Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 108 от 19.XII

РЕШЕНИЕ № 820 ОТ 12 ДЕКЕМВРИ 2007 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КОНЦЕСИОНЕР ЗА ПРИСТАНИЩЕН ТЕРМИНАЛ ВИДИН-СЕВЕР И ПРИСТАНИЩЕН ТЕРМИНАЛ ФЕРИБОТЕН КОМПЛЕКС ВИДИН - ЧАСТИ ОТ ПРИСТАНИЩЕ ЗА ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ ВИДИН, ОБЕКТ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА

 

РЕШЕНИЕ № 820 ОТ 12 ДЕКЕМВРИ 2007 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КОНЦЕСИОНЕР ЗА ПРИСТАНИЩЕН ТЕРМИНАЛ ВИДИН-СЕВЕР И ПРИСТАНИЩЕН ТЕРМИНАЛ ФЕРИБОТЕН КОМПЛЕКС ВИДИН - ЧАСТИ ОТ ПРИСТАНИЩЕ ЗА ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ ВИДИН, ОБЕКТ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ

Обн. ДВ. бр.108 от 19 Декември 2007г.

На основание чл. 58, ал. 2, т. 1 и чл. 59, ал. 1 и 3 от Закона за концесиите, чл. 117г от Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България във връзка с чл. 87 и чл. 88, ал. 1 и 3 от Правилника за прилагане на Закона за концесиите, приет с Постановление № 161 на Министерския съвет от 2006 г., и Решение № 195 на Министерския съвет от 2007 г. (ДВ, бр. 30 от 2007 г.) за откриване на процедура за предоставяне на концесия за пристанищен терминал Видин-север и пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин - части от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Видин, протокол по чл. 48, ал. 2 от Закона за концесиите на комисията, назначена със Заповед № Р-28 на министър-председателя от 17 април 2007 г. за провеждане на процедурата за предоставяне на концесия, и доклад на министъра на транспорта по чл. 58, ал. 1 от Закона за концесиите


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


I. Определя "Консорциум - Пристанищен комплекс Видин" за концесионер за обект - публична държавна собственост, представляващ пристанищен терминал Видин-север и пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин - части от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Видин, подробно описан в Решение № 195 на Министерския съвет от 2007 г.

II. В съответствие с резултатите от проведената открита процедура конкретизира основните елементи на концесията, както следва:

1. Размер на годишното концесионно плащане, съставено от две части - фиксирана и променлива:

1.1. Фиксирана част на годишното концесионно плащане в размер 60 100 евро.

1.2. Променлива част на годишното концесионно плащане в размер, равен на по-голямата от следните две суми:

1.2.1. процент от 7 на сто от нарастването на общия размер на нетните приходи от всички дейности за текущата година, свързани с ползването на обекта на концесията, спрямо приетите за базови нетни приходи в размер 100 000 евро;

1.2.2. сумата от: коефициент, измерен като евро за тон, определен съгласно офертата на участника, определен за концесионер, но не по-малък от 0,13 евро/тон, умножен по нарастването на годишния товарооборот спрямо определения за базисен годишен товарооборот 25 900 тона за пристанищен терминал Видин-север, и коефициент, измерен като евро за посещение на фериботна платформа, но не по-малък от 2,87 евро/посещение, умножен по нарастването на годишния брой посещения спрямо определените за базисни 3300 годишни посещения за пристанищен терминал Фериботен комплекс - Видин.

1.3. Сумата на фиксираната част на годишното концесионно плащане се индексира на всеки 3 години от срока на концесията с индекса на потребителските цени с натрупване за 3-годишен период.

2. Инвестиции за срока на концесията, които концесионерът се задължава да направи в обекта на концесията, както следва:

2.1. В размер не по-малък от 9 500 000 лв. за първите 4 години от срока на концесията.

2.2. В размер не по-малък от 1 500 000 лв. за периода след четвъртата година до края на срока на концесията.

3. Средногодишен товарооборот за първите 10 години от срока на концесията в размер не по-малък от 300 000 т.

4. Средногодишен брой посещения на фериботни платформи за първите 10 години от срока на концесията в размер не по-малък от 3300 посещения.

5. Срок на концесията - 30 години.

III. Определя срок два месеца за сключване на концесионния договор в съответствие с чл. 62 от Закона за концесиите.

IV. Определя министъра на транспорта за орган, който:

1. Да сключи концесионния договор.

2. Да представлява концедента в правоотношенията, възникнали във връзка с изпълнението на договора, с изключение на тези по прекратяването му.

3. Да организира контрола по изпълнението на концесионния договор.

V. Концесионният договор се сключва при условията на това решение, Решение № 195 на Министерския съвет от 2007 г. и направената от "Консорциум - Пристанищен комплекс Видин" оферта за участие в откритата процедура.

VI. Концесионният договор влиза в сила в срок 60 дни от подписването му при условията, определени в него.

VII. Решението подлежи на обжалване относно неговата законосъобразност пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок от обнародването му в "Държавен вестник" по реда на глава единадесета от Закона за концесиите.


Промени настройката на бисквитките