Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 36 от 14.V

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 54 ОТ 6 МАРТ 2009 Г. ЗА ЗАПЛАТИТЕ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ГРАЖДАНСКИТЕ ЛИЦА ПО ЗАКОНА ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ И ЛИЦАТА, РАБОТЕЩИ ПО ТРУДОВО ПРАВООТНОШЕНИЕ ПО ЗАКОНА ЗА МИНИСТЕРСТВОТ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 54 ОТ 6 МАРТ 2009 Г. ЗА ЗАПЛАТИТЕ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ГРАЖДАНСКИТЕ ЛИЦА ПО ЗАКОНА ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ И ЛИЦАТА, РАБОТЕЩИ ПО ТРУДОВО ПРАВООТНОШЕНИЕ ПО ЗАКОНА ЗА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

В сила от 01.01.2009 г.

Обн. ДВ. бр.20 от 17 Март 2009г., отм. ДВ. бр.36 от 14 Май 2010г.

Отменено с § 2 от преходните и заключителните разпоредби на Постановление № 86 от 3 май 2010 г. за заплатите на военнослужещите и цивилните служители по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и на държавните служители и лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за Министерството на вътрешните работи - ДВ, бр. 36 от 14 май 2010 г., в сила от 01.01.2010 г.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Утвърждава месечното разпределение на разходите за заплати по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити за 2009 г. съгласно приложение № 1.

(2) Разходите за заплати за съответния месец се ползват за определяне и изплащане на основните месечни заплати и възнаграждения, на допълнителни и други трудови възнаграждения, определени със закон или с друг нормативен акт.

(3) Икономията на разходите за заплати може да се използва текущо или с натрупване само за изплащането на парични и/или предметни награди и допълнителни възнаграждения за постигнати резултати в съответствие с действащата нормативна уредба.

(4) При намаляване на числеността на персонала, извън случаите на извеждане на дейности от бюджетно на друго финансиране и случаите на намаляване на персонала в резултат на преминаване на функции и персонал към друго бюджетно предприятие, икономиите на разходите за заплати могат да се използват за увеличаване на индивидуалните основни месечни заплати на военнослужещите по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и на държавните служители по Закона за Министерството на вътрешните работи, а за държавните служители и гражданските лица по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и за лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за Министерството на вътрешните работи и по Закона за изпълнение на наказанията - до максималния размер за съответната длъжност и/или за издръжка в съответната административна структура или бюджетна организация. Намаляването на числеността на персонала се извършва с нормативен акт и не се отразява при формирането на годишния размер на разходите за заплати за следващата година.


Чл. 2. (1) Размерът на основното месечно възнаграждение в съответствие с присвоеното военно звание на кадровите военнослужещи от Въоръжените сили на Република България се определя съгласно приложение № 2.

(2) Размерът на основното месечно възнаграждение за присвоено военно звание на кадровите военнослужещи от служба "Военна информация" и от служба "Военна полиция" се определя съгласно приложение № 3 (поверително).

(3) Длъжностните наименования, минималните и максималните основни месечни заплати на основните длъжности за граждански лица по трудово правоотношение в Генералния щаб, поделенията на Българската армия и структурите на подчинение на министъра на отбраната, които не прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител, се определят съгласно приложение № 4.

(4) Размерът на основното месечно възнаграждение за военно звание на кадровите военнослужещи от Националната разузнавателна служба се определя съгласно приложение № 5 (поверително).

(5) Размерът на основното месечно възнаграждение за военно звание на кадровите военнослужещи от Националната служба за охрана се определя съгласно приложение № 6 (за служебно ползване).

(6) Длъжностните наименования, минималните и максималните основни месечни заплати на основните длъжности за граждански лица по трудово правоотношение в Националната разузнавателна служба се определят съгласно приложение № 7.

(7) Длъжностните наименования, минималните и максималните основни месечни заплати на основните длъжности за граждански лица по трудово правоотношение в Националната служба за охрана се определят съгласно приложение № 8.

(8) Размерите на месечните заплати за категория и размерите на месечните заплати за най-ниската и най-високата длъжност във всяка категория на държавните служители по Закона за Министерството на вътрешните работи в Министерството на вътрешните работи се определят съгласно приложение № 9.

(9) Размерите на минималните и максималните основни месечни заплати за лицата, работещи по трудово правоотношение в Министерството на вътрешните работи, се определят съгласно приложение № 10.

