22



ДОСИЕ
НА ИМОТ - ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ
№ ........./..................г.
 
1. Вх. № на преписка ......................................................................................................................................................................................................................
2. Копие от акт за общинска собственост № ............./................. г.
3. Документи, послужили за съставянето на акта за общинска собственост (акт на компетентен орган, съдебно решение, договор, завещание, заповед за деактуване и др.) ..................................
...............................................................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................................................
4. Документи, удостоверяващи предоставени права на трети лица (договор за учредено право на ползване, концесия, право на строеж, акт на общински съвет и др.) ..............................................
...............................................................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................................................
5. Скица на имота по действащия към момента на съставянето на акта регулационен и застроителен план .............................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................................................
6. Скица на имота по одобрена към момента на съставянето на акта кадастрална карта (при наличие на одобрена кадастрална карта) .............................................................................
...............................................................................................................................................................................................................................................
7. Данъчна оценка на имота към момента на утвърждаване на акта ..............................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................................................
 
ПОЯСНЕНИЕ: Номерът на досието съответства на номера на акта за общинска собственост.
 
При съставяне на нов акт за общинска собственост към досието на новосъставения акт за общинска собственост се прилага/т досието/досиетата на съставените по-рано актове за същия имот.
 
При съставяне на акт за поправка на акт за общинска собственост към досието на акта за поправка се прилага досието на акта за общинска собственост, за който се извършва поправката.
 


Приложение № 6 към чл. 2, т. 6 и чл. 23



ПРОТОКОЛ
за предаване на имот - общинска собственост,
на основание .........................
 
(договор за наем, акт на компетентен орган за предоставено право на управление, разпоредителна сделка и др.)
 
Днес, ..................... година, в изпълнение на .........................................................................................................................................................................
........................................................................................................................................................................................................................
(посочва се актът на общинския съвет, кмета на общината, ръководителя на ведомство, областния управител или други основания)
......................................................................................................................................................................., комисия в състав:
1.
.......................................................................................................................................
ЕГН .......................................................................
  (име, презиме и фамилия)  
2.
.......................................................................................................................................
ЕГН .......................................................................
  (име, презиме и фамилия)  
3.
.......................................................................................................................................
ЕГН .......................................................................
  (име, презиме и фамилия)  
назначена със Заповед № ......................................... на .............................................................................................................................................................
.................................................................................................................., и комисия в състав:
1.
.......................................................................................................................................
ЕГН .......................................................................
  (име, презиме и фамилия)  
2.
.......................................................................................................................................
ЕГН .......................................................................
  (име, презиме и фамилия)  
3.
.......................................................................................................................................
ЕГН .......................................................................
  (име, презиме и фамилия)  
назначена със Заповед № ......................................... на .............................................................................................................................................................
........................................................................................................................................................................................................................
(в случаите, в които страна по приемането (предаването) на имота е физическо или юридическо лице, се записват имената, ЕГН и личните данни на лицето или на упълномощеното от него лице),
извърши фактическото предаване и приемане на общинския имот, находящ се в
гр. ............................., ул. .............................................................................................. № .....,
представляващ ...........................................................................................................................................................................................................
(прави се описание на имота по вид и предназначение)
.............................................................................................................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................................................................................................
При извършване на приемно-предавателните действия имотът се намира в следното състояние:
.............................................................................................................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................................................................................................
 
Предали имота: Приели имота:
1. ............................................ 1. ............................................
2. ............................................ 2. ............................................
3. ............................................ 3. ............................................
   
Гр. ...........................  
..................................  
(дата, година)  
 
ПОЯСНЕНИЕ: В протокола се описват (отразяват) всички основни и спомагателни обекти, теренът, подобренията върху терена и изграденото, съоръженията, контролно-измервателните уреди, техните отчетни показания и всички други обекти съобразно акта на общинския съвет, кмета на общината, ръководителя на ведомство или областния управител.
Прави се оценка на физическото състоянието на имота и се посочват неговата балансова стойност и данъчна оценка.
Протоколът се подписва от членовете на приемно-предавателните комисии.
Накрая се отбелязват мястото и датата, на която е приключило предаването и е оформен документът за приемане и предаване (протоколът).
 


Приложение № 7 към чл. 2, т. 7 и чл. 25



Главен регистър за публична общинска собственост
 
№ по ред № и дата на съставяне на акта за общинска собственост Номер на досие Место- нахожде- ние Вид и описание на имота Данъчна оценка на имота към момента на утвържда- ване на акта Предоста- вени права за управле- ние Възникнали или учредени ограничени вещни права върху имота на основание чл. 7, ал. 2, изречение второ от ЗОС Наличие на договор за концесия Актове, по силата на които имотът/част от имота е престанал да бъде общинска собственост Заповед за отписване на акта за общинска собственост, № и дата на съставяне на акт за поправка на акта за общинска собственост, № и дата на съставяне на нов акт за общинска собственост
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
                     
                     
                     


Приложение № 8 към чл. 2, т. 8 и чл. 26



Главен регистър за частна общинска собственост
 
№ по ред № и дата на съставяне на акта за общинска собственост Номер на досие Место- нахожде- ние Вид и описание на имота Данъчна оценка на имота към момента на утвър- ждаване на акта Предоста- вени права за управле- ние Разпореди- телни действия с имота (част от имота) Включен в капитала на търговско дружество с общинско участие Актове, по силата на които имотът/част от имота е престанал да бъде общинска собственост Заповед за отписване на акта за общинска собственост, № и дата на съставяне на акт за поправка на акта за общинска собственост, № и дата на съставяне на нов акт за общинска собственост
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
                     
                     
                     


Приложение № 9 към чл. 2, т. 9 и чл. 28



Регистър за общинските предприятия
 
№ по ред Наименование на предприятието № и дата на приемане на решението на общинския съвет за създаването, преобразуването и закриването на общинското предприятие Предмет на дейност на предприятието Органи на управление на предприятието Брой заети лица по щатно разписание Предоставено на предприятието недвижимо общинско имущество - акт за общинска собственост №/дата
1 2 3 4 5 6 7
             
             
             


Приложение № 10 към чл. 2, т. 10 и чл. 29



Регистър за търговските дружества с общинско участие
 
№ по ред Наименование на търговското дружество Данни за търговската регистрация на търговското дружество, в т.ч. за преобразуването и прекратяването му Размер на общинското участие в капитала на търговското дружество Лица, които представляват общината в органите за управление и контрол на търговското дружество Възнаграждение на лицата, които представляват общината в тези органи
1 2 3 4 5 6
           
           
           


Приложение № 11 към чл. 2, т. 11 и чл. 30



Регистър за юридическите лица с нестопанска цел, в които участва общината
 
№ по ред Наименование на юридическото лице с нестопанска цел Организационна форма на юридическото лице с нестопанска цел Седалище и адрес на юридическото лице с нестопанска цел Имена и длъжности на лицата, представляващи общината в юридическото лице с нестопанска цел Определянето за осъществяване на дейност в обществена или частна полза Преобразуване, прекратяване и заличаване на юридическото лице с нестопанска цел
1 2 3 4 5 6 7
             
             
             


Приложение № 12 към чл. 2, т. 12 и чл. 31



Регистър за гражданските дружества, в които участва общината
 
№ по ред Наименование на гражданското дружество Цел на гражданското дружество Съдружници Вноска и дял на общината Имена и длъжности на лицата, представляващи общината в гражданското дружество Срок на договора и прекратяване на гражданското дружество
1 2 3 4 5 6 7
             
             
             


Промени настройката на бисквитките