(10) Размерите на месечните заплати за категория и размерите на месечните заплати за най-ниската и най-високата длъжност във всяка категория на държавните служители по Закона за Министерството на вътрешните работи в Специалната куриерска служба се определят съгласно приложение № 11.

(11) Размерите на минималните и максималните основни месечни заплати на лицата, работещи по трудово правоотношение в Специалната куриерска служба, се определят съгласно приложение № 12.

(12) Размерите на месечните заплати за категория и размерите на месечните заплати за най-ниската и най-високата длъжност във всяка категория на държавните служители по Закона за Министерството на вътрешните работи в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и в Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието се определят съгласно приложение № 13.

(13) Размерите на минималните и максималните основни месечни заплати на лицата, работещи по трудово правоотношение в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и в Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието, се определят съгласно приложение № 14.


Чл. 3. (1) Основното месечно възнаграждение на кадровите военнослужещи с присвоени висши офицерски звания или звание "полковник", несъответстващи на утвърдените за длъжностите по Указ № 101 на Президента на Република България от 2008 г. за утвърждаване длъжностите във Въоръжените сили на Република България, Националната разузнавателна служба и Националната служба за охрана, изискващи висши офицерски звания (ДВ, бр. 38 от 2008 г.), се определя за I степен на притежаваното от тях звание съгласно приложение № 2.

(2) В рамките на утвърдените размери на основните месечни заплати в таблицата по приложение № 4 министърът на отбраната определя по длъжностни наименования минималните и максималните основни месечни заплати на длъжностите в зависимост от степента на подчиненост на структурните звена - Генералния щаб, поделения на Българската армия и структури на подчинение на министъра на отбраната, които не прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител.


Чл. 4. (1) Основното месечно възнаграждение на държавните служители от Министерството на вътрешните работи се определя по реда на чл. 199 и 200 от Закона за Министерството на вътрешните работи.

(2) Основното месечно възнаграждение на длъжностите за лицата, работещи по трудово правоотношение, за които се изисква висше или средно образование, се определят по реда на чл. 203, ал. 1 - 3 от Закона за Министерството на вътрешните работи, като за длъжностите, за които се изисква по-ниско от средно образование, началната заплата за длъжност не може да бъде по-малка от 230 лв.

(3) Основното месечно възнаграждение на новопостъпилите държавни служители - стажанти в Министерството на вътрешните работи, за периода на първоначалното професионално обучение е 80 на сто от основното месечно възнаграждение за най-ниската длъжност от категория "Г" и от длъжността "полицай" и "пожарникар" от категория "Е".

(4) На държавните служители - стажанти, се изплаща допълнително възнаграждение за продължителна служба при условия и в размери, определени за държавните служители в Министерството на вътрешните работи.


Чл. 5. Основното месечно възнаграждение на кадровите военнослужещи по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, на държавните служители и на лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за Министерството на вътрешните работи, се определя на базата на разчетните данни, посочени в § 14 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2009 г.


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 1. На кадровите военнослужещи:

1. назначени на длъжности в съответствие с § 43 от преходната разпоредба на Постановление № 77 на Министерския съвет от 2003 г. за изменение и допълнение на Правилника за кадрова военна служба (ДВ, бр. 33 от 2003 г.), размерът на основното месечно възнаграждение се определя, както следва:

а) притежаващи военно звание "старши лейтенант", назначени на длъжности, изискващи по щат звание "лейтенант" - размерът на основното месечно възнаграждение, предвидено за званието "старши лейтенант";

б) притежаващи военно звание "сержант", назначени на длъжности, изискващи по щат звание "младши сержант" - размерът на основното месечно възнаграждение, предвидено за званието "сержант";

в) притежаващи военно звание "старши сержант", назначени на длъжности, изискващи по щат звание "сержант" - размерът на основното месечно възнаграждение, предвидено за званието "старши сержант - втора степен";

г) притежаващи военно звание "старшина", назначени на длъжности, изискващи по щат звание "старши сержант" - размерът на основното месечно възнаграждение, предвидено за званието "старшина - втора степен";

д) притежаващи военно звание "офицерски кандидат", назначени на длъжности, изискващи по щат звание "старшина" - размерът на основното месечно възнаграждение, предвидено за званието "офицерски кандидат";

2. притежаващи военно звание, по-ниско от изискващото се по щата, се изплаща основно месечно възнаграждение за най-високата степен на притежаваното военно звание;

3. с връчени предизвестия за прекратяване на договорите за кадрова военна служба, на които размерът на основното месечно възнаграждение е определян в съответствие с т. 1 и 2, за времето на назначението им в специалните щатове на министъра на отбраната основното месечно възнаграждение се определя по реда, действал до вземането им в тези щатове.


§ 2. Отменя се Постановление № 191 на Министерския съвет от 2007 г. за определяне възнаграждението на военнослужещите и гражданските лица по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и на държавните служители и лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за Министерството на вътрешните работи (обн., ДВ, бр. 67 от 2007 г.; изм. и доп., бр. 34, 77 и 91 от 2008 г.).


§ 3. Необходимите средства за прилагане на постановлението се осигуряват в рамките на одобрените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2009 г. средства по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити по чл. 1 и трансфера от републиканския бюджет по съответните самостоятелни бюджети при спазване на ограничението по чл. 17 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2009 г.


§ 4. Постановлението се приема на основание чл. 224 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, чл. 199, ал. 2 и чл. 203 от Закона за Министерството на вътрешните работи и § 87, ал. 1 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2009 г.


§ 5. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на вътрешните работи, министъра на отбраната, министъра на правосъдието, министъра на държавната администрация и административната реформа, началника на Националната служба за охрана и на директора на Националната разузнавателна служба.


§ 6. Постановлението влиза в сила от 1 януари 2009 г.


Приложение № 1 към чл. 1, ал. 1



Разходи за заплати по първостепенни разпоредители с бюджетни кредити по чл. 6, ал. 1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2009 г.
 
Първостепенни разпоре- Разходи за заплати по месеци през 2009 г. (в лв.)
по дители с  
ред бюджетни кредити  
    януари февру- март април май юни юли август септем- октом- ноем- декем-
      ари             ври ври ври ври
А Б 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1. Министерство на отбраната -                        
  общо 41 100 000 41 100 000 41 100 000 41 100 000 41 100 000 41 100 000 41 100 000 41 100 000 41 100 000 41 100 000 41 100 000 41 100 000
2. Министерството на вътрешните                        
  работи - общо 49 480 901 49 480 901 49 480 901 49 480 901 49 480 902 49 480 902 49 490 624 49 490 624 49 490 624 49 490 624 49 490 624 49 490 628
3. Министерство на правосъ-                        
  дието - Главна дирекция                        
  "Изпълнение на наказанията"                        
  и Главна дирекция "Охрана" 5 466 000 5 466 000 5 466 000 5 466 000 5 466 000 5 466 000 5 466 000 5 466 000 5 466 000 5 466 000 5 466 000 5 528 585
4. Министерство на държавната                        
  администрация и администра-                        
  тивната реформа - Специална                        
  куриерска служба 191 000 191 000 191 000 191 000 191 000 191 000 191 000 191 000 191 000 191 000 191 000 199 000
5. Държавна агенция                        
  "Национална сигурност" 4 915 000 4 985 000 5 170 000 5 245 000 5 950 000 5 405 000 5 460 000 6 100 000 6 085 000 6 150 000 6 800 000 6 253 144
6. Национална служба за охрана 1 600 000 1 600 000 1 600 000 1 600 000 1 600 000 1 600 000 1 600 000 1 600 000 1 600 000 1 600 000 1 600 000 1 583 343
                           

Забележка. В разходите за заплати по пореден № 2 са включени разходите за заплати на служителите от Държавната агенция за бежанците.


Приложение № 2 към чл. 2, ал. 1



ТАБЛИЦА
за размера на основното месечно възнаграждение в съответствие с присвоеното военно звание на кадровите военнослужещи от Въоръжените сили на Република България
 
Военно звание Основно месечно
по   възнаграждение
ред   от 1 януари 2009 г.
    (в лв.)
1 2 3
  I. ГЕНЕРАЛИ  
1. Генерал (адмирал) 1944
2. Генерал-лейтенант (вицеадмирал):  
2.1. I степен 1482
2.2. II степен 1439
2.3. III степен 1397
3. Генерал-майор (контраадмирал):  
3.1. I степен 1370
3.2. II степен 1360
3.3. III степен 1349
4. Бригаден генерал (бригаден адмирал):  
4.1. I степен 1323
4.2. II степен 1313
4.3. III степен 1297
  II. ОФИЦЕРИ  
5. Полковник (капитан I ранг):  
5.1. I степен 1271
5.2. II степен 1197
5.3. III степен 1176
5.4. IV степен 1160
6. Подполковник (капитан II ранг):  
6.1. I степен 1136
6.2. II степен 1092
6.3. III степен 1061
7. Майор (капитан III ранг):  
7.1. I степен 1029
7.2. II степен 966
8. Капитан (капитан-лейтенант):  
8.1. I степен 929
8.2. II степен 903
8.3. III степен 882
9. Старши лейтенант 861
10. Лейтенант 840
11. Младши лейтенант 798
  III. СЕРЖАНТИ (СТАРШИНИ)  
12. Офицерски кандидат 662
13. Старшина (мичман):  
13.1. I степен 646
13.2. II степен 635
14. Старши сержант (главен старшина):  
14.1. I степен 620
14.2. II степен 609
15. Сержант (старшина I степен) 593
16. Младши сержант (старшина II степен) 578
  IV. ВОЙНИЦИ  
17. Ефрейтор (старши матрос) 557
18. Редник (матрос) 546
     


Приложение № 3 към чл. 2, ал. 2


(Поверително)


Приложение № 4 към чл. 2, ал. 3



ТАБЛИЦА
на длъжностните наименования, минималните и максималните основни месечни заплати на основните длъжности за граждански лица по трудово правоотношение в Генералния щаб, поделенията на Българската армия и структурите на подчинение на министъра на отбраната, които не прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител
 
Наименование на длъжността Минимална Минимална Максимална
по   образователна основна основна
ред   степен, месечна заплата месечна заплата
    необходима за от 1 януари 2009г. от 1 януари 2009г.
    заемане на (в лв.) (в лв.)
    длъжността    
1 2 3 4 5
  А. РЪКОВОДНИ И ЕКСПЕРТНИ      
  ДЛЪЖНОСТИ      
  I. Ръководни длъжности      
1. Началник отдел във ВМА, ВА, НВУ и ВВМУ магистър 317 641
2. Началник сектор в ръководство на ВА, ВМА бакалавър 343 635
  II. Експертни длъжности      
  1. Експертни длъжности с аналитични и/или контролни функции
1. Главен експерт в Генералния щаб, ВА и ВМА бакалавър 339 635
2. Служител по сигурността на информацията      
  във ВА и ВМА магистър 339 540
3. Главен счетоводител в поделенията на БА,      
  ВА и ВМА магистър 266 549
4. Главен юрисконсулт в ГЩ, ВВС, съединения,      
  ВА и ВМА магистър 292 635
5. Старши експерт, старши счетоводител в ГЩ,      
  поделенията на БА, ВА и ВМА бакалавър 266 589
6. Старши юрисконсулт в ГЩ, ВВС, съединения,      
  ВА и ВМА магистър 284 589
7. Финансов контрольор в съединения, ВА и ВМА бакалавър 284 540
8. Младши юрисконсулт в ГЩ, поделенията на      
  БА, ВА и ВМА магистър 266 462
9. Младши експерт, младши счетоводител в ГЩ, проф.    
  в поделенията на БА, ВА и ВМА
бакалавър по................................................
266 457
  2. Експертни длъжности със спомагателни функции      
1. Главен специалист в ГЩ, ВА и ВМА и поде- средно    
  ленията на БА образование 254 423
2. Старши специалист, старши счетоводител в средно    
  ГЩ, поделенията на БА, ВА и ВМА образование 254 393
3. Младши специалист, младши счетоводител в средно    
  ГЩ, подел. на БА, ВА и ВМА образование 254 372
4. Технически сътрудници - I група средно    
    образование 240 368
5. Технически сътрудници - II група средно    
    образование 240 362
  III. Ръководители в други организации      
1. Ръководители на производствени и оперативни      
  звена в подел. на БА бакалавър 266 470
  IV. Аналитични специалисти      
1. Физици, математици и инженерни специалисти      
  в подел. на БА бакалавър 266 462
2. Други аналитични специалисти в поделенията      
  на БА бакалавър 266 462
3. Други приложни специалисти в поделенията      
  на БА спец./ср.проф. 266 398
  Б. ТЕХНИЧЕСКИ ДЛЪЖНОСТИ      
1. Изпълнители - I група III ст.пр.кв.,ср.обр. 240 362
2. Изпълнители - II група II ст.пр.кв., X кл. 240 360
3. Изпълнители - III група I ст.пр.кв.,VI кл. 240 331
4. Изпълнители - IV група без изискване 240 315
  V. Заети в науката и образованието - ВМА, ВА, НВУ и ВВМУ
1. Изборни длъжности:      
  Професор; ст.н. сътрудник I ст. магистър 648 859
  Доцент; ст.н. сътрудник II ст. магистър 542 835
2. Професор; ст.н. сътрудник I ст. магистър 648 793
3. Доцент; ст.н. сътрудник II ст. магистър 542 754
4. Гл.асистент; ст.преподавател; н.сътрудник I ст. магистър 461 713
5. Ст.асистент; преподавател; н.сътрудник II ст. магистър 443 673
6. Асистент; н.сътрудник III ст. магистър 427 634
  VI. Заети в лечебните заведения на Министерството на отбраната съгласно ПМС № 45 от 2001 г.
  1. Специалисти с немедицинско образование бакалавър 284 503
  2. Специалисти с медицинско образование      
1. Управител лечебно заведение по балнеология,      
  рехабилитация и възстановяване магистър 407 704
2. Лекар, началник отделение магистър 407 698
3. Лекар, началник лаборатория магистър 317 630
4. Ветеринарен лекар, лабораторен магистър 284 533
5. Лекари; лекари по дентална медицина магистър 317 630
6. Специалисти - фармацевти магистър 284 548
7. Главна медицинска сестра бакалавър 266 462
8. Старша медицинска сестра, старша акушерка бакалавър 266 446
9. Старши медицински лаборант, старши рентге-      
  нов лаборант и старши рехабилитатор бакалавър 266 446
10. Други медицински специалисти спец./ср.спец. 254 398
         


Приложение № 5 към чл. 2, ал. 4


(Поверително)


Приложение № 6 към чл. 2, ал. 5


(За служебно ползване)


Приложение № 7 към чл. 2, ал. 6



ТАБЛИЦА
за длъжностните наименования, минималните и максималните основни месечни заплати за основните длъжности за граждански лица по трудово правоотношение в Националната разузнавателна служба
 
Наименование на длъжността Минимална Минимална Максимална
по   образователна основна основна
ред   степен, месечна заплата месечна заплата
    необходима за от 1 януари 2009г. от 1 януари 2009г.
    заемане на (в лв.) (в лв.)
    длъжността    
  I. Ръководни длъжности      
1. Началник на отдел магистър 544 1033
2. Началник на секция магистър 500 974
  II. Експертни длъжности с аналитични и/или контролни функции
1. Главен експерт бакалавър 428 884
2. Старши експерт бакалавър 428 828
3. Експерт бакалавър 428 757
  III. Експертни длъжности със спомагателни функции      
1. Главен специалист средно 380 683
2. Старши специалист средно 373 629
3. Специалист средно 373 594
4. Технически сътрудник средно 318 545
  IV. Технически длъжности      
1. Изпълнител средно 331 595
2. Изпълнител основно 318 524
  V. Заети в медицинския пункт на НРС съгласно ПМС № 45 от 2001 г.
1. Фармацевт магистър 424 808
2. Лекар ординатор магистър 493 899
3. Стоматолог магистър 493 899
4. Медицинска сестра средно 331 594
         

Забележка. Длъжностните наименования, минималните и максималните размери на основните заплати на длъжностите в Националната разузнавателна служба се определят от директора на Националната разузнавателна служба в диференцирания диапазон на утвърдените с таблицата основни месечни заплати.


Приложение № 8 към чл. 2, ал. 7



ТАБЛИЦА
на длъжностните наименования, минималните и максималните основни месечни заплати на основните длъжности за граждански лица по трудово правоотношение в Националната служба за охрана
 
Наименование на длъжността Минимална Минимална Максимална
по   образователна основна основна
ред   степен, месечна заплата месечна заплата
    необходима за от 1 януари 2009г. от 1 януари 2009г.
    заемане на (в лв.) (в лв.)
    длъжността    
  I. Ръководни длъжности      
1. Началник на сектор магистър 605 1130
2. Директор на стопанство магистър 510 1060
  II. Експертни длъжности с контролни функции      
1. Главен инспектор магистър 495 945
2. Главен експерт магистър 467 950
3. Главен счетоводител магистър 467 910
4. Главен юрисконсулт магистър 467 890
5. Старши експерт бакалавър 467 920
6. Старши счетоводител бакалавър 454 760
7. Ръководител обслужващо звено бакалавър 454 700
8. Младши експерт, младши счетоводител бакалавър 432 735
  III. Експертни длъжности със спомагателни функции      
1. Главен специалист средно    
    образование 387 700
2. Старши специалист, старши счетоводител средно    
    образование 381 660
3. Младши специалист, младши счетоводител средно    
    образование 381 630
4. Технически сътрудници средно    
    образование 275 480
  IV. Технически длъжности      
1. Изпълнители I група средно    
    образование 275 605
    основно    
    образование 275 480
    не се изисква 275 440
2. Изпълнители II група не се изисква 275 415
  V. Специалисти с медицинско образование      
1. Началник на група "Медицинско осигуряване" магистър 416 815
2. Стоматолог магистър 416 790
3. Старша медицинска сестра бакалавър 360 625
4. Специалисти с полувисше и средно образование специалист/    
    средно    
    специално 406 590
5. Старши инспектор бакалавър 406 690

Забележка. Длъжностните наименования, минималните и максималните размери на основните месечни заплати на длъжностите в зависимост от степента на подчиненост на структурните звена в Националната служба за охрана се определят от началника на службата в диференциран диапазон на утвърдените с таблиците основни месечни заплати.


Приложение № 9 към чл. 2, ал. 8



ТАБЛИЦА
за размера на месечните заплати за категория и размерите на месечните заплати за най-ниската и най-високата длъжност във всяка категория на държавните служители по Закона за МВР в Министерството на вътрешните работи
 
Категория Заплата за категория Заплата за най-ниската Заплата за най-високата
по   от 1 януари 2009 г. длъжност в категорията длъжност в категорията
ред   (в лв.) от 1 януари 2009 г. от 1 януари 2009 г.
      (в лв.) (в лв.)
1. А 673 717 1269
2. Б 586 717 990
3. В 471 349 722
4. Г      
  I степен 404 447 690
  II степен 391 422 529
  III степен 378 412 496
5. Д 343 272 277
6. Е      
  I степен 337 216 275
  II степен 331 216 275
  III степен 324 216 275
         


Приложение № 10 към чл. 2, ал. 9



ТАБЛИЦА
за размера на минималните и максималните основни месечни заплати на лицата, работещи по трудово правоотношение в Министерството на вътрешните работи
 
Длъжностни наименования и образователна степен Минимална Максимална
по   основна месечна основна месечна
ред   заплата от заплата от
    1 януари 2009 г. 1 януари 2009 г.
    (в лв.) (в лв.)
  Раздел I. Политически кабинет    
1. Заместник-министър 602 1826
2. Началник на кабинета на министъра 602 1505
3. Директор на дирекция 602 1477
4. Парламентарен секретар 602 1425
5. Съветник на министъра 602 1372
6. Експерт 602 1237
7. Раздел II. Ръководни, аналитични и приложни специалисти с    
  висше образование    
  1. Образователно-квалификационна степен:    
  "магистър", "бакалавър" 602 967
  2. Образователно-квалификационна степен:    
  "професионален бакалавър по..." 602 607
8. Раздел III. Специалисти със средно специално образование 414 510
9. Раздел IV. Специалисти със средно образование 414 473
10. Раздел V. Помощен персонал 414 449
11. Раздел VI. Квалифицирани работници 414 458
12. Раздел VII. Неквалифицирани работници; пазачи и чистачи 281 292
       

Забележки:

1. В рамките на минималните и максималните основни месечни заплати по длъжностни наименования и раздели от таблицата министърът на вътрешните работи определя диференцирани диапазони за длъжностите от Класификатора на длъжностите в МВР за различните структурни звена, специфика на работа, професионален стаж и други.

2. Индивидуалните основни месечни заплати се определят в рамките на диференцираните диапазони.


Приложение № 11 към чл. 2, ал. 10



ТАБЛИЦА
за размерите на месечните заплати за категория и размерите на месечните заплати за най-ниската и най-високата длъжност във всяка категория на държавните служители по Закона за Министерството на вътрешните работи в Специалната куриерска служба
 
Категория Заплата за категория Заплата за най-ниската Заплата за най-високата
по   от 1 януари 2009 г. длъжност в категорията длъжност в категорията
ред   (в лв.) от 1 януари 2009 г. от 1 януари 2009 г.
      (в лв.) (в лв.)
1. А 673 656 1011
2. Б 586 656 990
3. В 471 457 705
4. Г      
  I степен 404 426 662
  II степен 391 412 521
  III степен 378 412 487
5. Д 343 272 272
6. Е      
  I степен 337 218 269
  II степен 331 218 269
  III степен 324 218 269
         


Приложение № 12 към чл. 2, ал. 11



ТАБЛИЦА
за размерите на минималните и максималните основни месечни заплати на лицата, работещи по трудово правоотношение в Специалната куриерска служба
 
Длъжностни наименования и образователна степен Минимална Максимална
по   основна месечна основна месечна
ред   заплата от заплата от
    1 януари 2009 г. 1 януари 2009 г.
    (в лв.) (в лв.)
1. Ръководни, аналитични и приложни специалисти с висше    
  образование с образователно-квалификационна степен:    
  - "магистър", "бакалавър" 602 903
  - "професионален бакалавър по..." 602 698
2. Специалисти със средно специално образование 414 510
3. Специалисти със средно образование 414 470
4. Помощен персонал със средно образование 414 445
5. Квалифицирани работници 414 455
6. Неквалифицирани работници 254 292
       

Забележки:

1. В рамките на минималните и максималните основни месечни заплати по длъжностни наименования и раздели от таблицата министърът на държавната администрация и административната реформа определя диференцирани диапазони за длъжностите от Класификатора на длъжностите за лицата, работещи по трудово правоотношение в Специалната куриерска служба, за различните структурни звена, специфика на работа, професионален стаж и други.

2. Индивидуалните основни месечни заплати се определят в рамките на диференцираните диапазони.


Приложение № 13 към чл. 2, ал. 12



ТАБЛИЦА
за размерите на месечните заплати за категория и размерите на месечните заплати за най-ниската и най-високата длъжност във всяка категория на държавните служители по Закона за Министерството на вътрешните работи в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието
 
Категория Заплата за категория Заплата за най-ниската Заплата за най-високата
по   от 1 януари 2009 г. длъжност длъжност
ред   (в лв.) от 1 януари 2009 г. от 1 януари 2009 г.
      (в лв.) (в лв.)
1. А 673 656 1011
2. Б 586 656 990
3. В 471 332 727
4. Г      
  I степен 404 452 662
  II степен 391 426 521
  III степен 378 412 487
5. Д 343 272 280
6. Е      
  I степен 337 218 269
  II степен 331 218 269
  III степен 324 218 259
         


Приложение № 14 към чл. 2, ал. 13



ТАБЛИЦА
за размерите на минималните и максималните основни месечни заплати на лицата, работещи по трудово правоотношение в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и в Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието
 
Длъжностни наименования и образователно- Минимална Максимална
по квалификационна степен основна месечна основна месечна
ред   заплата от заплата от
    1 януари 2009 г. 1 януари 2009 г.
    (в лв.) (в лв.)
  Раздел I. Научно-преподавателски длъжности    
1. Професор; ст.н.с. I ст. 562 888
2. Доцент; ст.н.с. II ст. 562 840
3. Главен асистент; н.с. I ст.; старши преподавател 562 723
4. Старши асистент; н.с. II ст.; преподавател 562 677
5. Асистент; н.с. III ст. 562 649
  Раздел II. Висш и среден медицински персонал    
1. Специалист с висше медицинско образование 562 783
2.
Професионален бакалавър по .....................................................................................................................................................................
376 497
3. Специалист със средно медицинско образование 376 495
  Раздел III. Ръководни, аналитични и приложни специалисти    
  с образователна степен    
  а) "магистър", "бакалавър" 562 677
  б) "професионален бакалавър по ..." 376 460
  в) специалист със средно специално образование 376 503
  г) специалисти със средно образование 376 458
  Раздел IV. Помощен персонал 376 416
  Раздел V. Квалифицирани работници 376 455
  Раздел VI. Неквалифицирани работници, пазачи и чистачи 240 288
       

Забележки:

1. В рамките на минималните и максималните основни месечни заплати по длъжностни наименования и раздели от таблицата министърът на правосъдието определя диференцирани диапазони за длъжностите от Класификатора на длъжностите за лицата, работещи по трудово правоотношение.

2. Индивидуалните основни месечни заплати се определят в рамките на диференцираните диапазони.


Промени настройката на бисквитките